Şimdi Ara

Sony en iyi telefon kamerası iddiasıyla geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Bence sorun artık yazılım tarafında değil, daha doğrusu bu iş maalesef artık bir tercih boyutuna erişti. Mesela Xperia 1 III çok güzel bir örnek. Özellikle İphonedo'nun incelemesini izlemenizi tavsiye ederim. Kamera iyi, yazılımı da iyi hatta cihazda Camera Pro ve Cine Alto yazılımları bile bulumuyor. Şöyle bir kurcalasanız iPhone 13`te devrim gibi tanıtılan sinematik çekimi 1 III'de deneyimleseniz iPhone 13'ünüz varsa yere atıp üzerinden silindirle geçersiniz 


    Lakin gel gelelim pro mod karın doyurmuyor. Çünkü akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse tamamı kameralarını oto modda kullanıp, instagrama 5:4 oranlı, geceyi gündüz gibi gösteren fotoğraflar yüklemek istiyorlar. Kimse gidip pro modda ayar yapıp gölgeli şahane fotoğraflar çekmek istemiyor. Nitekim yanlış bilmiyorsam iPhone'larda kamerada pro modu bile yok 


    İşte Sony, azınlığa hitap etmek gibi büyük bir hata yapıyor. Yahu tamam sen yine Cine Alto'suna değin koy, koy ama Instagram'da kullanmalık rakiplerinin birebir kopyası bir oto mod da yap. Mesele telefonun iyi çekmesi değil, DxO Mark sonucuna bakınca tepelerde olması, telefonu millet görünce ooovv çekmesi. Çünkü artık telefonlar nitelikleriyle değil, sosyal algılarıyla insanlara hizmet ediyorlar. Sony işte henüz bunu idrak edebilmiş değil, umarım yeni Xperia'da ederler, en azından DxO Mark sonucu övülmeye değer bir noktada olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Ekim 2021; 20:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sonuçta bu japon sony mark 3 şuan 2. eli 12500 TL herkes alamaz sonyi. laf atanlar xperiz Z - Z5 modellerini günümüzle kıyaslıyor. uyanın artık onlar 5-6 sene önceki teknoloji. exmor RS sony kameraları çıktıgı zaman piyasadaki fotograf makineleriyle yarışıyordular. sony elinde binlerce patenti olan dev firma yani laf atanlar komik durumuna düşüyorsunuz. elinizdeki her elektronik aletin patentleri japonlarda. buna otomobillerde dahil.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    uyumaya devam et.

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Aslında Sony'nin kamera yazılımlarının hareketli obje takip, göz takip gibi özellikleri takiplerinden ileride oldu hep lakin yapay zeka dediğiniz, görüntü işleme noktasında diğerleri gibi davranmadığı için bu kadar yerden yere vuruyoruz aslında Xperia'ların kamerasını. Yani Sony'deki asıl sorun ne donanım ne de yazılım. Asıl sorun yönetimin, stratejinin kaya gibi sert bir Japon muhafazakarlığına takılı kalması. Xperia 1 ile birlikte aslında Sony gibi muhafazakar bir firma için devrim niteliğinde yenilikler yaptılar ama yetmiyor, dahası lazım. Aslında Sony Mobile ekibini komple kovup Kulaklık ekibinden oluştursalar bu iş olur. Son 2 senedir Sony Mobile'ın yapması gereken ne kadar doğru varsa Bluetooth kulaklıklar için kulaklık birimi yapıyor. Cihazlar hem yenilikçi ve rekabetçi hem de inanılmaz bir pazarlama yapılıyor öyle ki artık BT kulaklıkların intibası ürünün çok ilerisinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • goro1982 kullanıcısına yanıt

    La telefon ürettiklerini biz de biliyoruz. Ben piyasada tutunması anlamında dedim. Malum dünyadaki pazar payına bakınca kendileri "Diğerleri" bölümünde kalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Ekran? :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MunOG kullanıcısına yanıt
    Ekranda şuan Sony'ler rakipsiz. Adamlar iki nesildir 4K HDR 10bit OLED ekran koyuyorlar, daha ne yapsınlar.
    1 II = 60Hz donanımsal, 90hz yazılımsal
    5 II = 120Hz donanımsal
    1 III/5 III = 120Hz Donanımsal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.