Şimdi Ara

Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Sağolun hocam, param olsa saniyesinde Huawei'ye geçerim de olmadığı için Xperia'dan devam edeceğiz gibi. Halan Sony dediğim için bu adamların elimi ayağımı öpmeleri lazım da işte, enayilik bizde demek ki.

    Hangi cihazına geçersin mesela hocam Huawei nin??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    Mate 9 olabilir, ama o cihaza da resmi garantili 3k para bayılmak bana gereksiz geliyor, ithalatçı garantili de istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Mate 9 olabilir, ama o cihaza da resmi garantili 3k para bayılmak bana gereksiz geliyor, ithalatçı garantili de istemiyorum.

    O Cihaza o para verilmez valla durumum olsa şuan ıphone 7 alır keyfime bakarım 3150 TL..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • misafir sevmeyen adam kullanıcısına yanıt
    Keşke IOS sevebilseydim hocam ya Evde 2 adet Iphone 7 var ve kamera ayarları bile beni kanser etmeye yetiyor. Fakat güzel tarafı 2. eli en az zararla kapatan marka gene Iphone.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 17 Ekim 2017; 14:15:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Keşke IOS sevebilseydim hocam ya Evde 2 adet Iphone 7 kullanan var ve kamera ayarları bile beni kanser etmeye yetiyor. Fakat güzel tarafı 2. eli en az zararla kapatan marka gene Iphone.

    Valla ben çok cihaz kullandım ıphone hep karşıydım bilader de var baktım biraz gerçekten Hoşuma gitti.. Para olsa alır baya bir kullanırım şuan kullandığım s6 dan gına geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S6 dediniz hocam bak aklıma ne geldi. Sony hakkındaki fikirlerimi özetleyecek tek link bu olabilir.
    https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/2770-61420-63879-67307-85276-87731-88649/samsung-galaxy-s6_apple-iphone-7-plus_samsung-galaxy-s8_lg-g6_huawei-p10-plus-dual-sim_htc-u11-128gb_sony-xperia-xz1/

    Lg G2 mükemmel bir cihazdı, fakat G2'nin böyle olması onun bu devirde de satın alınabileceği anlamına gelmiyor. Sony cihazlardaki durum da özetle budur. KVK, Teleservis gibi amatör servislerle de neredeyse icralık olma durumu da cabası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 17 Ekim 2017; 14:42:29 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Ben XZ' yi temmuz ayında henüz temmuz güncellemesi gelmeden satmıştım. O zamana kadar da çok memnundum cihazdan. Fakat sonra forumda okuduklarım beni korkuttu. Her gelen güncelleme ile cihazda bir sürü sorun çıktı. Daha sonrasında geçtiğim XZP'den de memnun kalamadım. Sony ne yapıyor anlayamadım. XZ1C alalım sonra bari dedik. Onu da hiç getirmedi. Tam komedi bi firma oldu Sony Türkiye. Ben de mobil anlamda artık Sony'e bulaşılmaması gerektiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam memnun olmamanızı gayet doğal karşılıyorum, fakat sizin XZ Premium'da ısınma sorunu yaşamanız biraz trajikomik olmuş. Ben başkasında görmedim öyle bir durum, hatta AVM'lerdeki teşhir cihazlarında da 4k testi yaptım orda da ısınıp kapanma olmadı.



    Her şeyi geçtim Gürol Hoca bile zamanında şu cihazdan Huawei'ye geçtiyse vardır bir bildiği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 17 Ekim 2017; 15:3:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Bence bu kalite kontrol olmadığını gösteriyor. Benim ısınma sorunu yaşadığım dönem Fethiye'nin sıcak havaları olduğu ve güneş altı bi alandaydı. Hava 45 dereceydi. Belki onunla alakalıdır ama aynı şartta s7 sorunsuz çekim yaparken benim kameram dur kardeş havalar sıcakladı deyince tadım kaçtı cihazdan. Gürol abi çok cihaz değişiyor ama hızlı kaçtığı cihaz oldu. O bu kadar hızlı kaçtıysa zaten uzak durmak lazım :))

