Şimdi Ara

Sony KDL-42W815B ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
7.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slm Arkadaşlar;

    linkteki tv için düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz. F/O olarak nasıl?

    http://www.hepsisony.com/?urun-7169-sony-kdl-42w815b-3d-led-tv.



  • 2013 W6 sersinde bu tasarımı çok beğenmiştim. Ancak 42" de 3D desteği olmadığı için 2013 Model 42W805 yönelmiştim. Fakat siparişlerimde ardarda yaşadığım talihsizliklerden ötürü iade etmiş ve 2014 te W805B(200HZ) W815B(300HZ) W829B(400HZ) modellerin 3D olarak W6 serisindeki çerçeve ile çıkacağını görünce vazgeçip bu ürünü beklemeye koyuldum. Siparişi verdim yarın elimde olur servis açıp kurunca paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thealico

    2013 W6 sersinde bu tasarımı çok beğenmiştim. Ancak 42" de 3D desteği olmadığı için 2013 Model 42W805 yönelmiştim. Fakat siparişlerimde ardarda yaşadığım talihsizliklerden ötürü iade etmiş ve 2014 te W805B(200HZ) W815B(300HZ) W829B(400HZ) modellerin 3D olarak W6 serisindeki çerçeve ile çıkacağını görünce vazgeçip bu ürünü beklemeye koyuldum. Siparişi verdim yarın elimde olur servis açıp kurunca paylaşırım.

    İlgine tşk ederim.

    Paylaşımını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

    Benimde çok zamanım kalmadı tv için.
  • thealico kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bu ürünü düşünüyordum. Evinizde PS4 varsa PS4'le uyumlu olup olmadığı konusunda bilgi verir misiniz? Bir de altyazılı filmlerde sorun yaratıp yaratmadığını yazar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thealico kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu tv'yi düşünüyorum. Tv geldiğinde izlenimlerinizi bekliyoruz. Bi kaç tanede foto atarsanız iyi olur :)
  • Malesef Oyun konsolum yok. Ama albani üstadın genel olarak yorumlarını okuduğumda biraz da araştırınca konu oyun ise görüntü işlemci olarak Sony tartışma götürmez görüşü ağır basıyordu. Öncelikle şunu belirteyim ben uzman bir tester değilim. Yönlendireceğiniz konular olursa yardımcı olurum.

    Benim en çok merak ettiğim 815B serisinin silver kasa rengi idi. Zira bu ürün satış sitelerinde siyahın açık tonlarında resmediliyor idi. Ancak ürün modellenmiş resimlerine google dan baktığımızda aynasız ama çok yumuşak tonda taşlanmış gümüş rengi öne çıkıyordu.

    Tasarıma dair beğeni göreceli olsa da bir kere şunu başta söyleyeyim ürün benim için beklediğimden de zarif ve kaliteli durmaktadır. Kasa tasarımı olarak Philips'in son serilerinden zarif modelleri iki, Sony'nin 2013 ile başlayan W6 serisinde beğendiğim bu serinin bu sezon ki 2014 model ise birinci geliyor benim için.

    Keza 2013W905 ve W805'in turkuaz bandlı kenar çerçevesi ve bir türlü içime sinmeyen tepsi ayağı modelinden kat ve kat zarif ve kaliteli bir duruşu var ki buda bana göre tartışma götürmez.




    Başlangıç olarak ön görünüme dair izlenimlerimizi not düşmüş olalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thealico -- 18 Nisan 2015; 23:11:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thealico

    Malesef Oyun konsolum yok. Ama albani üstadın genel olarak yorumlarını okuduğumda biraz da araştırınca konu oyun ise görüntü işlemci olarak Sony tartışma götürmez görüşü ağır basıyordu. Öncelikle şunu belirteyim ben uzman bir tester değilim. Yönlendireceğiniz konular olursa yardımcı olurum.

    Benim en çok merak ettiğim 815B serisinin silver kasa rengi idi. Zira bu ürün satış sitelerinde siyahın açık tonlarında resmediliyor idi. Ancak ürün modellenmiş resimlerine google dan baktığımızda aynasız ama çok yumuşak tonda taşlanmış gümüş rengi öne çıkıyordu.

