Şimdi Ara

Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony = japonya'nın parlayan yıldızı. Bir zamanlar Sony diye bir marka vardı. Sony ismini duyan kişi/kişiler çeketlerinin önünü ilikler saygı duruşuna geçerdi. Hey gibi günler hey.

    Ne oldu bu Sony'e ? Bu bizim empati duyduğumuz sony'e oldu abi. ? Eyyyyy Sony sana ne oldu.

    Teknolojik olarak ellerinde o kadar güç var ki. Deli gibi çalışıp öyle işlere imza atıyorlar ki sektöre yön veriyorlar.


    Mesela film sektörüne bi bakalım nasıl filmler var. Göze ilk çarpan film tabiki spiderman homecomig oluyor. Benim en beğendiğim spiderman filmi oldu. İşin özü benim beğenip beğenmemem değil. Sonuçda film yapabilen ender firmalardan biri. Bir iyi yapar bir kötü. Elinde bi koz var mı var. Senin akıllı telefonunu alan kişilere bu filmleri ücretsiz ver telefondan izleyelim sadece film iyidir kötüdür bişey diyemem ama hizmet bence güzel iş olurdu.

    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)

    Film bölümü ile mobil bölüm azda olsa bağ kuruyor. Filmlerde Sony marka teller göruyoruz. Geneki bunu akıll etmişsiniz.

    Geçelim diğer bir sektöre. Hangisi mi ? Tabiki kamera sektörü. Mobil sensör üretmek lens üretmek diğer firmalara satmak güzel ama Senin bu sektörde sokaktaki insan için 1.olman şart. Yani Lg, Apple, samsung, htc vb firmalar senin sensöru kullanıp seni geçememeli Sony. Öyle bi teknolojik alt yapın var ama kullanmıyorsun. Bu konuda hiç çalışmadan katı bir politika izliyorsun besbelli.

    Mesela diyelim ki apple A11 chipsetini satışa koysun. Sen bu chipseti alıp daha iyi bir şekilde özelleştirmen gerek ki Apple'da geçesin. Ama sen sensöru satıyorsun, seni geçmişler geçmemişler umrunda değil ben kazandığim paraya bakarım misali doğruna gidiyorsun ama tökezlersin. Ki aslında geçmişteki halini arıyor ama bulamıyorsun. Pazar payın ciddi anlamda düşmüş durumda yani tökezlemeye başlamışsın

    Telefonlar için sensör üretmek akıllandırmıyor mu seni ? Sony beyciğim. Peki profesyoneller için ürettiğin kameralar, fotoğraf makineleri, (A7sMark2, A7rMark2, A9, a6000, a6300, a6500 vb ) film çekimi için ürettıgin film kameraları, aksiyon kameraları, ff dijital fotoğraf makineleri, 1inç sensörlü fotoğraf makineleri, say say bitmiyo. Sony beyciğim!


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    Yani demek istediğim bilgi birikimin diğer bütün firmalara bin basar! Elindeki kaynakları Apple'a satsan Apple 2-3 trilyon dolar'lık şirket olur. Ama sen kullanmıyorsun. Bölümler arası bağ yok.


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)



    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)



    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    Mesela film bölümü, kamera için Canon'a başvurmuyordur ? Sony film yapacaksa bence Sony F65 kullanmalı? Çünkü iyi en iyisi denebilir ya en azından sen ürettin bu F65'i sen film cekiyorsun mecbursun kendi ürettiğin kamerayi kullanmaya. Sen kendi filmlerinde kullanmazsan neden satın alsınlar Sony f65. Ama Sony F65 cok iyidir. Her ne kadar benim kamera bilgimi aşan bir yapısı olsada F65'e kötü diyecek bir şahsiyet bulmakta zordur. Neyse konu F65 değil. Ne diyorduk ? He bağ yok Sony'in elindeki bölümler arası bağ'a ihtiyaç var.



    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    Apple'ı örnek vermek istiyorum. Bu firma neden chipseti üretiyor ? iPhone icin. Bu firma neden başka firmaları satın alıyor iPhone için. Çünkü başka bir planı yok. Kasa para dolu sektörü araştırıyor iPhone'a entegre edilebilecek özellik ne olabilir diye çıkıyor yola 3-5 firmayı satın alıp o firmaların ürettiği bulduğu geliştirdiği teknolojiyi iPhone entegre ediyor biz bulduk sektöre yön veriyoruz diyor. Haklılarda! Yön veriyorlar.


    Tabi Sony beyciğim sana git firma al demiyorum. Kasanda parada yok zaten. Senin bağ kurmaya ihtiyacın var. Apple'ın elinde senin elindekiler olsa iPhone'lar şahlanmıştı ?. Mesela kamerası en iyi ama en iyi telefonlar Apple'da olurdu ve sizde bakardınız keske bizimde olsa diye. Ama senin elinde öyle bi güç var ki bağ kuramıyorsun. Sektörü takip etmiyorsun. Dikine gidip kendince bilmişlikler taşıyorsun. Adamlar çift kameraya çekti, sektör bunu kabul etti satılıyor fıstık gibi. Senin elinde sensör var kimseye olmayan ama adam akıllı çalışan güzel bir sensör lens ikilisi çak telefonlara gitsin. Adam akıllı birde yazılım lazım tabi.

