Şimdi Ara

Son katta oturanlar? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
35.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En üst kat daima iyidir. Üzerinde hoplayan, zıplayan insanlar olmaz. Kafan kulagın rahat olur. İzolasyonu da iyiyse, en üst kattan almak bence daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün araba havayı 33 derece gösteriyordu apartmana giderken, 2 kat arasında belki 30 defa indim çıktım.. bu havada hissedilir bi ısı farkı göremedim.. çatıyı ve izolasyonu babama (inşaat mühendisi) incelettim o da geçer not verdi, bi sıkıntı yaşamassın dedi..

    sonuç olarak yerden yüksekliğinden ötürü üst kat için anlaştık.. bugün gidip mutfağını kapısını vs seçtik, en geç 15 temmuzda taşınıcaz umarım :) teşekkür ederim yorumlar için..
  • Abi 3. kat için fiyat nedir
  • tam fiyat vermesem daha doğru olur sanırım. balıkesirden almayı düşünen biri görür de gider falancaya şu fiyata vermiişsin der, ayıp olur.. ben ilk müşteriyim malum.. alt kattan 12,500 daha uygun :)
  • bence en üst kat nasıl olsa doublex bir daire değil. Tek farklı bir üstte olucak olması.Avantajları yağmurda tavandan akıtma falan olmaz.Isı yalıtımı daha rahat sağlanır.Hastalıkda kat mesafesi yakın olduğu için çekiceğin zorluk azalır.Ama ses konusu ise ayrı bir derttir.Yeni daire dediğin için bu tavan olayını atlarsak ve durumun varsa en üst katı alman ses problemi yüzünden daha iyidir.
  • üst katı tercih ettim zaten hocam sözleşmemizi imzaladık :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shellci

    üst katı tercih ettim zaten hocam sözleşmemizi imzaladık :)

    Şimdi sen haberdar edince eski yazdığıma baktım ne yapmışım la ben böyle dedim.Alt üst kavramanını tamamen kaybetmişim ama dediğim gibi en üst kat her zaman daha değerlidir.
  • 22.kat forever

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shellci

    üst katı tercih ettim zaten hocam sözleşmemizi imzaladık :)

    hangi il ve ne kadar?
  • 3 katlı binada en üst kat çok da soğuk olmaz yahu.. ben de 3.katı tercih ederdim, benim için ısınmadan çok daha önemli bir şey varsa o da üst kattakilerin çocukları olursa sabahtan akşama kadar güp güp güp koşarlar.. benim kendi oturduğum evde bi sıkıntı yok ama eski kız arkadaşımın evi kabus gibiydi, sabah akşam üst kattan gelen ayak sesleriyle bağırış çığlıklar bitmek bilmeyen çocuk sesleri ile yaşıyordu.. neyse ki benim üst katımda yıllardır kimse oturmuyor da kafam rahat
  • :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence doğru tercih yapmışsınız. 3 katlı binanın en iyi katı bence 3. kattır.
  • elektrikli panjur düşündüm, ama ben sadece sabah az bi güneş alan cepheyi tercih ettim, o yüzden çokta elzem değil şu aşamada diye düşündüm..

    su deposuna ben aksine biri takalım derse karşı çıkarım diye düşünüyodum :) sızdırıyolar falan ya.. çatı akar neme lazım diye.. :))

    klima konusunda sizle aynı fikirdeyim. ama taktırmaktan ziyade takılacağı yerleri tespit edip elektriğini çektirip, duvarı deldirip montaja hazır hale getireyim dedim. çünkü evde şuan boya yapılıyor mafolmasın demiştim klimalar :) ama gittim iş çıkışı yerleri işaretliyeyim diye, benim beğendiğim yerlerin arkası evden ulaşılabilcek yerler değil. aşağıdan merdiven dayayıp montaj yaparlar mı acaba? bende öle boru falan gözüksün hiç istemiyorum iç ünitenin arkasından çıksın gitsin, içeride çerçeve gibi dursum klima istiyorum.. hatta bununla ilgili bi konu açıcaktım klima forumuna şimdi :)




  • onu bi konuşayım bakalım müt. arkadaşla, teşekkür ederim fikir/bilgileriniz için
  • tomofil tutkunu kullanıcısına yanıt
    hocam memnun kaldınız mı kışın ısınma performansından?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -AhmtOzdmR- kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle söyliyim size, 4 aylık bebeğimiz var tüm odalar (140m2) ve petekler açık 23,5 derecede sabit evin içi, yoğuşmalı olmayan kombimizle çok soğuk geçen 10aralık-10ocak arasında 420tl gaz ödedik. Sıcak suyu da çok kullanan bir aileyiz.

    Alt kattakiler hep evde olsa 350'ye çıkardık sanırım işin içinden

    Alt kattaki vatandaş 1 hafta evde 2 hafta yok :) o yokken tüketim artıyor. yerler baya soğuk oluyor. ama bunun son kat oluşu ile alakası yok.

    üst katın dezavantajını görmedim, aksine yukarıdan gelen ses yok, silkelenen birşey yok. memnun kaldık yani.
  • Çok tatlı bi durum hocam ya 😄 4 yil sonra böyle bi konuya girmek, yorum yapmak 😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Aynen bende bildirimi görünce bi hoş oldum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomofil tutkunu

    Aynen bende bildirimi görünce bi hoş oldum

    Sevindim :D Ben de dün son kattan bir ev kiraladım. O yüzden araştırıyordum.
  • Merhaba,

    Bende en üst katta oturuyorum 2 ay oluyor bir ev satın aldım Dublex. En üst katta oturduğum için çatı ile sorun olduğunda diğer kat malikleri de bundan sorumlumudur. Bi sorumda ben ve karşı daire dublex her katta 2 daire var zaten. Bizim dairelerin üst katına da normal dış kapı konulmuş yani ev giriş kapısı. Üst kapıların olduğu yere karşı komşumuz ile bişiyler koymak istiyoruz ayakkabılık bebek arabası bisiklet gibi bunda yönetmelik ile ilgili sorun olurmu. En üst bahsi geçen yere asansör dahil çıkış yok, asansör makinesinin olduğu katta burada zaten yani bizim ve asansör bakımı için gelen vatandaşın dışında burada hiçbir dairenin işi olmaz. Konu acil önemli benim için cevaplarsanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.