Şimdi Ara

Sony Türkiyeye Soruldu,Ne Olacak Bu Fiyatlar ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boş laflara karnım tok sebeplerle ilgilenmiyorum ne kadar ona bakıyorum oyun mükemmelde olsa ne olursa olsun 200 tl bile vermem. Yurt dışı fiyatı 1000 tl olsun bize özel indirimli fiyatı 200 tl olsun yine umurumda olmaz parayı çöpte bulmuyorum yazık günah ihtiyacı olan birine versem saatlerce duasını alırım. Askere arkadaşı yolladık 50 tl koyduk cebine üstümde olsaydı keşke daha çok verebilseydim vatani görevini yapacak çocuk bizi koruyacak bende 200 300 tl bayılacağım keyif çatacağım. Yasaklansın ülkemizde oyun oynamak çocukların da beyinlerini yıkıyorlar gerçekten ciddiyim düne kadar güzel güzel oynuyordum bu ne abi bilmiyordum inanın bu kadar şiddet içerdiğini zombiler falan var hadi ama çocuk yakalanıyor birisi tezgahta kol bacak kesiyor her taraf kan revan bu konuyu tanıdığım yetkili kişilerle görüşeceğim ne gerekiyorsa yapılsın insanlar iyice şiddet yanlısı olmaya başladı. Paramızda yok yere dışarı akmamış olur. 8 bitlik atarilerden alır oynarız onlar daha çok zevk veriyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cilduz

    Boş laflara karnım tok sebeplerle ilgilenmiyorum ne kadar ona bakıyorum oyun mükemmelde olsa ne olursa olsun 200 tl bile vermem. Yurt dışı fiyatı 1000 tl olsun bize özel indirimli fiyatı 200 tl olsun yine umurumda olmaz parayı çöpte bulmuyorum yazık günah ihtiyacı olan birine versem saatlerce duasını alırım. Askere arkadaşı yolladık 50 tl koyduk cebine üstümde olsaydı keşke daha çok verebilseydim vatani görevini yapacak çocuk bizi koruyacak bende 200 300 tl bayılacağım keyif çatacağım. Yasaklansın ülkemizde oyun oynamak çocukların da beyinlerini yıkıyorlar gerçekten ciddiyim düne kadar güzel güzel oynuyordum bu ne abi bilmiyordum inanın bu kadar şiddet içerdiğini zombiler falan var hadi ama çocuk yakalanıyor birisi tezgahta kol bacak kesiyor her taraf kan revan bu konuyu tanıdığım yetkili kişilerle görüşeceğim ne gerekiyorsa yapılsın insanlar iyice şiddet yanlısı olmaya başladı. Paramızda yok yere dışarı akmamış olur. 8 bitlik atarilerden alır oynarız onlar daha çok zevk veriyor.
    Biz de diyorduk ki biri gelse butun oyuncularin adina konusup karar verse. Cilduz arkadas kararini verdi oyunlar siddet icerikli, hepimiz 8 bite donuyoruz. Yoksa karismam. Kan siddet yok bundan sonra. Lanet olasi saldirganlar sizi. Oturun maklube yerken Sonic oynayin, ne zorunuz var??!! Paranizi da adam gibi harcayin adam olun. Ne o amazondan ebayden seytan icadi aliyorsunuz. Para gidiyor para. Aloo. Koy onu cebine koy.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Mayıs 2018; 20:12:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aile korumasına bakacağım düzgün çalışıyorsa rapor etmeye gerek kalmaz. Yine de uygunsuz içerikler çok fazla oynarken benim bu yaşta tüylerim diken diken oldu ürperti geliyor. Çocuklar için çok sakıncalı ergen müdüre bırakacak değiliz bu işi.
  • Bahsettiği €69 ve €59 fiyatları Avrupa'da üzerine vergi eklenmiş fiyatlar. Vergisiz olarak stüdyodan çıkışı €50'a geliyor yaklaşık kâr+aracı+dağıtımcı+nakliye masrafları eklenmiş halde. Mustafa bey sanki kendileri hiç kâr etmiyormuş da geliş fiyatı €69 gibi lanse edip adeta milletin zekâsıyla dalga geçiyor.
  • Adama kızmıyorum sonuçta Sony Uk kuklası oraya kim gelse durum aynen devam eder ülke bitik beyler.

