Şimdi Ara

Son Dakika! Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması: Konsoloslukta Çıkan Arbedede Öldü!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dakika! Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Suudi Arabistan'da, Kaşıkçı'nın hayatını kaybetmesiyle ilişkisi olduğu belirlenen 18 Suudi vatandaşı tutuklandı.

    Suudi Arabistan, 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, konsoloslukta çıkan arbede sonucu öldüğünü açıkladı. Kaşıkçı'nın ölümünden sorumlu olan herkesten hesap sorulacağını açıklayan Suudi Arabistan, ilk etapta olayla ilişkisi ortaya çıkan 18 kişiyi tutukladı. Suudi Arabistan Başsavcısı Sheikh Saud Al Muhib, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde sorumlu olanların adalete teslim edileceğini söyledi.

    SUUDİ ARABİSTAN, KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

    Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Konsolosluğu'nda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşı tutuklandı. Suudi Arabistan'da yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı.

    SUUDİ İSTİHBARATI YENİDEN YAPILANDIRILACAK

    Suudi Arabistan'da yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı. Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı.

    NE OLMUŞTU?

    Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

    Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

    Ayrıntılar geliyor...
    https://www.haberler.com/son-dakika-suudi-arabistan-dan-cemal-kasikci-11351409-haberi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Nixon -- 20 Ekim 2018; 1:59:37 >



  • Bugün bir haber okurken bu olayın suudi askerin üzerine kalacağı çünkü suudi prens ile trump'ın damadı kankiymiş tam olan şuan ki gibi...selman yırttı abd ne tepki verecek merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurss222

    Bugün bir haber okurken bu olayın suudi askerin üzerine kalacağı çünkü suudi prens ile trump'ın damadı kankiymiş tam olan şuan ki gibi...selman yırttı abd ne tepki verecek merak ediyorum
    Bu olayın sonuçlarını ben de merak ediyorum açıkçası.
  • Editlenecek. Bu konu hakkındaki yorumlarımı merak edenlere duyurulur.
  • Bu olayda Türkiyenin tutumu çok önemli bir detaydı. Para karşılığı örtpas edilebilinirdi. Basının haberi olmazdı. Ama Türkiye çok farklı strateji izledi ve nerdeyse tüm basın ile birlikte bu olayı ortaya serdi. Dikkat edersek Türkiye Küreselci Gazetelerle bu olayı çok fazla medyada tuttu. Ulusal cephe Trump ve Suudlar bayağı afalladır. Artık şuna emin olmaya başladım. Ulusalcılar ve Küreselcilerin savaşında Türkiye Küresel tarafta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LacWer -- 20 Ekim 2018; 1:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

    Editlenecek. Bu konu hakkındaki yorumlarımı merak edenlere duyurulur.
    yaz bakalım
  • Yersen...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye paranın tarafında olmalı. Başlarım küreselinede, dikdörtgeninede, üçgeninede.

    100+ Milyar Euro ceza kesmeliyiz. Hemen yoksullara verilmeli bu para.

    Adamlar kıyma etmişler ki, ceset yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 20 Ekim 2018; 1:48:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurss222

    Bugün bir haber okurken bu olayın suudi askerin üzerine kalacağı çünkü suudi prens ile trump'ın damadı kankiymiş tam olan şuan ki gibi...selman yırttı abd ne tepki verecek merak ediyorum
    ABD ne tepki versin ki? 10 milyar dolarlık silah anlaşması yaparlar biter gider.
  • Arabistana tazminat davasi açmamız lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be koskoca arbede çıkmış Araplar yeni anlamış yeni açıklıyorlar.Konsolosluğun içinde güvenlik kameraları falan haram heralde.
  • Arbede sonucu adam kıyma mı olmuş bana mantıksız geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • InsaAllah savas mavas cikmaz 5 milyon da suud kitlenir bi yerimize VAllaha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi arbede sonucu çıktı cesedi nerde cesedi ya asitle eritilerek yok ettiler ya parçalara ayırdılar arbede falan hikâye kasten planlı cinayet denir buna birde dikkat ettiniz mi bu ülkede gündem nekadar hızlı değişiyor daha dün rahip brunsonu konuşuyorduk bugün Kaşıkçı cinayeti , andımızı konuşuyoruz nezaman gündem bu hızla değişse birelilerinin işine geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir arbede ise binbir parçalaya bölündüğü iddaa edilen ceset yok ortalıkta. Konsoloslukta cinayet işlenmiş bu kadar net. Resmi protokoller doğrultusunda Türkiye ceza da veremiyor galiba sınır dışı ederler belki sorumluları..
  • Son Dakika! Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması: Konsoloslukta Çıkan Arbedede Öldü!

    https://odatv.com/ve-suudi-arabistan-kabul-etti-20101816.html

    quote:

    Ve Suudi Arabistan kabul etti
    5-6 dakika

    Suudi Arabistan, İstanbul Başkonsolosluğu’na 2 Ekim’de girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü açıkladı. Kaşıkçı’nın konsoloslukta yaşanan arbedede yaşamını yitirdiği belirtilirken, olayla ilgili 18 kişinin tutuklandığı bildirildi. Gelişmeler üzerine Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, istihbarat servisini yeniden yapılandıracaklarını duyurdu. Riyad yönetimi tarafından gazetecinin ölümüyle ilgili paylaşılan bilgiler arasında cesedinin akıbetine yer verilmedi. Reuters, Suudi yetkililere göre Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin yerel bir işbirlikçiye teslim edildiğini iddia etti.