    Bağ kurun. Mobil bölum ile kamera bölümü hasım olmayın hısım olun. Fotoğraf makinesi sektöründe A7r Mark2 fena güçlü bir makine ama bilen yok neden ?

    Geçen, 25 yılını fotoğrafçılık işine vermiş bi abiyle sohbet ettim. Canon diyo başka bir şey demiyo. Sony, sana iyi olurda bana gelmez diyo. Benim işimi göremez o makineler diyo. En sonunda A7Rmark2'yi açtım netten Canon 5D mark 3 le kıyasladık. Ya bu Sony iyiymiş diyor. Yeni yapmış diyor. AF noktakarini ve isoyu görünce çok begendi makineyi.


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    Sony A7Rmark2 gibi helede yeni çıkan A9 gibi makinelerin varken Sony. bağ kurum kız alıp kız vermelisin. Mobil tarafdaki bu ruhsuz tempo hiç iyi değil. Mobil tarafa kamera bilgisi vermen lazım. Alt yapın var. Deli gibi bilgi birikimin var. Ayıp valla yav.


    Hadi asıl parayı kazandıran yere gelelim mi Sony beyciğim. Gelelim gelelim.

    Korkma nazar etmem. Maşallah iyi geldin bu günlere.

    PlayStation 2- 3- 4- Pro- Mro iyi sattın. Ben şuan PlayStation 3 alsam en az 15 tane oyun oynarım hiç oynamasam. Kaç yıllık konsol halen gideri var. Bu işde iyisin bak. Ama gene bağ yok. Bir ara birseyler denedin olmadı olamadı PlayStation ismiyle telefonlar çıkarttın satmadı ki böyle bağda olmaz zaten. İcerik üretecektin sadece Sony telefonlarında oynayabileceğimiz oyunlar. Kimse oyun varmış Sony telefon alalım demez ki ama reklam olurdun. ki the last to fast mobil desen bir merak uyandirmaz mi ? Farkli bir konu farklı bir hikaye illa fps olmasına gerek yok ya. Twicht'de yayin yapilsa yeter yani. PubG neden bu kadar tuttu ? Twicht abi. Al sana miss gibi telefon reklamı.


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)




    Mobil oyunlar tutarsa ciddi paralarda kazandıradabilir. PlayStation markası telefona gömülü olmalı ama PlayStation satın alan adamada zorla telefonda satılmamalı. Uzaktan oyun oynuyorum ps4 deki oyunlar telefonumda demeyin hiç bende telefonumda pcdeki oyunlari oynuyorum. PubG oynuyorum kablosuz görüntü aktarmak kadar boş bir iş yok. Saçma yani. Göz boyamaktan başka bişi degil. Ps4'ü telefondan oyun oynamak için alan varsa atlasın Sony binasından.


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)

    Birde PlayStation 4e gelen oyunları biliyorsunuz Türkçe dublajlı oluyor büyuk emekler harcanıyor kendi dilimizle oyunuyoruz oyunları. Bu ne güzel bir sey. Harika bi durum. Ama Türkiye'deki telefon bölümünde kim varsa getirmesi gereken telefonu getirmiyor getiremiyor.

    Olay bende derin sinirler oluşturdu. Sony Xz1 Compact'ın Türkiye'ye gelmiyor olması aşırı sinir bozucu bir durum.

    Ki Xz1 Compact öyle bir cihaz ki alternatifi yok. Böyle güzel br reklam olabilir mi ? Düşünsene bi Öyle bi telefon yapiyorsun ki ? Rakibi yok. ( Apple ayrı bi dünya) Android işletim sistemli bir rakip yok. Bu Türkiye piyasasında en iyi taktik olabilecekken Adamlar Xz1' i getirdi ya. Xz1 satmayacak. Neden mi? 25 yıllık fotoçu biri sektörü bilir ne iyi ne kötü Canon sektöre öyle bi çöreklenmiş ki adamın aklı karışmış canonu tekel sanıyor. İyi ama tekel degil. bu suç Sony'nin.

    Telefon almak isteyen milyonlar ya iPhone ya samsung alıyor %90 iPhone alıyor, %8lik kesim Samsung alıyor. %1 Sony var ya da yok. iPhone sektöre öyle bi çöreklenmiş ki telefon denilen şey sadece iPhone sanıyor millet. Sony alınca 3 bin₺'si cebinde kalacak yaptiklari aynı olacak haberi yok. Bi hava atma çabası. Yakındır binlerce insanın cebinden 6 bin ₺ ler çıkacak. 3bin₺'lik Xz1'e bakan olmayacak."buda neymiş ki ha Xz1" diyen kesim yüzdesi
    %1.