    Tasarıma dair beğeni göreceli olsa da bir kere şunu başta söyleyeyim ürün benim için beklediğimden de zarif ve kaliteli durmaktadır. Kasa tasarımı olarak Philips'in son serilerinden zarif modelleri iki, Sony'nin 2013 ile başlayan W6 serisinde beğendiğim bu serinin bu sezon ki 2014 model ise birinci geliyor benim için.

    Keza 2013W905 ve W805'in turkuaz bandlı kenar çerçevesi ve bir türlü içime sinmeyen tepsi ayağı modelinden kat ve kat zarif ve kaliteli bir duruşu var ki buda bana göre tartışma götürmez.



    http://instagram.com/byalico


    Başlangıç olarak ön görünüme dair izlenimlerimizi not düşmüş olalım.


    Slm;

    Televizyonunuz hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın inş.

    Eğer zahmet olmazsa aşağıdaki bir kaç soruma cevap verebilir misiniz?

    Bu tv parasını gerçekten hak ediyor mu?

    Dahili Uydu alıcısı yeterli mi ?

    3D görüntü hissiyat olarak tatmin edici mi?

    3D DTS ses türünü destekliyor mu?

    Smart özelliği nasıl ? İnternet'ten film veya dizi izlerken bellek dolu uyarı alıyor musunuz?

    Kanal geçişleri için çok bekliyor musunuz? Kaç saniye geçişler acaba?

    Sd yayınlar tatmin edici mi?

    Benim sormayı unuttuğum ama sizin paylaşmak istediğiniz şeyler var mı?

    cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.
  • Merhaba

    aynı televizyonu media markttan 5 sene garantili aldım. aslında daha uygun bir televizyon alacaktım ama bu televizyonu görünce çok beğendim aldım.

    Sayın xmontenin sorularına cevap vermeye çalışayım.

    Bence fiyatını hakediyor. Çok zarif ve ince bir televizyon.

    uydu alıcısı nasıl oldu anlamadım bütüm uydudaki kanalları arayıp buldu. HD yayın olurmu diye merak ediyordum dsmart veya dijitürk olmadan trt1, trt haber, a haber vb. birkaç tane daha kanalı hd seyredebiliyorsunuz. görüntüler özellikle hd kaydedilen programlarda çok net.

    3d olarak bir demo videosu indirdim. aşağıdaki adresten sbs (side by side yani yanyana 3d) olan demo videosu indirebilirsiniz. sinemada 3-4 tane film seyretmiştim o kaliteyi aldığımı söyleyebilirim. esas şimdi 1080p full hd gravity filmini indiriyorum. yarısında iken sony vaio bilgisayarı hdmi dan bağlayıp filmi önizledim astronot kadın evin içinde gibiydi. kutudan iki gözlük çıktı yetmiyor evdekiler gözlüklere saldırdı ebayden 120 tl ye kargo dail 4 gözlük aldım.

    http://www.demo-world.eu/trailers/3d-high-definition-trailers.php

    dts i destekliyor. dts li video seyretmedim ama hem dts hem de dolby dijital lisanlarının logosu var televizyonda. Bu arada televizyonun usb'den çözdüğü kodekler aşağıdaki linkte

    http://pdf.crse.com/manuals/14HE274111/EN/usb_europe_ga_twn.html
    http://pdf.crse.com/manuals/14HE274111/EN/codeclist.html#10

    smart özelliğini çok fazla deneyemedim. internet kotaya girdiği ve youtube engelli olduğu için. ama bana başarılı gibi geldi.

    kanallar 1 sn civarında geçiyor.

    sd yayınlar için gürültü azaltma ayarı var. çok yakından bakmazsanız fena değil.

    televizyona kendi xperia z2 cep telefonu ve z2 tabletimi kablosuz olarak bağladım. muhteşem bir özellik. kablo vb uğraşmaya gerek yok. bir kere tanıdıktan sonra telefondan ekran yansıtmaya basınca televizyonda cep telefonunu görüyorsunuz, ilk defa denedim şahane özellik. hatta 3d video denememi telefonun ekranını yansıtarak yaptım.

    bu arada ilk verilen linkte 300 hz demişler televizyon 400 hz.

    sorusu olan olursa yine yanıtlamaya çalışırım

    iyi günler.
  • sezerc kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Bende aynı modeli alacağım.

