Şimdi Ara

Sony Xperia Ultimate geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony’nin yeni yıl için hazırladığı ürün yelpazesi merakla beklenirken MWC 2018 fuarında ilk bombaları göreceğiz. Firmanın Xperia Ultimate adında yeni bir amiral gemisi hazırladığı ifade ediliyor ve yılın en önemli modeli olabilir.


     


    Sony Xperia Ultimate neler sunuyor?


     


    Daha önce Xperia XZ Pro adıyla sızdırılan modelin pazara çıktığında Xperia Ultimate şeklinde bürüneceği ifade ediliyor. Amiral gemisi donanımın yanı sıra kamera tarafıyla Sony tüketicileri etkilemeye çalışacak.


     


    5.7 inçlik OLED ekran sunacak modelin çözünürlüğünün 4K seviyesinde olacağı belirtiliyor. Sony daha önce de 4K çözünürlüğe sahip amiral gemileri ile ses getirmişti. Ekranda HDR desteği ve hem ön hem de arkada Gorilla Glass 5 koruması yer alıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Geçen yıl ortalama telefon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

    Snapdragon 845 yonga seti ile donatılan telefonda 6GB LPDDR4X RAM ve 128GB arttırılabilir depolama kapasitesi bulunuyor. 3420mAh kapasiteli batarya Quick Charge 4 ile çok hızlı şarj olabiliyor. (3800mAh kapasite ve QuickCharge 4+ diğer iddia)


     


    Kamera tarafında 18MP+12MP çözünürlüğünde çift sensör mevcut. Ana sensör f/1.7 aralığa sahip ve 1.33 mikron piksel büyüklüğü barındırıyor. Yardımcı sensör ise f/2.0 aralığında ve 1.35 mikron boyutunda piksellere sahip. BIONZ görüntü işlemcisi yapay zeka özellikleri ile donatılmış ve kamera yazılımında bu özellikten çeşitli şekillerde faydalanılacak. Ayrıca firmanın beğenilen 25mm f/1.7 G lensi de yerini almış. Böylece 2x optik yakınlaştırma imkanı sunulmuş. Ön kamera ise 13MP çözünürlüğünde.


     


    İlk kez Iris tarayıcıya yer verecek Xperia Ultimate ayrıca ön kamera üzerinden yüz tanıma da yapabilecek. Cihazın IP68 ile suya ve toza dayanıklı olduğu ifade ediliyor. Ayrıca 3.5mm jak yerine USB Tip-C girişi kullanılıyor.


     


    Yeni modelin çerçevesiz bir tasarım sunup sunmayacağı bilinmiyor ancak bu yılın amiral gemilerinde yer verileceği gündeme gelmişti. Bu bakımdan 18:9 görüntü oranı şaşırtıcı olmayacaktır. 


     







  • Sony, Android'in iphone'dur. ;)

  • Arkasına bak, mâşallah. Ayna gibi.
    Daha kaygan yapın. Ekrana da 2000 lira deyin.
    Düşürüp düşürüp Sony ye çalışalım...

  • Arc s den sonra ilk defa heyecanlandığım bir sony modeli oldu. Bekliyoruz bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony ne yaparsa yapsın yine özenti, ergen tayfasına hitap edemeyecek. Etmesin de zaten. Sony ele ayağa düşmesin.

  • Yüksek fiyatlardan dolayı 2-3 senedir çıkacak cihazları takip etmiyorum. Nedenini bilmiyorum ama haberi okurken bir an eski günleredeki gibi heyecanlandım, Sony' ci olarak Sony'ye yakışır bir cihaz bekliyorum. Yüksek fiyatlardan dolayı büyük ihtimal alamayacağım, ama gençlerin Sony'le tanışmasını isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ois yerine yine Eis mi olacak? Ois lisansı pahalı mı bu kadar eis de diretiyor yoksa japon inadı mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony compact serisini iyi yapıyordu şimdi yeni tasarımla birlikte 5 inç civarında 3k bataryalı iyi kameralı compact serisi bir telefon çıkartırsa mükemmel olur. 4k ekran falan boş iş.
  • @Ekrem71 demiş ki; "Çerçevesiz bir tasarım sunup sunmayacağı bilinmiyor" :) Abi nasıl bilinmez Allahını seversen. Tabiki de çerçeveli olacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Arkasına bak, mâşallah. Ayna gibi.
    Daha kaygan yapın. Ekrana da 2000 lira deyin.
    Düşürüp düşürüp Sony ye çalışalım...

