Şimdi Ara

Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.856
Cevap
240
Favori
796.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: numberten_ank

    9096 ile 8096 arasında çok çok uçurum olacağını düşünmüyorum. Arada ki fiyat farkına kesinlikle 9096 alınır şahsi düşüncem.
    Şu anda 75xh8096'nın nakit fiyatı 15.000 TL, 9096 ise tahminim 17-18.000 TL olur. Arada ki 2-3.000 farka kesinlikle 9096 değer.

    Umarım fiyatlar konusun da yanılmam..

    Alıntıları Göster
    Sony 75xh90 17-18 bin mi olacak fiyatı cidden? Ne pahalısı samsung 65 q80 vermiyor o fiyata!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtings sitesini referans alarak yorum yapıldığını görüyorum,tv konusunda çok teknik olmasamda göz ve kulak detaylarıma güvenirim,bu site reklamla dönen bir site yani referans olarak kesinlikle kabul edilemez,nerdenmi biliyorum,yıllardır ses üzerine onlarca ekipman kullandım ve bu sitenin notlarının hiç gerçekçi olmadığını ve abartıldığına çok şahit oldum,siz sitenin verdiği notlara bakmayın en azında video yayınlıyorlar gördüklerinize bakın,bu site yıllardır var ama son yıllarda bakıyorum hep rtings üzerinden sohbetleriniz dönüyor,o puan edermi,nasıl vermişler v.s...
  • 22 yıl önce ilk Sony tv mi aldım sırasıyla trinitron, LCD ve led teknolojilerinin hepsini deneyimledim bu bu kullandığım tv lerin hepsi Sony idi ve bu tv lerin hepsi halen çalışır durumda ve hiçbiri servis yüzü görmedi. Kimse hikaye anlatmasın kendini komik duruma düşürmesin. Sony önceden böyleydide şimdi şöylemiş. Kağıt üzerindeki rakamları geç ben kendi deneyimime bakarım. Bu tvleri başka bir marka alsaydım en az 3 tv daha almam gerekirdi. Ben buna bakarım. Sonynin her modeli süper midir tabiki değil ama aynı paraya bana aynı güveni veren başka bir marka yok. Anlık performansı daha yüksek başka markalar vardır ama 1-2 sene sonra çöpe atacaksam ne anlamı var. “Sony hiçbirşey yapmıyor siz hiç bir şey bilmiyorsunuz” demek ne çirkin bir üsluptur. Madem çok biliyorsunuz ya o zaman bu başlıktaki model yerine şunu alın diye bir tavsiye verin insanların işine yarasın. Şu an tv alacak olanlara nasıl bir faydanız oluyor ben anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimal tahminlerim tutacaktır, umarım yanılıp mahçup olmam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    blooming olayı lcd panellerin kronik sorunu değilmi? bahsettiğin sadece altyazıdan kaynaklı blooming mi? xh95 baya azaltmış görünüyor,lg den bahsetmiyorum onun dikkate alınacak sadece oledleri var oda ayrı konu biliyorsundur, samsunga gelirsek izlediğim kıyaslarda blooming çözmek için gölge detaylarında ödün vermiş, sony ise gölge detaylarından ödün vermemek adına bloomingi göz ardı etmiş gibi.

    Göze en iyi hitap eden görüntüleri sony sunuyor bence, akıllı tv özellikleri umurumda değil samsung 65q9fn tecrübem de oldu bir aylığına açıkçası ilk başlarda etkilendim tvden kumandasınada bayıldım çok şık hatta en şık kumandayı samsung yapmış, ama 1 hafta sonra soğumaya başladım tvden,izlediklerimde renkler doğal değil, nesnelerin bir derinliği yokmuş gibi hissetiriyordu,neyse ki şanslıydım, kendi kendine kapanmalar ardından arka aydınlatmadaki sorunlar çabuk ortaya çıkınca iade süreci başlattım.İyi tvydi hakkını yemem bayada arattım başka mağazada stok bulabilmek için ama bulamadık para iadesi aldım. qled konusunda da yazmıştım mevzuyu. Tv yide sırf oyun özellikleri olan bir tv olsun diye almıştım.samsung olmadı bari lg oled deneyim dedim cx bekledim,sony tek geçmem diğer markaları evime sokmam anlamına gelmiyor, istediğim özellikleri sony bana sunuyorsa başka markaya gitmem.




