Şimdi Ara

Sony FullHD veya Samsung 4K??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biliyorum 4K mı yoksa FullHD mi konusu çok tartışıldı ama, benim max 3500 TL'lik bir bütçem var ve 55 inçlik bir TV almak istiyorum. Durum böyle olunca insan ince eleyip sık dokuyor. Bu 3 TV üzerinde karar kıldım. Sizlerin de hızlıca bir yorumlarını alabilir miyim?

    Sony 55W805C (2700 TL)
    Samsung 55KU7000 (3300 TL)
    Vestel 55UA9300 (3000 TL)


    Sony 55W805C => TV evet FullHD ama hakkında çok iddialı yorumlar var. 4K TV'lere göre çok daha iyi görüntü verdiği söyleniyor. Şahsen vatanbilgisayar'da Samsung 55KU7000 ile karşılaştırma fırsatım oldu, net olarak SONY daha iyi görünyü veriyor rahat söyleyebilirim. Özellikle siyah performansı çok iyi, 3D özelliği var, ses kalitesi olarak biraz zayıf olduğu söyleniyor. Sony'nin biraz eski modeli artık mağazalar son adetlerini satıyor.

    Samsung 55KU7000 => Şu an fiyat/performans olarak en popüler 4K televizyonlardan. 3D yok. 4 çekirdek işlemci, Tizen işletim sistemi

    Vestel 55UA9300 => 3D özelliği var, 4K çözünürlük, 2 kumanda (standart kumanda ve akıllı kumanda) beraber geliyor, 4 adet 3D gözlük hediye.

    Şimdi herkes 4K dururken bu saatten sonra FullHD TV almak saçma diyecektir, ama elimde ciddi bir 1080P film arşivim var ve PS4 için kullanacağım TV'yi. 4K TV alsam bile önümüzde rahat 2 yıl boyunca 4K film indirip vs izleyeceğimi sanmıyorum. Durum bu olunca Sony'in eski modeli olan FullHD TV'yi almak daha mantıklı geliyor, siz ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zırtapod -- 31 Mart 2017; 13:58:41 >







  • önümüzdeki 5 yılda 4k bedava kanal olma ihtimali : çok zayıf
    4k film indirilecek torrent sitesi artık yok
    4k orjinal film baya pahalı
    4k bluray player baya pahalı
    fiyat avantajı baya varsa bence full hd yeterli
  • Aynen bende o mantıkla yaklaşıyorum. O yüzden benim için ibre Sony'den yana duruyor. Ama bi yandan da 55W805C Sony'nin eski modeli olması kafamı kurcalıyor (2013 yılı modeli sanırım)
  • Zırtapod kullanıcısına yanıt
    PS4, Pro degilse ben de katiliyorum yorumunuza. Simdi satiliyor mu emin degilim ama bence THX sertifikali Panasonic plazma tvleri arastirin derim, goruntu kalitesi acisindan. input lag'leri de yeterince dusuk oluyor, oyun oynarken isinize yarar. Kolay gelsin.
  • Bende aynı durumdayım. Sony 2700 tl nerede acaba. 4 yillik panasonic beni yarı yolda birakti. Cok para vermek istemiyorum bu saatten sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulbilisim'de şu an %20 indirim var, 2700 liradan satılıyor. 15 gün sonra stokta olucak ancak
  • Bu hafta sonu Samsung 55KU7000'i baya bi kurcalama şansım oldu MediaMrkt'de. USB bellek ile gittim ve bir kaç görüntü testi için yanımda demo video'lar getirdim. Özellikle ekran yenileme hertz olayını test etmek için hareketli sahneler içeren videolar test ettim. Aynı USB ile kafamdaki diğer TV olan Sony 55W805C'yi de test ettim. Samsung çoğu sahnede tir tir titriyor arkadaşlar, çok bariz net anlaşılıyor, ve bazı sahneler bence rahatsız edici seviyede. Özellikle video içeriğinde yazı vs olan sahneler (Örneğin polis arabasının üzerindeki yazılar, market tabelaları vs) aşırı derecede titrediği belli oluyor, bazen yazıları okuyamıyorsunuz bile o derece! Şimdi arkadaşlar bunlar ayar ile falan iyileşiyor demeyin, yapmadığım ayar kalmadı! Sony ile hiçbir ayar yapmadan aynı video'ları test ettim, gerçekten cam gibi görüntü var, bu kadar peformans beklemiyordum. Oradaki arkadaş Sony panel'inin 100 hz olduğu söyledi, bu yüzden bu kadar fark olduğunu söyledi, ama benim araştırdığım Sony'de 50 hz gerçekte. Ama yinede süper bir görüntü var, ben bu derece bariz fark olacağını sanmıyordum. İnanmayan gidip kendisi test etsin, sürekli internette araştırarak bir yere kadarmış. Sony kalitesi konuşturmuş, televizyonun tek kötü tarafı tüm usb HDMI girişleri en arkada, duvara monte düşünüyorsanız bunlara erişme şansınız kalmıyor.




  • Philips pus6561 modelini niye düşünmüyorsun? KU7000 modelinden çok daha iyi, kronik problemleri son derece az.
  • Zırtapod kullanıcısına yanıt
    Sony 100 HZ. Kendi sitesinden bakabilirsiniz.
    https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/w850c-w800c-series/specifications
  • Sırf 4K diye 600 TL fazla vermek mantık dışı, hele o görüntüyü gördükten sonra
  • Zırtapod kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam...Aynı evreyi hemen hemen yaşamış birisi olarak kararımı Sony den yana kullandım...

    USB den oynattığım tüm testlerden başarılı bir şekilde geçti :) Bluray performansı takdire şayan...Pişman değilim.
  • bende sony i almak ıstıyorum fakat duvara takacagım. tum gırısler arkadanmı yandan gırıs yokmu. sony boyle bır tasarım hatası yapmaz dıye dusunuyorum ama sızın yorumunuza gore malesef durum böyle.
  • hidrojenperoksit kullanıcısına yanıt
    Hocam bende duvara monte ettirdim... PS3 ve PS3 soundbar girşlerini (hdmi vs optic) takılırken baglattım.

    Yan kısımdan USB ye falan ulaşıyorsun zaten sorun olmuyor.

    (Özelden fotosunu atayım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

    bende sony i almak ıstıyorum fakat duvara takacagım. tum gırısler arkadanmı yandan gırıs yokmu. sony boyle bır tasarım hatası yapmaz dıye dusunuyorum ama sızın yorumunuza gore malesef durum böyle.

    Evet hocam tüm girişler arkada olduğu için ulaşılamıyor. USB girişler bi nebze yan duruyor ama ama TV'nin ortasına yakın olduğu için el ile ulaşması çok zor. Ama büyütülecek bir problem değil, USB uzatma kablosu ile falan kolayca çözebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.