Şimdi Ara

SON 5 YILIN DOLAR,EURO VE ALTIN GRAFİĞİ!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
4
Favori
11.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
358 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tebrikler, bu gurur hepinizin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GetSomeRest

    2013 yılında faizler %4.60 a kadar düşmüştü. Gezi parkı isyanından sonra %15e fırlayan faiz bu saydığınız rakamların sebebidir. 2003 ten 2013e kadar dolar 1,5 ten 1,7 ye kadar çıkıyor ama son dört senede iki kat artıyor. Faizler yüzünden enflasyon çift haneli rakama tekrar çıktı. Her ne kadar iktisat profesörleri faiz-enflasyon ilişkisinde faiz sebep değil sonuçtur deselerde aynı iktisat profesörü tansu çillerin zamanında ilk 20.000.000₺ lik banknot basılmıştır. Sıradan iktisat mezunu Tayyip Erdoğan zamanında ise o profesörlerin 6 sıfırından kurtulduk. Şimdi yukardaki başını iki elinin arasına al ve düşün, 2013 yılından buyana ardı gelmeyen saldırılar(gezi, 17-25, 7 haziran, reza) yüzünden faizi yüksek tutmak ve ekonomiyi yıpratmak adına yapılan bu saldırılar AKP ye mi daha çok zarar veriyor yoksa vatandaşa mı?

    Yazdıklarından ben utandım birader. Gezi parkı da fetö darbesi de 17-25 aralık yolsuzlukları da hepsi mevcut iktidarın suçu. Kimsenin yargılanmaması... olayların üstü kapatılması... bunların sonucunda da Rezaya ödül vermeler Türk bayrağı önünde yayın yapılması. Akabinde Amerikada yargılanması süreci. Bu bahsettiklerin hepsi Akp'nin suçu! Ne yazıkkı vatandaş bu yaşananlardan en çok etkilenen. Tayyip Erdoğan ve sülalesi hortumladı bu memleketi! bunlara yardım ve yataklık edenler de cebe indirebildiklerini indirdiler. Maalesef söylediğin gibi olan vatandaşa oldu.




  • turkpasscenter T kullanıcısına yanıt
    Sizin zihniyetteki insanların hiçbir zaman bir tesiri olmayacak zaten onu da anlamış olmanıza sevindim. Ayrıca AKP'li olduğumu kim söyledi ki? Size göre sizin karşıt düşüncenizde olan herkes zaten ya koyundur ya aktrolldür. Ama gel gelelim senelerdir o aktroll dediğiniz kişiler kadar icraatınız yok. Anca muhalefet anca muhalefet, ee kardeşim iyi güzel de muhalefet yaparak da iktidar olunmaz ki öğrenemediniz. Neyse siz muhalefet yapmaya devam edin, takılın kafanıza göre.
  • Altın mı yiyorsunuz, stoklayacak kadar döviziniz mi var? Ömrünüz geçip gidiyor elin ekonomisine salya akıtacağınıza sağlıklı nefesinizin keyfini çıkarın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Platon un devletinde. The Republic 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeybek1982


    quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware


    quote:

    Orijinalden alıntı: zeybek1982


    quote:

    Orijinalden alıntı: Uçak42


    quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    15 yıl önce asgari ücret 200 lira bile değildi şimdi 1400 lira. %600 artmış daha ne konuşuyorsunuz? Konunun kapandığını düşünüyorum.

    Yalnız ben 5 yıldan bahsettim :)

    (At Gözlüğü) :)



    ayrıca bunlara ek ülkedeki alım gücü enflasyon ve vergi artışlarınıda incelersen dicemde sizin için bir önemi yok makarna kömür gerisi boş

    yaklaşık dolar , euro 2 kat artmış. asgari ücret de 2 kat artmış
    2013 asgari ücret net 773
    2017 asgari ücret net 1404
    (at gözlüğü)

    birikimlerini TL'e tutup TL faizi alanları da bu hesaba katalım bakalım ne çıkıyor.

    2013'de 773 lirası olan biri bankaya yatırıp ortalama % 10 faiz alsa 4 yılda % 40, hadi bileşik faizi de fazla fazla koyalım taş çatlasa % 45-50 olsun.

    773 lirayı TLde tutan adam bugün zar zor 1000 liraya sahip oluyor.

    peki ya dolar alıp üstüne bir de dolar faizi alan?

    bence daha fazla direnip rezil olma birader.

    dolar faizlerinde haberin var mı birader???? al öğren %1.95 . kendi Rezilliğinin de hayrını gör birader

    Şaka gibi cevap. Beyin koşarak uzaklaşmış senden... Arkasından bakakalmışsın...