    Motionflow ayarları var mı ? Bazı modellerde Motionflow yerine Led Motion Mode koyuyorlarda onun için sordum.

    Sony'nin resmi garantisi var mı ?

    Birde 400hz yazmışsınız. Yabancı sitelerde, Sony'nin sitesinde hep 300hz olarak geçiyor. Bi yanlışlık olmasın ?

    Birkaç tane foto atma imkanınız varsa iyi olur. Teşekkürler :)
  • @sezerc

    Merhaba sezer , test edip dönün diyen arkadaşlara uzman olmadığımı söyledim. Ama bende araştırırken baktım 300 HZ gördüm hep. Hatta şöyle sıralanıyordu

    42" W805B 200 HZ
    42" W815B 300 HZ
    42" W829B 400 HZ

    600 HZ ve üzeri 50 " için üretilmiş. Tabiki yanılıyor da olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thealico -- 25 Mayıs 2014; 18:41:59 >
  • @xmonte

    Merhaba xmonte. Aşağıda (+) olarak işaretlediklerim olumlu (-) ler olumsuz (?) leri ise bilmediklerimi ifade ediyor.


    - (+) Parasını hak edip etmeyeceğini herkes adına söylemek büyük sorumluluk olurdu. Oturup aynı donanımlarda pek çok modeli karşılaştırmak lazım gelir herhalde. Bunu daha uzman kişiler cevaplamalı.

    - (+) Uydu alıcısı bence iyi. Hatta taramada radyoyu açtığıma pişman da oldum. Zira bulmadığı hiç bir şey kalmadı. 2A, 3A 'nın netteki resmi listesine baktım, tek tek saymasamda eksik bir şey bir şey yok gibiydi.

    - (+) Yine uyduyu yönettiğimiz arayüzler dahil, tüm sony'nin kullanım arayüzü oldukça kullanışlı geldi. Arayüz abartılı 3D kabarık semboller ile değil, modern flat dizayn semboller ile son derece zarifce tasarlanmış

    - (-) Arayüz içinde olumsuz olarak gördüğüm yerlerden birini söyleyecek olsaydım kanal sıralamayı şikayet ederdim sana. Burası her zaman girdiğimiz bir yer değil, hoş kullanışsızda değil ! Ama o bölüm kullanıcının birinci amacı olan en hızlı yani toplu değişimlerin yapılabileceği pratiklik adına inşa edilmemiş.

    - (+) Kanal geçiş hızı gayet iyi. ( Tecrübe ettiğim 2013 W805'e göre de daha hızlı )

    - (-) Bana yavaş gelen tek husus x ve y eksinde slide olarak (yani kayarak) gelen navigasyon barlar. Gelişinin ben daha hızlı olamasını isterdim. Oturup navigasyon slide'a dair time özelliğini kısma yada kapama ayar varmı diye arasamda bulamadım :( Bulan varsa paylaşırsa sevinirim.

    - ( + ) Kanal program sıramızı yaptıktan sonra discovery menüden kanalllar arasında geçiş yapmak oldukça keyifli.

    - ( ? ) 3D testi yapmadım. Ama bu konuda iyi yada kötü diyecek bir deniyimimde olmadığından konuşmam doğru olmaz.

    - ( + ) SD yayın annemlerin evindeki 30" samsung lcd ye göre tabiki de iyi değil. Ama küçük çözünürlüğün bu boydaki bir ekrana kadar uzatıldığını düşünürsek sonucun normal olduğunu düşünüyorum. Yani beni tatmin etti. Birileri resim işleme adına küçük bir resim formatını gerçekten büyüten bir teknoloji getirse idi bu sony den önce sanırım adobe firması olurdu. :) Bildiğim kadarıyla CS6 lansmanında buna dair bir tanıtımı vardı ama o kadarda tatmin edici bir kullanım gerçekliğine ulaşamadı.