    Suudi Arabistan Başsavcısı, Kaşıkçı ile başkonsoloslukta görüştüğü kişiler arasında bir tartışma çıktığını, Kaşıkçı’nın aldığı bir yumruk darbesiyle yaşamını yitirdiğini kaydetti. Suudi başsavcı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve konuyla ilgili olarak 18 Suudi vatandaşının tutuklandığını duyurdu. “Kraliyet konuya dair derin üzüntüsünü ifade ediyor” denilen açıklamada, tutuklanan kişilerin kimliği açıklanmadı.

    Olayla ilgili olarak, Suudi Arabistan Kraliyet Mahmekesi Danışmanı Suud el-Kahtani ile İstihbarat Şefi Yardımcısı Tümgeneral Ahmet Asiri de görevden alındı. Suudi Arabistan, Türk yetkililerin, şaibeli isimlerle ilgili paylaştığı bilgilerin Kaşıkçı meselesinin aydınlatılmasına yardımcı olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, Kaşıkçı’nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini duyuruldu.

    İSTİHBARATTA YENİDEN YAPILANMA

    Yaşanan gelişmelerin ardından, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Kraliyet İstihbarat Servisi’ni yeniden yapılandırmanın ‘acil bir ihtiyaç’ olduğunu belirtti. Yeniden yapılandırma için kurulacak bakanlık komitesinin başında Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın olacağı bildirildi.

    Amerikan New York Times gazetesi önceki gün Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın üst düzey danışmanlarından istihbarat yetkilisi General Ahmed el Assiri’yi sorumlu tutmaya hazırlandığını yazmıştı. Kaynaklar, Beyaz Saray yetkilileri ile de görüşüldüğü ve Assiri’nin isminin verildiğini belirtmişti. Suudi Arabistan düne kadar Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü reddetmiş, konsolosluk binasından çıkmış olduğunu öne sürmüştü

    GÖREVDEN ALINDILAR

    Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul'daki konsolosluk binasında öldürülmesi olayı üzerine üst düzey 5 kişiyi görevden aldırdı.

    Bu kişiler arasında daha önce Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani ve Yemen'de Husilere karşı meşru hükümeti desteklemek amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asiri isimleri öne çıkıyor.

    Yayımlanan kararnameyle, Kahtani ve Asiri'nin yanı sıra bir diğer Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Pilot Muhammed bin Salih er-Rumeyh, Genel İstihbarat Başkanlığını Koruma İdaresi Müdürü Refad bin Hamid el-Mihmadi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Abdullah bin Halif eş-Şayi'nin de görevlerinden alındığı aktarıldı.


    “KAŞIKÇININ KONSOLOSLUK BİNASINI TERK ETTİĞİ SONUCUNA İŞARET EDİYOR”

    Suudi Arabistan Kralı Selman'ın da Suudi Arabistan Başsavcılığına olayla ilgili soruşturma başlatması talimatı verdiği bildirildi. Başsavcılığın, Türk güvenlik birimlerinin sağladığı bilgiler ışığında, şüphelilerin olayla ilişkisini sorguladığı bilgisine yer verilen haberde, güvenlik birimlerinin, "şüphelilerin verdiği bilgilerin Kaşıkçı'nın konsolosluk binasını terk ettiği sonucuna işaret ettiğine" dikkat çekildi.

    Suudi Arabistan Başsavcılığın gerçekleştirdiği ön soruşturma sonucunda, şüphelilerin İstanbul'daki başkonsolosluğa Cemal Kaşıkçı'yı geri getirmek amacıyla gittiği ancak buradaki görüşmeler sırasında "işlerin istenilenin aksinde seyrettiği ve tartışma çıktığı" belirtildi. Tartışma neticesinde "yaşanan yumruklaşma ve arbede sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" ve şüphelilerin olayın üstünü örtme çabasına giriştiği paylaşıldı ancak haberde, olayın üstünü örtmek için nasıl bir yol izlediklerine dair detay verilmedi.

    BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

    Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin, "Bay Kaşıkçı'nın öldüğünün teyit edildiğini duymaktan üzgünüz. Kaşıkçı'nın ailesine, nişanlısına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

    Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin duyurduğu soruşturma sonuçlarının ve şüphelilere yönelik aldığı tedbirlerin ABD yönetimi tarafından kabul edildiğini belirten Sanders, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    "Bay Kaşıkçı'nın öldüğünün teyit edildiğini duymaktan üzgünüz. Kaşıkçı'nın ailesine, nişanlısına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu trajik olaya yönelik uluslararası soruşturmaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz; zamanında, şeffaf ve hukuka uygun gerçekleşecek adaleti savunacağız."
  • hee arbede
    gazeteci içeri girmiş.
    omuz atma davasından içeride kavga çıkmış.
    sonra arkadaşları falan karışmış olaya.
    gazetecide çok sarhoşmuş.

    suudlar olayı temizleme derdinde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.