Şimdi Ara

Sony vs Fiio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocukluğumdan beri hi-fi olmayan müzik çalarlardan faydalandım,ve sony sound’u ile büyüdüm,kulaklık,walkman,müzik seti,ve mp3 player olarak.genelde düşğk bütçeli ve fiyat performans ürünlerinin peşinden koşturdum.

    500 tl bütçe ile 2.el hi-fi almaya/araştırmaya karar verdim.Piyasa şartlarınd,sony nw-A15 A-25 ve fiio x3-x5 arasında kaldım.

    daha önce hiç deneyimlemedim,deneyimleme şansım da yok çevremde.Hi-fi kulaklık bile kullanmadım.genelde rock/metal sound dinliyorum.elektronik ve tekno müzikten uzak duruyorum.akustik enstruman seslerinde kristal netliği,dengeli ve derin bass’ları seviyorum,bu sound’a alışmışım.

    A15 A25 ve fiio x3-x5 serilerini deneyimlemiş dostlardan ricam,hangi cihaz ve hangi kulaklık kombinasyonunu seçmeliyim.?

    tabiki yine fiyat performans odaklı.

    özellikle aradığım diğer bir özellik ise bluetooth özelliği,evdeki jbl flip4’e bağlayıp keyifle de dinlemek isterim mp3/flac’ları.

    farklı model tavsiyeleriniz de olabilir,açık fikirliyim.

    şimdiden yardımlar için teşekkür ederim.








  • Neden müzik çalar almak istiyorsun?



    Müzik çalarların daha iyi ses verdiğini düşünüyorsan, kulaklığın, hoparlörün neyse o sesi alırsın. Bu müzik çalarlarda empedans oranları yüksekse, yüksek empedanslı kulaklıklardan verim alırsın. Kaliteli kulaklıkta kaliteyi artırırsın fakat normal 300-500 liralık kulaklıklarda farkı görmezsin. Telefona göre, ses seviyesi biraz daha yüksek çıkabilir, eq ayarları vardır bunun gibi ufak tefek farklar için para harcamanı önermem.



    Seslerde netlik ve denge istiyorsan, referans hoparlörlere yönelmen gerekir. Jbl flip 4 ün ses kalitesini, dengesini, netliğini seviyorsan, referans hoparlörlerin ses kalitesine, netliğine, dengesine aşık olursun. Ses konularında en önemli kısım kullandığın ekipmanlardır.


    @draltuk

  • Beğendiğim ve duymak istediğim netlik ve kaliteye ulaşmamın maddi olarak imkanı olmadığını geçtiğimiz senelerde ses sistemi için fiyat araştırmam sonucu anladım.Sustum pustum.ama şeytan yine dürttü,br arayış içine girdi .
    Ama siz acı ve tek gerçeği tekrar hatırlattınız.🥃✌🏻
  • draltuk D kullanıcısına yanıt
    MP3 çalar yerine jalteli bir audio player
    ( Walman CD çalar) alınıp kullanılabilir.
    Fiyat performans olarak Sony MP3& audio player kullanılabilir, bu Flac ve Sony nin kendi kayıpsız formatını da çalabilir.

    İyi bir kulaklık Senheiser Momentum kafa üstü) ile kullanılabilir.

    Bluetooth için ek aparat istenirse takılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.