Şimdi Ara

Sony, açık ve kapalı ortamda gürültü engelleme özelliği sunan dron patentine başvurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony, açık ve kapalı ortamda gürültü engelleme özelliği sunan dron patentine başvurduJapon teknoloji devi Sony, gürültü engelleme teknolojisindeki uzmanlığını açık ortamda hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirket, söz konusu teknolojiyi dron sürüsü yardımıyla açık ve kapalı ortamlarda kullanacak.



    Japon şirketin ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yaptığı başvuruyu inceleyen uzmanlar, Sony’nin gürültülü bir ortamda sesten arındırılmış bir bölge yaratmak için bir dron ağı oluşturmak niyetinde olduğunu belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Güney Kore yonga üretimi için 450 milyar dolar ayırıyor



    Founders Legal adlı siteye göre Sony’nin patent başvurusu, yapay zekâ destekli dron sürüsünün gerçek zamanlı görüntü verilerini bir işleme algoritmasına iletilmesi ve bu sayede ilgili bölgeye uçmasıyla açıklanıyor. Elde edilen görüntünün işleme konması halinde devreye sokulan diğer dronlar da bölgeye intikâl ediyor. Peki, açık ortamda gürültü engelleme özelliği nasıl çalışıyor?



    Gürültünün ortasında sessizlik



    Patent başvurusunu inceleyen uzmanla göre her bir dron özel hoparlörlerle donatılacak. Gürültü engelleme özelliğinin hayata geçirileceği bölgeye ulaşan dronlar doğru pozisyonu aldıklarında, ses yakalama özellikleri sayesinde ilgili alandaki ortam sesi işlenecek. Daha sonra, dronların üzerindeki hoparlörler sayesinde üretilecek ses sinyalleri, işleme tabi tutulan ortam sesini iptal ederek sanal bir gürültü engelleme ortamı oluşturacak.



    Sony, açık ve kapalı ortamda gürültü engelleme özelliği sunan dron patentine başvurdu



    Uzmanlara göre oldukça etkileyici görünen sistemin iddia ettiği çözümü hayata geçirmek için ihtiyaç duyacağı yoğun işlem yükünü dronlara nasıl entegre edeceği hususu merak konusu. Görüntü ve ses verilerini işlemek için oldukça güçlü sistemlere ihtiyaç duyuluyor oluşu, kısıtlı enerjiye sahip dronlar için bir sorun oluşturabilir. Ancak Sony’nin böyle bir patent başvurusu yapmış olması, şirketin tüm bu yüke çözüm olacak bir sistem geliştirdiği anlamına da geliyor olabilir.  




    Kaynak:https://dronedj.com/2021/05/14/sony-applies-to-patent-noise-cancelling-drones/







  • İyi olur yoksa ortam sesi hep vızzzzzzzzz
  • Sony yapıyorsa saygı duyarım..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • görmeden inanmam

  • Drone'un sesi nolacak

  • homebird kullanıcısına yanıt
    Aga okuduğunu anla da yorum yap lütfen ya. Dronların sessiz çalışması için yapılmış bir patent değil bu. Dronları kullanarak açık havada belirli bir hacimi dış dünyadan ses olarak izole etmek için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    Drone'un sesi nolacak

    Bunu yazmaya gelmiştim.


    Drone yerine belirli yerlere konacak sabit cihazlar ile bu işi çözmek daha mantıklı değil mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.