    Türkiye'de Sony Mobil iş yapamıyor. Dünya'yada aynı durumdalar. Sektör ya hiç takip etmiyorlar ya da 6 ay geriden takip ediyorlar. Bu gün insanlar telefon alacaksa genel kitle tasarım ve markaya bakıyor ? Pardon tasarım degil markaya bakıyor.


    Kaç yıldır aynı tasar... Diyecekler gelmeden Apple iPhone 6 dan bu yana 1000 lerce tasarim degiştirdiği için tasarım işi çıkmazda şuan. Apple iPhone 6, 6S, 7, 8 tasarım da ne kadar değişti ki ? Ne kadar değişti ? Makyaj mı var sadece ? Sony tasarım'ı değiştirmiyorcular gelmeden çerçeve olarakda iPhone 6, 6S,7 ,8 aynı kasada çerçevesi bol bol tutulmuş Sony'den farkı olmayan hatta kötü olan telefonlar olarak sektördeki yerlerini aldılar.


    Sony'i övmüyorum. Sony tasarımına laf edenlerden Apple eleştirisi göremiyoruz diyorum. Markaya para verenler el kaldırsın. kitle belli abi. %1 pazar payı olan Sony'nin cercevesi dilden dile yayılırken, pazar payı %90 larda olan Appledaki cerçeveler millete güzel geliyor olması saçma geliyor. Sony'e konuşanlar Apple'a susuyor'DU. DU! iphone Ten çıkınca 8 olmamış ? Ten varken 8 plus alinir mi ? Apple kendi kitlesini o derin uykudan uyandırdı. Gelecek sene yeni iPhone'da hadi böyle çerçeveli telefonlar sunsun bakalım ki zaten durum ortada 8 ve 8 Plus, 7 ve 7 Plus'dan az ön sipariş aldı. Millet gözü dışarı çıkık Teni bekliyor. Konu dağıldı biraz. Özür dilerim

    Gel gelelim Sony mobile. Bu markaya ne oldu da böyle diplerde gezinmek yetiyor. Marka algısına be olduda Sony genel kitle tarafından kabul görmüyor ? Yani hava atmak için neden Sony değil ? Ulan Apple'ı Allah'mı yarattı. Bu insanlık neden iPhone için böbrek satarken Sony için satıyor ? İkiside telefon abi?

    Neden mi ? Apple dedi ki telefon böyle olmaz böyle olur dedi dokunmatik ekranı koydu önümüze 2G'yi.(Ben ora Lg Kp320 kullanmaktayım). 3G, 3GS der demez kitle merak etmeye başladı ? İşletim sistemi uygulama kuruyorsun. 4 varken mi 4s varken mi Samsung S2 yi piyasaya sürdü. Nokia kendisini odaya kitledi sybian meego derken Microsoft nokia'ya bakin la diyordu. Gözüne kestirmişti adamlar. Sony Ericsson var o zaman harika tasarımları olan telefonlar yapıyordu. Sektör ve Kitle Apple'a çok gaz verdi parayı bastı aldı bastı aldı dönemn en iyi telefonlari oluyordu güçlüydü takılmadan seri çalışıyordu. Yazılım stabildi. Bütün nokia kullanıcıları bi iPhone kullandilar baktilar ki yağ bi Symbian öldü o an. Kitlesel bi yükseliş sonunda %90lar da pazar payları yanında marka algısı oluştu. Sony Ericsson'un hisselerini satın almiş Sony markası ile Xperia Z z1ve z1c z2 z3ve z3 c z5 dedi sağlamca basti zamaninda begeneni oldu begenmeyeni ama Sony 6 ayda bir model yeniledi ozamanlar ki yanlış stratejik düşüncelerde bulunması pazar payındaki kayiplarla belli oluyordu. Ve bu noktaya geldiğimizde Apple mobil pazarın yeni oyuncusu samsung o pazarı çalmaya çalışan baska oyuncu. Sony nerde!

    Sony halen yanlış stratejik hamleler yapmaya devam ediyor. Kamera halen bi S7 S8 e rakip olacak düzeyde degil. Optik fotoğraf ve video sabitleyicisi kullanmayan tek firma. Amaçlari nedir bilmiyorum. Samsung orta segmentteki telefon kamera ile tokatliyor Sony'i.

    Tasarim olarak begensemde genel kitle bu tasarımi begenmedi begenmeyecekte. Xz1 saatmazzz!! Xz1Compact, xz1'den belki çok satardı Türkiye için konuşuyorum onuda getiriyorsun.

    Sony yenilikçi değil. Bi huawei kadar olamıyor ? Huawei kim la ? Huawei p10 olsa mate 9 felan 4 yıl kullanırsin. Huawei bile bak kendi chipsetini yapabiliyor. Apple'a kafa tutuyor. Yeniliklerle geliyor.