    Ayrıca fiyatlandırmada ne işse hepte Avrupa ülkesi konumunda sayılmak iki yüzlülük şerefsizlik.
  • mustafa yiğit dediğiniz karakter bomboş konuşan, işten güçten anlamayan bir adam

    bala göte denk gelmiş bir şekilde orada çalışıyor işte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Sony Türkiye'ye güveniyorum. Ellerinden geleni yapıyorlar.
    ellerinden gelen "zammı" demek istedin sanırım
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Fiyatlandırmada avrupa ülkesiyiz asgari ücrette afrika.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    ellerinden gelen "zammı" demek istedin sanırım

    Alıntıları Göster
    aynen.rahat diye kara kar koyup satıyorlar.hala savunan var bunları
    o beğenmediğimiz microsoft bile 700 tl birden indirdi konsolun fiyatını.satmayınca karlarından vazgeçebiliyorlar görüldüğü gibi.2000 tl üzerinden bile kar ediyorlar ki satabiliyorlar bu fiyattan
    PS Türkiye oyunları 70 euro değil 40-50 euro ya almıyorlarsa birşey bilmiyorum.hatta daha ucuza
    God of War ı 319 a satarken.Spotlara resmi bandrollü olarak oyunu veren kendileri.250 den satıyor onlar.farka ve kar a bak.
    Spotta karlı satıyor zaten.200 tl altına aldığı kesin zaten onların PS Türkiye den

    Üzerine Türkçe dil desteğinide vermiyorsun.Artık Horizon Zero Dawn dan sonra hepsi Türkçe olacak deyip Marvel i bahane edip sözünü tutmuyorsun.Death Stranding e sıra gelince Kojima Şirketini ikna edemedik der.Nasıl olsa 30 küsür oyunu Türkçe çevirdi değil mi bu adamlar.sanki hayrına çevirdi.orjinal alıyor bu kadar kişi.PS3 zamanında değiliz..
    Satışlar düşmediği sürece oyun ve konsola zam yapmaya devam edecekler birilerini bahane ederek.Microsoft nasıl çırpınıyor bir kişiye daha satsam diye.inş o duruma gelirsiniz.

    yılda 4 oyunu Türkçe ye çeviremiyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemanja Bjelica -- 4 Mayıs 2018; 9:53:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    ellerinden gelen "zammı" demek istedin sanırım

    Alıntıları Göster
    Video her seyi açıklıyor. Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz.

    Ayrıca yukardaki arkadaş da aylik uyelik ucretlerine sahip platformlarla oyun fiyatlarını kıyaslamış da keşke yine aylik uyelik ucretine sahip ps plusı listeye koysaydi. Dunyanin en ucuz PS Plus uyeliklerinden biri ulkemizde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merak ediyorum Mustafa Yiğit'i övenler nerede acaba. Adamı babaları gibi savunuyorlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    Hala kur bahane diyorsunuz :) ya siz her gun haberlerde bas bas bagirilan kurlari saka zannediyorsunuz herhalde. Ya da kur denen seyin her seyi HER SEYI bastan asagi etkileyen en onemli etken oldugunu anlamiyorsunuz.

    Sizin istediginiz sey ne? Bizim ulkemizde bize uygun satilsin oyunlar degil mi?

    Bu istediginizin meali nedir: Yapimci ve yayinciya demektir ki, abicim sizin bir oyundan dunya genelinde kazanacaginiz para 69 euro/59 dolar. Ama gelin bizim ulkemizden 40 euro kazanin oyun basina. (Ustune de bize turkce oyun yapin.) (E gelin bir de bizim evi temizleyin)



    Surada en ufak sevmedigim insanlari savundurtuyorsunuz. Yaptigim sey savunmak da degil ortaya koyulan isyani alakasiz kisilere yoneltiyorsunuz. Ben de isterim ucuza oyun almayi. Ama bu isyaninizi gosterdiginiz kisiler yanlis. Bu isyaninizi basinizdaki uretmeyen, yonetemeyen, bundan dolayi kurun yukselmesine sebep olan kisilere gostermelisiniz. Bu konuda her turlu destegin arkasindayim.

    3 sene once TR'de bir oyun 149 liraydi. Avrupada 69 Euro idi.
    Simdi TR'de bir oyun 300 lira. Avrupada hala 69 Euro.

    Neden?
    A. Sony bizi yolmaya calisiyor?
    B. Aral bizi yolmaya calisiyor?
    C. Turkiye'yi cekemiyorlar?
    D. Doviz kurlari

    Uretemiyorsun cunku. Neden Turkiye Abd gibi oyun yapamiyor? Neden egitimi yok? Polonya gibi daha avrupa birligine yakin gecmiste girebilmis bir ulkeden CD Projekt Red gibi efsane bir yapimci toplulugy cikti. Turkiye'de yok boyle bir sey neden? Sen kendi ulkende uret ki kendi ulkene uygun fiyatla oyununu sat degil mi? Yabanci ulkenin urunlerini kullanmak/oynamak zorunda kaliyorsan hicbir secenegin yok, o kur uzerinden kendi paranin degerinin yerle bir oldugu fiyatlara katlanmak zorundasin.
    Hay ağzına sağlık. Oyuncular sanıyor ki; firmalar ne kadar yüksek fiyattan ürün satarsa o kadar kar elde edecekler. Fiyat tüketim eğrisi denilen şeyden haberleri yok. O zaman her oyunu bin lira yapsınlar, Sony Türkiye tek başına dünyanın en zengin şirketi olup Apple'ı sollasın.

