Şimdi Ara

Sony NWZ-E453 Bakmadan Alma :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
14.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin ya, çok ihtiyacım var.
    Şimdi ben ilk aldığımda bişeyler yaptıktan sonra cihaza format attım neyse bütün müzikler resimler gitti hiç sorun değil ama, orjinal duvar kağıtlarını geri istiyorum, netten bulamadım ne kadar uğraştıysam. Eğer sizde varsa msn ya da herhangi biyerden bana ulaştırabilir misiniz acaba ?.. Şimdiden çok teşekkür ederim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aylinn95

    Arkadaşlar lütfen yardım edin ya, çok ihtiyacım var.
    Şimdi ben ilk aldığımda bişeyler yaptıktan sonra cihaza format attım neyse bütün müzikler resimler gitti hiç sorun değil ama, orjinal duvar kağıtlarını geri istiyorum, netten bulamadım ne kadar uğraştıysam. Eğer sizde varsa msn ya da herhangi biyerden bana ulaştırabilir misiniz acaba ?.. Şimdiden çok teşekkür ederim...



    Kaybettiğin bütün dosyalar burada

    http://rapid share.com/files/453367029/sony.rar (rapid ile share arasındaki boşluğu sil)


    Buradanda istediğin sony duvar kağıdını indirebilirsin.

    http://support.sony-europe.com/DNA/Downloads/Wallpaper/wallpaper.aspx?site=odw_tr_TR&m=NWZ-E453




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy


    bende bu aleti bugün aldım, firmware falan var mı araştırıyorum, yorumlarımı en kısa zamanda yapacağım...

    valla çok iyi olur bu şarkı sözü özelliğini kullanabilmek yabancı parçalarda tabi ki
  • Merhaba Arkadaşlar

    Öncelikle cihaz için yayınlanan yeni bir firmware yok... Benim cihaz hakkındaki görüşlerim oldukça dengeli... Daha sonra ayrıntılı bir yazıda anlatacağım.
  • Tekrar merhaba arkadaşlar Cihazı alalı bir kaç gün oldu. Bende burda cihaz hakkındaki nacizhane fikirlerimi sunmak istedim. Eskiden 2. nesil ipod touch, ipod classic, iriver h320, clix, clix 2, cowon u3, x5, d2 , s9, trekstor vibez , archos 404, 405 , creative zen vision m kullandım. Umarım bu cihazları kullanan arkadaşlar için faydalı bir kaynak ve tavsiye olur.

    Öncelikle e453'ümü gerek dükkanın vitrininde izlerken, gerek satın alırken ve ilk kullandığımda bende en ufak bir heyecan yaratmadı. Tasarımıda açıkçası etkileyici değil, özellikle tuş takımı tasarımını pek sevmiyorum, ama artık bıkkınlıktan olsa gerek nedense cowon veya iriver almadım. Cowon d2 ve iriver h320 den aldığım keyfi ve heyecanı bu cihazdan hiç ama hiç almadım.

    Ama işte sony'nin özelliği bu olsa gerek cihaz kendini çaktırmadan ağırdan ağırdan sevdirmeye başlıyor ve sonradan mesela istediğin fonksiyona ulaşmada, cihazı pratik kullanmada cihazın aslında sınıfına göre oldukça eğlenceli ve başarılı olduğunu anlıyorsun. Nedense tuş tasarımına ve kullanımına takıntılı bir şekilde aşık oldum
    Hanımların da pek ilgisini çekiyor kerata, aynı bir clix gibi, cowon t2 gibi hanımlarda saçma bir beğeni uyandırıyor

    Efendim cihazda sensme özelliği mevcut. Çok keyif verici güzel bir uygulama fakat bazen şarkı seçimlerinde yanılıyor :) sensme 'de enerjik sakin upbeat yumuşak lounge romantik dans sert sabah gece gibi ruh halleri var. sensme cihazınızdaki şarkıları bu ruh hallerine göre sınıflandırıp istediğiniz ruh haline uygun şarkıları size dinlemeniz için sunuyor. "lethe" yi başına aldanıp sakin grubuna katmış, böyle sivri zekalılıkları da var ama emin olun çok keyifli bir özellik.

