Şimdi Ara

sony mi yoksa samsung'mu 3d tvde!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 3d televizyon almaya karar verdım ama 2 tv arasında kararsızım sizce hangısı daha iyi görüntü ve daha verimli bir performansa sahip marka olarak degil özellik olarak bakmak ıstıyorum...

    KDL-55EX720 Sony Bravia Led Tv - samsung 55" Class (54.6" Diag.) 8000 Series 3D 1080p LED HDTV

    sızınlerın fıkırlerı benım ıcın önemlidir... simdiden tesekkurler...



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_41

    arkadaşlar 3d televizyon almaya karar verdım ama 2 tv arasında kararsızım sizce hangısı daha iyi görüntü ve daha verimli bir performansa sahip marka olarak degil özellik olarak bakmak ıstıyorum...

    KDL-55EX720 Sony Bravia Led Tv - samsung 55" Class (54.6" Diag.) 8000 Series 3D 1080p LED HDTV

    sızınlerın fıkırlerı benım ıcın önemlidir... simdiden tesekkurler...

    Öncelikle Merhaba;
    Sony Dünya Çapında En Iyi Görüntü Sistemine Sahip Bir Firmadır, Zaten Bunu Herkes Çok Iyi Biliyor. Samsung Görüntü Sistemi Olarak Sony' den Aşağıya Değil Tabiki.

    KDL-55EX720 Sony Bravia Led Tv : 4.299 TL
    UE-55D6000 Samsung Led Tv : 3.949 TL
    55LW5500 LG Led Tv : 4.399 TL

    Yukarıda Belirttiğim Fiyatlar Bir Firmanın Verdiği Fiyatlardır. Hepsinin Farklı Modellerini Deneme Seçeneğim Oldu. LG' nin Benim Tarafımda Artı Yönleri Daha Fazla. Özellikle 3D Film Izlerken Yaşanan Rahatlık. Gözlükleri Çok Ucuz, Çok Hafif ve Görüntü Kalitesi Mükemmel. Diğer Gözlükleri Gibi Gözleride Yormuyor. Ben Suanda LG' nin 3D Led Tv sini Kullanıyorum. Çok Memnunum. SD ve HD Yayınlarda Kalite Çok Iyi. Ayrıca Bu Tür Televizyon Alan Kişiler Ses Sisteminide Alacağından Eminim. O Yönden LG Kendi Sistemleriyle Uyumlu. Tek Kumandadan Hepsini Kullanabiliyorsun. LG' nin Ses Sistemleride Uygun Fiyatta. Bence LG Televizyonuda Incelemeni Öneririm . . .
  • çok teşekkürler kardeşim lg yıde favorilerime ekliyecegim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_41

    çok teşekkürler kardeşim lg yıde favorilerime ekliyecegim...

    Rica Ederim;
    Yardımcı Olduysam Ne Mutlu Bana . . .
    Bu Arada Unutmadan LG Televizyonun En Güzel Sevdiğim Yanıda Iphone ve Benzeri Telefonlardan Televizyonu Kontrol Etmek. Bir Telefon Uygulaması Ile ( Uygulama LG nin Orjinal Programıdır ve Ücretsizdir. ) Kumandanın Bütün Özelliklerini Telefondan Kullanabiliyorsun, En Güzel Yanı Internette Dolaşırken Telefonu Mause ve Klavye Gibi Kullanabiliyorsun. Kumanda Gibi Ordan Çekmiyor Köşeden Almıyor Falan Olayı Yok. Evin Her tarafından Televizyonunu Yönetebiliyorsun. Sadece Televizyon ve Telefon Aynı Ağ Hattı Üzerinde Olsun . . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BypAnThEr -- 16 Ocak 2012; 0:19:15 >
  • Selam ,
    3 markada izlediğim ,
    3D performans sıralaması,

    1-Sony
    2-Samsung

    3-LG(FPR gözlük)

    Sony mükemmel , Samsung da cross-talk bazen belli belirsiz görünüyor ; LG ise gözlük avantajı ve rahat izlenebilirliğine karşılık , canlılık ve çözünürlük konusunda her 2 markanında gerisinde (bütçe kısıtlı ise LG alınır)
    Ancak sizin verdiğiniz modellere göre
    1-D8000
    2-EX720 olabilir , (HX olsaydı 1 numaraya yerleşecekti)