    Mesela çift kamera konsept i ilk htcden gelmisti bokeh efekti felan m8 ile. Ama bunu sektöre kanıtlayan huawei P9 oldu. Sony'den lens alarak yaptı bkz: Dual Sony IMX 286 12MP kamera.

    İşte böyle bir yenilikçi yaklaşım Sony'den gelmedi. Adamlar telefondan para kazanma derdinde degiller bence. Üretiyoruz ya da arka planda bi zorla yapılan iş var. Xz1 gibi devasa kasaya 2700mah batarya koymuşlar Ekran 5.2inç. p9 da 3000mah batarya var ekran 5.2 inç.

    Boyutları karşılaştıralım
    Huawei P9 : 145x70.9x7mm , 144g

    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)


    Xz1 :148x73.4x7.4mm , 155g

    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)




    Daha büyük bataryayı daha ince ve daha küçük kasada sunan P9 tasarım ve yenilikçi yaklaşımı ile Xz1'den daha iyidir.

    Xz1'in iyi oldugu yer ise donanimsal güç onuda zaten Qualcomm yapıyor.

    Sony napıyon olum sen. Millet benle dalga geçsin telefonu olmuş bu xz1. Xz1 Compact gelmeliydi. Bu kadar olumsuz durumda bile Sony'e duyduğum sempatim azalmadı.


    Sony Akıllı Telefonları Almayın (Eleştiri konusu)

    Eskiden bi Walkman'ım vardı tarkanın kasetini kasar dinlerdim. Sony hep var olmaya devam edecektir ama iyi işler yapar mı bilmem. Ceo'su ile konuşma fırsatım olsa terletecek sorularım olurdu. Türkçe'yi anlamıyor olması iyi. Üzülürdü adam cağızz. Sony mobil bölüm Türkiye sorumlusu/ müdürü ile gerçekten görüşmek aklımdaki soruları sormak isterdim.

    Sony karalama konusu değildir. Sadece eleştiri. Sevdiğim markanın bu hale gelmesi teknoloji tutkunu beni üzdü.

    İyi forumlar dilerim. İnşallah yanlış anlaşılmaya neden olacak kelimem cümlem yoktur. Yanlışlarım varsa belirtin düzenleyeyim.

    Herkese İyi Teknolojiler Dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 15 Ekim 2017; 5:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu tarz bir konu açmayı düşünüyordum fakat mottosu Sony'nin genelinden ziyade değil Sony Türkiye olacaktı.

    Geçen Sony Mobile'ın Japonyadaki Müşteri temsilciliği merkezine uzun uzadıya şöyle bir mail yazdım.

    quote:

    To Whom It May Concern,

    Let me introduce myself briefly before telling my concerns, I am a loyal customer who has used a lot of Sony's products in my childhood. In my 21 years of life, I started my adventure with Sony’s 55 " screen Trinitron TV, then I used PlayStation and Walkman products most of my adolescent years, and now I still using Sony with Xperia Z2. I will continue to pursue your adventure with your Alfa series cameras if I have enough money in the near future. I don't know how to thank Sony enough for giving me the most colorful years of my life. Along with all these praises, unfortunately, I will continue my message to your institution, especially to the Sony Mobile division, with my hope and criticism.

    First of all, we will talk about Sony Mobile's products; Xperia phones are the most stable phones I've used on the market. However, many users, including me, have begun to complain about the devices that announced us every year as "Brand-new Device" by making minor refinements in the direction of both software and design without any significant progress. In addition to this, we have seen complaints about "Camera" and "Sound" constantly under each new flagship " in your official forum "Talk.sony.com”. I regret to say we started to feel deceived because despite months have passed, we can not see any significant progress towards these complaints on the Sony front since Z2.

    Secondly, The situation in Sony Eurasia Turkey, who is in charge of marketing operations in my country is getting worse day by day. I live in Turkey and because I like your brand, I am closely following the problems with the Sony front and trying to help the users. However, many people who like to use Sony products like me no longer want to buy a Sony phone because of the amateurishness and fraud of the technical services in my country. If I explain this more clearly, technical services have tried to get many of devices out of the warranty by using some fraudulent methods and forcibly try to steal money from the customers. If the warranty period expires, the device will be repaired at an exorbitant price. Worse from these, Sony Turkey remains indifferent to the tricks happening in the technical services so Sony Mobile have lost their reputation seriously.

    Finally, all of this reasons I had written above, I urge you to consider your user’s wishes and complaints while you are bringing out new products to the mobile arena; designing your products by following closely the technological innovations offered by other brands and adding your own interpretation and at last; resolve the disagreements in Sony Mobile Turkey and stop giving people amateur services and set up your own technical service network on mobile with great care. Otherwise, I would regret to say that I will not recommend the products of Sony Mobile to any people around even if you offer the world's most durable and useful products to the market.

