Şimdi Ara

Sony Mh650C - MH750 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
5
Favori
21.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Sony MH650C ve MH750 incelemesi ile uzun bir aradan sonra karşınızdayım

    Kulaklıkları test etmem için @eastwood1981 nick'li Yahya Abi gönderdi.

    Konuyu uzatmadan direkt incelemeye girmek istiyorum.

    İncelemede kullanılan ekipmanlar:

    -Cowon D2
    -iRiver Clix1, iRiver Spinn
    -Philips GoGear Spark
    -Nokia Lumia 820
    -Karşılaştırma ve fikir edinme açısından Westone 3 ve Koss PortaPro
    -İncelemede flac ve 320 kbps'lik her telde parçalardan oluşan karışık bir çalma listesi kullandım.

    Kutu görünümleri;

     Sony Mh650C - MH750 incelemesi


    Üstteki MH750, alttaki MH650C

     Sony Mh650C - MH750 incelemesi


    Kutudan S,M ve L boy silikon uçlar, MH750'den ayrıca yaka klipsi çıkıyor.

    MH750:

    Genel görünüm olarak kablo biraz sert ve şekil alması biraz zor. mikrofonlu olduğundan dolayı asimetrik kabloya sahip, eğer klipsle kullanmazsanız hem kulakta durması biraz zorlaşıyor, hem de yürürken mikrofonik etki yapıyor. Bu mikrofonik etki müzik çalarken hissedilmiyor ancak telefonla konuşma sırasında hissediliyor. L tip jack'a sahip. Jack sağlam duruyor. Kablo da sert olmasına rağmen sağlam duruyor. Kulaklığın yanında gelen silikonları hiç beğenmedim ben. Kendi silikon uçlarımı kullandım ama inceleme yaparken yanında gelen silikonları kullandım. Kulaklığın dediğim gibi kulağa oturması biraz sıkıntılı - Gerçi benim kulağım küçük ve kıvrımlı ondan da olabilir- Kabin olarak küçük olsa da silikonlardan dolayı olsa gerek biraz sıkıntı yaşadım kulağıma oturtmakta. İzolasyon olarak iyi diyebileceğim seviyede.

    Sesi genel olarak, eğlenceli, bass karakterli ve koyu bir karakterde.

    Detaylara biraz inecek olursam:

    Bass'lar derin ve güçlü. Atrio M8 gibi "deprem" hissi oluşturmasa da basshead diye tabir edilen kesimi memnun edeceği kanaatindeyim.(Evet, bu kelimeyi de kullandım) Bass ağırlıklı olmasından dolayı bass'lar diğer seslerden biraz önde. Ama diğer frekansları da çok örttüğünü söyleyemem. Bass karakteri rap, pop yada techno parçalarda güzel ve dolgun ancak rock/metal parçalarda ben beğenmedim. Nedeni de bass gitarlarda gereksiz uğuldama yapması ve vokali perdelemesi. Ancak metal parçalarda ben davulun kick'lerini dolu dolu hissetmek istiyorum diyen varsa da tavsiye edebilirim

    Vokaller kulak hizasında ve başın ortasına doğru oluşuyor. Biraz kafanızın merkezinde diyebilirim. Vokaller net, metal parçalar hariç bass'ların altında ezilmiyor. Ancak hafif bir çamurlanma var vokallerde, vokal ağırıklı parçalarda bu hissediliyor. Yalnız bu dediğimi fiyatına göre değerlendirirsek, vokal başarımı iyi diyebilirim rahatlıkla. Vokallerde sibilance'a denk gelmedim ben -kayıt kalitesi çok kötü parçalar hariç-

    Tizler miktar olarak yeterli seviyedeler ancak sanki çekinikler. Bunu bass seslerin daha önde olmasına bağlıyorum ben. Kalite olarak keskin, zil ayrımı güçlü olan tizlere sahip değil. Genelde -özellikle hızlı rock/metal parçalarda- tıss'lamaya giriyor. (Sibilance anlamında değil, zillerin ritminin ayrımı konusunda) Diğer türlerde pek sorun olmuyor, hatta fiyatına göre iyi bile diyebilirim çünkü bu fiyat aralığında genelde tizler yerlerde olur.

