Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
2
Favori
26.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    Bu ay için de iki (eski forumcu, bu aralar pek foruma katkı sunmuyorlar ) arkadaşın daha Sonus Faber Liuto ile sistemlerinde yeniliğe gittiklerini öğrendim. Bu foruma da umarım yeni hoparlörleri sonrası sistemlerine kattıkları yada götürdüğü şeyler hususunda bir kaç cümle yazarlar
    Her ikisi de eski Monitor Audio RX kullanıcısı.

    Bu arada Sonus Faber Liuto modelini artık üretmiyor. Çok kısa sürede değişikliğe gitti. Sanırım fiyat rekabeti dolayısıyla bu yolu seçtiler. Artık bu segmentde Venere modeli ile devam edecekler. Venere Çin de ürettirdikleri ilk model olacak markanın. Tabii bu daha rekabetçi fiyatlara satılmasını sağlıyor Venere modelinin.


    Atilla selam,

    Biri benim galiba :)

    Evet uzun zaman olmuş, foruma uzun zamandır girmiyordum ne zaman girsem sonucu bir satınalma ile bitiyor. En son bir projeksiyon cihazı aldım, 9100w yaklaşık 5 ay önce, görüyorum ki sende almışsın. Güle güle kullan.

    Bildiğin gibi MA RX8'ler bende hala duruyor, Luito ve Naim XS ile evde ayrı bir yerde stereo alan oluşturdum. Luito'lar RX8'e kıyasla daha doğal, daha geriden çalıyor. Aslında bir amfi değişikliği yapmak istiyorum değişiklik olsun diye. Ama ne olur aklımda birşey yok, belki lambalı olabilir, tecrübe etmek istiyorum. Mastersound dinlemiştim bir defa hoşuma gitmişti, seceneklere bakmak lazım.

    Luito NaimXS performansı için her zaman beklerim, gelirim derseniz yer müsait bir organizasyonda bende yaparız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • archer75 evet kendiniz söylemeden ben buradan ilan etmek istememiştim sizden de izin almadığım için.
    Forum ortamı öyle, insan işster istemez gaza geliyor
    Epsonun hayırlı olsun. Ben de sinema/maç/belgesel keyfi çıkartıyorum bu ara.
    Sadece wireless aktarımında AVR üzerinden yapamamış olmak ve fazladan ses için kaynaklardan ayrı kablolar kullanmak zorunda kalmak dışında bir şikayetim yok.

    Naim benim kulaklarıma hitap eden sesler üretiyor. XS modelini dinlemedim Super Nait çok hoştu dinlediğim dönemde.
    Lambalı dünyası ayrı ama SS amfiler Liutoların karakteristiğine daha uygun sanki
    Ben sıkı basları seviyorum. Pelteleşmeyen dinamik sesleri seviyorum. Lambalılarda buna yakın tonu Audio Research lambalılarda duydum. Ve bir gün olurda Accuphaslerde değişikliğe gidersem ve lambalı tercih edecek olursam amfi listemin ilk sırasında olacak bu marka sanırıım

    Asıl bir müsait zamanda ben seni beklerim Liutolarla ACC. leri bir dinle bakalım seni tatmin edecekler mi. Ev ortamı ile dinşleme odası ve ekipmanları farkı da tercihlerde öenmli olabiliyor. Bu konuda en çok endişesi olan ve karasızlık yaşayanı Sertaç malum




  • Evet merak ediyorum accuphase'leri. En kısa zamanda geliyim, belki Sertac da yol arkadaslığı yapar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • archer75 A kullanıcısına yanıt
    Kadir başına iş açarsın benden söylemesi :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin hoparlörler özellikle lambali ust segment cihazlarda cok iyi sonuclar veriyor muhakkak dinleyin en azından amati ve cremona oyle idi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SertaçS

    Kadir başına iş açarsın benden söylemesi :)

    Bende o yüzden istiyorum, ne zaman gidelim :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Sizin hoparlörler özellikle lambali ust segment cihazlarda cok iyi sonuclar veriyor muhakkak dinleyin en azından amati ve cremona oyle idi

    Marka/model tavsiyeniz var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • amati ve cremona benim bulunduğum noktadan da zaten üst segment hoparlörler. O yüzden çıkan sonuç normaldir kanımca eray.
  • Sanırım sömestrenin ilk haftası benim için uygun olabilir. (sömestire tatiline gidecek evdekiler)
    hafta içi akşam beklerim. Uzak muzak demezseniz buyrun gelin valla. Sertaç yolu biliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 6 Ocak 2014; 16:13:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    amati ve cremona benim bulunduğum noktadan da zaten üst segment hoparlörler. O yüzden çıkan sonuç normaldir kanımca eray.


