Şimdi Ara

Sony, PlayStation Store'da dinamik fiyat testine başladı: Kullanıcıya göre fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony, PlayStation Store'da dinamik fiyat testine başladı: Kullanıcıya göre fiyat
    Sony, PlayStation Store'da dikkat çekici bir fiyatlandırma denemesine başladı. Japon şirket, dijital mağazasında "dinamik fiyatlandırma" olarak adlandırılan yeni bir sistemi test ediyor. Bu da aynı oyunun, farklı kullanıcılara farklı fiyatlarla sunulması demek. Yani bazı oyuncular, diğerlerine göre %17'ye varan oranlarda daha avantajlı fiyatlarla karşılaşıyor.

Ayrıca Bkz.İddia: Sony, PlayStation oyunlarının PC'ye çıkışını durdurabilir

PS Prices tarafından paylaşılan bilgilere göre dinamik fiyatlar şu anda Almanya, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere 50'den fazla Avrupa ülkesinde uygulanıyor. Yeni yapının nasıl çalıştığı belli değil. Fiyat değişikliklerinin kampanyalar, bölgesel kurlar ya da fiyat politikalarıyla alakası yok. Tamamen kullanıcının PlayStation Network hesabına özel olarak yapılıyor.

Kişiye göre avantajlı fiyat

Test edilen uygulama ile alakalı resmi bir açıklama gelmedi. Dolayısı ile kullanıcının oyun oynama süresi mi, mağazada yaptığı toplam harcama mı, yoksa başka gizli metrikler mi dikkate alınıyor bilinmiyor. Bir başka önemli detay daha var. Fiyatlar resmi etiketin üzerine çıkamıyor, yalnızca daha düşük olabiliyor. İlk gözlemler, en "sadık" oyuncuların %17'ye varan oranlarda fiyat avantajı elde edebildiği yönünde.

Sony, PlayStation Store'da dinamik fiyat testine başladı: Kullanıcıya göre fiyat
    Test kapsamına giren yapımlar arasında WWE 2K25, Warhammer 40,000: Space Marine 2, Civilization VII, Kingdom Come: Deliverance II ve Mafia: The Old Country gibi önemli oyunlar bulunuyor. WWE 2K25 bazı kullanıcılarda 74.99 euro yerine 61.82'ye düşerken, Space Marine 2'nin fiyatı 69.99 euro'dan 58.35'e kadar geriliyor. Etkilenen oyunlar ve %5 ila %17 arasında değişen fiyat farklılıkları şu şekilde:

Alman PS Store'dan bazı örnekler

• WWE 2K25 – 74.99 euro yerine 61.82 euro (-%17.6)

• Warhammer 40.000: Space Marine 2 – 69.99 euro yerine 58.35 euro (–%16.6)

• Sid Meier's Civilization VII – 69.99 euro yerine 62.63 euro (–10.5%)

• Kingdom Come: Deliverance II – 69.99 euro yerine 62.64 euro (–10.5%)

• Mafia: The Old Country – 49.99 euro yerine 47.35 euro (-%5.3)

Dinamik fiyatlandırma yalnızca oyunlarla sınırlı değil. PlayStation Plus abonelik ücretleri de bu yeni sisteme dahil edildi. Sony'ye bu önemli test sürecinde 2K Games, Take-Two Interactive, Deep Silver, Focus Entertainment ve Team17 gibi önemli yayıncılar destek oluyor. Sony cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak mevcut bilgiler, şirketin gelecekte kullanıcıya özel fiyatlandırmayı daha geniş kitlelere sunabileceğini gösteriyor.

Kaynak:https://psprices.com/news/sony-ab-testing-prices/?lang=en

• Bunun Türkiye karşılığı: Mıçtık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 29 Kasım 2025; 16:43:56 >
  • Güzel ps5 oyunu çıkmadı çıkan oyunda türkçe altyazı yok 3500 tl aşır saçma bi sistem adam ps varsa eşşek gibi benim istediğimi yaparsın diyor

• 3500'e sattıkları oyun kimsine 5000 lira, kimisine 3000 lira. Hadi geçmiş olsun, şimdiden ps5'leri satmaya başlayın derim geç olmadan Sony, PlayStation Store'da dinamik fiyat testine başladı: Kullanıcıya göre fiyat 

• Ben diyorum: Bir seyin maaliyetine gore fiyat belirlenmeli. Mesela AMD bu sene ekran kartlarini Ocak'ta tanitacakti, Nvidia'nin fiyatlarina gore ayarlamak icin kac ay sonra tanittilar. Sana ne Nvidia'dan, senin maaliyetin neyse ona gore ayarlasana satis fiyatini?

Bunlar diyor: Sadece diger rakiplere gore degil tuketiciye gore de ayarlayacagiz hahahah!

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • ethan E kullanıcısına yanıt

Bazilari da ben tuketiciyim, odedigim paraya bakarim gerisi beni ilgilendirmez der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 7 Aralık 2025; 12:21:1 >

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • O nasıl iş la neye göre kime göre uygulamıyor? Sadık müşteriler dediklerine göre oyunlara ve servislere sürekli para bayılan kitleye sağlanan bir küçük avantaj olacak herhalde. Fazla tüketim-harcamanın ödülü oluyor sanırım.

• Türkiye'de oyun oynamak artık pahalı bir hobi. Bu ön kabulle bu çok önce yapılması gereken uygulamayı destekliyorum. Özellikle ps plus'a da yapılması güzel olmuş. Siyasal islamdan delik deşik olmuş ortadoğu ülkemizde denetleme mekanizması, liyakat gibi bizde olmayan şeyler olduğu için bazı kullanıcıların canı yanacak tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the flying dutchman -- 30 Kasım 2025; 10:54:45 >
  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt
    Kardeşlikten devam, tüm Psn kardeşlerime buradan selamlar

Zaten büyük ihtimal bunu azaltmak ya da engellemek için deneniyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.