Şimdi Ara

Sony Xperia L YANDI. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • şimdi gelir ekran kasa oranı xperailarda % 70 ciler

    şaka bir yana geçmiş olsun

    peşini bırakma bence

    sony mobili kapattı kapatacak zaten

    en azından sony türkiyeye iyi tokat olur.
  • arkadaş istediği kadar şarja takıp müzik oyun açsın işlemciye yüklensin, hiçbir sebep yanmasını mazur gösteremez. çünkü fazla ısınan cihaz zaten kilitleniyor, otomatik olarak resetlemek veya yaptığınız işi bırakmak zorunda kalıyorsunuz. zaten kilitlenmese bile yanması mazur görülemez. o zaman bütün telefon üreticilerinin telefonunuzu fazla kurcalamayın , aman ısınmasın diye birşeyler demek gibi komik bir duruma düşmesi gerekir...

    buradaki tek sorgulanabilecek nokta, orijinal pil ve orijinal şarj cihazı kullanılıp kullanılmadığıdır.
  • Orjinal şarj aleti mi kullanıyordunuz? Şikayetvar.com la falan uğraşmayın direk tüketici hakem heyetine başvurun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 18XET01

    Arkadaşlar merhaba, alalı 20 olan telefonum (Servisten değişim, garantisi bitti.) Xperia L yandı.

    Telefonum YANDI arkadaşlar.


    Bu telefonu sıfır alacak (muhtemelen satışta bile değildir ama) bir insan varsa hala kardeşlik iyilik namına söylüyorum saatli bomba taşıyorsunuz, böyle bilin.

    Olayı anlatıyorum: Gece elimde müzik dinliyorum, şarjda, bir de clash of clans denen oyun açık. Telefonumun ne kadar ısındığını iki yıllık kullanıcısı olduğum için net biçimde biliyorum. Telefonum bu senaryoda normalden fazla, hatta aşırı aşırı ısınmaya başlayınca ne kadar açık uygulama varsa kapattım. Gece 2 gibiydi zaten yatayım dedim. Birkaç dakika ne olacak diye bekledim telefon en ufak soğuma belirtisi göstermeyince şarjdan çekip ne olur ne olmaz diye yere koydum. Yere koymamın üstünden 20 bilemediniz 30 saniye geçti geçmedi telefon yanmaya başladı. Yanmayı anlamam 5-6 saniye kadar sürdü, koku gelmeye ve bayağı parlamaya başladı, hemen üstüme örttüğüm battaniyeyi telefona fırlattım söner sönmez de bataryayı güvenli bir yer olarak düşündüğüm balkona kuru bir zemine bıraktım. Bayağı birkaç saat elim ayağım titredi sinirimden.

    Telefonu sabah soğuk şekilde açtığımda telefon hala çalışıyordu fakat, dokunmatik sanki ortadan ikiye bölünmüş gibi alt kısmı çalışıyor fakat kendi kendine dokunuyor, üst kısmı ise hiç çalışmıyordu. Kamera ve flaş hak getire zaten, Kameranın camı komple erimiş ve flaş kaynamıştı (evet bayağı bayağı kaynamış, aynı su kaynaması gibi mineral noktaları görünüyordu üstünde), her zaman 3G full çektiği noktada 3 diş EDGE (E) çekmeye başlamıştı ve o da arada kayboluyordu.

    2-3 gün sonra telefonu o halde (resimleri gönderinin altına ekleyeceğim) servise götürdüm. Servisten bu telefonun nasıl yandığını açıklamasını beklerken bir abla geldi ve dedi ki, "Aaa, bu garanti kapsamına girmiyor ama.." ben de dedim ki "Ablacım garanti kapsamına girmezse tüketici hakları mahkemesi kapsamına girer, sen canını sıkma, rahat ol" dedim. Hemen arkasından telefonu benden alıp içeriye götürdüler ve bir teknisyenle geri geldiler.

