Şimdi Ara

...::Solenza Klübü::... (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.635
Cevap
34
Favori
276.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uchitel

    Cam motorları üretim hatalı. yeni araç ama motorlardan acayip ses geliyor.Kapı ve kaput meteşeleri çabuk paslanma. açılıp kapanma sorunu çok var (6 liralık pas sökücü ve yağlayıcı ile sorun çözümü kolay)
    an takım sesleri
    kapı klitleri sökülüp yağlanmalı yoksa klitli kalıyor
    tavandaki antenin etrafından içeri su sızması vardı. içerden lamba sükülüp anten sökülüyor ve etrafına slikon sıktım.
    far yükseklik anahtarı sağlıklı çalışmıyorfren pedalınında paslanıp basılı kalması
    kontak anahtarında kod okuma sorunu yaşanıyor. hemen yedek yaptırılmalı
    hidrolik direksiyon hortumları çabuk çatlayıp yağ kaçırma sorunu v.s....
    bunlar kullanmadan çok malzeme kalitesi işçilik kalitesi ile alakalı
    sonuçta bakım yapmayı bilmeniz gerekiyor..
    aaa unutmadan birde arka cam rezistansı telleri hep yanmış. bu sorun hepsinde var. açık unutmayacan elle kapatıcan yoksa yanıyor.
    çoğu araçta ısınınca otomatik kapanır. daha ne deyim Solenza.



    Bendede yaşadığınız bazı sorunlar mevcut.
    Sağ cam kaparken dehşet bir ses çıkarıyor. Camlarla oynayabilirsiniz, şöyle ileri geri, yukarı aşağı rahatça oynatılabiliyor. Olmaması gereken bir durum.
    Far yükseklik ayarı bendeki aldığımda çalışmıyordu, bende fara giden teli farın üstündeki yerinden çıkararak komple iptal ettim. Bu tel yuvasından çıkmış olabilir siz bir kontrol edin.
    Birde aklıma gelmişken başıma geldi diye söylüyorum, far ayarı yaptırırken ilk usta ikinci ayar yerini bulamadığı için tek yerden ayar yaptı, fenni muayeneden geçememiştim. Farın arkasındaki plastik contanın altında ikincisi, bunu bilmenizde fayda var.
    Kapılara düzgün oturuyor ama açıp kaparken arka kapılarda sorunlu oluyor. Bakımsızlıktan olabilir.
    Arka cam rezistansının 3 şeridi çalışmıyor. Bunun için elektronikçilerde gümüş sırlı boya varmış. Kesik olan yerler boyanarak sorun çözülüyormuş. 2-3 gramı 20 tl civarındaymış. Alıp kendim onaracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekalafat -- 18 Şubat 2010; 1:30:22 >




  • Sağ camdaki ses sadece benim arabaya özel zannediyordum okuyunca şaşırdım. Aldığımdan benri o iğrenç ses var. Ne zaman arabaya ilk defa binen birisi camı kapatmak istese o iğrenç ses çıkıyor ve ardından gülüşmeler başlıyor. Sonra far ayar düğmesi, aldığımdan beri hiç çalışmadı. Neyseki cam rezistansında bir problem yok. Bu arada daha önce yazmıştım cam krikosu değiştirdim diye sol tarafta artık o da dansöz gibi kıvırıyor. Galiba bunlar her solenzada olan sorunşar. Yinede seviyorum arabamı...
  • Ben cam motorunu serviste değiştirmedim. Bunlara uyan motoru bosch marka yansanayi ürünü alıp motor ve telleri ve camın sağa sola oynamasına sebep olan plastik aksam değiştirdim. şimdi ses yok ve oynamada yapmıyor hemde kaliteli uzun ömürlü bir motoru var.
  • Cam motoru ve kızak problemi benim araçta da var. Cam motorundan acayip ses geliyor. Arada sol kapının camı ortada takılıyor elimle yukarı çekmek zorunda kalıyorum. Camı yukarı otomatikten kaldırırken pat öne doğru kayıyor sonra teller sıkışıyor... Elimle arkaya doğru camı yerleştirmem gerekiyor. Falan filan.
  • Herkese Selamlar solenza klübü arkadaşlarım Bende 10 aylık solenza skalacıyım solenza kulübünü yeni gördüm yapımda yayında ve yorumlarıyla benim gibi fazla bilgisi olmayanları bilgilendirdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Ben 2 yıl Lada samara kullandıktan sonra sattım 8000 tl gibi param vardı araba alacaktım ama ne alabilirdim 97-98 Brodway veya 97-98 tofoş bunları da begenmedigimden degil ama düşünmüyordum eniştem bir arkadaşımda dacıa solenza var düşünürmüsün dedi ben hemen hayır dedim almassan alma ama bir görseydin dedi solenza ile 200 metre gitmeden fikrim degişti hidrolik direksiyon frenleri Kliması ve almaya karar verdim 2004 model 57000kmde Petrol yeşili 8200 tl aldım ve iyi ki almışım 60tl ye sinyal kolunu 140 tlyede eksoz yaptırdım kasımda da fenni muayenesini yaptırdım sorunsuzca biniyorum artık solenza klübünü sık sık ziyaret edecegim saygılar...
  • Geçenlerde direksiyon hidroliği kaçırıdığı için tamirciye götürdüm. Direksiyon hidrolik müşüründen kaçırıyormuş. Bu parça bilmeyenler için söyleyeyim direksiyon hidroliği eksilince içeride uyarı lambası yanmasını sağlıyor. Kibrit kutusu büyüklüğünde bir parça. Tamir imkanı pek yok. bir kaç yere sorunca hemen buldum. Yanlız fiyatı öyle bir parçaya göre bana kalsa çok yüksek. 80 tl bayıldım. 20 tl de işçiliğe verdik 100 kağıt gitti :)
    İsteyen müşürü içinden silikonlayıp iptal edebilir böyle bir durumda. Mahsuru direksiyon yağı bitince uyarı lambası yanmaz. Ama direksiyonu çevirirken çıkan ses zaten yeterli olacaktır uyarı için yağın bitmesi durumunda :) Herneyse ben orjinali bozulmasın diye yaptırmaktan yana oldum.
    Dirkesiyon müşürünün yeri sağ ön tarafta ve karter koruma sacının hemen üstünde bulunuyor bu arada.




