Şimdi Ara

Sony Ericsson 2 adım geride başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 5 senedir Sony Ericsson kullanıcısıyım.Bu süre zarfında çeşitli modellerde Ericsson kullandım.Ama bu telefonlar hiç bir zaman diğer marka telefonlar kadar popüler olmadı.Sevilmedi,Yayılmadı.Hangi telefoncuya gitsem ya Ericsson satmıyor yada Ericsson deyince umursamıyor.Böyle oluncada insan acaba demeden yapamıyor.

    Piyasada o kadar telefon varken Sony bu telefonlar bakımından sadece %15-20 lik oranını kaplıyor.Özellik,dizayn,kamera ve kalite olarak çoğu marka ve modelden üstün olan bu Ericssonun neden bu kadar rabet görmemesini merak ediyorum.Sizce neden olabilir?



  • Sony, Ericsson'la ayrıldıktan sonra oldu bu dediğiniz ve telefoncularda ölücü (çoğu 3 kağıtçı) olduğu için, bu telefonların artık rağbet görmeyeceği kanısında . Ama aslında tam tersi olmalıydı ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ystipi -- 15 Aralık 2012; 20:47:17 >
  • yok ben kendimi bildim bileli se modelleri bile telefoncular tarafından sevilmedi

    hani derlerya meraklısına işte se bilen bilir bilmeyen bilmez yapcak bişey yok
  • Her şeye rağmen yine Ericsson alacağım.Almaya devam edeceğim.İnşallah bir hafta içinde de Ericsson Xperia S elimde olacak.
  • Ericsson ? baya bir sony seversiniz !!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rpm7200

    Ericsson ? baya bir sony seversiniz !!

  • Sony kullanıyorum memnunum aldırış etme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende se kullanıyordum 3-4 jenerasyon takip ettim en son 2011 xperia serilerinden active aldim meraklisi cikti bende sattim.ve gittim samsung aldim.
    Zerre kadar pisman degilim donanim yetersiz diyip 2011lere jb vermeyen fakat yeni cikan vasat donanimli cihazlari jb ile piyasaya suren bir firma
    Telefonu 1100tlden piyasaya surup 3 ay sonra fiyati 700e ceken bir firma
    Telefonu aldiktan ertesi ay sizintilari cikan 2 ay sonra yeni modelini cikaran bir firma
    Yeni modeli 7 ay sonra ulkemize getiren distirubutor
    Piyasanin surekli gerisinden gelen donanim
    Vs vs vs
    Mazeme kalitesi ,adi ,premiumlugu olabilir ama ustte yazdıklarım benim icin daha onemli bu nedenle bir daha sony almiyorum ve cevremdede kimseye aldirmiyorum. Belki sony etkilenmez ama elimden geleni yapmis oluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro. -- 16 Aralık 2012; 23:53:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: retro.

    Bende se kullanıyordum 3-4 jenerasyon takip ettim en son 2011 xperia serilerinden active aldim meraklisi cikti bende sattim.ve gittim samsung aldim.
    Zerre kadar pisman degilim donanim yetersiz diyip 2011lere jb vermeyen fakat yeni cikan vasat donanimli cihazlari jb ile piyasaya suren bir firma
    Telefonu 1100tlden piyasaya surup 3 ay sonra fiyati 700e ceken bir firma
    Telefonu aldiktan ertesi ay sizintilari cikan 2 ay sonra yeni modelini cikaran bir firma
    Yeni modeli 7 ay sonra ulkemize getiren distirubutor
    Piyasanin surekli gerisinden gelen donanim
    Vs vs vs
    Mazeme kalitesi ,adi ,premiumlugu olabilir ama ustte yazdıklarım benim icin daha onemli bu nedenle bir daha sony almiyorum ve cevremdede kimseye aldirmiyorum. Belki sony etkilenmez ama elimden geleni yapmis oluyorum.

    Buradaki herkes Sony fanı ve herkes at gözlüğü takmış. Biz bunları ne kadar dile getirirsek getirelim duymuyorlar ana sayfa haberlerinde ise eksiyi basıyorlar.