    Best Regards
    Burç ÖZARI


    Dün itibarı ile aldığım cevap şu:

    quote:

    Dear Burc OZARI,

    This Sato from Sony Customer Supporting Service Window (Japan)

    We apologize for any inconvenience this time.

    Regarding Xperia's defect, we regret that
    since this window is designed for supporting models sold in domestic Japan only,
    regarding overseas models, it is too difficult to give you any supporting service.

    In addition, from our window Sony Japan, this is impossible for us to
    give any action related to improvement for Sony Turkey's quality supporting services.

    Although you have already contacted Sony Japan,
    for further handling, we would be grateful if you please
    contact to local Sony Supporting Service Window.

    For customers like you, who regularly use our products
    we are very sorry for giving you the above answer,
    Your understanding such situation are highly appreciated.

    Sincerely,

    Sony Customer Supporting Service Window (Japan)
    Email Contact: Sato


    Anladığım şeyi söyleyeyim Sony mobil bölümündeki eksikliklerin farkında fakat salladığı yok, çünkü mobil bölümündeki zararları Playstation satışlarıylan veyahut medyadaki girişimleriylen fazlası ile karşılıyor, Xperia'nın geleceği Vaio'dan farksız (ha ben vaio laptoplarını da seviyordum bence tam f/p ürünüydü) Ancak şu konuda Sony'e hak vermek lazım ki adamlar Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak istemiyor, çünkü Türkiye ekonomik olarak önünü görebilen bir ülke değil. Bu yüzden de Sony'de parasıyla kumar oynamak istemiyor ki yerel kurumunun Türkiye'deki müşterilere sunduğu hizmetin kalitesi ortada. Benim diyeceğim şu ki değil XZ1 Compact, seneyeki hiçbir Sony marka telefonu Türkiye'de göremeyebiliriz. Perakendelerin en düşük karı gene Sony ürünlerinde sağlıyor ki onu da satamıyorlar.

    Şahsen ben kimseye bu ülkeden Sony marka telefon almasını önermiyorum, çünkü herhangi bir arızada marka olarak Sony ile icralık olma ihtimaliniz çok yüksek. Ben de bulabilirsem ucuza yurt dışından XZ1 almayı düşünüyorum, çünkü 3 seneden fazladır Z2 kullanıyorum ve genel mevzular dışında hiçbir şikayetim olmadı, paşa gibi de kullandım 3 sene, XZ1'i de aynı kalitede kullanabileceğimi düşünüyorum. Fakat bu ülkeden de şu andan sonra zerre telefon almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 15 Ekim 2017; 13:19:56 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Ben huawei'nin yaptığı yenilikleri Sony'ninde yapmasını isterdim. Adamlarda ar-ge iyice azaldı. Telefona ar-ge yapmayı düşünmüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony candır gerisi heyecandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Huawei'yi bir tek işlemci yönünden takdir ediyorum, adamlar Hi Silicon ,işlemcileriyle Samsung'a kafa tutuyor adeta telefon tasarlarken. Ancak güç verimlilikleri konusunda iyileşmesi lazım, her cihaza 4000mah batarya koymakla kurtarılacak bir durum değil bu, ki ayriyetten Huawei kameralarında da (Mate 9 ve üzeri hariç) OIS bulunmamaktadır.

    Sony'yi bakmayın aslında çok takdir ediyorum donanımsal eksiklikleri yazılımla kapatabilmesinden ötürü, ki adamların yazılımsal başarısı gerçekten takdire şayan fakat böyle bir markanın başka donanımlara muhtaç olmadan kendi donanımını yapıyor olması lazım. Apple'ın başarısı sadece IOS değil, adamlar donanıma göre çok verimli ve kullanışlı bir yazılım yapıyor.

    Gelelim Sony'e Misal IMX400 gerçekten mükemmel bir sensör fakat SD835 bu sensörün nimetlerini ortaya çıkaracak derecede güçlü değil, yoksa 4k 60 fps mi kaydedemeyecek, 4k'da 5 eksenli sabitlemeyi mi açamayacak, hepsini dize getirir IMX 400. Adamlar XZ1 in su geçirmez metal kasası ile HtC'ye, 3D Tarayıcı özelliği ile Apple'daki Face ID'ye çok güzel göndermeler yapıyor fakat donanımda adam Qualcomm denen beceriksiz bir firmaya muhtaç (becerikli olsa şuan Samsung'a boyun eğmez).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 15 Ekim 2017; 15:39:56 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Qualcomm beceriksiz degil ki bu yorumuna takılmıyorum.



    Xz1 güzel bi cihaz değil. P9 tasarım olarak kamera alt yapısı olarak daha iyi. Daha İnce, Daha kücük, daha hafif. Daha büyük batarya sunuyor.



    Qualcomm gibi bir firma Xz1 den daha iyi cihazlar yapabilir ama Sony bi Snapdragon 835 yapamaz.



    Qualcomm olmasaydı, sony ne kullanacaktı ? MediaTek mi ?