    Yatay konumlandırılmış, ortalama bir sahneye sahip. Derinlik yok sahnede. Eğer elinizdeki parçanın sahne kayıt kalitesi iyi ise ve player stereo ayrımını güzel yapabiliyorsa bu sahne daha geniş hissedilebiliyor ve biraz derinlik kazanabiliyor. Bu enstrümantal parçalarda daha anlaşılır ve zevkli oluyor.

    Enstrüman ayrımı fiyatına göre iyi, ancak bu büyük ölçüde player'a ve kayıt kalitesine de bağlı. Yüksek ses seviyelerinde sesler birbirine giriyor, gerçi bu çoğu dinamik sürücülü kulaklıkta karşılaştığım bir sorun.

    Karakter olarak bass ağırlıklı ve görece koyu ses karakterine sahip olduğundan iRiver ürünleriyle kullanmanızı tavsiye etmem Çünkü bass'lar bu kombinasyonda detayı örtüyor. Pek iyi bir uym olmuyor. iPod veya Cowon tarzı açık ses karakteri olan player'larla uyumu çok güzel. Ha derseniz ki ben basskafayım, iRiver tarzı bir player tavsiye edebilirim.

    Genel olarak toparlarsak;

    Bass'ları güçlü, bu bass'larda vokalleri de belirgin, tizleri miktar olarak yeterli olan, ortalama sahneye sahip eğlenceli bir kulaklık. 50 TL'ye kadar bass karakterli; pop, rap, R&B, enstrümantal müzik gibi tarzlara giden bir kulaklık arıyorsanız başka bişeye bakmanıza gerek yok bence. Rock/metal dinleyenlerin (bu müzikte de bass arayanlar hariç) uzak durması gereken bir kulaklık.

    MH650C:

    Genel görünüm olarak MH750 gibi, pek bir farkları yok. Sadece jack kısmı daha kalın ve MH750'den daha sağlam duruyor. Kabin olarak yuvarlak bir yapıda, küçük bir kabine sahip. Kabinin arkasında üç adet küçük delik var, bu nedenle pek iyi bir izolasyon sağlamıyor. Ortalama bir ses yalıtımı var. Bunu da kulağa oturtmakta sıkıntı çektim ben, MH750'den daha da sorun yarattı 650 bana. Yanında gelen silikonlar bana pek uymadı, yine kendi silikon uçlarımı kullandım.

    Genel ses karakteri olarak MH750'yi andırıyor. Ufak farklılıklar var aralarında.

    Seste detaya inecek olursak:

    Bunun da bass ağırlıklı diyebileceğim bir sesi var ancak bu ağırlık MH750'deki gibi bir ağırlık değil. Bass'lar yine güçlü, derine inebiliyor ancak MH750'ye göre daha kontrollü. Bunu özellikle bass gitarlarda hissedebiliyorsunuz. Uğultu yapmıyor MH750 kadar. Düşük kayıt kaliteli parçalarda uğultu yapıyor ki bu kaçınılmaz bişey. Bass'lar diğer sesleri ezmiyor, vokal de tizler de gayet belirgin duyulabiliyor. Bass'lar için buraya kadar dediklerim D2+MH650C için geçerli. iRiver Clix'e geçtiğimde bass olarak MH750'den farkı kalmıyor. Spinn ile Clix'ten daha iyi, D2'ye yakın bir performans veriyor.

    Vokaller belirgin, sibilance yok. Midbass kamburu bir vokale sahip gibi geldi bana, bundan kaynaklı ufak bir çamurlaşma hissetim. Ama fiyatını göz önüne alırsak, vokalleri güzel diyebilirim. Vokaller MH750'den biraz daha belirgin, daha doğrusu bass'lar MH750 kadar baskın olmadığından öyle hissediliyor.

