Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.884
Cevap
64
Favori
159.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    A6000'deki en büyük sorun büyük lens taktığınız zaman oluyor hocam lensi taktığımız kısmın iç tarafı plastikmiş o yüzden ağır bir lens taktığımızda taşırken sanki böyle yerinden oynuyormuş gibi bir his veriyor tık diye oynuyor sanki anlatması zor tabi bunu, Bende şuan 18-105 F4 var çok belli oluyor bu, İlk makina bu olduğu için genelde bunda var eksikler sonra çıkan tüm modellerde metal o kısım böyle bir durum yok Tasarım olarak şuan en sevdiğim seri A72'ler ve olympus'un bazı modelleri.
  • Olimpusa bi ısınamadım gitti
    Bu gibi gövdelerin ikinci elleride bir sony
    Kadar çabuk ve kolay satılmıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

    Olimpusa bi ısınamadım gitti
    Bu gibi gövdelerin ikinci elleride bir sony
    Kadar çabuk ve kolay satılmıyor
    Bende iki serisini seviyorum aslında diğer modelleri pek sevmiyorum tasarım olarak M10 Mark II ve III modelleri gayet iyi bence tutma kısımları biraz küçük ama bilerek yapılmış birşey buda sanırım makinayı küçük tutmak için bunların dışında en sevdiğim ve beğendiğim model M1 Mark II kesinlikle en sevdiğim makina tasarımı
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi incelediğim fotoğraflardan keskinliği ve görüş açısı açısında aynı fikirdeyim. dolar yükseldiği için gün geçtikçe imkansızlaşıyor almak. deneyimleriniz için teşekkür ederim.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle fikrinize zevkinize saygı duyuyorum zaten
    Renkler ve zevkler tartışılmaz arkadaşım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Extension tube kullanan var mı aranızda?
    16+10mm Meike'ler kargo dahil 23 Dolar.
    Değer mi acaba?

    Selamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18-105 aldığımdan beri hiç kullanmadığım 16-50mm F/3.5-5.6 OSS lensimi satacağım. Ankara olursa elden vermeyi tercih ederim.
  • RoadRR R kullanıcısına yanıt
    Bu iki lensi hiç karşılaştırmadım ama sanki 16-50 yakın çekimlerde daha iyi iş çıkarıyor gibiydi yada onunla daha çok deneme yaptığım içinde öyle geliyor olabilir bana.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    iki lens arasında beklediğim boyutta bir fark hissedemedim ben de ama sabit f4 kullanabilmek ve aralığın geniş olması nedeniyle tak çıkar ihtiyacı hissetmemek beni bu lensi kullanmaya yönlendirdi.
  • RoadRR R kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyle olduğu için bu lensi tercih ettim, Keşke sigmanın canon için ürettiği 17-50 F2.8 lens sony içinde üretilse onu alır birde 70-200 gibi bir lensle'de diğer ihtiyaçlarımı görürdüm
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    bende var nikon uyumlu sigma 17-50 f2,8. çok güzel bir lens. cihazdan çıkarmaya hiç gerek kalmıyor.



    bu arada paraya ihtiyacımdan nikon d5500 setimi satıyorum. şubatta alınma d5500 sigma 17-50 f2.8, meike tepe flaş, 64gb hafıza kartı, çanta tam set.

    buraya yazma nededim a6000 ve 16-50 lik kendi lensi olan temiz bir cihazı takasta kabul edebilirim. aynasızdan aynalıya geçmek isteyen için fırsat olur. d5500 güzel bir cihazdır, iso başarımı çok iyidir. üzerindeki lensde sonyde yok üzerinden çıkarmak istemeyeceksiniz.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-d5500-plus-sigma-17-50-f2.8-ex-hsm-plus-meike-flash-plus-64gb-hafiza-kart-595230208/detay/




  • Arkadaşlar selamlar.Linkini attığım lens sizce nasıl?A6000 için kullanacağım kararsız kaldım.elimde helios 44-2 lens vardı,bunu satıp 77m-4 f.1.8 50mm almayı düşündüm ancak birden şu linkini attığım 75-300 minolta lens girdi aklıma..Sizce 200 liraya helios 77m-4 almak mı mantıklı yoksa 50 lira daha ekleyip minolta 75-300 almak mı mantıklı? biliyorum farklı kulvardalar ama iki lenste bana lazım sonuç olarak :)





    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-minolta-75-300mm-571937011/detay




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.dll

    Merhabalar, birkaç gün önce a6000 model makinemin aniden tuşlarının basmaması, kadranlarının çalışmaması gibi bir problemle karşılaşmıştım. Problemi çözdüm... Sizin de başınıza gelebilir diye tecrübelerimi aktaracağım.

