Şimdi Ara

SONY VAIO Z SERISI Kullanıcıları Kulübü (Izlenimler,inceleme ve sorular) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
4
Favori
50.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 13 inch ekran yetersiz oluyor mu? ya da gözü yoruyor mu?

    pişmanlık duyuyor musunuz 13 aldığınızdan.
    evde kullanırken acaba bir 23 lcd alıp hdmi dan ona mı bağlamalı :)
    bir de klavye mouse seti tabi . masa üstü gibi
  • Ben pişman değilim açıkcası. Tek şansızlığım ilk haftada ölü piksel çıkması. Şimdilerde ikincisi çıkmak üzere .Garani bitmeden 3. çıksagüzel olacak. Yeni panel değiştirmeyi düşünüyorum ozaman. Hatta imkan olursa Full HD olan ekran paneli ile değiştirmek daha mantıklı olacak benim için. Ekran kartınıda değişitrmek gerekecek belki. Nasısa değiştirilebiliyor problem yok.

    Z51 alsaydım daha mutlu olurdum. 3G destekl olması bnm için önemliydi. Am çokta problem değil. Blackberry'i modem gibi kullanıyoum nasılsa. Ama zahmetli oluyor biraz. kablo tak vs.

    SSD mutlaka takılmalı. Makinenin performansına standart disk az kalıyor.
  • bu seriye ait uyan kılıf veya çanta hangisi ve nerden uygun fiyata bulabilirim.
  • 13 inç olduğu için küçük gelmesin gözünüze. ekran çözünürlük ve kalite olarak mükemmel olduğu için küçük olmasını hissetmezsiniz. ben bu seriden aldığıma pişman değilim. fiyatının karşılığını veren bir laptop.
  • arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var sony z serisi laptop aldım ama ses çıkışı berbat çok zayıf core i 7 256ssd modeli... sizinkilerdede aynı sıkıntı var mı?
  • sony laptopların genel sıkıntısıdır ses kalitesi. bende de s serisi var ve ses cıkısı kötü. 4+1 sisteme baglı olarak kullandıgımdan benim için dert degil gerçi.

    fakat 5 bucuk milyarlık z serisinde de ses kalitesinin kötü olması düşündürücü gercekten. bence kalitesi iyi olan harici bir hoparlor kullanın, farkı hissedeceksiniz..
  • teşekkürler hocam yüreğime su serptin. Acaba benim laptopta bir sorun mu var diye düşündüm. Gerçi daha önce Z51 serisi kullandım onun ses çıkışından memnundum. Z13 serisininki berbat sanki nokia telefondan müzik dinliyor gibiyim
  • x mini max II siparişi verdim inşallah sorunum çözülür
  • Sony Vaio VPCZ13V9E/X modeli kullandım. patronumda var. hız kesinlikle mükemmel. görüntü kalitesi de öyle. çok şık, hafif ve şarjı uzun gidiyor. tek bir kusur var ses çıkışı. ses çıkmıyor neredeyse. video bile izleyemiyorsunuz rahat şekilde. kulaklık takmak zorundasınız.
  • evet hocam büyük hayal kırıklığına uğradım z51xtg ses çıkışı çok güzeldi. Bir üst model olmasına rağmen ses çıkışı çok kötü:(
  • merhaba arkadaşlar Sony VGN-Z21XN ikinci el olarak almayı düşünüyorum fiyat olarak 1100 liraya anlaştık,yalnız aklımda bazı sorular oluştu forumu okuyunca.şimdi alacağım arkadaş 500 gb hdd takmış makineye ben memnunum diyor ama pekde bir bilgisi yok vaiolar ile ilgili,ben bu makineyi alıp ssd takabiliyorum anladığım kadarı ile yalnız ekran kartını değiştirme şansımızda var mı? birde Core 2 Duo P9500 2,53 GHz Penryn işlemci var üzerinde bu işlemciyi nasıl değerlendirirsiniz?
  • Z13V9E/X için ses sıkıntısına +1. Hangi sivri zeka böyle bir makineye böyle bir hoparlörü layık gördüyse onu Allah'a havale ediyorum.
  • macbook aldigimdan dolayi 6 aylik Z13V9E/x vaio laptopi satmayi dusunuyorum. 1.5 sene garantisi devam ediyor (Turkce klavye).