    Tizler miktar olarak iyi ancak kalite olarak MH750 gibi tıss'lamaya giriyor. ancak MH750'den kalite olarak biraz daha iyi. Gerçi dinamik olmasından dolayı bu normal diyebilirim, armatür gibi tane tane beklemiyordum zaten. Ki fiyatına göre tizler çok iyi, acımasızlık yapmaya gerek yok

    Sahnesi, kabin arkasındaki deliklerden kaynaklı olsa gerek yatay olarak geniş diyebileceğim bir seviyede. MH750'den geniş orası kesin:) Sahne olarak bu farklar hariç MH750 ile aynı diyebilirim.

    Son olarak toparlayacak olursam ikisi için:

    -50 TL'ye kadar başka kulaklık bakmaya gerek yok bence.
    -İkisinin de hem mikrofonu, hem tuşu (play/pause-ileri-geri işlevi görüyor) Lumia 820, iPhone 4 ve Galaxy SIII'de sorunsuz olarak çalıştı.
    -Bass isteyenler MH750; ona göre biraz daha temiz ses ve az daha geniş sahne isteyenler, daha fazla müzik türüne hitap eden kulaklık isteyenler MH650C alabilir.
    -İkisinin de pop, R&B, rap, techno ile uyumu güzel. MH650C'nin enstrümantal ve rock/metal müzik için uyumu MH750'den daha güzel.
    -"Şahsi" tavsiyem; ikisinin de iPod veya Cowon gibi görece açık karakterli player'larla kullanılması.
    -İkisi de fiyatının üstünde performans sunuyor.

    Ufak bir karşılaştırma yapacak olursam:

    Bass Şiddeti: MH750>MH650
    Bass Kalitesi: MH650>MH750
    Bass Kontrolü: MH650>MH750
    Sahne: MH650>MH750
    Vokal: MH750>MH650
    Tiz Miktarı: MH750=MH650
    Tiz Kalite: MH650>MH750
    Enstrüman ayrımı: MH650>MH750 (Bass şiddetinden dolayı)

    Genel olarak puan verecek olursam; MH650C= 6,5/10 : MH750= 6/10


    Önemli Not: Tüm yazdıklarım şahsi görüşlerimdir. Saygı dairesinde her türlü eleştiriye açığım.

    Biraz da diğer resimler:

     Sony Mh650C - MH750 incelemesi


     Sony Mh650C - MH750 incelemesi


    Sağdaki MH750, soldaki MH650C

     Sony Mh650C - MH750 incelemesi


    Üstteki MH650C, alttaki MH750



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 5 Haziran 2013; 1:21:16 >







  • Güzel bir inceleme olmuş , bende mh750 sahibiyim. düşük fiyat ına göre verdiği performans gerçekten iyi. Öncesinde kullandığım kulaklıklara göre kulağımda emanetmiş gibi duruyor :) bass ları iyi , her modelle uygun olması gayet güzel.
    Tavsiye ederim fiyatına göre çok makul. Emeğinize sağlık
  • tdk mt-300 fiyat olarak biraz yüksek ama siyahnur arkadaşım bu kulaklığı da deneme şansı bulursan bu iki kulaklığın ne kadar vasat olduğunu gözlemleyeceğine eminim..kulaklık böyle bişey yenilmez pehlivan yoktur misali..
  • Güzel bir inceleme olmuş. Mh650c bana daha uygun gibi. technofideki modlamadan bahsedebilirseniz(ozellikle delinerek olan) daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metep -- 6 Haziran 2013; 14:13:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok iyi inceleme olmuş eline sağlık.
    htc evo 3d telefonum için alacağım ama kulaklığın üzrerindeki tuşun çalışması benim için önemli. Yani şarkı değiştirmek için kullanmam lazım. Htc telefon için hangisi uyumlu olur bilgisi olan veya deneyen varmı? Performansları birbirine yakın olduğu için hangisi uyumlu ise onu alayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monster1912

