Şimdi Ara

Son 1 Haftada 2 Tane 1.5TB Hdd Katili Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son 1 hafta içinde 2 adet 1.5tb hdd aldım. sırasıyla ikiside aynı sorunu verdi. Sorun şu ki hdd yi sisteme bağlıyorum ve azami 7-8 saat sonra bilgisayar kilitleniyor. Arkasından bilgisayarı yeniden başlattığımda diskin içine giremiyorum ve diski biçimlendirin uyarısı alıyorum. Diski biçimlendirdiğimde de artık disk 465gb oluyor. Sistem 1.5tb yi 465gb olarak görüyor.
    Merak ettiğim ne gibi bir problem olduğu.
    Anakartım: Gigabyte GA-M61PM-S2 rev.2.0
    Güç Kaynağı: Seasonic 430W
    Ekran Kartı: entegre geforce 6100
    Anakart çip seti: Geforce 6100 / Nforce 430

• Boyutu daha küçük bir hdd ile deneme fırsatın oldu mu? 250 Gb falan...
  • Şu ana kadar sistemimde 80-250-300-500-640 GB boyutlu hddler kullandım ve kullanıyorumda. Hiç böyle bir sorun yaşamadım.
  • Şimdi Arena teknik servisiyle görüştüm. İlk başta diski tam kapasite sorunsuz bir şekilde görüyorsa anakartta bir sorun yok dediler. Sorun disklerde diyorlar.
    Bu arada bozulan diskler 1.5tb seagate 7200.11 model. Bu modelin herhangi bir sorunu var mı yok mu bilmiyorum. Acaba elinde bu disklerden olupta sorunsuz kullananlar da varmı arkadaşlar?
    Allah'ım neydi günahım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 5 Şubat 2009; 13:46:14 >
  • napıyon okadar alanı anlamadımki
  • 7200.11 SEAGATE HDD'lerde ciddi sorunlar olduğunu okumuştum bir yerde.

Hiç kullanmadığım için tam bilmiyorum ama. Yine de belirteyim dedim.

Şu anda bu tarz hatalardan dolayı Seagate 7200.11 serisi için yeni bir firmware çıkarttı diye biliyorum ama sorun neydi, bu firmware ne kadar çözdü bilmiyorum inan. Emin olmadan yazıyorum zaten bir araştır bu durumu.
  • Şimdide Seagate'nin diğer ithalatçı distiribütörü ile konuştum. Hatalı bir serinin olduğunu ama benim diskimin hatalı seri olanlardan olmadığını söylediler. Ve bunun gibi bir sorunda daha önce hiç çıkmamış. Sonuçta gönderin yenisiyle değiştirelim dediler. Ama yeni gelecek diskte böyle yaparsa diye telaşlanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral

Şimdide Seagate'nin diğer ithalatçı distiribütörü ile konuştum. Hatalı bir serinin olduğunu ama benim diskimin hatalı seri olanlardan olmadığını söylediler. Ve bunun gibi bir sorunda daha önce hiç çıkmamış. Sonuçta gönderin yenisiyle değiştirelim dediler. Ama yeni gelecek diskte böyle yaparsa diye telaşlanıyorum.

Seagate 'in 1 TB lik yeni hdd lerinde sorun olduğu yönünde birçok yerde haber var. Firmware güncellemesi yayınlandı geçenlerde ama yine de sorunlara tam bir çözüm getirememiş. 1.5 TB değilde 750+750 veya harici olarak alma şansın varsa öyle al bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 6 Şubat 2009; 8:27:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.