Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.325
Cevap
50
Favori
922.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fisher ste 195 kolon buldum ama nette teknik bilgi ya da inceleme bulamadım. 800tl diyor. Yanına bir anfi alsam güzel bir hifi elde edebilir miyim acaba...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sphynx S kullanıcısına yanıt

    Teknik bilgi internette mevcut. Ben kısaca bazı verileri yazayım :

    120/160W

    Empendas: 8 ohm

    Frekans aralığı: 32-22000Hz

    Woofer çapı: 25 cm

    Ağırlık: 10 kg


    Eksi bir hoparlör olduğu için woofer körükleri vs iyice kontrol edilmeli ve hoparlörün sağlam olduğundan emin olunmalı satın almadan önce. Çok yüksek meblalar ödemeden mosfetli bir Sony stereo amfi alıp güzel bir sistem oluşturulabilir elbette ama duyacağınız sesin iyi olup olmayacağı tamamen size bağlı elbette. 50 bin TL ye aldığı hoparlörü ay bitmeden değiştiren öğrencim var , öte yandan benim gibi vakti zamanında almaya çalışıp maddi durumu el vermediği için alamadığı seti günümüzde elde edip de inanılmaz şekilde memnun olan insanlar da var. Bu iş tamamen sistemi alacak kişinin kulağı ile ilgili. Dinlenecek müzik türüne uygun bir sistem olması vs gibi bir çok detay var elbette ama ilk iş sistemi alacak kişinin o sistem gerçekten beğenmesi gerektiğidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-sony-ta-f445r-stereo-kumandali-amfi-1037547498/detay


    Şöyle bir stereo amfi bence gayet güzel olur. En azından alınan ürün belli kalite standartlarının üzerinde olacağı için beklentiniz bir es serisi amfi ile aynı düzeyde değilse memnun edecektir.

    NOT: Tabi bu arada modeli iyi ve temiz Sony mini sistemlerden birini alma ihtimalini bence hep göz önünde bulundurun. Sebebi ise hi fi komponentlerinin birbiri ile olan uyumunun belli bir standartı olmaması ve haliyle alıcının setten memnun olamama durumu . Bu ihtimal 100.000 bin TL lik sistemde de 10.000 TL lik sistemde de 5.000 TL lik sistemde de olabilecek bir sorun fakat komple sistemler her türlü uyum durumuna uygun olarak toplanıp bir paket haline getirilir . Sistemleri ile oynayıp devamlı bir değişiklik yapma niyetinde olanlar veya müzik setlerinin ses yapısından memnun olmayanlar için ayrı hı fi komponentleri elbette harika bir çözüm ama dezavantajları da epey fazla ne yazık ki .
    Bu konuda müzik setleri daha nettir. Komple sistemi alırsınız ve ya beğenir ya beğenmezsiniz. Beğenirseniz o sistemi daha farklı bir geliştirme çabasına girmenize gerek yoktur , tek ihtiyaç ses kablosunun değişimi olabilir onun dışında harici bir CD oynatıcı sisteme dahil edilebilir hepsi bu . Kimse o komple sistemlerin hoparlörlerinin hi fi komponentler için yapılmış kule tipi hoparlörler ile değiştirilmesi gerektiğini düşünmez veya böyle bir geliştirme yapmaz . Yapıyorsa macera peşindedir demek yanlış değil ama komple sistemler macera işi değildir . Ayrı hı fi komponentleri bu maceracılar için daha doğru adres olacaktır. Yine kendimden örnek verecek olursam Lbt lv80 i aldığım günden beri metal türü müziklerden aldığım hazzı tarif etmem cidden çok kolay değil ama her incelememde ifade etmeye çalıştım tabi . Yaptığım tek değişiklik ise ses kablosunu değiştirmek oldu . O değişimin de sese olan etkisi o kadar belli ki , aksini düşünenin cidden ya duyma ve detayları algılama ile ilgili bir sorunu vardır ya da başka sorunları vardır ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 12 Temmuz 2022; 10:59:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim uzun açıklamalarınız için. FISHERı bugün gördüm körükler yok. Kağıdı kopmuş 1000tl istiyorlar. Görseli çok beğendim ama ya tamir ya hoparlör değişimi derken pahalıya gelecek baya.