    Burada sony ve ipod 'u ayırmam gereken bir husus var. Çok başarılı batarya teknolojileri var. Bu cihazda da bataryayı ergonomik ve optimize kullanmak için 3 teknoloji kullanılmış, bu teknolojilerden biri de cihazın içinde kullanıcının inisiyatifine sunulmuş. cihazın bataryasını korumaya yönelik bu teknoloji pilin çabuk eskimemesini sağlıyor. Diğer teknolojilere sony nin kendi sitesinden batarya teknolojileri hakkında ki açıklamalarından ulaşabilirsiniz. Bu teknolojiler sony nin hemen hemen bütün elektronik cihazlarında bulunuyor. İnsan bu sony ve apple daki batarya teknolojilerinin cowon d2 de olması durumunda nasıl bir şey ortaya çıkardı tahmin edemiyor.

    Şimdi bir kaç olumsuz şey yazayım.

    * bir açma kapama tuşu yapaydınız be kardeşim, cihazın hangi düğmesine bassan açılıyor, tuş kilidinde ise açılıp uyarıp kapanıyorda su yakmıyorki bu...
    * radyo ve çekim kuvveti vasatın altında.
    * ekran eh işte peeeh cihaza göre idare eder.
    * sony koy artık şu cihazlarına bir standart usb girişi
    * cihazı satın aldıktan sonra ilk işiniz kulaklığı çöpe atmak olsun. (yok yok atmayın, audiophile takılmıyorsanız atmayın, vasat iyi idare eder)

    Şimdi bir kaç olumlu birşeyler yazayım

    * sony kalitesi kendini hissettiyor bunu kabul etmek lazım, kaliteli sağlam cihaz, iriver e30 ve e150 yanında ezik kaldı vitrinde...
    * 3 dakika şarj ederek 1.5 saat müzik keyfi... Cihaz 2 buçuk saate şarj oluyor ama 3 dakika şarj edip 1.5 saat dinleyebiliyorsunuz. Bu gerçekten önemli bir özellik. meşgulum kardeşim ben diyenler için ideal.

    ve gelelim asıl olaya. SES

    kardeşim biri bu cihaza fiyatına göre oldukça kaliteli ses veriyor diyorsa cihaza haksızlık ediyodur. Cihaz fiyatına göre kaliteli ses veren cihaz tanımından az biraz daha iyi bir tanımı hakediyor. Kardeşim bu cihazı niye alayım diye kendinize soruyorsanız bence cevabınız ses olmalı.

    Ses konusunda bence baba cihaz vibez ve h320 dir. Kişisel görüşüm : aksini iddia edeni sevmem.

    Bu cihazı nerede konumlandırmam gerekiyor diye sorsanız ben cowon x5 in yanına bir yere koyardım. Cowon d2 gibi abartı orgazm yaratan ama bazı yerlerde cortlayan parçaya göre eq gerektiren bir cihaz değil. Ses bakımından oldukça dengeli bir tat veren cihaz. İriver gibi sesin yumuşak bir tadı da yok. Gerçekten dengeli güzel bir sesi var. Özellikle mp3 formatını başarılı çalıyor. Yine efektleri de cowon gibi eq yu tokatlayıp devredışı bırakmıyor. Efektlerde dozunda.

    bakın cihazın ses rengi konusunda gerçekten iddialıyım.

    neyse şimdilik bu kadar :)

    saygılar




  • Ya bende bu foruma girmeden önce Philips aldım belki bunu alırdım, ama pek kulaklığı hoşuma Gitmedi sony nnin keşke kulak için kulaklık olsaydı...
  • eulogy hayırlı olsun.

    Sony'nin ses rengine alıştığım ve çok çok sevdiğim için başka markaların müzikçalarlarını almaya cesaret edemiyorum. Benim A816'nın bataryası ölmek üzere, 2.5 sene iyi dayandı benim gibi müziksiz yapamayan birine. Bu yüzden gidip S754 aldım biraz tuzlu oldu ama pişman olmadım aldıktan sonra. Bu cihaz 260 (NWZ-E454), S754 379 liraydı onu aldım gaza gelip Yanında verdikleri kulaklığı (MDR-NC033) ilk başlarda pek beğenmemiştim, fakat dinledikçe açıldı özellikle vokallerde büyük keyif veriyor. Basları da çok sağlam. Tizlerde, mesela zillerde biraz yapaylık var sanki. Ama beğendiğimi söyleyebilirim.
    Cihazın inceliğine bayıldım. Kasası ve tuş takımının kalitesi üst düzeyde. Bu arada aklıma gelmişken, nihayet cihazın içinden şarkı listesi oluşturmayı koymayı akıl edebilmişler.