    Sony bi huawei kadar olamiyorsa suç doğrudan kendisinindir. Huawei ne zaman böyle şaha kalktı da Sony yere çakıldı. Ben Sony'de taktir ettiğim tek bir konu var oda Compact serisidir. Ama genel tabloya şöyle bi bakınca Sony telefon işinde bütün firmalardan geride. Gm'den bile geride.





    Sony köklü bir firma ama ne yaptığını bilmeyen bir firma. Çok katı. Sektör'ü incelemeden karar veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yorumu yapabildiğine göre Qualcomm SD835 Speklerine hiç bakmamışsın demek ki. Tamam SD835 kötü demiyorum fakat bir Exynos 8895 ya da A11 Bionic'e kıyasla yapabildikleri sınırlı, 4 senedir video kaydetme desteği 4K 30 fps, adamlar fotoğraf ve video isleme konusunda gerideler.

    Tasarım göreceli bir kavram, bana göre P9 ekrandaki sahip olduğu göze batan siyah iç çerçeve ile olabilecek en iğrenç tasarıma sahip eski HtC telefonlar gibi. 3000 mah var P9'da fakat pil spekleri çoğu rakibinden düşük, ha XZ1 bence de daha yüksek bir mah ile gelmeliydi fakat buna rağmen gene de GSM Arena testlerinden ort. üzeri bir sonuç alailiyor ki bu bir başarıdır.

    Önceden de söylediğim gibi Sony pazar devi ya da öncüsü olmaya çalışmıyor, her alanda iyi ya da kötü bir şekilde ismini duyurmaya çalışıyor ki buna ben de anlam veremiyorum, ya arkadaş senin kültüründe kaliteli bir icraat sunamadığın zaman utancından harakiri çekmek varken bu Sony nasıl bu kadar yozlaştı, hakkaten anlam veremiyorum, ama ürünleri de dayanıklı ve uzun ömürlü, yani o yüzden ''GM'den bile geride!..'' falan gibi mübala yapmaya gerek yok, sorarlar o vakit dünyada GM'nin pazar payı mı büyük Sony'nin mi, eleştirecem derken gömen tarafa kaçmayın. Sony'nin gördüğüm başlıca sorunu Türkiye'deki hizmet kalitesinin düşüklüğü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 15 Ekim 2017; 20:42:55 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    1. Global pazarda snap835 en iyisi demiyorum. Sony gibi markaların kullanacakları en iyi chipseti.



    2. GM Türkiye'de Sony 'den daha iyi durumda. Ben Turkiye icin konuştum orda.



    Anlamadan okursan böyle olur.



    Daha ince, daha küçük, ve ve Daha hafif telefon var. Devrilsel degil belki ama yenilikçi yaklaşımı ile Sony'den daha çok ses getiriyor.





    Sen beni anlamamış bu konuyu neden açtiğimi bile bilmiyorsun,. Ki okuduğunu sanmiyorum yazdığım konuyu.





    Ben Sony'nin şuan en iyi telefon üreticisi olabilecekken böyle saçmalıklar yapmasını anlamıyorum. PlayStation 4'e verdiği önemi telefonlarada vermesini istiyorum.





    Sony'deki sıkıntı Türkiye ile sınırlı değil. Yönetimle alakalı. Başındaki adam teknolojiden anlamayan bi ekonomist olabilir.



    Kendi içinde Sony bir dev ama bağ yok. Konuyu okursan benim Sony'e hissettiklerimi anlarsın.





    Boş boş alıntılar yapma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Esas siz beni anlamıyorsunuz galiba, madde madde gidelim.

    1. Snapdragon 835 Sony için en iyisi olmadığı için zaten Sony stabilizasyon gibi konularda geride kalıyor, ya alfa serisinde gösterdiği başarıyı mobile indirip OIS kullanıp çözecek, ya da kendisi ona uygun güçte bir donanım yapacak, ama yapmıyor, yapmamasından fazlası ile şikayetçiyiz zaten.

    2.
    quote:

    Sony bi huawei kadar olamiyorsa suç doğrudan kendisinindir. Huawei ne zaman böyle şaha kalktı da Sony yere çakıldı. Ben Sony'de taktir ettiğim tek bir konu var oda Compact serisidir. Ama genel tabloya şöyle bi bakınca Sony telefon işinde bütün firmalardan geride. Gm'den bile geride.

    Bu cümlenin hangisinde Türkiye'nin adı geçiyor, müneccim miyim de ben hangi pazarı kastettiğiniz anlayayım ''Genel'' diyince? Ayriyetten bu saatten sonra Türkiye pazarını Samsung ve Apple gibi büyük üreticiler dışında kimse SALLAMAZ, O yüzden TR pazarı umrumda bile değil, daha ne demek istediğimi anlamadan hemen lafa atlamışsın. Anladım senin karın ağrın XZ1 Compact'ın gelmemesi, ama burda suç Sony'nin değil, Türkiye'nin, istediğin bahaneyi say bana, ben sana neden gelmediğine dair bir sürü mantıklı sebep sayarım.