  • numberten_ank kullanıcısına yanıt
    hocam elektronik biraz şans işi.

    ancak şansı da biraz kendimi yaratıyoruz. vestel tv almıştım 1 ayda 3 kere servise falan gitti. sonra sony aldım servis nedir bilmedim.

    illa ki bozulabilir, sorun çıkabilir ama çok az.

    mesela ben philipsçiyim. evde onlarca ürünü vardır philipsin, aynı şekilde apple. hep memnun kaldım.

    ben 30 yaşındayım. sony hep 40+ yaş insanlar için ömürlük alınacak elektronik cihazlar olarak tanımlanırdı. en azından bizim akrabalarda vs.

    o eski kalite hiçbir markada kalmadı. eski arçelikler bile hala çalışır ama yenisini alsanız ömür 2-3 yıl maksimum. sony en azından 5-10 yıl kadar kullanım ömrü sunar. biraz da şanslıysan devam :)
  • system failure kullanıcısına yanıt
    o bahsettiğin tv ler sony in bahsettiğim zamanlarında üretilen tv ler zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Sony, TV yapıyor. İş sadece yazılımla olsaydı tüm Android işletim sistemli cihazların dünyada 1 numara olması gerekirdi. Samsung'dan panel alıp Samsung'dan daha iyi TV yapması, LG'den panel alıp LG'den daha iyi TV yapması veya LG ve Samsung'un Sony'nin kullandığı aynı panel üreticisinden panel alıp kullandığında bile Sony'den kötü TV yapmalarının tek sebebinin Sony'nin iyi yazılım yapmasından kaynaklandığını iddia etmek için çok fazla gayret sarf etmek gerekir. Sizi bu inanılmaz gayretinizden dolayı kutluyorum.
    Yazılımı hafife almak safdillik olur biraz güçlü yazılım güçlü donanım ve kaliteli bileşenler işlemciler ve yüksek veri yolunu karşılayan kapasiteli anakart ile yönetim ister öyle kolay bir şey değildir toplam kalite de çok yüksek olmalıdır atın ios 14 ü bakalım iphone 2 de çalışabilir mi mümkün mü bu? :) O kadar kolay bir şeyse yorulmasınlar yapıversinler yazılım değil mi alt tarafı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: system failure

    22 yıl önce ilk Sony tv mi aldım sırasıyla trinitron, LCD ve led teknolojilerinin hepsini deneyimledim bu bu kullandığım tv lerin hepsi Sony idi ve bu tv lerin hepsi halen çalışır durumda ve hiçbiri servis yüzü görmedi. Kimse hikaye anlatmasın kendini komik duruma düşürmesin. Sony önceden böyleydide şimdi şöylemiş. Kağıt üzerindeki rakamları geç ben kendi deneyimime bakarım. Bu tvleri başka bir marka alsaydım en az 3 tv daha almam gerekirdi. Ben buna bakarım. Sonynin her modeli süper midir tabiki değil ama aynı paraya bana aynı güveni veren başka bir marka yok. Anlık performansı daha yüksek başka markalar vardır ama 1-2 sene sonra çöpe atacaksam ne anlamı var. “Sony hiçbirşey yapmıyor siz hiç bir şey bilmiyorsunuz” demek ne çirkin bir üsluptur. Madem çok biliyorsunuz ya o zaman bu başlıktaki model yerine şunu alın diye bir tavsiye verin insanların işine yarasın. Şu an tv alacak olanlara nasıl bir faydanız oluyor ben anlamıyorum.
    size katılıyorum,panel üretmemesi,parça,işlemci,ram v.s önemli değil benim için nedenmi adamların mühendisleri çok tecrübeli,tv incelemelerimde sony'in ips panelleri bile farklı renk üretiyor diğer tv'lerden kaldıki sony fanı falan değilim,ama bu iş sadece parça üretmek değilki,mühendislik,yılların tecrübesi,kaldıki tv'lerinin yapım kalitesi bile diğer markalardan en az 1 gömlek üstün..

    samsung markası telefon çıkarmadan önce,LG firması dvd writer çıkarmadan önce kaç kişi biliyordu,kaldıki bu firmalar son 15-20 sene içerisinde tam anlamıyla marka oldular,

    trinitron tüplü tv'ler tv dünyasında referans'dı,55 tv'nin görüntü kalitesini gören'in ağzı açık kalırdı..