    Dolar zaten TL bazında iki katına çıkıyor, yani % 100 faiz almış gibi oluyor. Üstüne koy yıllık dolar faizini de, öyle hesapla.

    % 100 artı % 1.95 artı % 1.95 artı % 1.95 artı % 1.95 anladın mı?

    Neyse boşver, sen bunu da anlamazsın şimdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakın arkadaşlar, siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Donanım haber forumuna istediğiniz kadar hükümeti, sistemi eleştiren, her şey çok kötü diye başlıklar açın. Hiçbir şey değişmez.

    Bu ülkede gözü bağlı, zihni kapalı, internette sadece görmek istediğini gören, hiçbir şeyi sorgulamayan, sadece dindar diye akp'ye oy veren, ilerici, batılı bakış açısı olmayan, sadece önünü görebilen, bazı şeyler acaba daha iyi olabilir mi, gelişmiş bir ülke haline nasıl geliriz diye düşünmeyen, daha sayamadığım bin türlü kötü özelliği olan bir %50+ kesim var. 30 milyon civarında bir rakam bu insanlar.

    Bu insanlar donanımhaber tarzı teknoloji sitelerine falan girmezler. Hatta çoğunun facebook,twitter ve instagram dışında internete girdiğinden bile şüpheliyim.

    O yüzden, bu ülke buraya yazarak düzelmez. Başka çözümler lazım.




  • datebir D kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum kendinizce laf sokmak için bir çaba içine girmişsiniz uzatmak istemiyorum siz öyle bilin ben böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Nafaryus L kullanıcısına yanıt
    Ben burada ki çoğu kişi ile ters görüşe sahibim fakat eleştiriniz yersiz. Şahıslar bu konuları açıp, bilgi paylaşımları yaparken çoğu zaman kendilerine beyin jimnastiği, ülkemiz şartlarında pek bulamadığımız, burada forum kuralları gereği saygı çerçevesinde olmak zorunda olan tatlı tartışmalar, fikir alışverişleri için açıyorlar diye düşünüyorum. Ben kimsenin "dh ye girip bir konu açayımda memleketi kurtarayım" diyerek konu açıp, tartışmalara girdiğini düşünmüyorum. Ayrıca ne kadar aşağılayıp hor görülselerde o bahsettiğiniz %50+ kesiminde her biri birer insan. Bu şekilde hor görüp aşağılayarak "siz aptal internet kullanmayı bile bilmeyen çomarlarsınız, biz süper zekayız" diyerek -tabii ki bu şekilde hitap etmediniz ama genel inanç ve görüş bu yönde olduğu için öyle yazdım- amaçlarınıza ulaşamazsınız. O insanları hor görmek yerine onlarada bildiklerinizi öğretin madem o kadar eğitimli ve ileri zeka seviyesine sahipsiniz bilgilerinizi anlatın, bilgileriniz tek başına sizde kaldığı sürece kimseye bir faydası yok bilgi paylaşılırsa değer kazanır. Hepimizin birbirinden öğreneceği çok şey var ülkenin yarısı tüh kaka diyerek bir yere varamayız bölünür yok oluruz ne gerek var? Şu an ülkemizde ki iktidar karşıtlarının yapabileceği en iyi şey çözüm önerileri sunmaktır. Lafa gelince hiçkimse mangalda kül bırakmıyor fakar icraata gelince muhalefetten tık yok maalesef. Bir ülkede demokrasinin tam olarak uygulanabilmesi için halka mantıklı alternatifler sunulmalı halk bunlar arasında seçimini yapmalıdır. Benim burda dediğim " liderlik vasfı yok bi kere" muhabbeti değil. Başta ana muhalefet olmak üzere ülkemizde hiçkimse bir şeye çözüm üretmiyor fakat lafa gelince milyonlarca insanın aklı, zekası ile bir kalemde dalga geçip onca hayatı umarsızca hiçe sayabiliyor. Emin olun dediğiniz gibi ülkemizi burada konu açarak ileri götüremeyiz fakat böyle birbirimizi sen kötüsün ben iyiyim diyerekte ileri götüremeyiz bu da bir gerçek. Birbirlerimizin fikirlerine saygı duymalı, dinlemeli, neden böyle düşündüğünü öğrenip kendi fikirlerimizi/ önerilerimizi söyleyip böyle böyle üst üste koyarak demokrasi apartmanını, adalet terazisini, hukuk devleti ilkesini gerçekleştirebiliriz yoksa bizden bir şey olmaz Avrupa, Amerika alır yürür biz de yine aynı yerimizde sayıp kandaşlarımızı hor görür aşağılarız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler yalan yok. ben paraları altına basmaya gelmiştim. Yatırım amaçlı bir konu zannetmiştim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    Maaşaalah herkes ekonomi profesörü olmuş. Döviz yükseldimi ekonomi batıyor huraa...