    Hocam çok iyi inceleme olmuş eline sağlık.
    htc evo 3d telefonum için alacağım ama kulaklığın üzrerindeki tuşun çalışması benim için önemli. Yani şarkı değiştirmek için kullanmam lazım. Htc telefon için hangisi uyumlu olur bilgisi olan veya deneyen varmı? Performansları birbirine yakın olduğu için hangisi uyumlu ise onu alayım.

    Teşekkür ederim. Htc'lerle deneme imkanım olmadı maalesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski odyofillerden kim kaldı :) eline sağlık dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chemisttr

    Eski odyofillerden kim kaldı :) eline sağlık dostum



    Teşekkür ederim efenim. Sizler de uzak kaldınız zaar bu aralar.
  • Eline sağilık güzel inceleme olmuş.

    Yalnız, puanlama kafa karıştırmasın diye ben olsam 50 lira altı kulaklıklar arasında mh650 9,5/10 mh750 9/10 gibi puanlama yapabilirdim ne kadar başarılı olduklarını göstermek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitmachine16

    Eline sağilık güzel inceleme olmuş.

    Yalnız, puanlama kafa karıştırmasın diye ben olsam 50 lira altı kulaklıklar arasında mh650 9,5/10 mh750 9/10 gibi puanlama yapabilirdim ne kadar başarılı olduklarını göstermek için.


    Teşekkür ederim. F/p olarak dediğiniz puanlama uygun olsa da, genel puanlama yapmayı daha doğru buluyorum ben.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel inceleme teşekkürler.

    ben düşük bütçe ile alınabilecek birkaç kulakligi kullandım.

    sony mdr ex 300
    sony mh650c
    creative ep 630

    yukarıda teknik inceleme yapılmış zaten, bende basit kullanıcı gözü ile bakayım.v

    bu kulakliklardan bana göre ilk sırada gelen ex300 dür ses kalitesi olarak. fakat onun da tasarımı dolayısı ile kulaktan düşüyor. mh bu konuda çok iyi ve yalıtımı daha iyi. kulaktan oynamıyor. her ikisinin de kulakligi klasik v değil. + olarak mikrofonlu olmasi var mh650c nin.

    ep630 ise kulaklık kablosu dayanıksız geliyor bana, 5 6 ayda patlıyor.

    15 20 liraya alınabilecek f-p ürünü bence mh650c.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sony mh650c aldım.note 2 kullanıcısıyım. Orjinal kulaklığı bozulduğu için aldım. Dışarı neredeyse ses vermiyor.Son ses dinleyebilirsiniz rahatça.Genel olarak kulaklık güzel.
  • Kulaklık seçimlerinde her kullanıcının yaşadığı muhakkkak belirgin sıkıntılar oluyor.Ben bu sıkıntıları yaşamamak adına öncelikle eskiden kalma Sony güvencesiyle yoluma devam etmişimdir her zaman.Her zaman kulaklık ve diğer teknik elemanlarda sony kullandım.Bahesdilen kulaklıkları da kullandım ve söyleyebileceğim incelemelerde belirtilmiş..Çok fazla söylenecek söz yok nitekim MH750 ve MH650C serilerini fiyat/performans ürünleri olarak rahatlıkla kullanabilirsinir.Çünkü bu fiyatlarda böyle ses kalitelerie erişmeniz neredeyse imkansız..

    Rakip olarak gösterilen EP630 kulaklığın forum tavsiyesine bakarak aldığım yıllar öncesinde kulaklığı kutusundan çıkardığım gibi 10 dakika sonra çöpe attım..Emin olun bu kulaklıklar EP630 ve Sennheiserın bir çok mx serilerinden de başarılıdır.Şu an bu yazıyı MH750 kulaklığımla müzik dinlerken yazıyorum..