  • Dacia solenza düşünüyorum max 30bin km civarı klimalı Hd lu temiz bir acaı kaça bulabilirim ve alırken nelere dikkat etmeliyim.
    Birde yedek parça sorunu varmı bu cihazlarda.LPg uyumu nasıl?
  • 30bin KM'de bulabileceğinizi pek tahmin etmiyorum. En aşağı 50bin'lerde bulursunuz temiz. Fiyatı da alacağınız aracın donanımına göre değişir. Bilindiği üzere Solenza'lar 4 farklı donanım paketi versiyonlarına sahip.

    Prima (Hidrolik direksiyon bile yok, sürücü kursları için bir ara çok gözde idi )

    Rapsodie (Hidrolik direksiyon var, ancak klima opsiyonel, sis farı, ön cam otomatikleri de öyle. Birkaç donanım eksiği daha olabilir.)

    Scala (İdeal versiyon. Klimaya, sis farına, elektrikli camlara, 4 hoparlöre, arka kafalıklara filan sahip.)

    Scala Sport Patch (Full donanımlı Solenza'ya yani scala versiyonuna çelik jant ve arka küçük spoiler eklenmiş versiyonudur.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qklavye

    Dacia solenza düşünüyorum max 30bin km civarı klimalı Hd lu temiz bir acaı kaça bulabilirim ve alırken nelere dikkat etmeliyim.
    Birde yedek parça sorunu varmı bu cihazlarda.LPg uyumu nasıl?



    60-70 bin aralığında temiz bulabilirsin. 9'a bulursan bence iyi fiyat. Üst donanımına göre 9,5-10'a kadar çıkabilirsin (müzik tesisatı, çelik jant, tüp v.s.)
    Benim gördüğüm kadarıyla öyle pek kronik sorunu yok. Olabilecek olanlar:

    Tüm cam kenarları conta altlarında, özellikle arka cam için çürüme. otomatik camların normal çalışıp çalışmadığı. far ayar düğmesi sağlıklı çalışıyormu.
    Bundan sonrası genel olarak ikinci el arabada dikkat edeceğin hususlardır.

    Km orjinal mi? Bunu arabanın döşemesi, direksiyon simidi, vites körüğünü genel durumundan anlayabilirsin. çok eskimişlerse araç 100 binden aşağı değildir. Özellikle direksiyon kılıfı kullanmamış ise direksiyon simidinden anlayabilirsin.
    Fazla masraf çıkarmasın diyorsan;
    triger kayıp deşimi (deşimi 150yi bulur) sor, yetkili serviste yapılmışsa genelde motor üzerinde bir yere değişim km'si etiket olarak yapıştırılıyor.
    Debraj baskı balatanın durumu (değişimi 200-250 arası tutar işçilik fiyatına göre)
    ön düzende sürüş esnasında ses gelip gelmediği
    amortisörler çift 260: arabanın kaputun üstünden bastır, iki tarafta eşit zamanda kalkmalı, geç kalkan taraf patlaktır. birde piston üzerinde yağ sızıntısını silmedilerse görebilirsin.
    salıncak, rot, rot başı (bunlarda 150-200 arası tutar)
    aks (keskin dönüşlerde gaza yüklendiğinde aks bozuksa takır takır ses yapar) çifti 300 tl
    fren diskinin fazla aşınıp aşınmadığı (çifti 100 tl)
    Akünün durumu 120 tl (inci akü, 60 amper)
    Lastiker ( ortalama dört lastik 300-400 arası)

    bunlar üç aşağı beş yukarı seninde tespik edebiliceğin masraf açabilecek noktalar. Ucuz etin yahnisi yavan olur. Ben düştüm bu hata. Yukarda yazdığım masrafların hepsin yaptım, fazlasıda var :)

    işin özü temizini bulunca kaçırma, bu rakama binilecek yüksek modelli, mekanik parça sıkıntısı olmayan en iyi seçenek diyebilirim.