    Ustat dogru luito da dinlediğim hoparlörler arasında

    Cremona ve Amati tabiki daha ust segmentler ama bu hoparlörler cok rahat lambali ile sürülen
    cihazlar benim Sahsi düşüncelerim bunlar ama.
    Tartışma falan çıkmasın samimiyetle yazıyorum bir iki lambaliya fırsat tanırsanız çok ama cok daha iyi sonuclar alırsınız.
    Bizzat dinlediğim cihazlardan biliyorum. Saydığım uc hoparlörden amati yi alicaktim fakat daha sonra şimdiki utopya hoparlörümü dinledim ve beğendim
    ama bunu almasam muhakkak bu seviyede amati yi alırdım. Lambalinin o sıcaklığı bende cok guZel bir izlenim bıraktı. Su anda hibrid bir anfi var ve lambaliya gecicem yüksek ihtimalle zevkler tartışılmaz ama siz birkere dinleyin bence

    Octove mre 130+ HP 300 SE
    Audio research vsi75
    CARY AUDIO SLI 80
    mastersound 845 evolution
    jadis i35

    http://www.youtube.com/watch?v=Xga2e1cft8o
    http://www.youtube.com/watch?v=2atrKk5nCts
    http://www.youtube.com/watch?v=cMDdTyQHNiQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 6 Ocak 2014; 17:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla üst segmentlere tırmandıkça faztaziler çeşitlenir Eray haklısın
    Ben amfi arayışım sırasında dinlemeler yapıp tercihimi entegre ve ss amfilerden yapmaya karar vermiştim.
    Belli bir kalite ve fiyat seviyesinin üstüne çıkınca her dinlediğiniz amfi size farklı lezzetler sunuyor eyvallah , hiçbirine kötü diyemem.
    Lakin bir sürü farklı durumda amfi seçiminizde etkili oluyor malum. Ben hala SS amfi seçeneğinin hem Liutolar hem de benim müzik zevkime daha uygun bir karakter sunduğu fikrindeyim. İşte hem bu hem de diğer başlıklarda da yazdım bunu değiştirebilecek nitelikteki sesi şimdilik bana Audio Resarch sundu.
    Ama şu aşamada zaten amfi arayışı ya da değişimi hiiiç düşünmediğim için de o yönde bir arayış, dinleme ve kafa karışıklığı yaratmak istemiyorum kendimde. Şu anda Accuphaselerimle mutlu mesut devam etmeye devam.
    Sadece müzik değil sinema tarafı da biz de ağır bastığı için her ikisini de entegre şekilde kullanabilecek seçenekler bizim gibiler için diğer kısıtı oluşturuyor. Hoparlör seçiminde de , kablo ve elektronik seçiminde de bunu göz önünde bulundurarak seçim yapıyoruz çoğu hifi/homecinemacı arkadaş.




  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    olabilir. ama şimdiden erken söylemek için.

    15 gün sonra tekrar konuşalım.. benim amfiyide getiririm.
  • Su yazilan lambali amfilerin pek cogunu dinledim. Hepsinin ayri ayri sikintilari var. iyi lambali yi kaliteli bir single ended i uygun bir hoparlorde dinleyince anliyorsunuz. Wavac, Audionote, Concert Fidelity gibi markalarin iyi modellerinden almadikca lamba sadece hos olmayan bir macera. Algilayabilmek cok uzun zaman aliyor. Lamba flavor i sevenlere kaynakta lamba kullanmalarini ve hoparlorlerini iyi ss amfilerle surmeyi denemelerini oneririm. Bence gercek sese sadik olabilmek adina buyuk, biz odyofiller adina da kucuk bir adim oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Su yazilan lambali amfilerin pek cogunu dinledim. Hepsinin ayri ayri sikintilari var. iyi lambali yi kaliteli bir single ended i uygun bir hoparlorde dinleyince anliyorsunuz. Wavac, Audionote, Concert Fidelity gibi markalarin iyi modellerinden almadikca lamba sadece hos olmayan bir macera. Algilayabilmek cok uzun zaman aliyor. Lamba flavor i sevenlere kaynakta lamba kullanmalarini ve hoparlorlerini iyi ss amfilerle surmeyi denemelerini oneririm. Bence gercek sese sadik olabilmek adina buyuk, biz odyofiller adina da kucuk bir adim oluyor.