    Kutusu falan herseyi duruyor, faturasini da bulabilirim sanirim. (Vatandan alinmisti)

    yaninda dock station ve deri cantasini da vericem, ilgilenenler pm
  • Arkadaşlar yarın 23:55 uçağıyla hong konga gidiyorum, Sony VAIO Z Series VPCZ22UGX/N 13.1 adlı yeni modelini isteyen olursa getirmeyi düşünüyorum pm veya telefon yoluyla yarın ulaşırsanız sevinirim
  • i7 islemcili 8gb ram harici blueray yazicisi 256ssd ekran cozunurlugu full hd olan z2 serisinden elimde sifir olarak mevuttur. hongkong dan aldim ilgilenen olursa satabilirim.
    ayrica kendi kullandigim i5 islemcili 6gb ram 3G modullu 128 gb SSD li cihazimida satiyorum. ilgilnen olursa mesaj gonderebilir.
    i5 olan kendi kullandigim cihaz z1 dir i7 yani sifir olan cihaz z2 serisidir.
  • arkadaşlar buradan ya da amerikedan bir z serisi almak istiyorum. yalnız 1 önceki kasasını yani resimdeki kasasını almak istiyorum çünkü yeni kasadan daha küçük. ama aklıma birşey takıldı. ebayden takip ettiğim ürünlerde 2x128gb ssd raid ve dahili dvd-wr falan yazıyor. merak ettiğim konu burada 2. ssd optik sürücünün oraya mı yerleştiriliyor yoksa hem optik sürücü var hem de diğer ssd bir şekilde yerleştirilebiliyor mu?
  • yok mu bilen bir yiğit
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spydoctor

    teşekkürler hocam yüreğime su serptin. Acaba benim laptopta bir sorun mu var diye düşündüm. Gerçi daha önce Z51 serisi kullandım onun ses çıkışından memnundum. Z13 serisininki berbat sanki nokia telefondan müzik dinliyor gibiyim

    Hocam imzanızdaki z13'ten memnun musunuz? Fan sesi problemi veya aşırı ısınma gibi sıkıntılar var mı?
    Bu model laptoptan buldum ve almayı düşünüyorum. Tavsiye edermisiniz?
  • Uzun bir zaman sonra Allah'a şükürler olsun ki Z31XN/B'nin performansını arttırıcı ve cihaza yeni özellik kazandırıcı bir kaç eklenti yapmak nasip oldu. Bu süreçte halen şunu çok net diyebiliyorum ki VAIO VGN-Z serisi gerçekten tasarım olarak eline su dökülmeyecek kadar profesyonel düşünülmüş.

    İçindeki tüm parçalar modüler. Bozulan bir parça olduğunda değişimi yapmak gerçekten çok basit. Masaüstü PC gibi sök-tak kadar kolay gerçekten. 3 yıldır kıyıpta bir türlü içini açıp bakmak nasip olmamıştı. Birde 3 yıldır içinde olan diskin hep 1.8" olduğunu düşünüyordum. 2.5" Toshiba 320GB SATA-2 çıktı içinden. Bu güne kadar SSD güncellemesini hep bu 1.8" mevzusundan dolayı ertelemiştim. Nasip bugüneymiş :)

    Yapılan Güncellemeler :
    2 x 4GB = 8GB DDR3 RAM
    256GB Samsung SSD SATA-2
    IFX-498 WWAN - 3G/GPS kart modülünün eklenmesi (Parçalar temin edildi takılması kaldı)

    RAM ve SSD güncellemesinden sonra VAIO VGN-Z serisine olan hayranlığım daha artta. 3 yılın sonunda cihazın halen güncel laptop'larla yarışır durumda olması benim açımdan çok güzel birşey. Makine hakkını veriyor maşallah.

    Bildiğiniz gibi ben cihazda Windows Server 2008 R2 Standart işletim sistemi ile çalışıyorum. Daha önceden BIOS güncellemesi ilede Sanallaştırma özelliğinin açılmasıylada HyperV ve VMware gibi sanal makine uygulamalarında performans kaybı yaşamadan çalışmak mümkün olmuştu. Açıkcası cihaz tüm yenilikleri destekleyebiliyor.