    İyi güzel de ürün o olacak diye bir kaide yok ki. Bir süredir bulunan konseptlerden. Elbette gerçek hali yine arka tarafta parlak şekilde olacak ama bu kadar hissettirmez herhalde. Şu ana kadar olan telefonlar öldürmüyordu sonuçta.
  • En az 4000 le başlar belki de daha fazla ama telefon iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gomisss -- 29 Ocak 2018; 9:53:05 >
  • St Batuhan kullanıcısına yanıt
    Öldürmüyor daaaa, ekranı kırıldı mı süründürüyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Öldürmüyor daaaa, ekranı kırıldı mı süründürüyor...

    Tamam normal şekilde bu evet, kabul ama arka taraf ayna gibi ve devamlı kayıp düşecek dediğiniz için yazma gereği duydum. Z serisi full zaten cam arka taraftan oluşuyor(compactlardan emin değilim) ve z5 premium zaten ilk ayna fantezisini oluşturdu seride. Elbette arka taraftan ötürü yine riski bir kademe arttırır ama illa olacak diye bir şey yok :)

    Bu arada habere yönelik bir şey yazmamışım önceki mesajda burada yazayım. Ben hala Arc ya da V tasarımlarını özlüyorum. Çerçeve derdi olmayan dönemler, daha yeni yeni şekillenirken Ericsson tarafının katkılarıyla olan güzide, farklı tasarımlar... Umarım yeni seride Sony şaşırtıcı tasarım detaylarıyla bize heyecan katar tekrar. Z ve Z3 de yine fena değillerdi ama firmaların şu an ekran üzerine ilerleyip düz tasarım yapması üzüyor. En azından hoparlörler yine Z3 gibi önde 2 tane ve kenar değil de biraz iç kısımda olsun yeterli ama heyecan da uyandıracak detaylar şart.




  • St Batuhan kullanıcısına yanıt
    İşte o kaygan yüzünden kaç tane arkadaşım düşürdü kırdı. Kırmayanlar ise mecburen ince silikon kılıf kullanmak zorunda kaldılar.
    İlla olacak diye bir şey var. Mesela ben LG G4 ü arkası kaygan değil diye aldım. Daha doğrusu etmenlerden birisi idi.

    Bu arada ARC tasarımını ben de çok beğeniyordum. Onun kadar göze hoş gelen telefon görmemiştim...
    Daha doğrusu Xperia S çok güzeldi. O ışık yok mu. Telefonu yere ters bile koysan çift taraflıydı.
    Ayrıca çok güzel görünüyordu. Işığı yeterdi..

    Sony Xperia Ultimate geliyor

    Tasarıma baksana yaaa:

    Sony Xperia Ultimate geliyor




  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Xperia S-P-U tasarımları da evet güzeldi ama fark ettin mi bilemem ya da biliyor musundur önceden, Sony Ericsson döneminden gelme bir tasarım var orada da zaten. Sony yazması tamam ama arkada ikilinin özel logosu var kalan bir imza olarak. Sanırım son olarak T de de yer buldu logo ama V modelinde yoktu. O nedenle Sony de V'den ilham alarak bir fantezi kasabilir ya da S gibi altta özel bir bar olduğu gibi müzikle de güzellikler katacak, kullanım deneyimini de güçlendirecek (arkası dönükken bile bildirim ışığı olması nedeniyle) özelliklerle gelmeli. Benim çevremde Z ve Z3 almış olan kişilerden düşüren olmadı. Zaten sonrasında pek Sony önerecek durumda da olamadım ve haliyle heyecanımı kaybettim. Ondan devamını pek yorumlayamam çevremden ama Sony gruplarında da bundan rahatsızlık duyan pek görmedim :) G4 arkası ise tam anlamıyla isteğini karşılayan tarzda tabii :)
  • ana kamera 25mm ise telefoto kamera 2x için 50mm olmalı.yalnız böyle belirtilmemiş haberde.umarım yine multi-aspect olur kamera.böylece resmi kırpmadan kayıpsız 4:3 veya 16:9 çekim yapabilir.mevcut sony'lerin hepsinde var bu özellik.

    sony yıllardır düşük ışıkta geri kalıyor f2.0 kullandığı için.telefonlar evvelki yıl f1.7 sınırına inmeye başladı.artık bu yıl da f1.5'lerle yarışacak.o yüzden sony'den ana kamerada f1.5 civarı kullanmasını beklerdim.yine de telefotonun f2.0 olması hayli iddialı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 29 Ocak 2018; 11:4:37 >
  • S9'dan daha çok merak ettirmiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemize, tanıtıldıktan kaç ay sonra gelir acaba?
  • Harika bir şeye benziyor ya

    Büyük ihtimal 6 bini zorlar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniseyy Y kullanıcısına yanıt
    Pahalı olduğunu sanmıyorum, dandik telefonlar bile kullanıyor. Mevzu japon inadı, eis ile oisden daha iyi iş çıkarıyorum diyip duruyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.