    Umarım bu kaliteyi ve keyfi birçok kişi yaşar :)




  • Güzel inceleme. Bende de bir adet mh750 var. Gerçekten temiz bir ses veriyor. Fiyatina göre çok iyi.
  • Fiyatına göre şaşırtıcı derecede güzel. EP630 yerine kesinlikle tercih edilebilecek bir kulaklık. CX300 II'yi de gömmeden önce bir süre daha kullanacağım burn in süreci tamamlanınca ben de iyice alışınca o karşılaştırmayı da yapabilirim. Kulağımda diğer kulak içilere göre zor duruyor yalnız. Ayrıca, E63 telefonda sorun çıkardı jack yüzünden. Donanım desteklenmiyor hatası. Bir de, ş ve s lerde, zillerdeki tizlerde biraz aşırılık var gibi.

    Evet kesinlikle var, Don't Know Why - The Vipers'da vokalde belli oluyor. (790kbps FLAC + Asio + Foobar 2000 + maudio audiophile 24/92) EP630'daki kadar rahatsız edici değil tabi ama bir cx300 de değil. Kargo dahil 30 tl lik mikrofonlu bir kulaklık tabi söz konusu alet. Pişman olmadım aldığıma :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 29 Temmuz 2013; 20:14:21 >
  • Yurtiçi satışı yokmu bu ürünlerin nerden bulabilirim acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: #Hissizadam

    Yurtiçi satışı yokmu bu ürünlerin nerden bulabilirim acaba ?

    Sitemizde @eastwood1981 (Yahya Bey) satmakta.
  • Bende aldim ikisindende gercekten guzel urunler..yani fayati ile dusunursek bedava..hani soyle birsey varya gozunuzu ve burnunuzu kapatarak size bir elma ve birde patates veriyorlar ve soruyorlar hangisi elma idi diye..siz de cevap vermekte zorlaniyorsunuz..bu kulakliklarda oyle...on yargilari biraktiginiz zaman bir kenara gozunuzu kapatin ve sadece sesi dinleyin sanirsiniz 400 500 tl lik kulaklik...bu da sony nin buyuklugu..ben bu isi biliyorum diyor istersem 25 tl ye de mal ederim ama daha iyisi icin daha cok para vermeniz lazim diyor...
    Ayrica kulaklik icin yapilan tum teknik incelemeler dogru katiliyorum..ozellikle siyahnur arkadasima katiliyorum...alana hayirli olsun...bence guzel bir bayram hediyesi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahya Bey'den MH750 aldım. Bende kişisel yorumlarımı belirtmek isterim.

    Ürünün alt bassları fiyatına göre gayet iyi. Distorsiyona fazla girmiyorlar ve dolgunlar.
    Mid sesler fiyatına göre detaylı ve yeterli. Sahne olarak ne yakında ne uzaktalar. Tam ortaya konumlandırılmış.
    Tiz sesler bazen kulağı rahatsız edebiliyor. Unutmamak gerekir ki kayıtlar sibilance olayını çok etkiliyor. Sahne olarak tiz seslerin sahnesi en geniş denebilir. Hafif uzakta konumlandırılmış denebilir.
    Midbass eksikliğini kulağıma taktığım anda hissettim. Dolgunlukta eksiklik var. Ama fiyatı 25 TL olan ve mikrofonlu olan bir kulaklıktan bahsediyoruz sonuçta.

    Ekleme: iPhone 4/Fiio E01 amfi ile test edilmiştir. Midbass eksikliğini EQ ayarları ile oynayarak giderebiliyorsunuz.

    Not: Mid bass konusunda MH650C daha iyi geldi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan -- 6 Ağustos 2013; 18:12:06 >
  • İnceleme güzel ve mh750'nin fena bir kulaklık olmadığını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.