    TPM modülü sayesinde oldukça da güvenilir bir platform sağlayabiliyor. BIOS seviyesinde makineyi Parmak İzi ile koruyabilmek mümkün. Diski kilitlemek mümkün. Bu arada AutenTech firmasının önceki adı UPEK olan firmanın Protector Suite 2011 ürününü indirip kullanmak 64-bit işletim sistemlerinde daha performanslı ve hızlı çalışıyor. Protector Suite 2009 oldukça eskide kaldı. Açıkcası TPM modülü birçok laptopta halen yok. Benim için veli nimet gibi birşey. Özelliklede benim gibi veri güvenliği önemli olan kişiler için önemli bir özellik ve ayrıntı bence.

    Cihazını seven ama varolan diski yüzünden perfromans sorunu yaşayanlar mutlaka imkanları doğrultusunda SSD diske geçsinler tavsiye ederim. ortlama 7 kat daha hızlanıyor cihaz. Sessizlik cabası, ultra sessiz oldu cihaz. DDR3 RAM'ler artık oldukça ucuz. 2x4 = 8GB, 100 TL civarında almak mümkün. Zorlarsanız ikinci elde 70-80 TL bile alınıyor. SSD'de ortlama 400-800 TL arasında modeline ve markasına bağlı olarak temin etmek mümkün artık.

    IFX-498 WWAN modülünü ebay'dan satın aldım. Antenleri SIM kart okuyucu, mainboard bağlantı kablosu, 3G/GPS modülü ile birlikte komple kit olarak satın almak mümkün.

    Bu arada müsait olduğum bir zamanda Sony VAIO VGN-Z Teknik Servis dökümanın paylaşıyor oalcağım. Cihazın nasıl sökülüp takılması gerektiği resimli olarak IKEA kurulum kılavuzları gibi hemde renkli olarak pdf dosyalarında mevcut. Yaklaşık 10Mb bir dökümantasyon var.

    Özetlemek gerekirse, cihazında TPM modülü olmayan arkadaşlar, ebay'dan TPM modülünü 20-40 EUR satın alıp takabilirler, WWAN kartını alıp takabilirler. Hepsi modüler. 1600x900 ekranı olmayan arkadaşlar ekran alıp takabiliyor. SSD disk zaten normal disk değiştirmekten daha zor değil. 2.5" SATA-2 girişli her SSD cihaz ile uyumlu. Bu konuda SSD alırken Trim Komutu destekli olması önemli bir konu. Hemen hemen tüm güncel SSD'ler artık Trim Komutu destekli geliyor zaten.

    Maddi imkanlar doğrultusunda yapmak istediğim bir iki güncelleme daha var. FullHD panel ile değişim yapmak ve 9600 olan CPU'yu 9700 ile değiştirmek. İkinci elde düşmeye başladı hepsi. Konuyu başından beri takip edenler bilir bencihazı ilk aldığımda 1 adet ölü piksel oluşmuştu. Öyle kullanıyorum ama 1600x900 panelde pixceller okadar küçük ki göze bile batmıyor açıkcası.

    Sony VAIO VGN-Z Servis Dökümanı : indir


    IFX-498 WWAN Board + Anten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 2 Mayıs 2012; 22:08:15 >




  • @mehmet.mercan

    Hayırlı olsun. Özellikle SSD performansını öerak ediyorum.
    Acaba sim cihazı eklediğinizde bir pasaport kaydı falan yaptırmanız gerekiyor mu? Çünkü bir IMEI adresi olacak sanırım.
    Ayrıca 1920x1080 ekran sizi yormaz mı?
    Malum 1600x900 bile bazen yoruyor insanı. :)

    Ben de Z11XN/B kullanıcısıyım.
    4. yılı doldurmak üzereyim. (4 yılda belki sadece 20-25 kez yeniden başlatılmıştır. Bakın kapanmıştır demiyorum. :) )
    4 yıl abartısız daima çalışan ama en ufak bir sorun çıkartmayan cihaz. Fan bile bozulmadı.
    Core 2 Duo işlemcim olmasına rağmen çoğu i5'lerden daha stabil çalışıyor bu makina.

    Z serisi kullanıcısı olarak tek bir derdim var.
    Bilgisayarımı yenilemek istiyorum ama Z11 kullanıcısı olarak başka bir bilgisayar beğenemiyorum. (Yeni bir Z serisinin fiyatı da malum)

    Ben de yeni bir bilgisayar almaktan vazgeçip SSD takviyesi yapmayı düşünüyorum sizin gibi.
    Ram 4 GB ve arttırma imkanım yok maalesef. Maximum ram olanağı bu kadar anakartta.




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.