  • numberten_ank kullanıcısına yanıt
    65xh9096'yı 11-12 bandında alalım da 75 eksik kalsın :)
  • system failure kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum aldığımız hiçbir sony tv servis yüzü görmedi,95model trinitron vardı onunda tüpü bitti öyle kaldırdık, ama maalesef sony kalitesi samsung ve lg gibi firmalar yüzünden kazandırmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killitbhr -- 23 Haziran 2020; 21:57:20 >
  • değil hocam sen 65-75 inch tv lere komedi gibi 50-100 bölge aydınlatma koyarsan bloomingin önüne geçemezsin geçsende samsung gibi detaydan ödün vererek geçersin..sony nin eskiden üst modelleri 600-700 bölge olurdu..şimdi herşey maliyete döndü..eski sony değil demem birazda bu sebepler eskiden öyle tv ler yapardıki zamanın ötesinde olurdu diğer markaları aynı segmentte ezerdi..sony in tercihi bu olsada bu blooming olayı çok rahatsız edici bişey ha kendime alacak olsam ikisi arasında hangisini alırdım sony alırdım ama diğer ekstra artıları için yoksa samsungda her konuda sony gibi olsa detay kaybetsede dahi tercihim samsung olurdu ama samsung yıllardır bu gradyan upscale renk işleme gibi bazı konularda sony i yakalayamadı gerçi kızamıyorumda ikisinin mazisine bakınca sony ne kadar tv işini salsada tecrübe bilgi var samsung yanında dünkü çocuk gibi kalıyor ama bu demek değilki kalite olarak daha geride çünkü kullanılan parçalar vs neredeyse aynı artı samsunglarında yansıma oyun konusu işletim sistemi vs gibi artıları var bahsettiğim görüntüyle alakalı farkları çok takmayan adamın sony alması için hiçbir sebep yok..renk konusunda bişey demiyorum samsungun tercihi vivid renkler bende sevmiyorum ama seven büyük bi kitle var..dediğim gibi kendime tv alacak olsam bende sony alırım ama dediğim gibi bu durumlar yazdığım gerçekleri değiştirmiyor..




  • complete_ kullanıcısına yanıt
    yazılımda zaten şuan türkiyedeki markalar arasında en iyisi diyoruz ama bu kaliteyle alakalı bir durum değil görüntüyle alakalı bi durum bu ikisini birbirine karıştırıyorsunuz..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    o konularda haklısın sonynin trilimosunu:) samsung quantum datı sony yıllar önce kullanmış aynı teknolojiyi,sonynin arka aydınlatmada çözümünü bende beğenmiyorum, görüntüyü işlemesine hastayım işte nabarsın, hatta kıytırık bir sony vardı evde amca oğlu elektronikçi onlarada sony aldıramadım hiç samsung kullanır bigün geldi reciveri aylarmaya girdi sonynin dibinde o zamanlar hd yayın fln yok bune ya dedi şaştı kaldı adam sonynin verdiği görüntüye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killitbhr -- 23 Haziran 2020; 22:5:36 >
  • hah tamda işte bu örnekteki durumdan bahsediyorum eskiden gerçekten sony tv ler bambaşkaydı hem kalite olarak hem görüntü olarak ama şimdi kalite tarafının diğer markalardan pek bir farkı kalmadı ve insanların eskiden sandığı gibi sony tv üretmiyor alın parçalar bunlar olacak toplayın ben yazılımı yaparım diyor :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    yok yok sony hala bir iki adım önde :))
  • valla hocam önde olsaydı 2020 yılında çıkarttığı tv ler 2017 model xe93 den geride olmazdı yada samsungun en üst modellerini ezer geçerdi ama dediğiniz gibi olsun problem değil :)
  • Hocam eskiden dediğin en az 20 -25 sene önce. Daha doğru düzgün iinternet bile kullanılmayan dönemler. Bilgi paylaşımı hızı yavaş.
    Panel piyasasında belli modeller var ve maliyetleri ne olursa olsun satıyorlar. Sony bunlardan biri, Toshiba, Sharp vs... ürün kalitesi müşteriye yarıyor, hiç olmazsa ne aldığını biliyor. Lcd istemeyen plazmaya dönüyor. Pioneer Kuro efsane oluyor. Hey gidi günler.

    Bakıyorsun şimdi bu markalar neredeler.. çok ama çok farklı yerdeler. Kendileri mi istedi bunu, bence hayır. Dünya küçüldü, rakipler ya da rakip olmak isteyenler çoğaldı. Müşteri öncelikleri değişti. Maliyet, kaliteden daha önemli hale geldi. Böyle olunca fiyat/performans cihazları ortaya çıktı.

