Şimdi Ara

SON DAKİKA: İŞYERLERİ KİRA ÖDEMEYECEK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
16.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dayımın Ankara çayyolunda kiralık bir evi vardı. Geçen sene pandemi başladıktan sonra kiracı kirayı ödeyemeyeceğim dedi. Adam esnaf. Dayım tamam kardeşim sonradan hesaplaşırız dedi. 3 ay kira ödemedi. Yaz başında dayım bende zorlanıyorum, kredi ödenesi vardı, ödeyebilecekmisin dedi. Adam yine hayır dedi. Dayım 1 ay daha bekledi ve kiracıya da söyleyip, evi satılığa çıkardı. Evi sattı fakat bu sefer kiracı çıkmam diye diretti. Hatta utanmaz adam, bana ev bulun, taşınma parasını da verin gibi extra para bile istedi.
    Bir şekilde zorla çıkartabildi.

    İşin özü iyilikten maraz doğar derlerdi büyüklerimiz. İyilik yapacaksanda takdiri bilene yapacaksın.
  • @Police Man "Edinilen son dakika bilgisine göre, kira sözleşmeleri ile ilgili yeni yasa çalışması için düğmeye basıldı" basıldı cümlesini okudum geri kalan tüm düzenleme ile ilgili kısımları okumadım. Yasa olmayan hiç bir şey yasa değildir. Bir de Police MAN olacaksın. Yazık sana.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Nasıl olacakmış o senin iş yeri kiralarından haberin yok sanırım. Ana caddelerde 30 bin tl den başlar. Bu ülkedeki en ballı kesim buralarda evi dükkanı olanlardır birazcık onlar da elini taşın altına koysun ne olmuş yani..

    Pandemi olmadan önce iş yeri sahibi gelip sana "kardeş sen bu ay iyi satış yaptın he, bu ay kirayı 30 yerine 50 ver" diyor mu, ya da sen diyor musun bu ay çok kazandım al sana 3 kuruş daha fazla kira vericem diye? E peki zarar ederken niye iş yeri sahibinin umurunda olsun?


    Burada tüccarın insafına kalıyorsun, bana kalsa makul bi tutara çekip kirada indirim yapabilir tabi. Akla ve mantığa uygun olan da bu olur, ama tüccarın asıl muhatabı her ay vergisini aksatmadan verdiği devletidir.





  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Ödmesinler tahsil edilmez
  • Memleket zaten çok etli butlu değildi. Üstüne bir de bol bol yedik ve yedirdik. Kasada Para yok. Siz birbirinizi kerterek ayakta kalın. Biz yokuz. Meali budur.

    Peki, gerekli halde gerekli insanların yanında durmayan devletin, gün gelince halk yanında durur mu? Vergi öder mi mesela?

    Başka çare bulamamış olmaları acınası durumu ortaya seriyor. Mağrur mağrur geziniyorlar gerine gerine. Ama altı boş. Fıs. Ciddiye almamak lazım.
    -------
    Kira mira da bana ters Allah'tan. Ben arsaya gömerim. 20 yıl sonra 100 daire alır, alayını satarım. Bir kısmı ile gene arsa alırım. Kira mira yok. Bam bam bam. Vergi de olmuyor hem böyle. Alım satım vergisi oluyor sadece.

    Benim işyerim kapalı olacak mesela. Mülk sahibi şahsım. Şirketim kirada. Yani, bir cebimden bir cebime kira ödüyorum. Stopaj falan da ödüyorum hali ile. Çok salakça, ama yasa böyle. Şirket benim, iş yeri benim. Şirket bila bedel oturamuyor iş yerinde. Bana sözüm ona kira ödüyor. O kira üzerinden de stopaj ödüyor şirket.