    Altan bey saydığım anfilerin ben hepsini dinledim. Kullandığım ve dinlediğim sistemlere gore bir eksiğini gördüm diyemem tabiki iyinin iyisi var bir cok şeyi size de danışıyorum Wavac, Audionote, Concert Fidelity gibi marka ve modellerden bilgimiz var söylediğiniz sözler onemli benim için en yakın zamanda bu bütçeye çıkınca muhakkak bakicam bu cihazlara zaten eve getirip kurduğum asr e1 den sonraki e2 ye gore master sound evolation cok daha iyi çaldı Bu sebeple asr e1 de e2 de 4 Parca olan bir hafta kaldiktan sonra yol aldı karan 180 mk da aynı sona uğradı hemde iyi bir fiyata

    bunun yerine gelen master sound her türlü iyi caldi 4nude kullanıyoruz yorumum bu

    (galiba ben agdali ses sevmiyor um benim anladığım daha yumuşak lamba beğenimle ilgili yoksa hepsi guZel cihazlar bunu da Paris ve Zürih'te ve delgarda italyada ve en son duseldofta katıldığım canlı performanslarda hep kullanılan düzenekler lambali sistemlerdi )

    asr en yumuşak çalan ss anfi gerisini saymıyorum bile Bu seviye cihazlar aslında içlerinde kötüsü ve sıkıntılisi pek yok

    dediğiniz sey hoparlörden kaynaklı Yada kullanılan lambadan siz bu amfilerle megico sürmeye kalarsanız anfi sıkıntılı olur ama 91 desibel focal sürerseniz boyle bir sıkıntı olmuyor bu biraz dengi hoparlöre deng gelmekte ilgili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 8 Ocak 2014; 18:42:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    Valla üst segmentlere tırmandıkça faztaziler çeşitlenir Eray haklısın
    Ben amfi arayışım sırasında dinlemeler yapıp tercihimi entegre ve ss amfilerden yapmaya karar vermiştim.
    Belli bir kalite ve fiyat seviyesinin üstüne çıkınca her dinlediğiniz amfi size farklı lezzetler sunuyor eyvallah , hiçbirine kötü diyemem.
    Lakin bir sürü farklı durumda amfi seçiminizde etkili oluyor malum. Ben hala SS amfi seçeneğinin hem Liutolar hem de benim müzik zevkime daha uygun bir karakter sunduğu fikrindeyim. İşte hem bu hem de diğer başlıklarda da yazdım bunu değiştirebilecek nitelikteki sesi şimdilik bana Audio Resarch sundu.
    Ama şu aşamada zaten amfi arayışı ya da değişimi hiiiç düşünmediğim için de o yönde bir arayış, dinleme ve kafa karışıklığı yaratmak istemiyorum kendimde. Şu anda Accuphaselerimle mutlu mesut devam etmeye devam.
    Sadece müzik değil sinema tarafı da biz de ağır bastığı için her ikisini de entegre şekilde kullanabilecek seçenekler bizim gibiler için diğer kısıtı oluşturuyor. Hoparlör seçiminde de , kablo ve elektronik seçiminde de bunu göz önünde bulundurarak seçim yapıyoruz çoğu hifi/homecinemacı arkadaş.


    Hangi Audio Research modeliydi senin beğendiğin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    amati ve cremona benim bulunduğum noktadan da zaten üst segment hoparlörler. O yüzden çıkan sonuç normaldir kanımca eray.