    Senin de dediğin gibi SenseMe özelliği hoş olmuş. Sabah okula giderken örneğin, "sabah" modunu seçtiğimde gayet güzel seçimler yapıyor kerata Bazı parçalara şarkı sözlerini de gömdüm bayağı keyifli oluyor.

    Bunların dışında belirtilmesi gerekenler cihazın ekranı ve gürültü engelleme özelliği. Ekran gayet güzel, renkler canlı ve dipdiri duruyor, son derece kaliteli.
    Gürültü engelleme özelliğini denemek için en ideal araç ikarus otobüsler olurdu, o yüzden sırf bu özelliği deneyebilmek için manyak gibi bu otobüsten gelmesini bekledim durakta Şarkı çalmıyorken özelliği açtığımda yüzde 90-95 e varan bir engelleme söz konusu oluyor. Tabii ki az da olsa bir gürültü duyuluyor ama ikarustan bahsediyoruz burada Şarkı ve gürültü engelleme özelliği birlikte açıkken ise neredeyse hiçbir gürültüyü duymuyorsunuz. Bu özelliği kullanır mıyım, pek sanmıyorum. Fakat ihtiyaç olduğunda işe yarar.
    Ha bir de unutmadan pil ömrü muazzam gerçekten. İlk şarjımdan sonra bir hafta şarj etmeden kullandım. Benim gibi durmadan müzik dinleyen birisine bile bir hafta gibi olağanüstü bir süre dayandı.

    Aslında 100 lira daha verip A845 alınabilirdi ama kartın limiti yetmiyordu bunu aldım. Hoşuma gitmeyen bir şey yok neredeyse.
    Şimdilik bu kadar yazayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 1 Nisan 2011; 21:39:41 >




  • mudeb teşekkür ederim :)

    yalnız gürültü engelleme özelliği e453 te yok sanırım ya da ben bulamadım. Tam olarak hangi özellikten bahsediyorsun ?
  • e serisinde yok dostum gürültü engelleme. yeni s serisi ve a840 larda var. Yalnız çok pis kazık yemişim içime oturdu ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wish26


    quote:

    Orijinalden alıntı: mudeb

    Pili o kadar dayanıyor mu gerçekten? Ne kadar gidiyor?


    Wallahi şöyle söyliyeyim 3-4 gün günde 8-10 saat rahat dinlersin ben hergün dinliyorum genelde 1-2 saat 3 haftafa bir şarz ediyorum pil konusunda bir sıkıntınız olmasın gayet uzun gidiyor pili zaten mp3 çalar çalışırkende kendini uyku moduna alıyor buda pil ömrünün uzamasını sağlıyor.


    yaaa ben de aldım. Alalı 1 ay oldu ama kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı. şarjı çok çok az gidio.şarjı fulledim ekran ışığını kıstım ses seviyesini 20 seviyesinde dinledim
    bırakın 50 saati benim şarjım 8-9 saat(neredeyse) fln gitti. aklımı kaçıracam !!!. Ne yapmalıyım ? ürünü sıfır olarak teknosadan aldım
    YARDIM EDİN NE YAPİM??




  • teknik servise götür bence. o kadar az gitmemesi lazım. hatalı ürün olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur896


    quote:

    Orijinalden alıntı: wish26


    quote:

    Orijinalden alıntı: mudeb

    Pili o kadar dayanıyor mu gerçekten? Ne kadar gidiyor?


    Wallahi şöyle söyliyeyim 3-4 gün günde 8-10 saat rahat dinlersin ben hergün dinliyorum genelde 1-2 saat 3 haftafa bir şarz ediyorum pil konusunda bir sıkıntınız olmasın gayet uzun gidiyor pili zaten mp3 çalar çalışırkende kendini uyku moduna alıyor buda pil ömrünün uzamasını sağlıyor.


    yaaa ben de aldım. Alalı 1 ay oldu ama kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı. şarjı çok çok az gidio.şarjı fulledim ekran ışığını kıstım ses seviyesini 20 seviyesinde dinledim
    bırakın 50 saati benim şarjım 8-9 saat(neredeyse) fln gitti. aklımı kaçıracam !!!. Ne yapmalıyım ? ürünü sıfır olarak teknosadan aldım
    YARDIM EDİN NE YAPİM??


    Benimkide aynı şekilde 50 saat ile uzaktan yakından alakası yok...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur896


    quote:

    Orijinalden alıntı: wish26


    quote:

    Orijinalden alıntı: mudeb

    Pili o kadar dayanıyor mu gerçekten? Ne kadar gidiyor?