    Edit: işin ilginç yanı Sony ne kendi forumundaki şikayetleri ne de başka forumlardaki şikayetleri önemsemiyor. Bu kadar söylenenleri kulak ardı etmeleri de ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 17 Ekim 2017; 15:8:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben aslında XZ'den memnun kalıp Premium'dan hızlı soğumanıza şaşırdım. XZ'nin bir yerden cortlayacağı çok belliydi bence. Her neyse hocam V30'a geçmeyi düşünüyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Multitasking hariç hemen hemen aynı cihaz ikisi. Belki adam gibi elle tutulur son kullanıcı için upgrade ve update gelmediği için öyle olmuştur. Mesela kenar bulanıklığı dahi aynen devam ediyordu. Hatta bendeki XZde daha azken XZp'de daha çoktu :)) V30'a gelince Oled yanık haberleri olmazsa fiyatı düştükten sonra geçerim. Malum 4000'den çıkar 6 ay sonra 2000'den alınır :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların telefon konusunda zayıf noktası bence güncelleme aşkı hiç bir firma güncellemeyle telefonu daha iyi hale getirmez tam tersi yavaş yavaş o modeli öldürür yeni telefonları yağlı fiyattan satmak için bu döngü böyle devam eder gider android telefon alıyorsan uzun süre kullanmayı düşünüyorsan üstünde gelen yazılımla devam edeceksin hiç bir şekilde güncelleme saçmalığına bulaşmayacaksın ancak gelen sürümde pil ram vs gibi büyük sorunlar varsa bir sonraki güncellemeyi bekleyeceksin sorun halledilirse yükleyeceksin acele etmeyeceksin sonra o stabil sürümle yıllarca mutlu mesut yaşayacaksın bunlar benim görüşlerim ben bir telefona o kadar para veriyorsam hurda olana kadar kullanırım bizim millet kafayı yemiş 5 milyar telefona para veriyor ondan sonra yok kamera çok kötü yok ses iğrenç yok pil eriyor yok stabil değil sistem ağlıyor kardeşim ne bekliyorsun küçücük mercekten profesyonel fotoğraf makinesi kalitesimi ufacık hoparlörden 7+1 stüdyo kalitesinde sesmi yazılım tarafı desen javadan devşirme emülatör ne olduğu belli değil uzar gider bu böyle bana göre mantıklı olan ben o kadar para verecek olsam gider kaliteli profesyonel bir fotoğraf makinesi alır geri kalan parayıda kaliteli bir ses sistemi biraz daha ekler led tv + playstation alır yıllarca keyfime bakarım israf o telefonlara her yıl verilen paralara asıl konuya dönecek olursak sony diğer firmaların istese eline verir ama oturduğu y erden zaten deli gibi para basıyor extra bir maceraya girmezler bence gönül isterdi ki tr'De kendi servis ağını kursun müşterilerinin isteklerini ciddiye alıp bir sonraki modelde devrim yapsın teknolojiye gerçek anlamda yenilik ve yön versin ama malesef sadece bir umut yada hayalden öteye gitmiyor yinede sony kötünün en iyisidir şimdiki zamanda kim ne derse desin aklıma geldikçe yazarım




  • fun777 kullanıcısına yanıt
    Bende 2 adet Dslr makine var. 5yıldır kullanmaktayım baya bir bilgi birikimim oldu. Telefon ile hiç bir makineyi bir tutamazsınız ama sizin verdiğiniz örnekte yanlış.



    Telefonun kamerası iyi olsun derken insanlar Dslr makine gibi olsun demiyor. Üst seviyedeki telefonlarla rekabet edebilsin diyor.



    Bide telefon kamerası ile Dslr fotoğraf makinesi aynı kullanım için üretilen cihazlar degildir. Kimseye diyemezsiniz kamera önemliyse profesyonel kamera alın diye. Instagram için fotoğraf çeken birine profesyonel kamera alın demek aşırı saçma. Ki bir profesyonel fotoğraf makinesi 5binTL değil 20BinTL'den(Lensler dahil) başlar. Dikkat çekiyorum Profesyonel fotoğraf Makinesi örnekler aşağida.



    Profesyonel fotoğraf makinesi ile çekilen fotoğrafların amacı başkadır. Telefon ile çekilen fotoğrafların amacı başkadır. İkisi birbirinin yerini tutmaz.



    Ben yeri geliyor pro fotoğraf makinesini kullanmak istiyorum ama olmuyor her gün her an yanınızda taşıyamıyorsunuz ki telefonla fotoğraf çekmek günlük yaşantıda sırasında en doğru olandır. Bi Huawei P9 - P10 - İ7Plus ile harika fotoğraflar çekersin ama iş için bu aletleri kullanamazsın. Birde telefon kullanan milyonlar genel olaram hep oto ayar kullanır. (Millet Apple'ı bu yüzden seviyor). Oto ayar için profesyonel fotoğraf makinesi fazla kaçar.





    Telefon fiyatları fazla ama o saydıklarınızı 5binTL + 30binTL vererek alabilirsin. Profesyonel fotoğraf makinesi dedigin icin diyorum. 1200TL'lik makineler profesyonel degiller. Mesela Sony A7rMark2 profesyonel dir. Canon 5D mark 3 profesyoneldir. Ama Canon 650D giriş seviyesindeki bi Dslr'dır. Sony A9 sadece gövde 21.000 TL den satılmakta.





    Telefonlar ise günlük yanında kolaylıkla taşıyabileceğin en iyi makinelerdir. Dikkat çekiyorum kolaylıkla yanında taşıyabileceğin! 1-2 kiloluk çantayı 1-3 saat omzunda taşıyınca boynun tutuluyor.



