Şimdi Ara

Sony’den servet değerinde Walkman cihazları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Apple tapınmanı anlıyorum boşlukları doldurman için bir metal ihtiyaç ama Apple müziğin ses kalitesini beğenmekte nedir ya. Tidal kadar bile değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz cihazlar üst seviye ses kalitesiyle dinlemek isteyenler için çıkarılıyor. Bu cihazlarla kullanılıcak kulaklıklar cihazdan bile pahalı olabilir. 2005 yılında ilk bilgisayarımı 7+1 ses sistemime özel ses kartı almıstım. Kulaklıklara harcadığım para genelde 1000tl ye yakın ve üstüydü. Bu tarz makineye yakın olarak ipod touch kullanıyorum. Ondaki ses cıkısı bile diğer makinelerden farklı. Aynı kulaklıkları 2 farklı makinede deneyip farkı hissedebilirsiniz.


    Sony walkman telefonuda zamanında başarılıydı. Bu tarz üst segment cihazlar fiyatından dolayı artık hitap edemiyor.

  • Herkes odyofil olmak zorunda değil. Arkadaş herhalde sesin dalgaboylarını ayırt ediyor kulağıyla. Butik, fantezi ürün işte bak geç. Parası çok olan adam bunun tartışmasını vermez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nelerle ugrastigimi ve elimdeki cihazları bilmeden senin yaptigin yorum ise içler acısı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • profesyonel demek iş için ticari amaçlı demektir. ses stüdyosunda walkmanın ne işi var ? ses işi ile uğraşanlar studio için monitör hoparlör tipini kullanır. audiophile ise sesten kulağına zevkine göre haz alan müzik hastalarına takılan lakap. müzik dinleyen biri kendini audiophile olarak nitelendirirse, öylemisin değilmisin diye ancak kullandığı cihazları konuşarak ispatlamaya kalkar. işte bunun gibi mallık abidesi cihazlar bu ispat için gereklidir. siz para verdikçe alacak uyanıklar her zaman mevcuttur. girin alisveris sitelerine hoparlör veya amfinilanlarini pahalidan ucuza doğru sıralayın. o en pahalı cihaz sizde yoksa siz çakma odyofilsiniz. mantıkları böyle işliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fukarakoala kullanıcısına yanıt

    sıradan kullanıcı cihazları değildir


    kayıpsız üst düzey müzikler ve hi-res parçalar ayrıca iyi bir kulaklık ile verim alınabilecek ürünler sıradan kullanıcıya hitap edecek bir ürün değiller


    şu forum haber yapan arkadaşlar başlık yazıp dikkat çekmek yerine teknik bilgili dolu güzel bir başlık atıp haber yapsa ne iyi olur



    hocam bu forumun geneli böyle elinde olmayan ürünü kötülemek ve kullanıp dinlemeden eleştiri yağmuruna tutmak


    millet fiyatını bile ülke ekonomisine göre yorumluyor Sony zaten türkiyeye özel çıkarmıştı bunu


    2 aylık maaşıyla alacağı bir ülkede yaşasaydı sanırım burda bu kadar çene dökmezdi malesef yurtdışında adam bunu 1 aylık hadi 2 olsun 2 aylıl maaşıyla alır siz bakarsınız sonra kötülemeye yazarsınız




    geçende bir Kulaklık haberi çıkmıştı Sony'nin oradada aynı durum forum sadece alamayacağı ürünleri aşağılamak için konuşuyorlardır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 11 Şubat 2022; 12:1:43 >




  • o kadar çok bilgili olsaydın teknik olarak girerdin konuya boş boş konuşma Blok

  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    profesyonel demek iş için ticari amaçlı demektir. ses stüdyosunda walkmanın ne işi var ?

    Neden?

    Profesyonel olarak ticari bir iş sadece sabit bir stüdyoda mı olabiliyor? Portatif yapıda olamıyor mu?

    Mobilite çağındayız. Çok saçma bir yorum olmuş üstad kusura bakma.


    ses işi ile uğraşanlar studio için monitör hoparlör tipini kullanır.