    Madem Aral'a hadi üçkağıtçı dedik, Tiglon, Sony gibi şirketler neden daha düşük fiyata oyun satmayıp da pazar payını ele geçirmek istemiyorlar? Biri de çıkıp diyemiyor ki ben oyunları 100TL'den satıyorum. Sebep belli işte; kur.

    Ben artık bu konuya bir şey yazmak istemiyorum. Bu konudaki son mesajım. Çünkü söz konusu oyuncu yani genç kesim olunca, kanlarının kaynadığından mıdır bilemem çok fazla küstahlaşabiliyorlar ve asi çıkışlar sergiliyorlar. Oyun fiyatları kura göre normal deyince küplere biniyorlar. Sonra firma avukatı gibi bu yazıları yazasım geliyor ben üzülüyorum sanki firma çalışanıyım da bu adamları bu kadar savunuyorum diye. Halbuki banane yani.




  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    O görseli ben hazırlamadım, başka bir başlıktan bir arkadaşın görseli.

    Daha önce söyledim, yeniden tekrar edeyim. O görselin anlatmaya çalıştığı firmaların ülkelere göre fiyatlandırma yapabildiği, konu aylık abonelik vs. değil yani.

    En azından ben öyle anladım görselden, paylaşma sebebim de buydu.


    Ayrıca olayın sebebinin sadece kur olduğunu savunan arkadaşların da yorumlarına katılmıyorum, ama saygı duyuyorum. Herkesin görüşü kendine.

    Ben yüzlerce liralık fiyat farkını açıklayabildikleri bir argümanları olmadığını düşünüyorum, açıklamaları da inandırıcı gelmiyor, kimse kusura bakmasın.

    Türkiye ayağı bile olmayan Steam'in fiyat politikasını hepimiz biliyoruz. Bu bahanelere karnım tok benim. Yıllardır var olan görüşüm bu, değişmiyor. Çünkü değiştirecek bir hamle yaptıklarını görmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 4 Mayıs 2018; 14:41:23 >
  • https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP0006-CUSA02387_00-BATTLEFIELD01REV?smcid=pdc%3Atr-tr%3Apdc-games-battlefield-1-ps4%3Aleadproductinfo-indir%3Abattlefield-1%3ASTORE-MSF75508-E3_BATTLEFIELD1

    224,00 TL
    59,00 TL

    İndirime bakalım böyle indirim olmaz oyun piyasası için konuşmuyorum ama böyle indirim olmaz diğer pek çok oyunda yine böyle. Demek ki neymiş satılırmış kurdu şuydu beni alakadar etmiyor Sony müdürüde haklıdır değildir yine beni ilgilendirmeyen kısım. İşin özeti yurt dışında insanlar zengin oldukları için onlara göre fiyat belirleniyor ben bu fiyattan almak zorunda değilim zaten istesekte alamayız. 1 sene bekler öyle alırız.

    Kimseden zorla fiyat politikası yapmasını da isteyemeyiz benim tepkim oyunculara olacak acele etmeyin açıkça yazıyorum dünya düzeni böyle işliyor ağzınıza bir parmak balı çalıyorlar tadına baktırıyorlar bu her yerde böyledir esnaflardan bir şey alırken bile böyle tadına bak derler ki tadına bakınca alma isteği artar videolara falan bakıp iç geçirmeyin alma zorunluluğunuz yok.

    Eğer para eden bir şey olsaydı 6 ay sonra 1 yıl sonra böyle indirimler olmazdı veya oyuncular geçen senelerde almışlar 150 liraya şimdi 50 tl den satılıyor hiçbir malın fiyatı bu kadar düşmez. Zaten pahalıya satmasalar indirim yaptık diyerek sonradan da satamazlar ya da fiyatı daha çok düşürmek zorunda kalırlardı. PSN kardeşlik var siz sanıyor musunuz bedava bir hizmet tabii ki bu hizmetin parası oyunlara yansıyor.

    Maalesef oyunlar kaldır at veya zararına oyna sat şeklindedir 2 yıl sonra hiç kıymeti kalmıyor böyle olmasa yine bir şekilde alabildiğimizi alırdık peki neden böyle oyun olmasının yanında yeni oyunlar çıkıyor eskileri unutuluyor oynadıktan sonrada işimize yaramadığı için elden çıkarmak zorundayız. Boş verin fiyat konuşmayı kendi stratejinizi uygulayın ama para avcılarının tüketim çılgınlığına kapılmayın para kolay kazanılmıyor. Bir gün paraya sıkışırsanız yardıma muhtaç hale düşerseniz değil 300 tl kimse size 30 tl vermez. Hayal dünyası sonuçta eğlenmek için eski oyunlara göz atın oynamadıklarınıza bakın.




