Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.623
Cevap
40
Favori
109.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürm ederim, bu AVR'de karar kıldım artık sıkıldım da çünkü!
    http://www.amazon.com/Sony-STR-DH540-Channel-Receiver-Black/dp/B00BHC7ZT4

    ne dersin?
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Hem avr olsun hemde strio benim için ön planda diyorsanız bahsetiğim hk modellerine de bir bakın hatta mümkünse dinleyin derim.
  • Düşük rating almış:
    http://www.whathifi.com/review/harman-kardon-avr-255
    amazon'com da aynı şekilde

    ama bu sony str-dh540 amazon.de'de 2nci sırada musteri yorumlarına göre.
    sen bu cihazı dinledin mi, tecrübe etme fırsatın oldu mu?
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Dinlemden hiç bir yoruma inanmayın ve F/P bir ürün peşindesiniz bunuda unutmayın yoksa her şeyi ile dört dörtlük bir sistem tavsiye etmek zor değil.
    Ve 520 kullandım arada çok fark olduğunu sanmıyorum.
  • mrb arkadslar bende sony strdh520 kullanıyorum sesi hdmdn alıyorum optiktnde kullandm ama daha önce kullandığm analog 5+1 çıkışlı microlabx14 arka kolonlardn aldğım surrond çevresel sesi sony520den alamıyorum ses geliyor ama net deil her arka sesi vermiyor çoğunlukla hep filmin fon müzik sesleri geliyor nerdeyse filmn bütün müzik sesleri sorrondlrdn geliyor hertürlü film denedm mkv x264 bluray dvd hep aynı istedğim çevresel sesi arka sorrond sesleri istedğim gibi alamıyorum sadece filmlerdeki mermilern ve füzelrern giderkn çıkrdı ince sesleri filan veriyor arada hdmdm vede optiktn sadece stereo sesimi alabiliriz cvplarnz içinşimdidn tşkrler arkadslar
  • oktaykaranfil1981 O kullanıcısına yanıt
    Muhtemeldir bir ayar sorununuz olabilir, Bahsetiğiniz ses formatları DTS HD ; Master v.s HDMİ üzerinden alınır optikden alamazsınız.
  • Bende yarın kısmet olursa Sony sa w2500 aktif subu almaya karar verdim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benm izledğim filmler dolbydijital 5.1 dts 5.1 mkv internettn indirdğim filmler acaba dedim mkvdir diye gittim blurayplayer aldım bluray film aldım bluraydvdde aynı sesi hdmdn alıyorum ne gibi bir ayar yapmam gerekir amfideki bütün ayarları açtım dnedim ama bir türlü istdğim arka surrond çevresel sesi alamadm acaba diyorum bunu satıp analog çıkışlı hazır sistemmi alsam
  • Dts çokda efektif bir format sayılmaz genelde iso larda oluyor hd veya hd master sesler fakat bunlara ragmen memnun degilseniz sanırım beklenti sanal 5+1 de olduğu gibi 5 canal sterio gibi asla olmaz genel ses ön 3 hop ve sub dan gelir .
  • Sony STR-DH540 geldi kurdum.
    Ses fena değil ama Pioneer HPM-100 hoparlorlerim de 15 yıldır yatıyor ilk kez bagladım.
    Baglama somunları da kayıp oldugu için kabloları dolayarak hoparlor vidasına sardım ve iyice bantladım.
    Yani VSX-520 alsaydım nasıl bir ses cıkardı bilemiyorum o nedenle hiç yorum yapamıyorum :(
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Kolonlarınız zamanının güzel kolonlarından. ileride iyi bir stereo amfi de düşünebilirsiniz.
  • Teşekkürler ama bunları sanırım bir bakıma sokmak lazım.
    Nasıl yapılır kaynak veya tamirci önerebilir misiniz?
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun fazla takılmayın almışsınız, Alındıkdan sonra en güzel avr sizin olandır eldekini en verimli nasıl kullanırsınız onun hesabınıyapın derim, Netice itebrı ile diğerini alsaydınız aklınız bunda kalacaktı bunu merak edecektiniz.
    Hop bakımları için forumda araştırısanız yol bir yerlere çıkacaktır.
  • sony amfiler sony kolonda verdiği sesi basla kolonlardn vermiyor kebdimdn biliyorum çünkü ben amfiyi ilk aldığmda eltex kule almıştm üstünde iki toplamda 4 tane bas vardı baslardn sesindn hiç memnun değildm tahki bu işin üstadı olan birindn bunu duyana kadar sony amfiler baska hoparlördn güzel ses vermez güzel istedğin gibi ses almak istiyorsan sony hoparlör kullan demişti bende 1tanesi 200 watlık kulelerimi eldn çıkardm 2.el 2 tane sony mzük seti hoparleri aldm şimdi ses baslar filan inanılmaz kulelere 10 basar bas reflexler mühtiş eltax kulelerdn bu sesi alamıyorm
  • oktaykaranfil1981 O kullanıcısına yanıt
    "sony amfiler sony kolonda verdiği sesi basla kolonlardn vermiyor " Esas da doğru olsa da bu tanımlama aslen marka uyumluluğu manasında kendi içinde seğment uyumlu olmak üzre her marka için geçerlidir ama bir de bir biri ile uyumlu çalışan kombinleri, Meç leri başarılı marka ve model cihazlar söz konusudur keza malumdur her marka hem hop hem ampli v.s üretmiyor tek konuda uzman olabilir, Düşünün sadece hop üreten bir firma veya tam tersi ampli üreten yandı
    Ez cümle özetle konuyu dediğiniz pencereden ele almak hata olabilir.
  • Alinan ses kisiye gore degisir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEVLANA CELALETTİN kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle buda bir bakış açısı ve etken
  • arkadaşlar merhaba,
    elimde Sony AV Receiver model STR-DE597 var.