    Şimdi, şirket bana kira odemeyecegine göre, devlete stopaj da ödemeyecek. Öyle anlıyorum? Yoksa devlet vergisini her türlü alır mı? Gerçi Çankaya'da 3 oda 1 salon ofise 450 lira kira ödüyor şerefsiz şirketim. Kazikladi beni, ama olsun. Gene de Gıcığım bu konulara...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 27 Nisan 2021; 20:24:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mülkiyet hakkının kiracı tarafından GASP EDİLMESİ malesef devlet tarafından teşvik ediliyor.

    Hani nerede insan hakları? Hani nerede mülkiyet hakkı?  

    İş yapıyorsan kiranı ödeyeceksin, iş yapamıyorsan kapatacaksın kardeşim.

    İnsanların malına mülküne BEDAVA ÇÖKMEYE kimsenin hakkı yok.

  • Bu konu yine saçma yere gidiyor.Kontrat üzerinde iki kira ödemezsen çıkarsın yazmışsa güzelce kiracıyı çıkartır.Kapalıyken kira ödemez derken icra ile kirayı alıp çıkartamazsın dememiş .Yani dükkan sahipleri yine kollanmış durumda.Artı kira ödemezse bile stopaj ödemek zorunda kiracı devlete.Bu işten ne anladım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 27 Nisan 2021; 21:34:0 >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    O kontrat maddelerinde iki kira ödenmezse kontrat fes edilip kira süresi kadar aylık miktar tazminat koyulmuşsa kiracı ödememezlik yapma ile kira fes edilme arasında dolanır.sözleşme göre icra yolu ile boşaltır.Bunu engelleyen bir madde varmı yok.E nasıl bir kiracı koruma.Yani dolanıp yine kira talep eder.
  • Yine ortaya bir taş attılar.

    Mal sahibi Akp'li kiracı muhalif ise adamın gözünün yaşına bakmaz o kirayı alırlar bir şekilde.

    Mal sahibi Muhalif kiracı Akp'li ise , Mal sahibi havayı alır.

    Mal sahibi ve Kiracı Akp'li ise , Mal sahibini ayağından vurdu , Kiracısının burnunu kırdı haberlerini görürüz.


    Oysa çözüm basit dersin ki hadi bizde para yok , 128 milyar doları deve ettik , kayıp altınlar var.Ama senin gelecekte ödeyeceğin vergiye mahsup edelim bu dönemde kira alma verginden kes o da yok.Böyle toplumsal huzura zarar haberler vb.Külliyen zarar ve huzursuzluk kaynağı bunlar.

  • Bunun 1000 türlü prosedürü var. Haberi almışlar bi gezegene fırlatmışlar ordan 7 gezegene çarpıp tekrar güzelim Dünya’mıza gelmiş. Tıpkı kulaktan kulağa gibi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRocKfire

    O kontrat maddelerinde iki kira ödenmezse kontrat fes edilip kira süresi kadar aylık miktar tazminat koyulmuşsa kiracı ödememezlik yapma ile kira fes edilme arasında dolanır.sözleşme göre icra yolu ile boşaltır.Bunu engelleyen bir madde varmı yok.E nasıl bir kiracı koruma.Yani dolanıp yine kira talep eder.

    Zaten yasayı ona göre değiştirecekler. Diyor ki zorunlu kapanma hallerinde kapanan süre kısmının tamamı veya belli bir kısmı kiradan düşecek. Böyle bir madde geçerse imzalanan kontratın bu konuda bir anlamı kalmıyor. Çünkü yasada çok açık bir madde var. Belirlenen kanunların dışında imzalanan her türlü kontrat, iş sözleşmesi gibi kanun karşısında bir geçerliği bulunmamaktadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EjderLefLef -- 28 Nisan 2021; 2:8:8 >
  • yanlız şöyle bir şey var iş yerleri eğer kira ödemeyecekse iş yerlerinin sahipleri de dükkanlarını doğal afet döneminde kiraya vermezler olan yine ekonomiye olur her türlü

  • Çok kazandığı aylarda,"mal sahibi bu ay çok kazandım,senin kiranı bu ay fazla veriyorum" diyorsa az kazandığı aylarda az vermesi yada vermemesi haklı bulunabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.AYAR

    Çok kazandığı aylarda,"mal sahibi bu ay çok kazandım,senin kiranı bu ay fazla veriyorum" diyorsa az kazandığı aylarda az vermesi yada vermemesi haklı bulunabilir.