    Bunlar kişisel izlenimime dayanıyor, en güzeli gidip kendiniz karşılaştırmanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BypAnThEr

    Ayrıca Bu Tür Televizyon Alan Kişiler Ses Sisteminide Alacağından Eminim.

    nasıl emin olduğunu anlatabilir misin hangi veri ya da gözleme dayanarak bu kanıya vardın? bunlar içi boş laflar
  • 3 televizyonu da evimde kullanmış biri olarak belirtiyorum ki;
    1- Panasonic VT30 (Tartışmasız)
    2- Samsung D7000
    3- LG 570S
  • Tabi kide samsung daha iyi
    1-samsung
    2-panasonic
    3-samsung



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çatlakayna -- 16 Ocak 2012; 13:58:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    quote:

    Orijinalden alıntı: BypAnThEr

    Ayrıca Bu Tür Televizyon Alan Kişiler Ses Sisteminide Alacağından Eminim.

    nasıl emin olduğunu anlatabilir misin hangi veri ya da gözleme dayanarak bu kanıya vardın? bunlar içi boş laflar

    Gözlemlerim Sonucunda Bu Kanıya Vardım Diyebilirim, Çünkü 55'' lik Bir Televizyon Alan Kişi, Ses Sistemini Almakta Zorlanmaz. Ayrıca Benim Tanıdığım ve Gördüğüm Bu Tarz Televizyon Sahiplerinin Evinde Ses Sistemide Mevcuttur.
    Kısa Bir Hesap Yaparsak 55'' Bir Televizyon Fiyatı 4000 TL Olarak Düşünürsek, Bir Sinema Sisteminin Fiyatı 500 - 600 TL Arasıdır. Daha Ucuzlarıda Mevcuttur Piyasada Tabi Ki ( Kampanyalar Takip Edilirse Daha Ucuzlarıda Bulunabilir ) Anlayacağınız 4000 TL Veren Bir Kişi Rahatlığını Düşünerek 500 - 600 TL' de Verir.
    Ben Evimde 42'' 3D LED Tv Kullanıyorum ve Yanında Ses Sistemimde Mevcut, Ayrıca Bu Tarz Televizyon Alan Kişiler Görüntünün Yanında Güzel Bir Seste Arar. Çünkü O Televizyonu Onun İçin Almıştır. Evinde Rahat ve Huzurlu Şekilde Filmlerini Izleyebileceği veya Maç Bakabileceği v.s
  • Görüntü Kalitesinin Yanında Birde Rahatlığına Bakacaksınız. Görüntü Ne Kadar Iyi Olsada Rahat Olarak Bir Filmi Izleyemiyorsanız Görüntünün Size Verdiği Kalite Hiçbir İşe Yaramaz. Ben Kendim Evimde LG Kullanıyorum ve Görüntü Kalitesinden Hiçbir Şikayetim Yok. SD ve HD Kanalları Rahatlıkla Güzel Bir Kalitede Izliyorum. 3D Şüphesiz Mükemmel, Kendimi Sanki Sinemada Gibi Hissediyorum. LG nin 3D Sisteminde, Televizyona Gözlükle Nerden Bakarsanız Bakın Görüntü Kaymıyor. Siz Nereye Giderseniz Görüntü Sizin Gözünüze Göre Ayarlanıyor. Ayrıca Gözlüğün Ucuzluğunuda Göz Önüne Almak Gerekiyor. Diğer Markaların Sattığı Gözlük 100 TL Olarak Varsayalım, LG nin ise 10 TL Bir Değeri Var. ( Fiyatlar Tahminidir) Ayrıca LG nin Gözlük Sisteminde Pil Bitti Film Yarıda Kaldı Derdi Yok. Ayrıca LG nin Gözlükler Arası Karşılaştırma Videosunu Izlerseniz Daha Rahat Anlayabilirsiniz. Birde Şöyle Bir Durum Var Tabi Ki; Televizyonu Alıpta Evde Direk Kurulumu Yapıp Başına Geçip Izlerseniz Tabi Ki Görüntüden Bir Verim Alamazsınız. Görüntüyü Kendi Gözünüze Göre En Ince Ayarlamasını Yapıp Kullandığınız Zaman İşler Değişiyor. Yukarıda' da Belirttiği Gibi En Iyi Kararı Tabiki Arkadaş Verecektir. Ama Favorilerine LG' yide Eklemesini Öneririm.
    Ben Sadece Deneyimlerimi Yazdım. Son Olarak Bu Tür Sistemleri Yerinde Incelemek Yanıltıcı Olabiliyor. Çünkü Satış Yapan Yerlerde Televizyonu Herkes Karıştırdığı İçin veya Televizyonu Deneme Amaçlı Kuran Kişiler Ayarlamalarını Yapmadan Halka Sunduğu İçin Problemler Olabiliyor. En Iyisi Hangi Marka veya Modeller Alınacaksa Hepsini Yanyana Getirip Özelliklerini Karşılaştırmak. Gerisi Kullanıcılara Kalmış Birşey . . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BypAnThEr -- 16 Ocak 2012; 15:26:15 >
  • Yahu herkes de sebep açıklamadan ne güzel tavsiye verir olmuş Şu şartlar altında X-Reality motorunun verdiği yüksek görüntü kalitesi ve aynı zamanlarda hem HD, hem de SD yayınlardaki başarısı göz önüne alındığında Sony EX720 iyidir ama efektif olarak 3D kullanırım derseniz SG değil, FPR bakmanızı öneririm. 3D önemli kriterse dikkate alın bunu ama yok değilse bence her ne kadar yeri sarsıldı deselerde LED'ler arasında Sony iyi seçim olur.
  • 3d olayı bir süre sonra alışkanlık yapıyor ve çok büyük bir özellik olmaktan çıkıyor, alacağınız model yada markayı seçerken diğer kullanım ihtiyaçlarınızıda göz önünde bulundurmalısınız.
  • sony tabiki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Yahu herkes de sebep açıklamadan ne güzel tavsiye verir olmuş Şu şartlar altında X-Reality motorunun verdiği yüksek görüntü kalitesi ve aynı zamanlarda hem HD, hem de SD yayınlardaki başarısı göz önüne alındığında Sony EX720 iyidir ama efektif olarak 3D kullanırım derseniz SG değil, FPR bakmanızı öneririm. 3D önemli kriterse dikkate alın bunu ama yok değilse bence her ne kadar yeri sarsıldı deselerde LED'ler arasında Sony iyi seçim olur.