    Komple sisteme geçeyim ben en iyisi. Rx100 mantıklı duruyor bütçe ve kalite olarak 900tl ye. Bu fiyata daha mantıklı bir seçenek bulamam diye düşünüyorum. Hem de uyum sorunu vs... Yaşamamış olurum.

    Tekrar çok teşekkür ederim .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sphynx S kullanıcısına yanıt

    Bence hiç bulaşmayın körükler falan da gitmişse... Fiyat fazla ve hoparlör hasarlı , onun tamir masrafı vs dediğiniz gibi astarı yüzünden pahalıya gelecektir . Rx100 cidden kendi kategorisi düşünüldüğü zaman müthiş bir mini sistem. Eğer ki temiz ve sorunsuz ise bence pek fazla düşünmeden alın derim . Şu an piyasada anlamsız fiyatlara satılan Bluetooth hoparlörlerin hemen hepsinden daha dengeli ve düzgün bir tonda çalacaktır ayrıca. Yani piyasadaki yeni diye satılan bu gibi kablosuz tekli hoparlörlerde de eski mini veya midi sistemlerle kıyaslanmayacak kadar kalitesiz ve dengesiz sese sahip ne yazık ki ... Eldeki sistemlerin başına bir şey gelse ve sistem almak istesem yine müzik seti diye tabir ettiğimiz midi Hifi sistemlere bakardım doğrusu .


    Tabi tercih meselesi ... Herkesin istediği farklı sonuçta. Günümüzde bambaşka şeylere bakıp ses sistemi alan var. Sırf popüler diye bu kablosuz sistemleri alıp 'ooo iyiymiş' diyen insanlar var çevremde malesef...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Tavsiyenize uyup Rx100Av aldım. 850TL. Satıcı benden daha hasta çıktı, aşırı temiz kullanmış cihazı. Müzik seti hastası. Evde lbt serisi dahil 3-4 tane daha sistemi vardı. Rx100 ü alma hikayesine kadar anlattı.

    Gelelim cihaza...

    Bu devirde bu fiyata böyle bir ses alabileceğimi düşünmüyordum. Baya baya doyurucu sesi var. kısık seslerde bile basları hissettiriyor. Tek cihazda hem surround (sanal ama olsun) hem de stereo olması büyük avantaj oldu benim için. Film oyun ayrı keyif, müzik dinlemek ayrı keyif. Tek sıkıntı woofer etkisi çok fazla onu da ayarlamaya çalışıyorum ekolayzır filan.


    Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Son olarak kabloları uygun fiyata değiştirebileceğim bir seçenek var mı? Şu kablo ucuz ve iyidir diyebileceğiniz.

  • sphynx S kullanıcısına yanıt

    Hayırlı uğurlu olsun, çok çok memnun oldum böylesine temiz bir cihaz almanıza. Özellikle rx100 gibi zamanında kendi kategorisinde aşırı derecede sükse yapmış bir müzik seti almış olmanız da onu epeyce değerli kılıyor haliyle. Sistemin genel ses performansından memnun kalmanız ise aslında üzerine söylenecek bir şey bırakmıyor:) ben size hem kaliteli hem de makul fiyatlı , hatta kendi kullandığım Lbt d905 modeli midi sistemime de aldığım kablonun linkini vereyim bir göz atın .



    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<
    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<amazon
    KabelDirekt – hoparlör kablosu – Alman Malı – saf bakırdan yapılmıştır - 10 m (hoparlörler ve surround sistemler için 2x1,5 mm² HiFi ses kutu kablosu, saf bakır, polarite işaretli)
    https://www.amazon.com.tr/KabelDirekt-Hoparl%C3%B6r-Kablosu-simgeleri-670/dp/B098NRHWQ7/ref=mp_s_a_1_1?crid=1EEZFUZHA212W&keywords=kabeldirekt&qid=1657888104&sprefix=kabel%2Bdirec%2Caps%2C514&sr=8-1&th=1&psc=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @sphynx bu arada woofer ile ilgili basların baskın olması halini dizinde söylediğiniz üzere parametrik eq ayarları üzerinden düşük frekansı kendinize göre optimize ederek daha makul seviyelere getirmeniz mümkün. Deneme yanılma ile bir kaç adet eq üzerinde çalışmak şart . Kendinize uygun bir kaç eq bulunca dinlediğiniz müziğe göre onların arasında seçim yapmak daha kolay olacaktır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm

    bende sony hcd rv900d müzik seti mevcut sorunum mesela radyo dinliyorum o anda kitleniyor Hiç bir tuş çalışmıyor taki fişi çekip tekrar takıyorum kaset çalar açıyorum yine aynı tuşlar pasif oluyor tekrar kullanmak için fişi çekip takıyorum attığım kaset çalıyor fakat hiç bir tuş çalışmıyor