    Buradaki durum az kazandın çok kazandın muhabbeti değil ki. Ticarette kazanmakta var kaybetmekte var insanlar bunu bilerek işe giriyorlar. Ama bir kapanma var ve sen mağazanı açamıyorsun. Kapatan kim devlet. Burada 2 tarafında bir suçu yok ama ortak bir çözüm bulunmalı. Ayrıca kanunda kira sözleşmeleri ile ilgili kapsamda şöyle bir madde var.


    "Tabii afetler (yangın, deprem su basması vs.), ülkede genel veya tesisin bulunduğu yerde kısmi seferberlik ilanı, genel veya kısmi grev, lokavt gibi kısmi hak kullanımından doğan imkânsızlıkların meydana gelmesi, bulaşıcı hastalık, salgın gibi olayların çıkması ve benzeri haller gibi mücbir sebepler ile sözleşmenin düzenlenmesinden sonra ortaya çıkan ve kamudan kaynaklanan hakkın kullanımı engelleyen sebepler hariç olmak üzere sözleşmenin devamı süresince kiracının, sözleşmenin niteliğinin değiştirilmesine, kira süresinin uzatılmasına, kira bedelinin indirilmesine, kiralanan alanın yüzölçümünün değiştirilmesine yönelik talepleri değerlendirilmeye alınmadan reddedilecektir."


    Bu madde de ödememe tarzında bir şey yok ama ucu açık bir durum. Yani bu madde ile kiracılar zaten olası bir davada kendilerini haklı çıkartabilirler. Tamamen mahkemeye ve emsal kararlara kalmış.





  • Sabahta böyle bilmem ne yasası çıkacak diye haber olmaz yasa cikarttiklari zaman basarlar imzayı çıkarırlar yasa masada yok zaten artık.

    Son beş yıldır hiç yasa çıkacak diye bir haber duydunuz mu yok.

    Nabız ölçmek için yapılmış bu haber halkımızın nabzı bu konularda çok güçlü atar.

    Hafsalanin alacağı işlerde değilde düşünülüyor işte boyle şeyler.En berbat yönetim bile zengin arasında transfer yapar bunlar gidip halka sen paranı şuna ver diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün kiracıya ihtar çektim noter masrafı 210 TL tuttu. Ulan alt tarafı bir sayfa kağıt imansızlar.
  • İşyerleri iş yapmadığı sürece ne esnaf ekmek yer ne de mal sahibi oradan kira getirisi elde eder . Denklem basit , orası senin mülkün olabilir ama kiraya verdiğin anda orası işyeridir . İçeri müşteri girmediği anda işveren ile birlikte sende patlarsın .

    Sözüm anadoluda yada sotede ufak yerlerde ki birkaç bin tl kirası olan yerlere değil . İstanbul'da hatırı sayılır kira ücreti olan dükkan sahipleri öyle ağam paşam gibi davranıyor ki , afedersin sanki mülkü para basma makinesi . Ya kurumsala vereceksin yada pandemi zamanı kiralıyorsan peşin kira talep edeceksin . Aksi durumlarda istediğin kadar kapı aşındır ihtar çek batan işyerinde senin kira paran da batar nokta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoktur bence böyle bir durum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkörtılReyiz kullanıcısına yanıt

    Kısmen haklısınız.Bazı kiralama durumlarinda, kiralanan yer örneğin; sadece cafe veya restaurant olarak kullanima uygun olabiliyor.Bu durumda mulk sahibi kirayi erteleyebilir.Ama boş halde verilmis dukkana ne acilacagina kiraci karar verdigi icin, butun risk onda oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.