    Yukarıdada Belirttiğim Gibi Sony Zaten Dünya Devi Olarak Ün Kazanmış Bir Firmadır. Fakat Her Ne Kadarda Dünya Devi Olsa Bile FPR Gözlük Sistemini Daha Piyasada Kullanmaya Başlamamıştır. Ancak Sony Bu Tür Sistem Çıkarması İçin Hala LG Ile Bir Anlaşma İçerisindedir. Artı Olarak 3D Tv Alan Kişiler Genelde Bunun Keyfini Çıkarmak İçin Az veya Fazla Zaman Bu Sistemi Kullanacaktır Ki, SG Gözlükler Göz Sağlığına Zararlıdır ve Maliyeti Yüksek Bir Gözlüktür. Yukarıda da Bahsettiğim Gibi Görüntünün Çok Kaliteli Olması O Televizyonu Mükemmel Kılmaz, Onun Yanında Rahatlığı,Sağlığı ve Maliyetide Ön Planda Tutmak Gerekir. Ben Inceleme ve Gözlemlerime Dayanarak LG Dedim.

    1. Görüntü Kalitesi Her Ne Kadar Sony Gibi Olmasa Bile SD ve HD Yayınlar Çok Net Bir Şekilde Izlenebiliyor.
    2. Maliyeti Dışarıdaki Piyasaya Göre Diğer Markalardan Daha Ucuz ve Uyumlu Cihazlarıda Uygun Fiyatta Bulunuyor.
    3. 3D Desteği Hakkında Birşey Söylememe Gerek Yok Sanırım. FPR Gözlük Sistemli Olduğu İçin Gözü Yormuyor ve SG Gözlükler Gibi Sağlıksız Değil.
    4. Smart Tv Desteği Oldukça Iyi Durumda, Iphone Tarzı Telefonlar İçin Özel Kumanda App' si Mevcut ve Kullanımı Çok Basit.
    5. Diğer LG Cihazları Televizyona Bağladığınız Zaman Tek Kumanda Ile Kullanabilme Özelliğini Bulunduruyor.
    6. Hem Maddi Olarak Hem Kaliteli Olarak Dış Piyasadaki Diğer Markalardan Oldukça Iyi . . .
    7. Televizyon ve Kumanda Dizaynı Oldukça Güzel, Göze Iyi Hitap Ediyor.
    8. Enerji Tasarrufu Oldukça Iyi, kW Değerleri Düşük . . .
    9. Her Ne Kadar Flash Desteği Eski Olsada Genelde Problem Çıkmıyor. Zaten LG Bu Konu Hakkında Yeni Güncelleme Çıkaracak . . .
    10. LG Tv App' leri Içerisinde Mevcut Durumda, LG Bu Konuda Yeni App Yazma Olayını Kullanıcıya Sunmuştur. Biraz Programlama Bilgisi Olan Kişiler App Yazıp Satış Yapıp Para Kazanabilir.
    11. Kablolu ve Kablosuz Olarak Internete Kolay Şekilde Bağlanma Desteği Mevcuttur. Menü Kullanımı Basit Bir O Kadarda Profesyoneldir.
    12. Kendi İçerisinde Otomatik Olarak Yazılım Güncelleme Desteği Bulunmaktadır

    ve Daha Saymadığım Birçok Özellik Vardır. Maliyeti Düşük Ama Güzel Bir Tv Istiyorsanız LG' yi Tek Geçerim . . .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BypAnThEr

    Yukarıda da Bahsettiğim Gibi Görüntünün Çok Kaliteli Olması O Televizyonu Mükemmel Kılmaz
    Maliyeti Düşük Ama Güzel Bir Tv Istiyorsanız LG' yi Tek Geçerim . . .