    Oradaki arkadaşların açıklaması şu oldu. Bu telefonun anakartı sağlam görünüyor. Bu telefon içten değil, dıştan yanmış, zaten bataryası falan da iyi görünüyor, bu telefon ateşe atılmış!

    Ulan dedim içimden, keşke evimde bi yerde güvenlik kamerası olsa da kaydetse bu tür şeyleri.
    Arkadaşın da suratına dedim ki bak ben de elektronik mezunuyum neyin ne olduğunu ben de bilir anlarım, 900 liralık düzgün çalışan telefonu kül edecek kadar yakıp çalışmaz hale getirecek kadar psikopat değilim dedim. Servise girmeden de orada bekleyen insanları ayağa kaldırdım nasıl yanar ya falan dediler.

    Sony Türkiyeye gerek İnstagramdan gerek Facebookdan ulaşmaya çalıştım fakat ne mesajla geri dönen var ne arayıp soran. Bir telefon bozulabilir, kırılabilir, yağa suya balkondan aşağıya düşebilir, üstünden tır geçebilir bozulur fakat bir telefon ne sebepden yanar hala anlamış değilim.

    Böyle densizlik olmaz arkadaşlar. Teleservice'in yaptığını esefle kınıyorum. Ayrı olarak Sony Türkiyenin de yaptığı büyük ayıptır. Kısa zamanda ingilizcesi kuvvetli olan bir arkadaştan yardım istemeyi düşünüyorum. Sony'nin ana merkezine mail atacağım.

    Ve işin garibi, inatla yandığını söylememe rağmen bu telefonun nasıl ve neden yandığını kimsenin açıklayamamasıdır.

    Bu işi daha ciddi mercilere, ilk olarak global sony mobile'a, çözülmezse Şikayetvar.com'a , çözülmezse tüketici hakları mahkemesine taşımayı düşünüyorum.
    Bu telefon şayet elimde yansaydı, ki bu dakikalara bile değil, saniyelere bağlıydı, beni akşam haberlerinde bi servisle tartışırken veya kavga ederken görüyor olabilirdiniz. Bir telefonun yanmasının hiçbir mazereti olamaz!


    Telefonun son fotoğrafları:

     Sony Xperia L YANDI.


     Sony Xperia L YANDI.


     Sony Xperia L YANDI.


     Sony Xperia L YANDI.


    Son duru nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şarjdayken kullanılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia L den yazıyorum, son durumu yazar mısınız geçmiş olsun. Şarjdayken oyun oynamak ısındırır, cihaza zarar verebilir, pil ömrünü kısaltabilir ama yanma sebebi olamaz hakkını aramaya devam et.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi dilekleriniz için tesekkurler fakat hak hukuk falan kalmadı, Türkiyede teknoloji ve motorlu tasit sektöründe insanin hakkini araması çok zordur. İnsani yıpratır. Ben de mücadele verip kendimi yormaktansa gittim telefon aldım.

    Ve Tabii ki Sony değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sorun sony degil sorun servis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 16asd208

    hocam sorun sony degil sorun servis

    Sorun Sonynin Türkiyedeki anlaşmalı servisiyse Turkiyede Sony almam, yurt dışında tamam ama turkiyede tüketici hakki yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon yakıyo karşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony japonyaya mail atip durumu ingilizce olarak belirtin. telefonu isteyip incelemeye bile alabilirler. sony turkiyeyi bosverin. direkt yurtdisi ile irtibata gecin. onlar daha hassaslar bu konuda. beni gecen senelerde lg ile ilgili bi problem yuzunden koreye attigim mesajdan oturu koreden aramislardi peltek turkceli bi kizla gorusmustum. bu konularda hassaslar hele ki senin durum ciddi. bi kaza gelebilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Sony Türkiyeden döndüler bana webteknoda haber konusu olunca, benden imei numarasını istediler, bende telefonu çöpe attığım için imei numarasını veremeyeceğimi söyledim. Tam 1 hafta oluyor, gelen giden yok . Boşverin, çöpe attım zaten :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.