    Neo - Gıcırdama sorunu
    Arc S - Çatlama sorunu ve soyulma sorunu
    S - Sarı ekran sorunu ve soyulma sorunu
    Sola, Tipo - Dokunmatik ekran sorunu

    Bu böyle sıraladıkça gider. Bu malzeme kalitesindeki dandikliğe ve kronik hatalara rağmen millet sony almakta ısrar ediyor. Alanlar ise bende bu hataların hiçbiri olmadı diyerek kendini savunuyor ve Sony de müşteri bolluğunu buldu milleti keriz yerine koyup 2011 model Xperia'lara donanım yetersizliği diyerek JB vermiyor ama yeni çıkardığı dandik modellere JB desteği veriyor. Hala S3 ya da One X ile yarışacak bir model getirmedi. Şaka gibi donanıma sahip telefonları iki katına satmayı biliyor. Hala yeni çıkardığı modellerde Adreno 220 kullanıyor. Onu bıraktım hala Arc S alayım mı diyenler var ve onları almaya yönlendiren kullanıcılar var gördükçe içim acıyor onlara.. İyi ki arc/s alıp da parama yazık etmemişim diyorum. Geçen sene neo V aldım kazığın alasını yememişim diyorum kendime.. Donanımı aynı sadece 0.3" daha büyük bir telefona 300-400 lira daha vererek paramı sokağa atmamışım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 17 Aralık 2012; 1:05:32 >




  • Ben bilerek Sony aldım :) ve memnunum , Neo aldım iyi ki almışım diyorum evet bazen gıcırdama sorunu ile karşılaşabiliyorum ama telefonun sol yan tarafına basarsam o yüzden pek takmadım(aldıktan 2-3 ay sonra çinden kılıf getirdim silikon onda kullanıyorum 1 yılı aşkın.) o sorunu arc alacaktım sırf "house crack" olduğu için almadım, malzeme kalitesiz değil geri dönüşümlü ;) yani özellikle hor kullanılırsa erken geri dönmesi normal ki yere düşürmüşlüğümde vardır kılıflı herhangi bir sorunla karşılaşmadım, aynı olaylar diğer samsung htc iphone da da olsa gene aynı sorunlar olacaktır.

    Samsung , HTC , Iphone u taksitle alacak param var ve iş hayatındayım yani :D lisede okuyup moda neyse ona yönelip alanlardan değilim neden almadım diyecek olursak
    Iphone a o kadar para vermek istemedim sonuçta ortalama bir telefonun ömrü 2 yıldır kullanım donanım ve yazılım desteğine göre o 2 yılı da geçebilir :)

    - HTC piyasanın en düşük sesine sahiptir hoparlörden ondan almadım.(baktığım sene iphone 4 vardı sanırım)
    - Samsung ilkokul çocuklarına telefon yapar gibi telefon, arayüz ve kullanım yapmaktadır o da bana ters.(2012-2013 modelleri biraz daha neo gibi ondan onlara laf yok)
    - Sony ise hem tasarım hem stabilize hem optimize hemde launcher vb. şeylerde kendime yakın hissedip beğendiğim için aldım.

    Hee isteyen sony alır ister samsung ister htc hepsinin sorunu bulunmaktadır. Sonuçta sizin hangi amaçla ve nasıl kullanacağınıza bağlı herşey.

    Bunları yazarken objektif yazıyorum sakın yanlış anlamayın SE gh688 ün Dünya da satışa sunulduğu zamandan beri telefon kullanır ve 10-15 yıllıkta smartphone, pocketpc kullanıcısıyım yani android akıllarda bile yokken protein iken windows kullanırdık :) palm kullanırdık.

    Hee samsung un nesini seviyorum kendi sistemini ve yazılımını gömerek androidlerde olmayan özelliği telefonlarına entegre etmesi 3G görüntülü konuşma
    HTC yi de SenSe için seviyorum özellikle HD2 Leo modelini nasıl bir cihazdır ki bütün işletim sistemlerini desteklemektedir.

    Ama Sony de karar kıldım siz nasıl samsung a karar kılmışsanız bende sony ye ;))

    Ve unutmadan Sony tüm dünyaya açıklama yaptı bizde ne sallayacak teknolojiler var ama biz optimize ve stabilize için varız diye ki japon geleneğidir bu sistem ve japon şirketlerinin büyük çoğunluğunu bunu uygular bkz. Sony , Mazda vb.

    Ve sonuç mu: LG 4x çıkana kadar tüm benchmark programlarında dünyanın en hızlı telefonları Xperia Serisi, Galaxy 3S utanmasa sonuncu olacaktı ama nasıl olduysa 4. oldu her program ve puanda ki S3 4 çekirdekli iken Xperia Serisi 2 çekirdekli idi.

    Ve evet fiyatı geri çekme konusunda az sövmedim değil ama fiyat geri çekilene kadar amortismandan(bende bulunup kullandığım süre) saydım onu da...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 24 Aralık 2012; 12:49:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.