Şimdi Ara

Son 1 aydır yaptığım iş görüşmelerimi anlatıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bilen ve hatırlayanlar varsa şu konudan beni hatırlarlar :http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=107169879

1 aydır iş arıyorum ve aradığım işler sadece yazı geçirmelik, vasıf gerektirmeyen işler. Turistik bir yerde yaşıyorum 2 dil biliyorum 2 üniversite okuyorum.
    Neyse muhabbete giriş yapalım bu 1 aydır pek çok iş için görüşmeye gittim bazıları çok saçma ve bazıları da daha verdiği ilandan bile haberi yok!

1. görüşme (market işi ile ilgili)
    Adamlarla görüşürken bana işi anlatmaya çalıştılar ama hiç bir şey anlamadım. Market raflarında ürünleri kontrol edecekmişim o ürünleri büyük marketlere daha çok sattıracakmışım, bütün büyük marketleri dolaşacakmışım, bunun için güler yüzlü olacakmışım falan filan. Ben dedim ki ben sizin anlattığınız işi anlamadım ve yapamayacağım kusura bakmayın.

2. görüşme (Otelde bulaşıkçılık)
    Adam bana diyor ki sabah başlayacaksın sonra bulaşık ne zaman biter belli olmaz ama öğlen 3 gibi bitebilir sonra 2 saat ara vereceksin sonra tekrar geleceksin gece 10a kadar duracaksın aylık 1000 tl dedi ben de bir düşüneyim dedim o da tamam sen düşün kabul edersen yarın sabah gel başla dedi ben de sabah gittim başka birini aldığını söyledi.

3.görüşme (Otelde bulaşıkçılık)
    Gittim muhabbet felan ettik adamlarla zaten oteli yeni açmışlar çok fazla müşterileri de yoktu. Neyse aşçı geldi adam bildiğin meymenetsiz sinirli bir tip ve adam bana direkt dediki ya sen bir düşün hatta 1 hafta felan düşün dedi. Ben de zaten beni istemediğini anladım uzaklaştım oradan.

4.görüşme (Otelde resepsiyonist)
    İnternete ilan vermişler ben de ilana öz geçmişimle başvurdum fotomu da gönderdim eğer beni kabul ediyorsanız geleyim dedim sonra 1 saat sonra aradılar okey come on beybi dediler. Otel çok uzaktaydı ve elektrikli motorla 1 saat yol gittim neyse sonra otele ulaştım bana dediler önce şu formu doldur dediler. Aldım formu baktım o kadar saçma sorular vardı ki, zannederseniz beni nüfuslarına alacaklar. Sorulan sorulardan bazıları : ayak numarası, gömlek numarası, pantolon numarası, son okuduğum kitap, dergi, roman gibi saçma sapan sorular şu an pek çoğunu unuttum ve zaten ben çoğunu da boş bıraktım. Formu tamamladım sonra bana müdür yok dediler. bekleyecekmişim dediler. Sıcağın altında 2 saat bekledim sonra müdür geldi ve görüşmemiz SADECE 2 DAKİKA ALDI! Evet yalan söylemiyorum yada abartmıyorum gerçekten 2 saat bekledim güneşin altında ve sadece 2 dakika görüştük. Adam aldı eline formu baktı baktı dedi ki eğer istersen seni bell boy olarak değerlendirebiliriz dedi ben de dedim ki ama ben size internetten başvurdum resepsiyon için ve siz de görüşmeye çağırdınız şimdi bell boyluk diyorsunuz neyse olur dedim siz düşünün benim için sorun yok yaparım dedim. O da okey lets go dedi öyle sonra ne arayan var ne de soran.

5.görüşme (Bir tane firmanın face, twitter gibi hesapların yönetilmesi işi)
    Oturduğum yere çok yakın olan bir firma face twit gibi sosyal medya hesaplarının yönetimini yapacak olan bir elemana ihtiyaç duyduğunu belirten bir ilan vermişti sonra internetten başvurdum beni görüşmeye davet ettiler. Gittiğimde ise ne için geldiniz diye sordular dedim siz dedim internet işleri hani şu sosyal hesaplar varya facebook twit felan onları dedim yönetecek eleman lazımmış derkene o da anlamadım neyse sen şu formu bir dolduruver dedi.. ben de öhm tamam peki madem doldurayım dedim... yine bir form doldurdum ve beni form ile birlikte firmanın sahibiyle görüştürdüler. Firmanın sahibi durdu durdu sana ne iş verebiliriz dedi, ben de dedim almanca ingilizce biliyorum dedim o da çıkardı 150 tane felan broşür al dedi bunları dedi turistlere ver ve bana müşteri getir dedi. Ben de tamam dedim aldım elime 150 tane felan broşür gittim insan kaynaklarına ben dedim kaç saat çalışıcam kaç para alıcam. Bana dedi her gün sabah 10dan gece 10a kadar aylık 1100 dedi. Tamam dedim çıktım caddeye ingiliziydi almanıydı broşürleri dağıtmaya çalıştım ve 6 saatte sadece 6 tane dağıtabildim zaten 4 saatten sonra ayaklarım ağırmaya başladı. Ertesi gün gittim işe firmada herkes bana bakıyor mal mal, sonra biri dediki ya dedi sen caddede dedi o kadar sıcağın altında yanıyorsun sana bir şemsiye koltuk ayarlayalımmı dedi, bende hayır dedim bu broşürleri dolaşarak dağıtmam gerekiyor. Başladım sabahın 10unda baktım ne zaman geçiyor ne de kimse beni sallamıyor. Saat 12 oldu karnım acıktı ve ayaklarım ağrıdı. Dedim böyle iş olmaz dedim direkt eve gittim sonra beni ne arayan var ne de soran ayrıca broşürler elimde kaldı.

