Şimdi Ara

Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
5.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 ay önce almaya heveslendiğim medya oynatıcıma bugün kavuştum Allah'a çok şükür. Lafı uzatmadan incelemeye geçeyim.

    Paket

    Oldukça ufak bir kutusu var. İçinden daha çok kağıt çıktığını söylemeden geçemeyeceğim.

     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


    İçinden 2. bir kutu çıktı bende.

     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


    Bundan daha fazla kağıt var içinde. Yabancı dildeki kullanım kılavuzları var hep içinde.

     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


    Kulaklı, uzatma kablosu, dock aparatı ve usb kablosu. İçinden çıkan kulaklık gerçekten çok kaliteli ve rahat.

     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


    Ve oynatıcımızzz!

     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


     Sony NWZ-A816 İncelemesi (A810 Serisi Genel Konu)


    Ses Kalitesi

    Bu seri ne kadar medya oynatıcı olsa da önceliği tabii ki MP3 ve doğal olarak ses kalitesi. Ses kalitesi konusunda beklediğim kadar iyi çıktı. Yani bir lise öğrencisiyim ve 300YTL kıydığım şeyden en iyilerden birisini olmasını beklerim ki umutlarımı boşa çıkarmadı. EQ olaraksa alet gerçekten çok başarılı. Hazır EQ ayarları dışında 2 tane elle ayar çekme şansınız var. Ayrıca VPT(Surround), DSEE(Sound Enhance), Clear Stereo ve Dynamic Normalizer. Sonuncu ayar hariç hepsinin isminden ne işe yaradığı anlaşılıyor ki D.N de parçadaki seslerin düzeylerini eşitlemeye çalışıyor. Bu noktada nasıl kullanacağınız hakkında öneri vermeyeceğim çünkü bu kişisel bir durum.

    Not: Bu alete sesi az çıkıyor diyene cidden şaşarım. Çünkü ne tür olursa olsun müziği bangır bangır dinleyen biri olarak kulaklarım son seviyede 2 dakika bile dayanamadı.

    Kullanım

    Ana menü ve kullanımı oldukça kolay. Ama pek de kişiselliştirilebilir bir alet değil ve çalma listesi ile silme işini bilgisayar üzerinden halletmeye mahkumsunuz. Yanında gelen yazılım olan WM11 ile eşlemesi çok kolay ve veri aktarımı oldukça hızlı.

    Pil Ömrü

    Aletin en başarılı olduğu alanlardan da biri bu. Belirtilen 8 saat video süresine ses seviyesi 25te iken 7,5 saat yaparak oldukça yaklaştım. Yani pili cidden sağlam. Öyle böyle değil hatta.

    Video ve Resim Kalitesi

    Açıkçası ekranını ilk gördüğümde bu kadarcık alanda film izlenmez diyordum ama ÖrümcekAdam3'ün tamamını atıp izlediğimde vazgeçtim. Ekran o kadar kaliteli ki insan yadırgamıyor ekran ufaklığını. Ayrıca ayarlardan Continous Play'i açarsanız n'olursa olsun filme kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. İçine attığım resimler cidden büyük ve çözümü zor resimler ama aletin işlemcisi o kadar güçlü kü hiç sıkıntı çekilmeden, 1 saniyeden az bir sürede açılıyor.

    Malzeme Kalitesi

    Aleti elinize ilk aldığınızda hissedeceğiniz ilk şey malzemenin kalitesi tabii ki. A816ımı elime aldığımda, sadece dokunduğumda ona aşık oldum desem yalan olmaz. Çünkü bence aletin en kayda değer yönü malzeme kalitesinin süper olması.

    Gözüme çarpan en net (+)ları:

    +Ses Kalitesi
    +Malzemenin kalitesi
    +Ekranın kaltesi

    Gözüme çarpan en net (-)leri:

    -Kulaklık kablosunun uzantı kablosuyla bile kısa kalması


    (Yukarıda da bazı eksilerinden bahsettim ama onlar pek de umrumda değil açıkçası ama boyum 1,87 ve alet pantolon ceplerime ancak giriyor.)

    Umarım yeterince aydınlatıcı olmuştur. Bu arada resimlerin kalitesi gerçekten çok düşük ama elimde çalışan tek fotoğraf makinesi telefonum olduğundan ancak o kadar oldu.

    Aklınızdaki sorulara elbette elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 14 Nisan 2008; 15:53:45 >