    Ekonomi dolara euroya bakarak konuşulacak kadar basit değil. Gelişmekte olan bir ülkeyiz, döviz yüksek olmalı elbette. Lakin dövizin yada kurların sabit olması düşüp yükselmesi istenmeyen birşey.. saygılar

    Kusura bakma ama 50 euroluk bir ürüne mağaza karı cart curt 300 lira verdikten sonra s...... böyle işe. Ayrıca gelişmekten kastın elde olanların satılması sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya


    quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    Maaşaalah herkes ekonomi profesörü olmuş. Döviz yükseldimi ekonomi batıyor huraa...



    Ekonomi dolara euroya bakarak konuşulacak kadar basit değil. Gelişmekte olan bir ülkeyiz, döviz yüksek olmalı elbette. Lakin dövizin yada kurların sabit olması düşüp yükselmesi istenmeyen birşey.. saygılar

    Kusura bakma ama 50 euroluk bir ürüne mağaza karı cart curt 300 lira verdikten sonra s...... böyle işe. Ayrıca gelişmekten kastın elde olanların satılması sanırım.

    Yav he he... Bay ekonomi pre-fesörü senin ekonomi anlayışın 50 euroluk ürüne verdiğin paradan ibaret..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ririii


    quote:

    Orijinalden alıntı: GetSomeRest

    2013 yılında faizler %4.60 a kadar düşmüştü. Gezi parkı isyanından sonra %15e fırlayan faiz bu saydığınız rakamların sebebidir. 2003 ten 2013e kadar dolar 1,5 ten 1,7 ye kadar çıkıyor ama son dört senede iki kat artıyor. Faizler yüzünden enflasyon çift haneli rakama tekrar çıktı. Her ne kadar iktisat profesörleri faiz-enflasyon ilişkisinde faiz sebep değil sonuçtur deselerde aynı iktisat profesörü tansu çillerin zamanında ilk 20.000.000₺ lik banknot basılmıştır. Sıradan iktisat mezunu Tayyip Erdoğan zamanında ise o profesörlerin 6 sıfırından kurtulduk. Şimdi yukardaki başını iki elinin arasına al ve düşün, 2013 yılından buyana ardı gelmeyen saldırılar(gezi, 17-25, 7 haziran, reza) yüzünden faizi yüksek tutmak ve ekonomiyi yıpratmak adına yapılan bu saldırılar AKP ye mi daha çok zarar veriyor yoksa vatandaşa mı?

    Yazdıklarından ben utandım birader. Gezi parkı da fetö darbesi de 17-25 aralık yolsuzlukları da hepsi mevcut iktidarın suçu. Kimsenin yargılanmaması... olayların üstü kapatılması... bunların sonucunda da Rezaya ödül vermeler Türk bayrağı önünde yayın yapılması. Akabinde Amerikada yargılanması süreci. Bu bahsettiklerin hepsi Akp'nin suçu! Ne yazıkkı vatandaş bu yaşananlardan en çok etkilenen. Tayyip Erdoğan ve sülalesi hortumladı bu memleketi! bunlara yardım ve yataklık edenler de cebe indirebildiklerini indirdiler. Maalesef söylediğin gibi olan vatandaşa oldu.

    Sen asıl yapılan ihanetleri savunduğunu anladığın zaman kendinden utanacaksın. Başka bir konuda yazmıştım tekrar yazıyorum, amerikanın ambargosunu delip kendi sınır komşumuzla ticaret yaptığımız için hükümeti suçlu buluyorsan yazıklar olsun sana. Sınırımıza silah ve terörist yığınağı yapan bir devletten adalet bekliyorsunuz ya daha size birşey anlatılmaz. Akp gitsinde ne olursa olsun mantığıyla hareket edip düşmanları sevindiriyorsunuz.



    Amerika brezilya da darbe yapıp hükümeti devirdi Allah tan burada amerikanın piyonları artık işe yaramıyor da bu darbe girişimleri boşa çıkıyor. 17-25 Aralıkta fetönün savcıları değilmiydi bu davayı açanlar açıkça amerikaya hizmet ettikleri ozaman ortaya çıktı ama siz hala reza niye yargılanmadı derdindesiniz. Sizin gibilere rağmen durmadan yola devam edeceğiz. Siz aşağılamalara, hakaretlere devam edin zekanız ancak buna yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnqelTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    17 yıl önce kadrolu işçi babam tek maaşla ev, araba alabiliyordu. Şimdi anca başını alıyor işçiler.