6.görüşme (Bir otelde mutfak yardımcısı)
    5 kişilik lojmanda kalmamı istediler. Günlük 12 saat çalışacakmışım aylık 1000 tl ve mutfağı görseniz varya o kadar kalabalık ve boğucuydu ki. bir sürü aşçılar bir yerden bişeler yapmaya çalışıyor sürekli çok sesler var. Yani ben orada 5 dakika bile zor durdum. Ayrıca kalmamı istedikleri 5 kişilik lojmanda kalan elemanların hepside doğudan gelmiş, türkçeyi zor konuşan tipler. Onlarla ben gece nasıl uyuyabilirim? Gece gaz çıkaranından, hera vara vara konuşmalarına kadar pek çok dayanılmaz işkenceyi çekemezdim heleki 1000 tl için.

Sonuç olarak işsizim ve özel sektörün ne kadar acımasız ve insan hayatına ne kadar değer vermeyen bir sektör olduğunu görmüş oldum. Ben üniversite bitirsem bile bir şeyler değişeceğini sanmıyorum yine işsiz kalıcam çünkü hepimiz biliyoruz ki torpilimiz yada babadan kalan bir sermayemiz olmadıkça, bu özel sektörde bizi eşşek gibi çalıştıracak olanlara koyun gibi gitmek zorunda kalacağız. Okuyup bitirdiğiniz bölüm zaten tıp yada mühendislik felan değilse, o halde siz de bendensiniz.
    Bir insan günde en fazla 8 saat çalışabilir ki 8 saat bile çok. Ayrıca 1000 tl gibi komik bir rakam gerçekten utanç verici.
    Özel sektördekilerin tek istedikleri günde 12 saat çalışacak bir köle ve tüm hayatlarını çalışarak harcayacaklar!
    Onlar hep araba alacak, karıylarıyla gece pişbirik oynayacak ama bizler bir köle olarak günde 12 saat çalışıp, ayda 1000 tl alıp faturaları ödeyip zar zor yaşayacağız.

• türkiyede özel sektör kazık çünkü türkiyede insanın canının değeri yok. Adam ne bakıyon lan diyip can alıyor 2 3 yıl yatıp çıkıyor
  • Son derece haklısın, zamanında özel üniversitede okumadıgım için çok pişmanım. Zar zor memur olabildim ve amaçsızca çalışıyorum. Hayatlarımızın sınırını çizmişler biz içinde debelenip duruyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güzeli çalışıp öğretmen olmak. Çok rahat meslek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş ayıptır sorması hangi üniversitelere gittin ve hangi bölümlere girdim ? (Almanca öğretmenliği ve isletme onu biliyorum da bunlar hangi üniversitede?)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla zeki degilsin galiba

• Almanca İngilizce biliyorsun
    2 Üniversite okuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 1 Temmuz 2015; 14:33:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet neden şaşırdın?
  • Türk insanı yümsüz , iş ararlar beğenmezler AÇIZ derler! Dershane ve okul kantinimiz var günlük 25 30 tl işleri okulda saat 2 de bitiyor rahat 30 tane eleman cıktı isten en fazla 1 hafta duruyorlar bide cıkıp iş yok derler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

Bende bugün bir kafeye gittim eleman ariyorlarmis,paraya ihtiyacım yok öylesine vakit geçirmek için.kadın geldi daha önce nerde çalıştım yaş kaç vs vs sonra ukala bir tavırla 4 de tekrar gel dedi.kafeyide görseniz siktiri boktan bisi müşteri bile yoktu.öyle bi baktiki bizim kafeyi ne mühendisler ne doktorlar istedi de iş vermedik bakisibugün 4 de tekrar gidicem kafami attirirlarsa ağızlarının payını vermeyi dusunuyorum

oo küfür alırım bi 15 days

• quote:

Orijinalden alıntı: mrafisır

quote:

Bende bugün bir kafeye gittim eleman ariyorlarmis,paraya ihtiyacım yok öylesine vakit geçirmek için.kadın geldi daha önce nerde çalıştım yaş kaç vs vs sonra ukala bir tavırla 4 de tekrar gel dedi.kafeyide görseniz siktiri boktan bisi müşteri bile yoktu.öyle bi baktiki bizim kafeyi ne mühendisler ne doktorlar istedi de iş vermedik bakisibugün 4 de tekrar gidicem kafami attirirlarsa ağızlarının payını vermeyi dusunuyorum

Şikayet etmessen adam degilsin gerçi herturlu velet olduğun belkide neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-B -- 1 Temmuz 2015; 15:14:22 >

• Baya sağlam yazı olmuş eyvallah

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrafisır

quote:

Şikayet etmessen adam degilsin gerçi herturlu velet olduğun belkide neyse

şikayet etmiyorum etmicemde buranın adminlerinden kaçmaz ondan diyorum

• çok yanlış iş arıyosun türkiyedeyiz torpille iş bulman lazım
    veya gezip küçük restaurant, büfe gibi yerlerde eleman ilanı var mı diye bakacaksın

• meksika erkeği kullanıcısına yanıt
    Bunlar varken iş bulamamanıza

• Ben 4 yıldızlı otelde Restorant Komiliği yapıyorum. 14 saat çalıştığımı bile biliyorum. Cidden kötü bir iş. hele 100 tl veriyolar en yakın vakitte çıkıcam adam akıllı otelde işe giricem
  • 12 saat calıstırmak kanunen suc zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.