    Ustat dogru luito da dinlediğim hoparlörler arasında

    Cremona ve Amati tabiki daha ust segmentler ama bu hoparlörler cok rahat lambali ile sürülen
    cihazlar benim Sahsi düşüncelerim bunlar ama.
    Tartışma falan çıkmasın samimiyetle yazıyorum bir iki lambaliya fırsat tanırsanız çok ama cok daha iyi sonuclar alırsınız.
    Bizzat dinlediğim cihazlardan biliyorum. Saydığım uc hoparlörden amati yi alicaktim fakat daha sonra şimdiki utopya hoparlörümü dinledim ve beğendim
    ama bunu almasam muhakkak bu seviyede amati yi alırdım. Lambalinin o sıcaklığı bende cok guZel bir izlenim bıraktı. Su anda hibrid bir anfi var ve lambaliya gecicem yüksek ihtimalle zevkler tartışılmaz ama siz birkere dinleyin bence

    Octove mre 130+ HP 300 SE
    Audio research vsi75
    CARY AUDIO SLI 80
    mastersound 845 evolution
    jadis i35

    http://www.youtube.com/watch?v=Xga2e1cft8o
    http://www.youtube.com/watch?v=2atrKk5nCts
    http://www.youtube.com/watch?v=cMDdTyQHNiQ


    Bunlar güzel öneriler ama benim olmayan bütçemin üzerinde, belki bu markaların alt modellerine bakabilirim, denemek lazım,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Sevgili Tuğrul ağdalı, yumuşak vs değil gerçeğe en yakın sunumu aramamız ve imkanlarımız dahilinde yakalamamız gerekiyor. Belirli bir fiyat kategorisine kadar ben buna bütünüyle, top to bottom yaklaşan bir lambalı amfi dinlemedim. Bahsettiğin markaların farklı modellerinide dinledim. Hatta yüksek fiyat kategorisinde bile çok fazla cihaz sayamam. Bir önceki mesajımda saydığım markaların ürünleri benim anlayışım ve tecrübemde doğru veya doğruya yakın çalan lambalı amfiler. Doğru çalan veya doğruya daha yakın çalan ss amfi her fiyat kategorisinde bulmak mümkün ve bol seçenek var.

    Hangi hoparlör ile hangi amfinin eşleşmesi gerektiğini bilmediğimi zannettiğini sanmıyorum, dolayısı ile yanlış eşleşmelerden yola çıkan tecrübelerim olduğunu düşündüğünü de zannetmiyorum. Yine bir önceki mesajımda söylediğim gibi, lambalı amfilerle olan hoş olmayan macerayı algılayabilmek uzun zaman istiyor. Beni tanıdığın için yanlış anlamayacağını bildiğimden şu şekilde ifade edeyim, benim tespitim kırk fırın ekmek sonrası varılan nokta, yada varılamayan nokta. Ama bu iş ya beğeniye göre yada doğru sese ulaşmak için yapılan bir hobby, biri çıkıp derseki ben davulun sesini böyle duymaktan hoşlanıyorum diyecek bir şey yok. Ama davulun sesi doğru değil, buda işin gerçeklik boyutu.




  • Bu arada tabii davulun sesinin dogru olup olmadigini bilebilmek icin de ilk once gerçek davul sesini bilmek gerekiyor.. Yani genele vurursak enstrümanlarin gercek seslerini bilmek hifi veya hiend dünyasinda doğru ve gerceğe en yakın sesi bulmak üzere çıkılan yolda 1-0 önde olmak demek. Bir insan gerçek sesini bilmediği daha önce hiç duymadığı bir enstrümanın hoparlörden gelen yansımasinin aslina sadik olup olmadigini nasil bilebilir ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sevgili Tuğrul ağdalı, yumuşak vs değil gerçeğe en yakın sunumu aramamız ve imkanlarımız dahilinde
    yakalamamız gerekiyor. Belirli bir fiyat kategorisine kadar ben buna bütünüyle, top to bottom yaklaşan
    bir lambalı amfi dinlemedim. Bahsettiğin markaların farklı modellerinide dinledim. Hatta yüksek fiyat
    kategorisinde bile çok fazla cihaz sayamam. Bir önceki mesajımda saydığım markaların ürünleri benim
    anlayışım ve tecrübemde doğru veya doğruya yakın çalan lambalı amfiler. Doğru çalan veya doğruya daha
    yakın çalan ss amfi her fiyat kategorisinde bulmak mümkün ve bol seçenek var.