    Oğlum bi tanesi sallıyor 43 tanesi artılıyor azcık az sallayın bari

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 3:35:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya


    quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    Maaşaalah herkes ekonomi profesörü olmuş. Döviz yükseldimi ekonomi batıyor huraa...



    Ekonomi dolara euroya bakarak konuşulacak kadar basit değil. Gelişmekte olan bir ülkeyiz, döviz yüksek olmalı elbette. Lakin dövizin yada kurların sabit olması düşüp yükselmesi istenmeyen birşey.. saygılar

    Kusura bakma ama 50 euroluk bir ürüne mağaza karı cart curt 300 lira verdikten sonra s...... böyle işe. Ayrıca gelişmekten kastın elde olanların satılması sanırım.

    Yav he he... Bay ekonomi pre-fesörü senin ekonomi anlayışın 50 euroluk ürüne verdiğin paradan ibaret..

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 3:35:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470


    quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya


    quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    Maaşaalah herkes ekonomi profesörü olmuş. Döviz yükseldimi ekonomi batıyor huraa...



    Ekonomi dolara euroya bakarak konuşulacak kadar basit değil. Gelişmekte olan bir ülkeyiz, döviz yüksek olmalı elbette. Lakin dövizin yada kurların sabit olması düşüp yükselmesi istenmeyen birşey.. saygılar

    Kusura bakma ama 50 euroluk bir ürüne mağaza karı cart curt 300 lira verdikten sonra s...... böyle işe. Ayrıca gelişmekten kastın elde olanların satılması sanırım.

    Yav he he... Bay ekonomi pre-fesörü senin ekonomi anlayışın 50 euroluk ürüne verdiğin paradan ibaret..

    Konuma baktım ve blokladım pardon.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fictionpulp

    Eyvallah doğru tespit ama eksik.

    1. Si 2008 den itibaren FED tahvil almaya başladı her ay 85 milyar dolar para sürdü.

    2. Si musluğu kısmaya başladı ve 1 yılda tahvil alımını bitirdi.

    3. Sü ise şu an o dönem yaptıgının tersini yapıyor ve faizi artırıyor. Sadece senin dediğin sebepten olsa 3 lerde seyrederdi, fakat faiz silahıyla dolar ana yurduna cekiliyor.



    Şimdi gelelim sonuca, 1. Si türkiyenin marifeti değil herifler krize girmiş dolar basmış biZe yaramış vs...

    2.si adam normale dönüyorum demiş tahvili azaltarak bitirmiş dolar artmış, burda da bizlik bişey yok.

    3. Sü faiz arttırıp yatırım cekeceğim dolar ana yurduna dönsün deyip bunu yapıyorlar ve dünyada dolar artıyor... burda da aktör biz değiliz.



    Peki soruyoum Nasıl oluyor da dolardaki sabit duruşun türkiyenin marifeti olmadıgını söylüyorlar da artışın tüm faturasını Türkiyeye kesiyorlar??? Burda ya cahil diyenlerin asıl cahilliği veya art niyeti ortaya cıkıyor. Siz Sadece Türkiyedeki yurtiçi meselelerin doların artışına etkisini incelemek isterseniz yurtdışı etkenlerden arındırmanız gerekir. Mesela Türkiyede %100 artmış ama brezilyada %70 arjantinde %75 .... diger gelişmekte olan ülkelerde %70lerde ise bu artış, Türkiyede yaşanan bunca şey %30 etkilemiş demektir %100 değil.

    İyide en az %30 luk artış sırf istikrarsızlık sebebiyle olduysa bu başarısızlıktır zaten daha ne olmasını bekliyorsun dolar 10 lira mı olacak.Bu kadar artış kobileri hatta büyük oyuncuları ezmeye batırmaya yeter yetti de.




  • Uçak42 U kullanıcısına yanıt
    Ne olacak yani mazot 1.5 tl olunca?

    Bitkiler mazotla mı sulanacak?

    Olacağı ne biliyor musun?

    Çılgın köylü tarlada drift atarken traktörün devrilmesi sonucunda ezilerek hayatını kaybetti haberleridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 10 yılda döviz ve altın değerleri. İbretlik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakamı örnek olsun diye verdim, hesabını yapmadım. Ama %30 ise bunun %100 nü yurtiçi istikrarsızlığa baglamayalım, %30 unu baglayalım dedim. Öte yandan Türkiyede yaşanan olaylar oynanan oyunlar, patlayan bombalar, darbe teşebbüsleri vs.. Hangi gelişen ülkede olsa durum kesinlikle daha beter olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.