Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.635
Cevap
34
Favori
276.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba aranıza yeni katıldım

    2005 dacia scalam var. sıfır almıştım o zamanlar bütçemin sınırını zorlayıp sıfır istediğim için bu aracı tercih ettim.
    haeln biniyorum ve 80 km yi geçtik. gördüğüm artılar ve eksiler şimdiye kadar yazılanlarla nerdeyse aynı.
    sağolsun beni hiç yolda bırakmadı. her yıpranan araç kadar masraf çıkardı.
    teybini değiştirmek istiyordum renonun servisinde 800 liraya satıldığını görünce vazgeçtim.
    -40 da sorunsuz çalıştığını gördüm.
    10 lirayla 75 km yaptığımıda bilirim.
    tek sorun teker ve motor sesinin içeri çok duyulması. ama teybi açınca sorunda kalmıyor:))

    herkese hayırlı günler.
  • bundan önceki aracım 95 model şahin s idi. sollama yapamaz 100 u gecemezdim istesemde olmazdı ha şahinle 160 bastıgımıda bilirim, ama şartların olgunlaşmasını beklemek gerekirdi. solenza aldım biraz iri oldugum için koltuk bana biraz ufak geliyo. hidrolik direksiyon bile şahin kullanmaktan iyidir.
    kafama takılan tek şey herkes cok az yakıyor demiş ben bi türlü az yaktıramadım ya benim arabada bi sorun var ya da başkaları ekonomiyi gerçekten iyi biliyor.
    bagajı ve çamurlukları bir döşemeciye kaplatırsanız 150-250 tl arası ses kesiliyor. yok eger kendiniz keçe-kumaş veya ona benzer bir malzeme ile kaplarsanız ses yine kesiliyor.ses almasının tek nedeni araçta keçe kullanılmamış koltukları söküp döşemeleri de sökerseniz elinizdende iş geliyorsa bütün aracı 75-100 tl ye kendiniz izole edebilirsiniz.

    şahin-doğan-kartal-broadvay den 250 gömlek üstün bir araç kuş tayfası bir araç alnaktan sa bunu alın pişman olmazsınız.




  • Merhabalar, yaklaşık 1 yıldır solenza kullanıcısıyım ve o zamandan bu yana forumu takip etmekteyim. Solenzamda çıkan problemleri çözmemede bu forum çok da faydalı oldu. O yüzden herkese paylaşımları için de teşekkür ederim. Aracımı alırken ben de çok emin olmadan almıştım ama artık doğru bir tercih yaptım diyorum. Bir yıldır sadece bakımlarını yaptırdım biniyorum.
    şimdiye kadar 2 farklı sorun yaşadım:
    1- yağmur yağdığı zaman ön alt taraftaki kalorifer ızgaralarından su alıyordu. ön tarafında su gideri yolunda biriken pislikleri, yaprak, dal, vs. artıklarını temizleyerek sorunu giderdim. Bunu da burda okumuştum.
    2- Arka cam rezistansı çalışmıyor. Sanırım 100-150 tl. civarında bir miktarla cam değiştirme işine girecem.

    Bir de sormak istediğim, bu araçların kasası ne kadar sağlam, elinde çarpışma testi görüntüsü, linki olan arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim.

    Herkese kazasız belasız sürüşler.




  • Arkadaşlar herkese selamlar. ben ankaradan kaan. aranıza yeni katıldım. daha doğrusu katılacağım inşaallah. Bir tanıdığımda 2004 solenzo scala var. araç 95binde ve bir parça değişeni var. 11.000 TL. istiyor. benim piyasasından haberim yok. fiat uygunmu. şuan scala piyasasını bilenler yanıtlarlarsa çok sevinirim. bu arada hiç bilmediğim bir araç solenzo scala. masraf onarım bakım. vs... birde daha önce aldığım araçlardan hep zarar ettim. elimde kaldı. satışında çok zorlandım. bu scala böylede problem yaratırmı bana. en çok korkum da bu. aracın artı ve eksilerini yazarsanız, velasılın bu araç hakkında beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
  • Selamlar kaan0603, bence pazarlıkla 10500 veya 10750 ye alabilirsin arabayı. Her ne kadar 95000 km.de, ve değişeni de olsa araba solenzanın en full olanı. Ama alırsan pişman olmassın bence. ben geçen yıl rapsodi modelini aldım full bakımını 125 TL ye yaptırdım (tüm filtreler, bujiler, yağ vs. değşti). Bu ay başı 10000 km. bakımı için sanayiiye yeniden gideceğim. Parça konusunda, fiyatta yakıtında sıkıntı yaşamassın diyebilirim. Ama tabii almadan önce bilen birine veya ustaya göstermelisin. tabii bir de tramer kayıtların baksan iyi olur. hayırlısı olur umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhan2010