    Bildiğiniz gibi havalar mevsim normallerinin üzerinde sıcak, bozulmasının sebebini buna bağlıyorum. Çünkü prolemle karşılaşdığım gün yaklaşık 4 saat İzmir/ Efes te 4 saatten fazla yoğun sıcaklarda fotoğraf çektim. 2 bataryam vardı 2 si de bitmişti düşünün artık :) yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla mekanik aksamındaki kaymayı kolaylaştıracak sıvılar (jel) elektronik aksama akıp tuşları sürekli basılı konumda bırakıyormuş. (kaynakları aşağıda). Zaten makina da shutter sürekli yarı basılı (odaklanma modu) halde gibi tepki veriyordu...

    Benimle aynı sorunu yaşayan insanları buldum. Şu web sitesinde bu ve buna benzer sorunlar paylaşılmış:
    https://www.ifixit.com/Answers/View/296742/Sony+A6000+is+not+working+properly+all+of+a+sudden

    Sorunu yaşayanlar, ya da geçici çözüm bulanlarda aşağısında açıklamalar yapmışlar. Site ingilizce. Özet olarak çözümü şu:
    makinayı sürekli tuşlara basıyor durumundan kurtarmak için elektronik kontak spreyi ile makinenin tuş kısımlarının içini bi güzel temizlemek.

    Peki makineyi nasıl açacağız? Onunda eksik yönleri olsa da yine bu web sitesinin farklı kısmında buldum:

    https://www.ifixit.com/Guide/Sony+Alpha+6000+Setting+Wheel+Replacement/74089

    bu adreste ayar tekerleğinin sökümü anlatılmış, bizim de ihtiyacımız olan şey üst ve arka panelin sökümü.. Oraya kadar yararlansak yeter. söktükten sonra elektronik kontak spreyi (ben yağsız olanını kullandım) sıkarak bi müddet bekleyip, kapakları kapattıktan sonra (vidaları takmadan sadece kapağı tutturarak) pili takarak, makineyi açtıktan sonra tuşlara 5-10 ar defa bastım ve tekrar açıp tekrar sprey sıktım.
    SOnra 2-3 dk bekleyip tekrar test ettim tamamen düzelmişti.

    bu web siteden (https://www.ifixit.com ) arama kısmına sony a6000 yazıp aratırsanız paylaşımları görebilirsiniz. Çıkan sonuçları "Guides" kısmından filtreleyerek sadece kılavuzları (söküm / takım) görebilirsiniz. (Resimli anlatım)

    Neticede sorunlarla karşılaşıp çözüme ulaşan insanlar için yapılmış bir tür forum sitesi. Söküp takmayı anlatanlar da yine kendileri...

    Söküm takım kılavuzlarında küçük eksiklikler var. bazı vidaları sökmeyi göstermemiş. onları siz sökerken farkediyorsunuz, yine de başına gelip takılan olursa yardımcı olurum. Ben problemi çözdüm. son 1 saattir tekrarlamadı. Bazı kullanıcılarda tekrarlamış ve periyodik olarak kontak spreyi sıkmaya devam etmişler.

    Şimdilik çözdüğüm için mutluyum. Umarım ilerde tekrarlamaz. İyi günler...
    Hocam bende bazen üstteki mod tekeri kendi kendine değişiyor,dediğinizle alakalı olabilir mi ? Misal tam fotoğraf çekeceğim modlar aniden değişiyor çıldırıyor




  • Benim yaşadığım probleme benziyor ama kesin diyemem. Problem nasıl ortaya çıktı, cok sıcak ortamlarda uzun süre çekim yaptınız mı? Ayrıca garantisi devam ediyorsa kesinlikle kendi servisine gönderin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Canon 600d'den geçmeye değer bir cihaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxSpecter

    Arkadaşlar Canon 600d'den geçmeye değer bir cihaz mı?

    Gövdeye göre değil, canona geçeceğinizde alabileceğiniz lenslere göre değerlendirin. Önce lens, gövde sonra.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxSpecter

    Arkadaşlar Canon 600d'den geçmeye değer bir cihaz mı?
    Elinde lens veya lensler var ise değmez bence.
  • Elimde Canon 600D ve 50 mm 1.8 lens var. A6000 e geçmek istiyorum ama kafa karışık. A6000 alırsam lens alamam yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    Lens alamadıktan sonra değmez bu değişime bence 600D ve 50 1.8 ikilisi A6000 ve 16-50 ikilisinden daha iyidir bence.
  • xxSpecter kullanıcısına yanıt
    Geçme kesinlikle değmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.