    bu işe yarar bir sistemmidir, ben evde şu an kullanıyorum ama açıkcası memnun değilim, belkide ben doğru düzgün setup yapamadım bilmiyorum.

    hoparlorler de bununla birlikte verilen sony hoparlorler, ahşap vs. ama bayağı eskidiler. hatta birinden ses az geliyor vs.

    asıl olayım şu : konuya hakim değilim. 2000 tl civarında bir bütçe ile doğru düzgün bir hometheatre sistemi kurmak istiyorum.
    bu avr üzerine mi hoparlor vs almak daha iyi olur, yoksa, hazır olan kuleli sistemlermi iyi olur.
  • DE597 de birçok DE serisi gibi sesi mat verir. Zaten amaç hometheatre ise sorun yok ama iş müzik dinlemeye gelince tatmin olmanız zor. Şahsen 10 yıl kadar DE435 kullandım CD dinlerken hep elimdeki kenwood 2x10 band ekolayzerden sesi geçirdim. Film izlerken sorun yoktu direkt bağlıydı DVD playere. Kaliteli bir çift kule kabin kullanmama rağmen sesi memnun etmedi. Birkaç üst modelini de denedim DE serisinde. En son DA1200ES alınca ekolayzere ihtiyacım kalmadı kaldırdım koydum kenara ama sadece spectrum analizörü çalışacak şekilde preamp out uçlarına bağladım.
    Şu anda PC ye bağlı 2 adet sert askılı hoparlör kullanan seslendirme kabinim var çift yollu. Ona DE995 bağlı. O da DE serisinin üst modellerinden olmasına rağmen müzikte eh işte dedirtiyor ki. Hoparlörlerim de meşhur İngiliz Celestion firmasının özellikle elektrogitaristler tarafından hala aranan 12" lik hoparlörleridir.

    Sony sadece Sony de iyi ses verir yanlış bir düşünce. Bir sisteme her biri kendi alanında en iyi hoparlör ve anfi takımını da alsanız uyum sorunu yaşayabilirsiniz. Özellikle zayıf bassların sebebi yüksek omajlı hoparlörlerdir. Bass hoparlörü örneğin 2-4-8 Ohm olarak geri kalan özellikleri aynı olacak şekilde üretilse 2 ohm olan her zaman daha belirgin bir bass cevabı sağlar. Bir kule kabinde yada filtresi ile birlikte bass hoparlörü ne kadar düşük omaj verirse o kadar iyi bass alırsınız. Ben şu an Sony anfi ve Sony kule kabin kullanıyorum yine de basslar biraz zayıf, film izlerken sorun yok müzikte istediğim gibi olmuyor (tabi her müzik türü aynı kabinde düzgün çalmaz) Gerektiğinde Sony subwooferimi açıp destekliyorum. Ama genel olarak aldığım ses gayet parlak ve net. Eskiden kulelerin yanında yine Sony surround kullanıyordum orta sınıf DE435 ile sesler mat idi. Şimdi DA1200 ile alt sınıf Sony surroundlar var ama ses mat değil.

    DE serisi alt sınıftır. DA serisi orta sınıftır. sondaki ES kısaltması herkesin bildiği meşhur ESPRIT serisi değil ama ELEVATED STANDART denilen yükseltilmiş standart anlamında olup belirgin fark ortaya çıkartmakta. DE435 varken tüm güncel ses standartlarını destekliyor diye DH520 de aldım ama o da mat sesleri ile beni mutlu etmedi. 2-3 hafta içinde elden çıkarttım.

    Şunu ekleyeyim: film izlemek için bu cihazlar gayet güzel ama iş biraz da müzik dinleyeyim olayına gelince ya üst sınıf bir avr alacaksınız yada bu avr yanına çok iyi bir stereo anfi alıp kuleleri bağlayacaksınız. Film izlemek için ön kanallara minik uydular ile subwoofer yeterli gelecektir. Ben şimdiden kulelerimin üzerine minik uyduları koyup anfinin B kanalına bağladım. Film izlerken bazen B kanalı (A-B, A+B, Off şeklinde hoparlör grubu seçme özelliği) ile subwooferi açıyorum.




  • STR DN1040 modelini bulabileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.