    Wallahi şöyle söyliyeyim 3-4 gün günde 8-10 saat rahat dinlersin ben hergün dinliyorum genelde 1-2 saat 3 haftafa bir şarz ediyorum pil konusunda bir sıkıntınız olmasın gayet uzun gidiyor pili zaten mp3 çalar çalışırkende kendini uyku moduna alıyor buda pil ömrünün uzamasını sağlıyor.


    yaaa ben de aldım. Alalı 1 ay oldu ama kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı. şarjı çok çok az gidio.şarjı fulledim ekran ışığını kıstım ses seviyesini 20 seviyesinde dinledim
    bırakın 50 saati benim şarjım 8-9 saat(neredeyse) fln gitti. aklımı kaçıracam !!!. Ne yapmalıyım ? ürünü sıfır olarak teknosadan aldım
    YARDIM EDİN NE YAPİM??

    Kesinlikle, hatalı ürün olabilir. İmkansız birşey 8 saat gitmesi. Ekran ışığı sürekli yanıyor moduna mı?




  • 50 saatlik batarya olayı şu şekilde;
    24. Ses seviyesinde, 128 kbps ile riplenmiş mp3 formatında ve ekran ışığı hiç yanmadan çalmada olan süredir. Ben denedim ve 48 saat 53. dakikada batarya sinyal verdi. Ses seviyesini düşürdükçe de o süre artacaktır (1, 1.5 saat kadar)
  • ışığı nasıl kapatıyoruz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    ışığı nasıl kapatıyoruz ?

    Hocam senin ışık kapalı değil mi? sebep o zaten hiç servise falan gönderme. Bir de böyle dene..
    Ayarlar/Ortak ayarlar/ekran koruyucu;
    Açık-kapalı?
    açık...
    Tip
    boş..
    Gecikme
    15 saniye..



    Bu ayarlar batarya için en iyi ayarlardır..

    Parlaklığı da 2 civarında tuttun mu çok memnun kalacaksın.. Haftada 1 kere şarj bana yetiyor. 3 ile 5 saat müzik dinlememe rağmen..

    Ayrıca beyer; pil bakımını muhakkak ama muhakkak açık tutun. Bataryanın ömrünü gerçekten uzatıyor. Nasıl uzattığına dair bilgi isterseniz yazabilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-testers -- 5 Nisan 2011; 14:03:12 >
  • Bir de ekran ışığı sürekli yanan arkadaşlar şarkı görüntüleme ekranındayken (müzik ayarları menüsünden de yapılabilir) option tuşuna basıp şarkı sözlerini görüntüle seçeneğinin Açık'ta mı yoksa Açık (Her zaman açık)'ta mı olduğuna baksınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-testers

    quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    ışığı nasıl kapatıyoruz ?

    Hocam senin ışık kapalı değil mi? sebep o zaten hiç servise falan gönderme. Bir de böyle dene..
    Ayarlar/Ortak ayarlar/ekran koruyucu;
    Açık-kapalı?
    açık...
    Tip
    boş..
    Gecikme
    15 saniye..



    Bu ayarlar batarya için en iyi ayarlardır..

    Parlaklığı da 2 civarında tuttun mu çok memnun kalacaksın.. Haftada 1 kere şarj bana yetiyor. 3 ile 5 saat müzik dinlememe rağmen..

    Ayrıca beyer; pil bakımını muhakkak ama muhakkak açık tutun. Bataryanın ömrünü gerçekten uzatıyor. Nasıl uzattığına dair bilgi isterseniz yazabilirim..

    pıl bakımını nasıl acık tutacagız?
    avls(volume limit) nasıl bir işlev yapar?
    dynamic normalizer nasıl bır ıslev yapar bunları cevaplandırabılırsenız memnun olurum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-testers

    50 saatlik batarya olayı şu şekilde;
    24. Ses seviyesinde, 128 kbps ile riplenmiş mp3 formatında ve ekran ışığı hiç yanmadan çalmada olan süredir. Ben denedim ve 48 saat 53. dakikada batarya sinyal verdi. Ses seviyesini düşürdükçe de o süre artacaktır (1, 1.5 saat kadar)


    benim şarkıların boyutları genellikle 190 kpbs civarında onları 128 nasıl çevirebilirim ? bi de riplenmiş ne demek ben bilmiom yardımcı olur musunuz?




  • makina bende bazı konularda hayal kırıklığı yarattı :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.