    şaka gibi bir yorum. gerçi bu markayı tercih edenlerin görüntü kalitesinden pek fazla beklentisi olmaması normal. o yüzden anlayışla da karşılamak mümkün
  • Bu forumda LG icin Hard-sell durumu zaten mevcut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    quote:

    Orijinalden alıntı: BypAnThEr

    Yukarıda da Bahsettiğim Gibi Görüntünün Çok Kaliteli Olması O Televizyonu Mükemmel Kılmaz
    Maliyeti Düşük Ama Güzel Bir Tv Istiyorsanız LG' yi Tek Geçerim . . .

    şaka gibi bir yorum. gerçi bu markayı tercih edenlerin görüntü kalitesinden pek fazla beklentisi olmaması normal. o yüzden anlayışla da karşılamak mümkün

    Alıntı Yapıyorsan Söylediğim Sözün Tamamını Al Ki Insanlar Neye Yorum Yaptığını Anlasın.
    ''Yukarıda da Bahsettiğim Gibi Görüntünün Çok Kaliteli Olması O Televizyonu Mükemmel Kılmaz, Onun Yanında Rahatlığı,Sağlığı ve Maliyetide Ön Planda Tutmak Gerekir.''
    Maliyeti Düşük Açıklamalı Şekilde Güzel Bir Televizyon Örneği Verirmisin, Birde Senin Anlayışını Görelim. Bu Marka Dediğin Dünya Çapında Ün Kazanmış Bir Markadır.
    Bu Arada Ses Sistemi Hakkında Aldığın Yorum Sanırım Sana Yeterli Geldi !!!
  • öncelikle siteye yeni üye oldum bende tv almak istiyorum yaptığım araştırmalar sonucunda 3D görüntü kalitesini en iyi şekilde veren Lg olduğunu söyleyebilirim.3D tvlerde önemli olan sadece görüntü kalitesi değil. mesela samsung ve sony nnı kullanmış olduğu gözlüklerden dolayı 3d görüntüde sıkıntı verdiğini öğrendim.samsung ve ya sony aktif denilen gözlükleri kullanıyormuş.buda gözlerde belli bir süre izlendikten sonra bulanıklık ve görme bozukluğu yapabiliyor hem maliyeti yüksek hemde 15 20 dk sonrasında pilli gözlüklerin bittiği söyleniyor tekrar pilini değiştirmk gerekiyormuş. düşünsenize bir film izleyeceksiniz film bitene kadar en az 4 defa pil dğişitirmeniz gerekecek. buu yanı sıra şarjlı gözlüklerde 300 defa şarj edildikten sonra artık çöp oluyor yeni bir gözlük almak gerekiyor.Ama LG de o şekilde değil adamlar aktif gözlük yerine knedilerine has pasif gözlük yapmışlar . istediğin kadar izle film ortasında yok bitti yok şarj edeyim derdi yok. Aynı sinemalarda verilen 3D gözlükler gibi. BU yüzden LG nin 3 boyut teknolojisinde daha başarılı olduğunu soyleyebilirim.
  • Öyle 15-20 dakika içinde şarjı ve/veya pili bitmesi hurafe hocam. Şarjları öyle çok kısa sürmüyor yani film ortasında şarjı bitti, şarj edeyim durumu olmaz. Sadece sarjlı ya da pilli olması olumsuzluk, yoksa batarya ömründen öyle söz etmeye gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bil-es