  • Şöyle bir twit atmış


  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarınızda elbette haklısınız, temel sebep "kur" olduğu zaten ortada, üstelik doğrudan kur ile çarpıldığında fiyatlar belli oranda aşağıda kalıyor. Lakin benim takıldığım nokta, bütün oyunlar 60$ seviyesindeyken ülkemizde farklı fiyatlardan çıkış yapan oyunlar var. Firma bariz şekilde kimisine özel fiyatlandırma yapıyor kimisini şişkin bırakıyor. Ülke şartlarını göz önünde bulundurarak ekstra bir çalışma yapılması gerek...

    Dolar/Euro ülkemizde TL karşısında ciddi artış gösteriyor, haliyle her şeyin fiyatı yükseliyor lakin kazançlar aynı oranda yükseliş göstermiyor. Firmaların bunu göz önüne alması gerek...Dolar/Euro üstünden maaş alan yada zam gören bir sistemde olsak bu tarz durumlar gündem bile olmaz. Fakat şuan kazançlar neredeyse sabit giderken aldığımız her şey pahalılaşıyor.

    Sony Türkiye bu noktada devreye girip, elinden geleni yapması gerek diye düşünüyorum. Belki yapıyorlardır belki sony genel merkezi sallamıyordur. Fakat ülkemizde ekstra bir şeyler olması gerek, oyun lüks olmanında üstüne çıkıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mugetsuga

    Şöyle bir twit atmış


    Bu atılan şey de tıpkı soruların sorulma nedeni gibi aynı. Yabancılar buna tek sey der; "Damage Control."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • roxstr kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı ekstresinde ki adres bilgilerinizi büyük harf ve türkçe karakter olmadan doldurduğunuz taktirde kabul ediyor kartları. Bir de kesinlikle noktalama işaretlerini koymayacaksınız (.:/ vs)
  • thecobra kullanıcısına yanıt
    Teknolojide Turkce karakterin yeri yok maalesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Siz cevap yazmayacağım dediniz ama ben size bir cevap yazayım.

    Fiyat-tüketim eğrisiyle arz-talep dengesi ya da belki de talebin fiyat esnekliği demek istediniz, tam olarak anlamadım. Ekonomik olarak değerlendireceksek, Playstation platformu tüketiciler ile üreticilerin buluştuğu iki taraflı pazar denen bir oluşumdur. Burda Sony cihaz satışından zarar etmeyi göze alır ama diğer yandan hem tuketicilerden hem de üreticilerden parayı kazanarak toplamda kar eder.

    Fiyatlar konusunda ise üçüncü parti oyunlar için Sony ne yapayım fiyatı ben belirlemiyorum deyip kısa kestirebilir. Ancak kendi stüdyosunda ürettiği, platformu sağladığı ve dağıtımını yaptığı bir ürün için açık ve net TEKEL' dir. Tekel olmanın getirdiği en önemli avantaj da karını makimize etmek için satılan ürün miktarını kısarak tüketicilerden alabileceği maksimum parayı almaktır.

    Sony' nin açıklamasına göre God of War ilk üç gün 3.1 milyon adet satmıştır. Belki de bugün itibariyle bu sayı 4 milyonu bulmuştur. Oyunun fiyatının ortalama 60 USD olduğunu düşünürsek şimdiye kadar toplamda bir oyundan 250 milyon USD civarı ciro yapmıştır. Büyük ihtimalle bu ciro, serinin bundan sonraki bölümlerini yapmaya bile yeter.

    Şimdi soru şu. Sony tekel olduğu bir üründe, hangi fiyatı koyarsa koysun kimseye hesap vermeyeceği bir konumda, Türkiye gibi ortalama bir vatandaşın alım gücünün belli olduğu bir ülke için karından az da olsa feragat ederek bize bir güzellik yapar mıydı yapamaz mıydı? Hadi yapmadı. Oyunun fiyatını dalga geçer gibi sadece Türkiye'de artırması sizin içinize siner mi sinmez mi?

    Edit: Dilerseniz fiyatın 209 TL'den 299 TL'ye neden çıktığını, bunun kur vs ile birebir ilgili olmadığını ve Sony'nin ürünlerini sırf birkaç milyon dolar daha fazla kar elde edebilmek için ülkemizdeki sadece alım gücü yüksek kitleye hitap edecek şekilde yükselttiğini de anlatırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 4 Mayıs 2018; 19:32:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.