  • merhaba ızmırdeyım 85 bınde tamamen orjınal dacia solenzamı satacagım. aracın kazası boyası eksıgı yoktur servıs bakımlıdır. ılk sahıbıyım dolayısıyla ılk goz agrısı hep bakınlı oldu. kıyamıyorum ama 9500 lıraya bırakacagım. aracı bılen bırıalsın ıstıyorum. ılgılenen olursa menalaus@hotmail.com adresınden gorusebılrırız. aracın sahıbınden com da ılanı yok sadece bu sıtede var. saygılar
  • Merhaba arkadaşlar,
    Dün 70.000 kilometrede bir Dacia Solenza Rapsodie 1.4 MPİ aldım. 8.000 TL.'ye. Bugünde hemen bakımlara başladım. Yaptıklarımı birkaç gün içinde iletirim. Görüşmek üzere.
  • Hayırlı olsun. Kazasız belasız mutlu mesut aracınıza binersiniz inşallah.
  • Selamlar . 2004 model dacia solenzam için çıkma sol arka stop arıyorum izmir içi . ister duy ile birlikte isterse duysuz sadece dış kabı olsun . elinde solenza sol arka stop lambası olan varsa pm atarsa sevinirim.
  • mrb bende yeni solenza rabsodi aldım volant dişlisi arızalı yetkili servise sordum komple volatla beraber oluyor dedi 740 lira çok şaşırdım bu clio veya megan nın volant dişlisi uymazmı acaba gercekten zor durumda kaldım tüp tsktırdım 50 tl lik tüple şehir dışı 400 km yol yaptım ilk aldıgım da 90km 100 km hızla seyrettim nekadar yakacak diye 410 yaktı ankara ısparta arası tekrar gittiğimde 120 / 130 km hızla mümkün oldugunca süratli gittim 400 km yol yaptı yani hiçbir degişiklik olmadı EGER VOLANT DİŞLİSİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR SA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM 2 3 GÜN İÇİNDE YAPTIRMAM GEREK ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
  • MSN ADRESİM SELİM-SELİM@HOTMAİL.COM SAYGOLARIMLA
  • merhaba tüm solenzalılara selamlar. Ben de solenzalı olma yolundayım. Bu gün aklıma şüpheler düştü takla atma meselesi ile ilgili bu solenza takla atma problemi olan bir araçmı dır siz kullananlar dilinden yazarsanız çok sevinirim. Diğer forumda çok kötü şeyler okudum ama siz kullananlara itibar ediyorum
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Dacia kulübü olarak 3. istanbul bulusmasını gercekleştirmiş bulunmaktayız. :) Dacia gönül veren istanbul sakinleri güzel bir haftasonu gecirdi. Yararlı güzel sohbetli bir bulusma oldu. Gönül isterdi ki sayı cok olsun inşallah diğer buluşmalarda bu sayıyı ikiye üce katlanır...
    Sizlerle de paylaşmak istedik.. Stepway olan benim arac

    http://www.daciakulubu.com/showthread.php?tid=1061&pid=12250#pid12250
  • "Merhaba. 2004 model ilk sahibi olduğum Daca Solenza'mı ihtiyaçtan satacağım. Araçta değişen, boyanan parça yok. Herşeyiyle orijinal, ilk günden beri Renault Mais yetkili servis bakımlı. Bütün periyodik bakımları zamanından önce yapıldı. Şimdi 53 bin Km de. 60 Binde değişmesi gereken triger kayış setini de yine yetkili serviste km si dolmadan önce değiştirdim. Ben devlet memuruyum. Aracı sıfır km Neziroğlu Renault- Dacia satıcısından almıştım ve bütün bakımlarını da orda yaptırdım. Araç sorunsuz, en kçük bir eksiği ya da masrafı yok. 4 Lastiği yeni aldım. Ayrıca snoways vakumlu kış lastikleri de var. "

    Aracı sattım arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pampilo -- 30 Nisan 2010; 21:31:43 >
  • Merhaba arkadaşlar almayı düşünen olursa Dacia Solenza Scala Pack Sport ( En full versiyon) aracımı satıyorum.

    DACIA Solenza Scala Pack Sport 1.4 Mpi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24saatonline -- 24 Nisan 2010; 17:25:51 >
  • Solenza almaya karar vermiş arkadaşlar almadan önce bana danışın.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.