    Selamlar kaan0603, bence pazarlıkla 10500 veya 10750 ye alabilirsin arabayı. Her ne kadar 95000 km.de, ve değişeni de olsa araba solenzanın en full olanı. Ama alırsan pişman olmassın bence. ben geçen yıl rapsodi modelini aldım full bakımını 125 TL ye yaptırdım (tüm filtreler, bujiler, yağ vs. değşti). Bu ay başı 10000 km. bakımı için sanayiiye yeniden gideceğim. Parça konusunda, fiyatta yakıtında sıkıntı yaşamassın diyebilirim. Ama tabii almadan önce bilen birine veya ustaya göstermelisin. tabii bir de tramer kayıtların baksan iyi olur. hayırlısı olur umarım



    Ferhan teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

    arkadaşlar daha başka paylaşımı olan varsa bekliyorum...
  • Aracın crash testi yok ama şu videodan ve internette genellikle bulgar ve romanya sitelerinden kazalı solenzalara baktığım kadarıyla aracın motor kısmı darbeyi kabine iletmiyor pek. Genelde önden darbeliler var nette. Video şu;http://www.youtube.com/watch?v=LLH4x9LyVUw tabii kaza hiçbir sürücünün istemediği bir şey ancak tabii başa gelmeyecek bir olay da değil sonuçta. Ancak solenzadan da euroncap'tan 4 yıldız almasını da beklememek gerek.

    Bu arada aracın fazla yakma konusuna gelince ilanlara bakıyorum netteki, satıcılar 16-17kr yakıyor vs diyor genelde. Bu araçlar ne ile çalışıyor anlamıyorum. Benim aracımda 30litrelik lpg tüpü mevcut. Lpg 2.3TL desek ben 300km yol gidiyorum dolu depoyla. KM'de 23kuruşa denk geliyor...




  • evet yolcu kabininde pek bir problem görülmüyor. video için teşekkürler bu arada. Yakıtta 16-17 kuruş yaktığına kesinlikle inanmıyorum benzin 4,13 TL LPG 2 küsür TL olmuşken çok zor bence de? Aracın kabahati yok tabii. bu arada ben de artık lpg taktırmayı düşünüyorum aracıma. baş edemez oldum artık :)
  • arkadaşlar korna rölesini bulamadım bilgisi olan paylaşabilirmi acaba?


    bende 2004 raopsodi modeli var 7,5 litre gaz aldım lukoilden 15 TL ye karma kullanımda 95 kilometre yol yaptı.(tamamen lpgli kullanımda ölçülmüştür) lpg sistemim lavoto zmanında 2000 liraya takmışlar.
  • Bu arabanın orjinal teybinin markasını bilen var mı? Bende 2004 solenza Rapsodi var. Ekranın yarısı kayıp. Arabaya ne zaman bakım yaptırsak teype şifre girmek tam bir eziyet oluyor.
  • bakımı sanayide yaptıran arkadaşlar; sadece yağ filtrenizi kesinlikle yetkili servisten orijinal olarak temin edin..bu parça motor için hayati önemdedir.
  • Radyonun markası Philips Radiosat. Ancak model numarasını bilmiyorum.
  • başka bişeyler için forumdaydım, eski arabamın forumundaki sorular yazılanlar eski günlere götürdü beni ben lpgli kullanıyodum fema markaydı tüp, 1,50 lira fiyattan gaz alıyodum km'de 11-12 kuruş yakıyodu, hatta o zaman daha ucuza gaz denk getiriyodum dahada az yakıyodu, şimdi 2 lira olsun gazın litresi 15 kuruş yakalanabilir km'de bence. ve öyle 90la da gitmiyodum sabit, ortalama hızım 110dan aşağı olmuyodu. şimdi araba alıcam inşaallah, yine solenza alsammı diye düşünmeye de başlamadı değilim açıkçası

    quote:

    Orijinalden alıntı: ferhan2010

    evet yolcu kabininde pek bir problem görülmüyor. video için teşekkürler bu arada. Yakıtta 16-17 kuruş yaktığına kesinlikle inanmıyorum benzin 4,13 TL LPG 2 küsür TL olmuşken çok zor bence de? Aracın kabahati yok tabii. bu arada ben de artık lpg taktırmayı düşünüyorum aracıma. baş edemez oldum artık :)