    >>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<<

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tiger33 T kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, rv serisi genelde iyi bir seridir ama çıktığı senelerden beri o kadar çok cihazın anakartından kaynaklı sorun gördüm ki anlatamam. 15 sene evvel rv serisi kullanan çok fazla kişi vardır ve gruba da devamlı yazarlardı fakat bir anda giden (arıza kodu anakart kaynaklı kapanma) rv serisi mini sistemler mi dersiniz , hiç açılmayan rv modelleri mi dersiniz o kadar çoğaldı ki bir anda o seride ki kaliteyi sorgular olduk .


    Ben ses rengi ve genel kalite anlamında rg serilerini pek sevmem ve bana sorulduğu zaman da öyle bir rx serisi veya gn serisi gibi önermem ama rv serisi ses yapısı ve özellikle parametrik eq ayarları kullanımı ile groove konusunda rg serisi modellerden daha iyidir benim düşünceme göre ama rv modellerinde de devamlı surette karşımıza çıkan teknik sorunlar çokça mevcut malesef . Bu gibi sistemlerin tamiratını yapan birine gösterin derim . Aksi durumda sisteminiz bir daha açılmamak üzere kapanabilir bir süre sonra ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Selam dostum ,

    Tamamen katılıyorum , rg 495 kullanmış biri olarak elime geçen en kötü sony set diyebilirim ( hatta gerçek sony olup olmadığından bile şüphe etmiştim)

    Rx, vx, lv, lbt, xg, xgv serilerinden şaşmamak lazım seninde söylediğin gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Temmuz 2022; 17:0:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm. elinde hcd vr 70 içingövde yada kaset mekanizması olan varmı. bana kaset mekaniği lazım.

  • goro1982 kullanıcısına yanıt

    facedeki gruplarada sorun

  • arkadaslar sony mhc v13 icin aux kablo ariyorum, amazon.com.tr de 3m 80 tl 5m 100 tl satiliyor ugreen av119 marka, 3m ile 5m arasinda performans kaybi olur mu? bilgisi olan varsa simdiden tesekkurler.

  • anaksimenes35 kullanıcısına yanıt

    PM cevaplandı>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< 

  • Hocam merhabalar LBT-V902 Ses sistemim var ilk sahibiyim istanbul anadolu yakasında bakımını yapabilecek bir usta varmı güvenilir kumandadan ses açıp kapatma işlemini yerine getiremiyorum 6 ay öncesine kadar arada sırada yapıyordu şu an hep yapıyor motor mu arızalı veya başka bir problem mi hiç çözemedim ancak korkuyorum da kasap bir ustanın eline geçmesinden birde surround hoparlor girişi mevcut ancak hoparlor aldım hoparlorun uç kısımları + - iki giriş ancak teyp kısmında tek giriş var kablosunu bulabileceğim veya kendim yapabileceğim şekilde yardımcı olabilirmisiniz

  • cnrkrc kullanıcısına yanıt

    ben ss-v7770 i tercih ederdim. kendi sistemimde xb-6 hoparlörünü kullanıyorum. yamaha 371 sinema anfisi ile kullanıyorum. arasıra sony rx-88 hoparlörlerini sürüyorum, xb-6 daki detayı alamıyorum.

  • supreius S kullanıcısına yanıt

    Hocam bunun SONY CAS.1 Yerine önere bileceginiz bundan daha iyi bir sistem varmı amac 24 bit yada 16 bir şarkıları net bir şekilde duymak sony cas 1 elimde mevcut

  • venom800 kullanıcısına yanıt

    bundan daha iyisi varmı sony cas 1 sony ürün gamında yada bumu iyidir SA-Z1 sony bunu bulmakta zor gibi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spencermilas -- 5 Ekim 2022; 1:29:0 >
  • Arkadaşlar tekrar yazıyor gibi oluyorum ama istanbulda güvenilir bir şekilde sony lbt-v902 ses sistemimin uzaktan kumanda ile ses açma kapatma problemini çözebilecek birisi varmı acaba ? Güvenemiyorum herkese güvenilir bir usta arıyorum açıkcası

  • 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.