    Kalite tabiki eski gğnlerdeki gibi olmayabilir. Bence bunun günümüzde tartışılması bile anlamsız. Şu anda menüde ne var ona göre siparişimizi vereceğiz mecburen. O çok sevdiğimiz tadına doyamadığımız yemekler artık menüde yok maalesef.

    Bu durum hemen her sektör, her marka için geçerli.
    Bence zamanın keyfini çıkarmak gerekli, seçimleri ona göre yapmak 👍🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    alın işte...canlı örnek sonra biz bişeyleri yazınca suçlu oluyoruz..aynen sony bozulmuyor kasasında sony yazan tv ler bozulmuyor aslında bozulmayan auo panel toshiba bellek x marka işlemci anakart ama sorsanız sony bozulmuyor..sony panel üretiyor ya bozulmuyor..samsungun qledlerinde aynı paneller olduğunda aynı marka bellek vs olduğunda aynı parçalar samsungda bozuluyor lg de bozuluyor ama sony de bozulmuyor niye kasasında sony yazdığı için..ya siz gerçekten şaşırmışsınız para için ne dediğinizi bilmiyorsunuz..

    Alıntıları Göster
    Çok biliyorsun ya, işin gücün yaygara yapmak.

    Birincisi x1, x1 extreme, x1 ultimate, x-reality, 4k x-reality sony kendi ürettiği işlemcidir ve tamamen kendisine aittir ve de japonyada üretilir.
    İkincisi panellerin auno olduğunu nerden biliyorsun? Servis bile bilmiyor hangi marka olduğunu, hiçbir yerde yazmıyor! Ne belli VA panellerin Sharp olmadığı?
    Üçüncüsü farklı firmadan alıyor diye birerbir aynı paneli kullandığı ne belli? Parasını vererek daha kaliteli panel üretiyor olamazmı?
    Sana bir örnek vereyim oled paneller lg den geliyor lakin lg oled tv ler yanarken sony de böyle bir problem yok, nasıl olur bu? Çünkü aralarında ki sözleşmede yer alan maddeler var ve daha üst düzey panel ürettirirken bu paneli ne pazarlayabilir ne de kullanabilir!
    Sen şimdi şunu da bilmezsin yada bilmemezlikte gelirsin; şu an samsungun sahibi olduğu s-lcd panel fabrikası 2004 yılında sony samsung ortalığı ile kuruldu ve sony 2011 de hisselerini satarak ortaklığı bitirdi. Bugün o fabrika sony olmasaydı olmayacaktı. Ve yine sharp ile ortaklığı vardı.

    Lg konusunda da Burak ile tartıştığınız günleri de biliyoruz, samsung tekerine çomak sokunca dallasla şikayetler art arda, sonrada şikayet edip engelletmeler ve şimdi de burdasın.
    Lütfen benimle muhatap olma, yazılarımı alıntılama, cevap verme.
    Biz ne olduğumuzu kabul ediyoruz ve herkes bizi biliyor. Sende samsungu sevebilirsin, samsung fanı olabilirsin, kabullen. Bak ben ne lg nede samsung nede tv tavsiyeleri bölümüne giriyorum, çünkü sonye bağlı ve çok seven biriyim. Kullandığım markaların konusunda gezerim. Sen sony ile alakan yok, almayı düşünmüyorsun, kullanmamışsın ama burda sony forumda insanların kafalarını karıştırıyor akıllarını bulandırıyorsun.
    Lütfen burda istenmiyorsun, rica ediyorum burda yazma ve git.... Tv tavsiyelerini sen açmışsın (öyle diyordunuz dallasla ikiniz) orda insanlara samsungu tavsiye et.
    SONY MARKASI HERKESİN KULLANABİLECEĞİ BİR MARKA DEĞİLDİR....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maverick_77 kullanıcısına yanıt
    bu markalar bu piyasayı neden bıraktı ben anlayamıyorum yıllardır...kar etmediklerini düşünmüyorum açıkçası yada boş yere uğraşmayalım diye düşünüp bilmem kaç yıllığına başka markalara devretmek işlerinede gelmiş olabilir zaten bu markalar tr de gerçek halleriyle olsa samsungun lg nin yüzüne kimse bakmazdı ama şuan toshiba diye sattıkları tv nin içinde panda panel var :) konu farklı yerlere gitti ama umarım insanlar artık neyin ne olduğunun farkındadır..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.