Şimdi Ara

Son vergi affı ile birlikte geçtiğimiz 14 yılda, ortalama her 2 yılda 1 vergi affı çıkmış oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son vergi affı ile birlikte geçtiğimiz 14 yılda, ortalama her 2 yılda 1 vergi affı çıkmış oldu.


    AK Parti İktidarlarında Vergi Afları

    “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi”, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Teklif ile, özel sektörün kamuya olan borç yükünün azaltılarak borçlara taksitle ödeme imkânı getirilmesi, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, vergi incelemesinde olan konuların dava yoluna gidilmeksizin çözümlenmesi, vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak, geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması, işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hâle getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi öngörülüyor. Genel Kurul’da yapılan tartışmalarda muhalefet partileri daha önce çıkarılan vergi aflarının etkisiz kaldığını vurguladılar ve yeni çıkarılması planlanan vergi affının da benzer durumda olacağını belirttiler. Kanun teklifi ile ilgili söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, on dört yıldır 6 kez vergi affı çıkarıldığını iddia etti.

    1924'ten Bu Yana 32 Kez Vergi Affı Uygulandı

    Vergi afları, vergi gelirlerini artırarak devlete gelir sağlaması, vergi idaresinin ve yargının yükünü hafifletmesi gibi nedenlerle hükümetler tarafından sıklıkla tercih edilen bir politikadır. Vergi aflarının bireylere ödenmemiş vergilerini ödeme imkânı sağlayacağı bir avantaj olarak, kısa vadede gelir etkisi yaratacağı iddia edilse de gelirler üzerindeki etkisinin oldukça küçük düzeylerde gerçekleştiği ve uzun vadede vergi mükellefleri için bu afların vergiye uyumu azaltacağı ifade edilmektedir.

    Türkiye’de gerek mali gerekse de politik nedenlerden ötürü vergi aflarına başvurulmuştur. Cumhuriyet tarihinin ilk vergi affı 17 Mayıs 1924’te çıkarılan “Umuru Belediyeye Müteallik Ahkâmı Cezaiye Hakkında Kanun”dur. 1924’ten bu yana Türkiye’de 32 vergi affı uygulandı.

    Son vergi affı ile birlikte geçtiğimiz 14 yılda, ortalama her 2 yılda 1 vergi affı çıkmış oldu.


    Bu periyotta 2002, 2003, 2008, 2011, 2013 ve 2014 yıllarında vergi afları çıkarılmıştı. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni vergi affı yasasıyla son 14 yılda ortalamada her iki yılda bir vergi affı çıkmış olacak.

    http://www.dogrulukpayi.com/beyanat/57a984bf80f27







  • Vergi toplanamadigi icin bir umut vergi affi cikartiliyor. Vergiler yeterli olsa, ya da soyle diyelim, pop bolgemizdeki acigi kapatmak icin yuklendigimiz vergiler yetse, zaten af cikmaz. Ama yetmiyor, hala da yetmiyor, o yuzden 1 ay vergi affi, 1 ay yeni vergi olarak devam ediyoruz her sene.
  • Yandaşadır o vergi afları hep.
  • Devlette çok fena israf ve yolsuzluk var. Vergi felan dayanmıyor. Sadece sigaradan topladıkları vergi parasıyla 1 yıl Devlet idare edilirdi. Tasarrufla,akıllıca yapılan işlerle.

    Devlette tüketim aracı gibi sürekli harcama yapıyor. Bir tane diyen yok kamu kurumlarının elektriği güneş,rüzgardan sağlansın. Harcama yükü olmasın diye. Yok. Bu sadece ufacık örnek.

    Devlet önemli kalem gelirleri su,doğalgaz,elektrik,interneti özelleştirmese ve tüm kâr payını kendine alsa yine vergi toplamasına gerek kalmazdı. Çok para dönüyor yıllık. Ve net gelir. Bunun yanına katma değer ürün üreten şirketi olsa devletin, devlet yardım yapardı halkına.

    Adaletin,siyasi kararlılığın,devletin gücünün olduğu yerde maaşlar yüksek,çalışma saati düşük,iş bol ve alım gücü çok olur.

    Yandaşlardan vergi silinmese, iş sadece ehli olanlara verilse,gereksiz kalabalık kalksa,mülteci gibi sorunlar çözülse rahatlardı devlet en azından.

    Tarım teşvik edilmiyor,yapanın sırtına biniliyor. Rahat bırakılmıyor. Devlet yumruğunu koymadığı için komisyoncular fink atıyor. Olan üretici-tüketici hattında oluyor.

    Herşeyden öte kendi adamları söylüyor. B.A.; "İsraf etmesek sizden vergi almamıza gerek kalmaz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 14 Mayıs 2017; 22:34:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hehehe





    Sagolsunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zırt pırt af çıkartacaklarına insan gibi vergi oranları belirleyip anamızı ağlatmasınlar artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden de boyleydi. Herkes secim olsunda vergi affı ciksin diye beklenirdi. Nefret rdiyorum bundan.

    Sirf bu yuzden insanlar vergi odemiyor. Bekliyorki af ciksin.

    Bu ulkede durust olmayacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 25 Aralık 2020; 6:3:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet diyor ki vergi veren enayidir.biz alamıyoruz bari siz verin diyor ufak ufak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.