    Telefonlarda kamera önemli ne kadar kaliteli olursa olsun. Ama profesyonel kamera kullanmak ayrı bir olaydır. Telefon ile bir tutulmaz. Profesyonel makineleri üreten firmalar, fotoğrafçılar para kazansın diye ürettiği için fiyatlar çok tuzludur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam sonye fazla yüklenmişsiniz, evet sony dediğiniz gibi tüm birimlerini çalıştırarak müthiş telefonları çok ucuza yapabilir! ama nasıl satacak? sattırırlar mı?? toyota adam akıllı araba ve jip yapıp satıyor diye Abd ve saz arkadaşlarının Japonya'ya uyguladıkları ambargoyu unuttunuz sanırım! Uluslararası politikaları zorladıklarında başlarına gelecekleri biliyorlar, onun için kendilerine düşen pay kadar çalışıyorlar. Çindeki sömürücü yahudi lobisini yenmek mümkün değil. Diyeceksin ki oyun konsolu konusunda niçin bu kadar satış yapabiliyorlar? Çünkü oyun üreticisi Japonyadır, eğer konsol pazarı ellerinden alınacak olsa Japonlar da oyun ve karakterleri için telif isteyecekler, dolayısıyla oyun konsolu satışının hiç bir kârı olmayacak.
  • ben profesyonel fotoğraf makinesi derken ultimate versiyonları kastetmedim o ayrı bir dünya akıl var mantık var arkadaşlar küçücük bir telefona 5 milyar vereceğime gider en kötü şartta 2 milyarlık incecik dijital fotoğraf makinesi alırım milyar kere eline verir her şartta en pahalı cep telefonlarının geri kalan parayla tatil yaparım başka ihtiyaçlarımı karşılarım vs vs paranın hakkını veririm insanlar malesef gösteriş meraklısı kullandığı elektronik aletlerin %90 özelliğini kullanmıyor kullanamıyor bilen anlayan insanlarda zaten o paraları vermez paranın nasıl zor kazanıldığını biliyorlarsa tabi bu arada bence sony değil japonyanın kralı panasonic'tir




  • didici D kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum fakat bir yere kadar. Dünya üzerinde Toyota tercih edebilebilir bir marka iken, satış yapabildiği yerlerde iyi bir pazar payı varken Sony Mobil'in değil Dünya genelinde, sattığı coğrafyalarda bile adam akıllı bir pazar payı yok, kendi vatandaşları bile tercih etmiyor Sony'i. Kasmadıkları için zaten ne saygınlıkları kaldı, ne de doğru düzgün satışları. Oyun konsolu konusuna gelirsek, hiçbir oyun konsolunun muadili Play Station olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 19 Ekim 2017; 8:14:12 >
  • Alın size delilli bir eleştiri daha. Sony'nin amiral seviyesi cihazlarının fotoğraf kalitesi orta seviye cihazlarından daha felaket. BKZ:
    ⬇⬇⬇XZ1⬇⬇⬇


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    ⬇⬇⬇XA1⬇⬇⬇


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    Otomatik modda en üst çözünürlükte çekilmiş bu iki fotoğraf arasındaki bariz kalite farkından dem vurmama gerek yok sanırım. Sony'den kamerası için amiral gemisi almak büyük pişmanlıktır.

    Kaynak:https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz1-review-1656p8.php#image7
    https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xa1-review-1606p8.php#image6




  • fun777 kullanıcısına yanıt
    Sen dediklerini kullanmadıgın aşırı belli. Ben kullanıyorum ve diyorum ki kolay degil yanında hergün kamera taşımak kolay değil. Bir gün taşırsın iki gün taşırsın üçüncü gün yanına almazsın.



    Bendeki makinelerden biri aynasız lensini degiştirme imkanım olduğu icin body kapak lens kullanabiliyorum. Cebime rahatlıkla giriyor. En iyi dijital fotoğraf makinesinden daha iyi olduğunu belirteyim. Ama genede yanında taşıyamıyorsun kullanmadığın için bu konuda hic bir fikrinin olmaması gayet normal. Sadece bilmiş gibi yazma şuraya mesajı konuya vakıf olmadan bilmeden yazınca elinize ne geçiyor dostum.



    Kimse telefona sırf kamera icin para vermiyor ya bu kafayıda hic anlamiyorum. Telefon multimedya cihazlaridir. Sadece kamera icin kimse para vermiyor. Instagram'a foto paylaşan insana 2 milyarlik fotoğraf makinesi al eline verir en iyi telefonun dediginde ? Instagram'a fotoğrafı düşünce yoluylamı yollayacak ? İki saat aktarmakla felan uğraşacak ki kimse ugraşmak istemez





    Telefonun kullanım alanı farklı fotoğraf makinelerinin kulllanım alanı farklıdır!



    200k takipcisi olan birini bul Instagram'dan sor bakalım ne kullanıyormus fotoğraf makinesi olarak. Dur ben diyeyim. iPhone 7 Plus!



    Kullanmadığın belli. kullanım zorluğunu, kolaylılığı bilmeden bir konu hakkında sallamasyon mesajlar yazınca ne oluyor dostum. Kullan ilk önce bi tadına bak bakalım sonra yazarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Elbette koyabilirsiniz bunlar yaklaşık 3 senedir sony xperia deneyimlerim suan xz kullanıyorum.. Maalesef xz dede sorunlar dewam ediyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca formda mesaj yazarken cewap gelince haberdar et seçeneğini seçmeme rağmen ileti gelmedi 2 Hafta once yazdığım mesajı kendim siteye girip bakınca gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.