Şimdi Ara

Sonos ve Bose hoparlörleri hacklendi, gece yarısı ürkütücü sesler çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir yazılım yüklenen ve internete bağlanabilme özelliğine sahip her cihaz aslında kötü niyetli hackerların da hedefine girmiş oluyor. Tür ayırt etmeksizin hacklerlar erişebildikleri her cihaza sızıyor.


     


    Sızmak çok kolay


     


    Son olay internete bağlı hoparlör tarafında yaşandı. Akıllı olmayan ancak WiFi ağı üzerinden Spotify, Pandora gibi platformlardan ses aktarımı yapabilen Sonos ve Bose marka bazı hoparlör ürünlerinin hacklendiği belirtiliyor.


     


    Trend Micro tarafından yapılan analize göre bazı hoparlör modellerinde yer alan bir açık, hackerların NMap ve Shodan gibi internet tarama yazılımlarını kullanarak kolay bir şekilde sızmalarına imkan veriyor. Yönetici yetkisi gerektirmediği için de ağ üzerindeki platformlardan veya harici linklere gömülmüş dosyalardan ses çalabilmek mümkün oluyor.


     


    Ayrıca Bkz.LG ThinQ akıllı hoparlör duyuruldu

    Söz konusu hoparlörlere sahip olan bazı kullanıcılar gece ansızın cam kırılması, kapı gıcırdaması veya bebek ağlaması şeklinde ürpertici sesler duyduklarını belirtiyor.


     


    Diğer taraftan hackerların hoparlör üzerinden Amazon Echo veya Google Home gibi ürünlere ulaşarak akıllı ev aletlerini kontrol edebildikleri hatta kullanıcının müzik alışkanlıklarını analiz ederek buna göre yemleme mailleri göndermeleri bile ihtimal dahilinde.


     


    Ortaya çıkan açıktan Sonos Play:1, Sonos One ve Bose SoundTouch modellerinin etkilendiği belirtiliyor. Etkilenen Sonos cihazlarının sayısı 2000-5000 arasında, Bose cihazlarının sayısı ise 400-500 arasında. Trend Micro üreticilere gerekli uyarıları yaptığını belirtiyor.


     



     







  • hoş bir olay olmasa da en azından yapanların eğlendiğini söyleyebiliriz..

  • Onaylamadığım bir durum ama hoparlörleri ele geçirip gecenin bir vakti çifte telli ya da gümbür gümbür müzik dinletmek yerine ürpertici sesler dinletmek fikir açısından başarılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofpor01 -- 30 Aralık 2017; 15:54:40 >
  • Bizim türkler yapsa erik dalını çaldırırlardı :D

  • Videoyu izledim yahu ne kadarda kolaymış :D

  • Yarın öbür gün fırını açıp yangın çıkartmayacakları ya da kombiyi falan açıp elektrik ve doğalgaz faturasını kabartmayacaklardı ne malum. Bu ürünlerin hepsini çok büyük firmalardan yüksek fiyatlara mi almak zorunda kalacağız sürekli ?

  • tasarım şık ancak kalite önemli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.