Şimdi Ara

Son Zamanlarda %100 CPU /W10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2-3 gündür cpu kullanımı %100 e sabitlendi.Sıcaklık açıldıktan 2-3 dakika sonra 80 derecelere çıkıyor.Virüs bulaşmadığını düşünüyorum ki bulaşacak bir eylem olmuyor.Steamde oyun oynuyorum sadece.Yinede sağlam programlardan test yaptım temiz çıktı.Bu kullanımın artmasının sebebi nedir?Donanımsal problem olabilir mi?

    Son Zamanlarda %100 CPU /W10


    Son Zamanlarda %100 CPU /W10


    CX62 6QD-234XTR


    İşlemci: Intel® Core™ i5-6300HQ
    Chipset: Intel® HM170
    Ekran Kartı: Nvidia 940MX 2GB DDR3
    Hafıza: 8 GB DDR4
    Hard Disk: 1TB 7200 RPM







  • Geçen hafta bi kaç sistem denemesi yapmak için farklı işletim sistemleri ile ( linuxta dahil ) denemeler yapmıştım. İşimi görmedikleri için orjinal lisansım olduğundan dolayı tekrar Windows 10 a geçiş yaptım. Kalıp dosyasını Windowsun sitesinden indirdim. Temiz kurulum yaptım. Sistemi tam olarak kurduğumda ( tüm sürücüler ve ihtiyaç duyduğum tüm programlar dahil ) herhangi bir sorun yoktu. Ancak güncellemeleri yaptıktan sonra bende de benzer sorunlar oluştu. Bende acaba yanlış bişey mi yaptım diye ( başım kalabalıktı çünkü ) yeniden format attım. Bu arada güncellemeleri tek tek yapıp sonuca bakarak işlem yaptım. En son yapılan 1709 01 numaralı güncellemeden sonra bu durum ortaya çıktı.

    Yani bu soruna sebep olan güncelleme ( kendi yaptığım işlemlere ve teste göre ) 1709'un 01 nolu son güncellemesi. Bende bu cpu kullanımını Chrome ve Firefox ta yaptı. Bu ikisini şu an kullanmıyorum ve bir sorun yok. Ancak arada yine de kendiliğinden Cpu aniden sizdeki hale geliyor. Sanırım yeni güncelleme beklemek gerek. Ya da 1709 01 nolu güncellemeyi silmek lazım. Ben silmedim o kadar uğraşmadım ama güncelleme gelen arkadaşlar bence 01 nolu olanı şu an için es geçebilirler. İsterseniz 1709 01 güncellemesini ( 1709'un tamamı değil 1709 01 olanı ) silip test edebilirsiniz. Sorun sizde bu güncellemede olmazsa yeniden kurarsınız zaten.




  • Malwarebytes indirip taratırmısın.
  • Sorunu çözdüm. Güç ayarlarında performans modundan dengeliye geçince düzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYavasci kullanıcısına yanıt
    Ben hiç denememiştim. Bende de aynı şekilde güç ayarları yüksek performans modunda. Dediğiniz gibi bende eve geçince bi deneyeyim. Bilgilendirme için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.