    Hangi hoparlör ile hangi amfinin eşleşmesi gerektiğini bilmediğimi zannettiğini sanmıyorum,
    dolayısı ile yanlış eşleşmelerden yola çıkan tecrübelerim olduğunu düşündüğünü de zannetmiyorum.
    Yine bir önceki mesajımda söylediğim gibi, lambalı amfilerle olan hoş olmayan macerayı algılayabilmek
    uzun zaman istiyor. Beni tanıdığın için yanlış anlamayacağını bildiğimden şu şekilde ifade edeyim, benim tespitim kırk
    fırın ekmek sonrası varılan nokta, yada varılamayan nokta. Ama bu iş ya beğeniye göre yada
    doğru sese ulaşmak için yapılan bir hobby, biri çıkıp derseki ben davulun sesini böyle duymaktan
    hoşlanıyorum diyecek bir şey yok. Ama davulun sesi doğru değil, buda işin gerçeklik boyutu.


    Sevgili altan bey tecrübelerinizden her zaman faydalandığımı zaten aramalarımla mesajlarımla gerek buradan pm ler le her sorumun yanıtını
    sizden fazlası ile aldım. bu sebeple Hangi hoparlör ile hangi amfinin eşleşmesi gerektiğini tabiki bildiğinizi çok ama çok iyi biliyorum
    bende bu tecrübeleri kullanıyorum sayenizde .

    Neden sebep transistörlü anfilerin sesleri bana hep sert geliyor arayışımda bu sebeple hep devam ediyor buna cevap arıyorum kendimce

    ve bu arayışlarımın sonucunda hep lambalılara denk geliyorm saydığım seviyedeki cihazlara tabi bütçe oluştuğunda dediğiniz
    cihazlara da yönelicez inşallah

    ama gidip canlı solo konserlerde bir kaç ülkede hep şunu gördüm lamba işi yanlış dahi yada seviyesine göre yanlış dahi olsa
    tüm keman ve gitar anifleri hep el 34 lambalı yani daha ilk ses oluştuğunda bile el34 katılımlı oluşuyor.

    (şimdi işin diğer tarafında sizin tecrübeleriniz de olduğundan böyle arada kalıyorum hiç bir zaman görüşlerinizi yabana atmadım çünkü)

    ama benim durumumu şu örnekle özetliyim size geçen iki arkadaşım yanımdan ayrılmak için herkes kendi arabası yerine
    tek bir araçla çıkalım dediler birinde Porsche diğeri BMW x6 var x6 sahibi porshe ye bindiğinde bu araç mezar gibi elim kolum çarpıyo
    daralıyorum diye indi ve x6 ya bindiler Porsche sahibi bu sefer başladı bu araç bi yere sığmaz büyük ve yüksek
    falan filan bir şeyler söyledi sonunda herkes kendi aracı ile yola devam etti . Şimdi burda Porsche mi kötü x6 mı
    tabiki ikiside iyi ama kişiden kişiye tercih değişiyor işte ben bu arayı bi geçsem sorun kalmayacak.

    sizin davul hikayesine gelince bir parçada davullar olsun piyano olsun c.bas olsun keman olsun bir sürü enstrüman var
    ve bunların da oluştuğu bir çok materyel var
    parçanın kaydolduğu akustik ortam var kaydedici mikrofonlar ve diğer bileşenler
    var ken kemanı çalan el kol bile binlerce kez değişrken yanni nin 2006 da ki konserin
    de iki keman aynı anda aynı parçayı çalıyor bir
    kore asıllı bayan bir ermeni asıllı erkek kemanist çıkan ses bambaşka şimdi gelde gerçek sesin peşine düş o kadar derin derin bi konuki

    ya en son kendim alıp eve çalıcam yada bi grup kiralıyıp her akşam mikrofonsuz hoparlörsüz çaldırıp
    dinleyicem yakın bir zamanda fransa da bir canlı performansa gidicem peşinden de
    pukete bakalım hiç mikrofon hiç elektronik olmadan ne kadar oluyor bu iş




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.