  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-tertemiz-arac-2004-model-10bin-lira-49268816/detay/

    SOLENZA BAKAN ARKADAŞLARA DUYURU ÇOK TEMİZ ARAÇ

    KENDİ ARACIM GİBİ SÖYLEMİYORUM AMA PİYASADAKİ SOLENZALARA GÖRE GERÇEKTEN ON NUMARA

    ORJİNAL 75000 KM

    AYRICA İZMİR DE OTURUYORUM VE AYLIK ORTALAMA 150 200 KM YOL YAPIYORUM

    KM DE 25 KR(80- 90 KM HIZLA) GAZA BİRAZ FAZLA YÜKLENİRSEM (130 ÜZERİ):) 28 KR BENZİN YAKIYOR

    YOL TUTUŞUDA İYİ DENEBİLİR 185 KM Yİ GÖRDÜM OTOBANDA ZATEN 220 İBRE KOYMUŞLAR FAZLA ZORLAMADIM

    KISACASI BİNİLECEK ARAÇ BEN MEMNUNUM AMA TABİ ALIP BİR İKİ AY SONRA SATMAK İSTEMİYORSAN

    ÇÜNKÜ PİYASADA PEK ADI GEÇMİYOR AMA ESKORTLARDAN DAHA ÇABUK SATARSIN AYRICA ON BASAR O

    ARAÇA ,LADA DANDA DAHA ÇABUK GİDER BUNU HERKEZ BİLİYOR,PROTON HİÇ BENCE HİÇ YANINDAN

    BİLE GEÇMEYİNN




  • Herkese merhabalar. bir çarpışma görüntüsü de benden.http://www.youtube.com/watch?v=yvo0u-HZJIA linkinden izleyebilirsiniz. Anladığım kadarıyla solenzaların kasa dizaynları da devrilmelini önemli ölçüde önlüyor.
  • BU ARACDAN DUSUNUYORUM ALINIRMI SIZCE...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhan2010

    Herkese merhabalar. bir çarpışma görüntüsü de benden.http://www.youtube.com/watch?v=yvo0u-HZJIA linkinden izleyebilirsiniz. Anladığım kadarıyla solenzaların kasa dizaynları da devrilmelini önemli ölçüde önlüyor.


    Bu videoda böyle bir alaka kurulamaz, kafa kafaya çarpışmıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H7K7N

    BU ARACDAN DUSUNUYORUM ALINIRMI SIZCE...




    arabadan ne beklediğine bağlı, beklentin az yakması, sorun çıkarmaması, kliması otomatik camı, hidrolik direksiyonu falan olmasıysa tabi ki alınabilir ama daha fazla beklentin varsa, konforlu olsun içine ses gelmesin performanslı olsun diyorsan, beklentilerini karşılamayabilir. güvenlik konusunu tartışmışlar, frenleri pek iyi değil ama yol tutuşu gayet yeterli, takla konusuna gelirsek, bence ağırlığının fazla olması ve arabanın yüksek olmamasından dolayı bence kolay kolay deviremezsiniz bu arabayı.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-daha-temizi-yetkili-bayide-kacirma-uzulursun-52335948/detay/

    kendi kullandığım araç otomatik araç ihtiyacım olduğu için satıyorum eşim kullanamıyor.
    gayet memnunum araçtan lastikler 14'' çelik jant yol lastiği takılı içeri ses neredeyse hiç gelmiyor.daha önce safran da kullandım mersedes de

    ekonomik araç istiyorsan illaki benim aracımı alman şart deyil ama temiz bir araç bul baktır sağına soluna

    özellikle de aks ve ön takımına baktır.önden çekiş oldugu için bütün dacia larda olduğu gibi ön takımından akslarından sorun olabilir. sonradan masraf yapma

    megan 2 şanzuman var araçta clio 1.4 mpi motor alt takım renault komple aerodinamiği oldukça iyi

    tek kusuru biraz tipsiz olması buda bana bir engel teşkil etmiyor.Hava fiyaka peşindeysen tavsiye etmem çünkü hiç yok ama ekonomi istiyorsan gayet ekonomik 1000 km yaptım geçen hafta 130 tl yaktı uzun yol karışık

    şehir içinde 15-16 kr yakıyor lpg de




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.