    3. "Ben Sony'nin şuan en iyi telefon üreticisi olabilecekken böyle saçmalıklar yapmasını anlamıyorum. PlayStation 4'e verdiği önemi telefonlarada vermesini istiyorum." diyorsun ya hani, sana özetle diyorum ki BOŞUNA BEKLİYORSUN, çünkü Sony'nin öyle bir niyeti YOK!.. Adamlar gayet hallerinden memnun ki halan bu saçmalıklar devam ediyor gerek kamera gerek tasarımsal anlamda olsun. Ayrıca ben öyle herkesin elinde de Sony marka telefon olmasını istemiyorum, ne o öyle özenti gibi herkesin elinde İphone var. Xperia'nın belli kemik bir kullanıcısı var, memnun olan alıyor zaten ki o ayrıcalığa sahip olmak yetiyor bana, ayrıcalık derken genelden farklı bir tarz ve tasarımda kaliteli bir cihaz kullanmaktan söz ediyorum ki kamerası dışında diğer markalardan tek eksiği iyi reklam yapamaması.

    Sony'nin bu vakte kadar da telefon pazarını domine edememek gibi bir derdinin olduğunu da DÜŞÜNMÜYORUM! Olsa zaten 4 sene boyunca aynı tasarım ve özelliklerde telefon çıkarmaz. Adamlar hırdavatçı gibi takılıp önüne gelen her markaya kamera sensörü satarak yolunu buluyor. İdealistsin anladık lakin gerçekler acı, haz etmiyorsan almayacaksın, bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 15 Ekim 2017; 23:37:44 >




  • Ben şimdiye kadar bir cihazın üstünde sony markası varsa gözü kapalı alan biriydim..



    Abim askerden sony walkman getirmişti 2000 yılında gecen kömürlükde elime geçti pil taktım taş gibi çalışıyor Hala 17 sene olmus normalde bir elektronik ürünün ömrü 5 senedir..



    Yalnız kimse kusura bakmasın sony cep telefon sektöründe değil dünyada türkiyede bile ilk 10 sırada bile değil!!!



    Nedenlerine gelelim;



    Benim derdim tasarım değil tasarımı insanlar bi yere kadar kafaya takar ki teknolojiden üst düzeyde ilgilenen birinin bi telefondan ilk sırada ilgilendiği konu değildir, tasarım başlı başına bir sorun olsa ilk önce iphone dibe vururdu iph 6 6s 7 8 milim oynamadı görsel olarak.



    Ben bu sene Şubat ayında XZ aldım daha öncede z1 z2 Z3 z5 ve z5p kullandım telefonu ilk aldığımda üzerinde and 6 vardı sarj süresi muazzam iyiydi %100 doluyken pil kullanım sürem 2 gunü buluyordu kalan kullanım 3 gün olduğu günler gördüm gece 12 de sarjı fuller bırakırdım sabah uyandığımda hala %100 oluyordu, %30 ile stamine moduna aldığımda kalan kullanım 2 gün yazıyordu ve bitiremiyordum sarjı sonra andr 7 çıktı telefon birden bire 3/1 oranda sarjı azaldı, telefonu sarjdan çıkarıyorum koyuyorum 15 dakka sonra bakıyorum hiç oynadığım halde 97 olmuş, yüzdeler takır takır düşüyor gözle görüyorum yuzde 20 stamine moduna alıyorum 40 dakka sonra sarj bitiyor, bu en büyük sorun her ay guvenlik guncellemesine rağmen hala ne işe yaradığını çözemediğim onlarca guncellemeden sonra sorun hala çözülmedi..



    Diğer bi sorun ve benim için çok önemli bir konu kamera, telefonun 23mp kamerası var, gece çekimleri 2 metreden uzak fotolar rezalet neymiş efendim sony; profesyonel kameralarda kullandığı teknolojiyi cep telefonunda kullanırsa kamera satamazmış, bu tamemen saçmalık ois diyorsunuz ya ya ben bu sene Ağustos ayında antalyada xz ile 10 tane art arda fotoğraf çekemedim kamera ısındı deyip kapatıyor uygulamayı kardeşimde iph 6 var 3 senelik, yuzlerce foto çekti tık demedi, sony de ois olsa ne olur en kralı olsa ne olur, kamerayı 3 dakka açık tutamadıkdan sonra, ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ois açığını başka bir kamera lens özelliği teknolojisi ile kapattıklarını hatta daha iyi olduğunu okudum sony nin resmi sitesinde



    Diğer bi konu ve benim gerçekten rahatsız olduğum bi konu ram konusu sony z2 Z3 z4 z5 Z5p XZ X Xa b c d e hepsinde 3 gb ram var bakın bunu gercekten denedim facede yaklaşık 100 resimli bi sayfa açtığım zaman 20. Resimden sonra xz yavaşlıyor ama aynı sayfayı iph 6 ile açıyorum 1 gb ram olmasına ragmen 100. resimde bile yawaşlama kasma söz konusu değil, deneyin görün model yukseldikce ram saat hızları artsa bile boyutta önemli ön bellek hemen doluyor andr 7 için 3gb ram yeterli değil ki yakında 8 gelecek