    Referans monitörü denir. 12 senedir TV, Radyo, Ses kayıt stüdyosu anahtar teslim kurulumlar yaptığım için biraz bilgim var üstad.


    audiophile ise sesten kulağına zevkine göre haz alan müzik hastalarına takılan lakap. müzik dinleyen biri kendini audiophile olarak nitelendirirse, öylemisin değilmisin diye ancak kullandığı cihazları konuşarak ispatlamaya kalkar. işte bunun gibi mallık abidesi cihazlar bu ispat için gereklidir.

    Farkettiysen üstad ben kendisine audiophile diyenlere inanıp inanmama kendini ispatlama konusuna girmedim.

    Bu cihazlar ne kadar pahalı olursa alıcısı da olur mantığı taşımaz. Ne kadar pahalı olursa içinde kullanılan parçalar, komponentlerde o kadar kaliteli olur ve ses çıkışı da aynı şekilde kaliteli ve kayıpsız olur. Yani burada özetlemek gerekirse, sese ne kadar para yatırırsan o kadar geri dönüş alırsın.


    siz para verdikçe alacak uyanıklar her zaman mevcuttur. girin alisveris sitelerine hoparlör veya amfinilanlarini pahalidan ucuza doğru sıralayın. o en pahalı cihaz sizde yoksa siz çakma odyofilsiniz. mantıkları böyle işliyor.

    Audiophile lerin kendi aralarındaki jargon ve sidik yarışı beni ilgilendirmez. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır üstad.





  • bu forumda 2 bilgisi var diyenlere üstad dedikleri için bu halde forum Sen yapma lütfen

  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Yorum yapmayı öğrenerek yorum yapabilirsiniz. Yaptığım iş ve ekipmanlara göre diyerek başlayabilirsiniz. Yaptıgınız yorumu okuyun içler acısı yorumu kim nasıl yapmış görebilirsiniz.


    Kaldıki kullandığınız kelimeler forum kurallarına uygunmu yada normal konuşmaya bir daha düşünebilirsiniz.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Tidal kadar bile değil mi? Sanki Tidal en kötüsü de onun kalitesini bile veremiyormuş gibi cümle kurman bile kalitesini kabul ettiğinin göstergesi. Neremle gülsem acaba? İkincisi Apple Music şu an en iyi ses kalitesine sahip platformdur. Tidal “daha kaliteli” ayağına MQA olarak kayıplı 24 bit müzik sunuyorken Apple gerçek anlamda kayıpsız 24 bit ALAC formatında yayın yapıyor. Git önce bir MQA’nın nasıl bir format olduğunu araştır. Ki ALAC FLAC’tan da iyidir format olarak. Boş boş konuşup bilmiş gibi yapıyorsunuz ya komik oluyorsunuz. Üçüncüsü de arşiv ki o konuya hiç girmiyorum. Tidal’ı eer geçer. Dördüncüsü de fiyattır. Apple Music ile bir yılda ödediğin ücret Tidal’ın bir aylık ücretinin hemen hemen yarısı kadardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 11 Şubat 2022; 12:35:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Apple'ın daha iyi bişeyi ucuza sunduğuna inanmaya devam edebilirsin...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Walkman ile büyüdük. Alım gücüm olsa direk alırım. Gözüm kapalı. 4 / 5 mb lik mp3 ler için de değil bu ayrca.

    Ama sırf bu cihazdaki teknoloji yakın zamanda telefonlarada gelebilir. LG nin bu yönde birkaç adımı vardı. Hi-fi DAC li telefonları. Evimde lambalı amplifikatörüm var.

    Harici ses kartı ve LG hifi dac li telefonumda var. Ses kartı doğrudan pc' telefo ise 3,5 ile bağlı. İnanılmaz bir ses alıyorum. Kulağının tadını bilenlere..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 11 Şubat 2022; 16:30:42 >
  • Sony, Playstation 5 için çip bulamayınca bunlara sardı demekki (:

  • fukarakoala kullanıcısına yanıt
    tamam çok bilmiş sayın hocam. emredersiniz sayın hocam. düşüneceğim sayın hocam desem de size yine de yaranmak mümkün değil. siz benim uslubumla ilgilenirken kendi uslubunuzun da ortaya çıktığını fark edemeyecek kadar cahil olmanız ve haksiz oldugunuz konusmadan bloklayarak kaçacak kadar tırsak olmanız görünen özelliklerinizden. size kendi minik dünyanızda mutluluklar dilerim. ben sizi bloklamiyorum. çünkü sizin gibi değilim. ben sizden daha iyi biriyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorGrandMaster -- 11 Şubat 2022; 21:17:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • son cevabınız ve önceki cevaplarınızdaki üsluplar zaten sizin nasıl biri olduğunuzu gösteriyor herkesle didişiyorsunuz. Welcome to the blok