    öncelikle siteye yeni üye oldum bende tv almak istiyorum yaptığım araştırmalar sonucunda 3D görüntü kalitesini en iyi şekilde veren Lg olduğunu söyleyebilirim.3D tvlerde önemli olan sadece görüntü kalitesi değil. mesela samsung ve sony nnı kullanmış olduğu gözlüklerden dolayı 3d görüntüde sıkıntı verdiğini öğrendim.samsung ve ya sony aktif denilen gözlükleri kullanıyormuş.buda gözlerde belli bir süre izlendikten sonra bulanıklık ve görme bozukluğu yapabiliyor hem maliyeti yüksek hemde 15 20 dk sonrasında pilli gözlüklerin bittiği söyleniyor tekrar pilini değiştirmk gerekiyormuş. düşünsenize bir film izleyeceksiniz film bitene kadar en az 4 defa pil dğişitirmeniz gerekecek. buu yanı sıra şarjlı gözlüklerde 300 defa şarj edildikten sonra artık çöp oluyor yeni bir gözlük almak gerekiyor.Ama LG de o şekilde değil adamlar aktif gözlük yerine knedilerine has pasif gözlük yapmışlar . istediğin kadar izle film ortasında yok bitti yok şarj edeyim derdi yok. Aynı sinemalarda verilen 3D gözlükler gibi. BU yüzden LG nin 3 boyut teknolojisinde daha başarılı olduğunu soyleyebilirim.

    Öncellikle Foruma Hoşgeldin.
    Gözlüklerin Göz Sağlığı Açısından Görme Problemleri Çıkardığı Doğrudur. Pil Ömrü İçin Birşey Diyemeyeceğim Ama LG nin FPR Gözlük Teknolojisi Sinemalardaki Gözlük Teknolojileri Ile Aynı.
    Ayrıca Sinemadaki Gözlükleri LG Sistemlerinde Kullanabiliyorsun. Nerden Biliyorsun Diye Soran Çıkacaktır Kesin Eminim. Kendim Yurtdışında Yaşadığım İçin Burada Sinemada Verilen Gözlükleri Isteyen Bırakıyor Istemeyen Alıp Götürüyor. Bende Televizyonu Almadan Önce Bir Filme Gitmiştim. Ileride Lazım Olur Diye Gözlüğü Aldım ve Gerçekten İşe Yaradı. LG nin Hediye Verdiği Gözlüğün Birebir Aynısı ve Görüntüde Hiçbir Fark Olmuyor. Şuanda Elimde 17 Tane 3D Gözlük Var.
    Bu Arada Ileride Artık Çekilen Sinema Filmleri Tahminimce Sanırım 3D Olacak. Çünkü Insanlar 3D Filmlere Daha Çok Ilgi Göstermeye Başladı Ki Şuanda Bile Eskisinden Daha Fazla 3D Film Çekiliyor. Tabi 3D' yi Alt Edecek AR-GE Çalışmaları Devam Ediyor. Şuanda Bazı Maçlar Bile 3D Veriliyor. 3D Artık Hayatın Eğlence Bölümünde Bir Parçası Gibi Olmaya Başladı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.