  • hayırlı olsun cagann, ağız tadıyla güle güle kullan inceleme için de eline sağlık
  • Sağolasın. Bu arada diğer konudaki kulaklıkla ilgili sorunu cevaplayayım. Geçen gün okuduğum bir yorum da hem S610 hem de A810 kullanmış bir arkadaş S610dan çıkan kulaklıkların daha yüksek ses verdiğini söylemişti. Yani yonga aynı. Fark kualklıklardan kaynaklanıyor. Ama A810dan çıkan kulaklık cidden çok rahat ve cidden çok yüksek sesle müzik dinleme rağmen 30. yani son kademede 2 dakikadan fazla dayanamadım dinlemeye.
  • hayırlı olsun galiba bende 815 alacağım
  • öncelikle güle güle kullanman dileği ile. biraz garip bi soru olabilir ama aletin neyle çalıştığını merak ediyorum yani pil ilemi yoksa şarj mı edilio pil ile ise hangi pil ile çalışmakda? bu konuda merakımı giderirsen sevinirim
  • Teşekkürler. Değiştirilemez bataryası var ve bilgisayardan usb yardımıyla şarj oluyor.
  • Arkadaşlar inceleme iyi olmayabilir ama A810 serisi genel konu diye başlık atılmış bir konu varken yeni konunun anlamı ne?! Bilhassa ve doğrudan sana diyorum Voldroy5 arkadaşım; şu anda Sony sayfasının ilk 4 konusu sana ait ve sadece 7 cevap alabilmişsin. Forumu kirletmenin, veritabanını ağırlaştırmanın anlamı yok.
  • Arkadaşlar bu A81x serisi theme'ler yokmu yada wallapaper lar filan konuyu güncel tutalım benim en cok arzu ettiğim şey sesin biraz daha yükselmesi keşke bir volume limiti kırma olayı bundada olsa ses kalitesi çok çok iyi piyasadaki en iyi ses veren mp3 player ama ses yüksekliği zaman zaman yetmiyor bana
  • arkadaşlar ben de aldım bu mp3playerdan ve bir sorum olucak...

    mp3çaları power off'tan kapadığımızda uyku moduna mı geçiyor yoksa tamamen kapanıyor mu ?

    bir yerde bu tarz bir şey okumuştum ve uyku modu şarjdan yediği için endişelerim var. bu konuyla alakalı bilgisi olan var mı ? hold tuşuna bastıktan sonra mı uyku moduna geçiyor yoksa ?
  • güzel..
    bende kullanıyorum . şimdilik gayet iyi ama daha iyisi olacaktır..
    eline sağlık. hayırlı olsun..

    keşke önden görünüşte ekranda avize görünmeseymiş

    ama olmadı sesten çok az bahsetmişsin

    clearbass sorunsalı adı altında biraz tartışmıştık ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_17623715/tm.htm
    konular ayrılınca bu konuya bakan ordanda fayda bulsun




  • A810 serisi dediğim gibi kişiselleştirilebilir bir alet değil pek. Ayrıca EQ'da ayarların hepsini sona vurursan sesin tonunu değiştirmeden sesin miktarını arttırabilirsiniz.

    Valla bence kaldığı yerden bir şekilde devam etmesi güzel. Ayrıca kendi işletim sistemi için ayrılmış belleğe kalınan yeri yazıp kapatıyor da olabilir bilgisayardaki işletim sistemlerinde olduğu gibi.
  • Hayırlı olsun kardeşim
  • Sağolasın hocam.
  • Bugün teknosada denedim.Ses dizayn ekran çözünürlüğü çok güzel fakat usb'den şarj olması kafamı karıştırıyor...
  • Kafanı karıştırmasın çok kısa sürede şarj oluyor ve 24 saat üzeri pil ömrü ile hemen hemen herkese yeter.
  • hayırlı olsun bende aynısından 1 hafta içinde alıcam senin yorumlarınıda görünce dahada içime sindi.
  • Hayırlısı olsun her şeyden önce. Alet bence çok güzel ve kullanışlı. Ama en başta da belirttiğim gibi pek de kişiselleştirilebilir bir alet değil. Ses, vidyo, malzeme ve kullanım kolaylığı gerçekten üst düzey ama kişiselleştirme açısından bir şey beklemeyin. Ayrıca şarj olayını kafaya takmayın, 3 saatte şarj oluyor usb ile ve herhangi bir güvensizlik verici tarafını görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 2 Haziran 2008; 21:14:10 >
  • şöle bi sorun var bende arada şarj göstergesi düşüyo ve gerei çıkıyo.. aslında ilk şarjına fln özen gösterdim ama bilemiyorum..
    soğukta bataryayı daha az gösterdiği kesin amanormaldede var sanki böle bi problem..

    ama şarj fena deil, 1 hafta civarı kullanıyorum..

    ayrıca sesi doğal sevenler hayal kırıklığına uğramasın.. eğer vpt yi kapatırsanız ses birden 2-3 yıl öncesine dönüyo..

    vpt kapalı iken hoparlör ayrımı, doğallık güzel. ama ses kalitesi kötü
    vpt açıkken hakkaten cd den dinlemiş gibi sesi var ama buseferde sesler arada kayboluyo sanki..

    ben içinden çıkamadım
  • vpt kapalı iken ben daha çok zevk alıyorum. ama daha çok kulak aşinalığı ile alakalı bir durum. bence ses kalitesi olarak fark yok fazla ama ses rengini baya değiştiriyo vpt
  • bende bir kaç ürün arasında epeyi tereddüt yaşadım fakat sonunda nwz-a816 modelinde karar kıldım. ben şunu merak ediyorum bu model için silikon yada şeffaf kılıf kullanan arkadaşlar varmı acaba? nette sadece 2 tür koruyucu kılıfla karşılaştım biri silikon siyah ve beyaz olmak üzere set halinde satılıyo diğeride şeffaf plastik koruyucu case ama karar veremedim bu ikisi arasında...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.