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    profestonel alet portatif olunca walkman mi kullaniliyor ? kurtarmaya çalışmasınız ama olmamış. referans monitör hoparlörleri bilmeniz iyi olmuş. bu kişisel muzik hoparlörleri ile alakası olmadığını da bilirsiniz bu durumda. cihazın ses kalitesi verilen para ile doğru orantılı olarak artmaz. bunu da çok iyi biliyorsunuzdur ama yine de aksini iddia ediyorsunuz. sizin dediginiz gibi olsaydı 1000 tl lik kulaklik ile 10.000 tl lik kulaklik arasinda 10 kat ses kalitesi farki olması lazım. ama yok. bu durumda herşey anlaşılmıştır. tamam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihazla alakası olmayan bir çok mesaj atılmış. 2015te sony zx2 almıştım, geçen senelerde astell&kern'in kann cube cihazını aldım. Sony wm1z bulmaya çalışırken bu cihaz çıktı. Yorumlar memnun edici gelirse bu cihaza geçmeyi çok isterim.


    Bu tür cihazlar için şunu diyeyim kısaca. Aynı şarkıları dinlesekte aynı sesleri duymuyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Habere cihazı kullanacak olan kişi sayısından daha fazla yorum gelmiş

    "Hayıııırrrrr, en odyofil benim. Benim kulaklarım ve cihazlarım var ya üfffffff. Nasıl olur da yorum yapma cüretinde bulunursunuz..."

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Cık anlamamışsın üstad...

    Sen pes edene, anlayana veya beni engelleyene kadar devam ediyorum. Hadi bakalım  


    profestonel alet portatif olunca walkman mi kullaniliyor ?

    Hangi walkmanda balans ses çıkışı var? Bu soruyu sırf isimlendirme üzerinden itibarsızlaştırma yapmaya çalıştığın için soruyorum.

    Bir önceki mesajında da bu kokuyu almıştım fakat sana anlayacağını düşündüğüm şekilde bu cihazda kullanılan parçalardan bahsetmiştim. Fakat ısrarla anlamak istemiyorsun. Sorun değil anlatırım.

    Adam senelerdir portatif müzik dinleme cihazlarını bu isim altında piyasaya sunuyor. Kelime üzerinden itibarsızlaştırma çabanızı sizin mesnetsiz yorumlarınızı açığa çıkardığım için mi alttaki yorumun üstad?

    kurtarmaya çalışmasınız ama olmamış. 


    referans monitör hoparlörleri bilmeniz iyi olmuş. bu kişisel muzik hoparlörleri ile alakası olmadığını da bilirsiniz bu durumda.

    Hoparlör konusunu ben değil sen açtın üstad. Konumuz hoparlör değil. Konumuz senin konuyu hoparlör tarafına çekerek kendini haklı göstermeye çalışman fakat benim bunu görüp defonu ortaya çıkarmam.


    cihazın ses kalitesi verilen para ile doğru orantılı olarak artmaz. bunu da çok iyi biliyorsunuzdur ama yine de aksini iddia ediyorsunuz.

    Cihazın ses kalitesi cihazda kullanılan parçaların kalitesine, doğal olarak fiyatına göre arttıkça ARTAR.


    sizin dediginiz gibi olsaydı 1000 tl lik kulaklik ile 10.000 tl lik kulaklik arasinda 10 kat ses kalitesi farki olması lazım.

    Ihım ıhım. Üstad benim cihaza verilen para oranı ile kalite artışı oranı aynı dediğim yeri gösterir misin? Sanki gösteremeyeceksin.  

    Kusura bakma. Her cümlende kendini taca çıkarmayı başardın. Bu kısım yani benim söylemediğim ve anlatmak istemediğim yerden gelince bayağı düştün. ÜZÜCÜ


    ama yok. bu durumda herşey anlaşılmıştır. tamam?

    Umarım bu sefer anlamışsındır  





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.