    - (+) Adaptör dışarı verilmesi tv yi daha hafif kılması benim işime geldi.

    - ( - ) 2013 model W805 de ikinci bir basit kumanda veriliyordu malesef bu serinin paketinde yokmuş.

    - ( - ) Son olumsuz gördüğümde japonların kumandayı nba basketbolcu eline göre değilde kendi eline bakıp üretseydi avucumuzda değil parmağımızda gezdirerek kullanabilirdik.


    Sonuç: Kendi adıma diyebilirim ki beklediğim 2 aya da verdiğim paraya sonuna kadar hak ediyor. Aradığınız bu performans aralığında ise ben tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thealico -- 25 Mayıs 2014; 19:02:30 >
  • Sayın sezerc ve thealico vermiş olduğunuz değerli bilgiler için tşk ederim.

    Zaman ile edindiğiniz olumlu/olumsuz görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim.

    tşk
  • Slm Arkadaşlar;

    Televizyonu uzun zamandır kullanıyor ve tecrübe ediyorsunuz.

    Yeniden görüşlerinizi alabilir miyiz?

    tşk
  • Merhaba

    genel olarak güzel. D-smart arkaya takılan modül ile kullanıyorum, Z2 telefonun ekranını yansıtıyorum, hdmi vs bağlantıları çok güzel. Özellikle 3D olarak çekilmiş filmlerde (resident evil vb) 3D çok güzel görünüyor.

    Şu ana kadar tek hoşuma gitmeyen özelliği özellikle televizyonu kapattığınızda şifreli bir kanalda kapattıysanız (dsmart spor hd vb.) televizyon açılınca hemen anında o kanalı gösteriyor ama sonra herhangi bir menü
    açmak veya değiştirmek istediğinizde 3-4 sn beklemeniz gerekiyor. Benim tahminim bilgisayar gibi açılıyor herhalde meret. 1-2 dk içinde açıp kapatınca beklemiyorsunuz. Herhalde enerjiyi az harcamak için derin uyku moduna filan
    giriyor galiba.

    Onun haricinde süper. Arkasındaki optik ses çıkışını sinema sistemine bağladım bluray player gereksiz kaldı. Oynatmadığı kodek yok. çatır çatır çözüyor. 500 gb ntfs disk taktım içinde 1000'e yakın video vardı irili ufaklı 5-10 dk içinde
    hepsini katagorize etti. bluray playerlarda olan fat 32 ve 4 gb limiti yok 13 gb 1080p 3D film çatır çatır çözdü.

    kesinlikle tavsiye ederim.

    Heleki kablosuz aktarım yapabileceğiniz sony telefon tablet varsa kesin alım derim.

    Özel olarak bir konuya yönelik sorunuz olursa cevapamaya çalışırım.
  • Ben de aynı modeli almayı düşünüyorumhttp://www.hepsisony.com/?urun-7169-sony-kdl-42w815b-3d-led-tv özellikle ps4 için. TV için yapılan yorumlar oldukça olumlu. Benim sorum dahili uydu alıcısıyla alakalı. Digitürk kartını tv'ye takıp izleyebiliyor muyum? Digiturk uyumu var mı yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 18 Haziran 2014; 19:02:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johan_PRD

    Ben de aynı modeli almayı düşünüyorumhttp://www.hepsisony.com/?urun-7169-sony-kdl-42w815b-3d-led-tv özellikle ps4 için. TV için yapılan yorumlar oldukça olumlu. Benim sorum dahili uydu alıcısıyla alakalı. Digitürk kartını tv'ye takıp izleyebiliyor muyum? Digiturk uyumu var mı yani?

    hocam sen biliyo musun bunun cevabı?

    @sezerc
  • Merhaba arkadaşlar. Bu ttelevizyonda dlna özelliği var mı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4 performasını merak ediyorum bende
  • Bende 55" olanını bekliyorum. 1 ay sonra evleniyorum umarım 1 aya çıkar
  • bende bu modeli almayı düşünüyorum 3d de gözlüklerin gözü yorduğu ve pilinin hemen bittiğini filan duydum sony tv lerde bide bende sony telefon veya tablet yok bı eksıklık yasarmıyım ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.