    Son olarak kronik sorunlar ve teknik servis iph ürettiği bir seri telefonda %20 oranda bi kronik sorun varsa sorgusuz sualsiz özel program yayınlayarak telefonu direk değişim yapıyor sony ise %80 bile olsa program yayınlamıyor ve hatayı kabul etmiyor hala z5 ve z5p kulaklık okuma sorunu var gecen hafta mail attim sony ye yazılım bekleyin diyor 5 senedir kulaklık sorunu için yazılım çıkacakmış.. Hele şu ekran sararması sorunu butun xperia larda var ya ne ekran sararması sen sony'sin bu sorun dandik markasız Çin telefonlarında Bile yok xa lardaki sinyalizasyon sorunu başlı başına bi dert bu kronik sorunlar oyle 3-5 telde rastladığım sorun değil abartmıyorum ben sony ile ilgili bütün sayfa gurup forumları takip ediyorum binlerce telde var hele z5p kulaklık sorunu olmayan modeline neredeyse hiç rastlamadım boyle bir teknik servis olamaz su Geçirmez lik sertifikası olan bi telefonu su geçirdiği için garantiye yolluyosunuz kullanıcı hatası diye geri geliyor ekran sararması içinde aynı adamlar 500 liralık ekranın değişimi için telefonun fiyatından daha fazla fazla fatura çıkarıyor garantili olduğu halde sanki çakmakla yaktık ekranı belki böyle 500 tane sorun okudum bunlar sadece benim bildiklerim... İşde sony nin tr de neden pazara giremediğini en temel sebeblerle açıkladım bu arada hala xz kullanıyorum.. İns andr 8 de bu sorunlar duzelir sarj konusunda ve ram konusunda pek umudum yok ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dragon8257 D kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen aynı şeyleri düşünüyoruz dostum, bu arada zamanında "XZ şöyle kötü, böyle rezalet, Sony'nin yaptığı en vasıfsız telefon!.." derken bana arkadan sallayanlar şimdi nerde acaba merak ediyorum çünkü aynı sorunları duyduğum herhalde 12. XZ kullanıcısısınız...

    Sony çoğu konuda müşterisine pek önem vermeyen bir marka, hele de Sony TR hiç önem vermeyen bir marka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Ekim 2017; 10:7:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Valla 9 aydır xz kullanıyorum taş gibi hiç bir sorun yok çok memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snappiermnappier kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hocam uzun ömürlerde ne diyim Sizin sorunsuz kullanmanız kimsenin bu cihazla sorun yaşamadığı anlamına gelmiyor :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 16 Ekim 2017; 14:11:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Kronik sorunları var diyorsunuz yani? Yabancı yerli forumlarda sorunsuz bir telefon olarak bilinir xz aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinema sektörüne gelirsek "Blade Runner 2049" Filmini nasıl Türkiye'de rezil ederiz ya da nasıl bize sövebilirler demişler :D

    "Kültür" Adı altında gereksiz sansür yapan firmadan bahsediyoruz tamam hala en iyi Sensör ve Lens üreticisi konumunda.

    Servis "KALİTESİ" konusunda ne kadar iyi olduğunu biliyoruz! Türkiye çapında en iyi servisi sağladığını da!
  • MSCEO kullanıcısına yanıt
    Ben bu konuları es geçmişim hocam iyi bir hatırlatma oldu. teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 16 Ekim 2017; 18:32:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığın kelimeler tartışma oluşturacak şeyler hocam. Ben seninle tartışmaya girmek için bu konuyu açmadım ki.



    Karın ağrısı tabiri çok yanlış. Konunun açılış nedeni xz1 Compact olmadığı belli bi okusan anlarsın.



    Büyük yazacınca ne olduğunu anlamadım.



    Tartışma yapasın geldiyse başka konu bulabilirsin hocam.



    Bu eleştiri konusu. Nefret ya da öfke değil. Derdim sadece Xz1c olsaydı. Bu konuyu açmazdım. Zaten Xz1c konusu mevcutta var. Düşüncelerimi oraya yazardim.





    Beni yanlış anlıyor, yazdıklarımı okumuyorsun



    İyi forumlar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dragon8257 D kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Anlattığınız detayları izninizle konuya eklemek isterim. Cvp Bekliyorum.



    İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum @BRC_KHAN

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam, param olsa saniyesinde Huawei'ye geçerim de olmadığı için Xperia'dan devam edeceğiz gibi. Halan Sony dediğim için bu adamların elimi ayağımı öpmeleri lazım da işte, enayilik bizde demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 17 Ekim 2017; 13:48:46 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.