Şimdi Ara

SOLANA ağı saldırıya uğradı, 7000’den fazla cüzdan boşaltıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SOLANA ağı saldırıya uğradı, 7000’den fazla cüzdan boşaltıldı



    Gün geçmiyor ki kripto para dünyasından bir saldırı haberi duymayalım. Nirvana Finance, Nomad Bridge gibi kripto finans platformlarının saldırıya uğradığı haberinden sonra Solana ağından da kötü haber geldi.



    Solana ağına saldırı



    Geçtiğimiz aylarda da saldırıya uğrayan Solana ağı bu konuda oldukça şanssız. Sabah erken saatlerde başlayan siber saldırıda dakikada 20 cüzdanın boşaltıldığı ifade ediliyor. Ağırlıklı olarak şikayetler Phantom cüzdanından geliyor.



    Ayrıca Bkz.Nomad Bridge hacklendi, 200 milyon dolar kayıp



    Şimdiye kadar 8000 cüzdanın boşaltılmış olduğunu söyleyenler var. Cüzdanlardaki SOL ve USDC varlıklar ele geçirilirken para aktarımının hiç bir şekilde izlenemediği eleştirileri var. Yani hangi cüzdanlara transfer yapıldı şimdilik bilinmiyor.



    Binance patronu CZ yaptığı açıklamada yatırımcıların sorun çözülene kadar varlıklarını soğuk cüzdanlara veya Binance gibi merkezi borsalara göndermelerini istedi. Güvenlik probleminin ne zaman giderileceği ise bilinmiyor.









  • COIN'ler dünyanın başına büyük dert. Güya güvenli diye savunulan COIN'ler yatırımcılarını (aslında kumarbazlarını) dolandırıcıların tokat manyağı yapıyor.

  • Sol short denememiştim teşekkürler

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Hadi ordan nalaka

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saldiranlar bastakilerin kendileri azmettiriciler olma ihtimali kesinlikle yuksek ... Sasirmadim. Saldiri vs hikaye amac Kripto para yalan ruzgari sahane ...

  • Yazık bu coincilere birileri kaybedip diğeri kazanıyor biri satıyor diğeri alıyor mantık almıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Defi projelerinin çoğu sıkıntılı. Gerekli güvenlik tedbirlerini ya alamıyorlar ya da kasıtlı almıyorlar. Bitcoin hariç tüm coinlerde, projelerde, finans araçlarında yüksek risk vardır.


    Bireysel olarak alınabilecek tedbirlerde bir yere kadar korur.


    Paranızın çalınmaması için


    1. Düşük miktarlarda ki yatırımlarınızı likiditesi yüksek büyük borsalarda tutun. Asla 3. kişilerin size verdiği ağ cüzdanları veya sıcak cüzdanlarda tutmayın.
    2. Çok büyük yatırımınız varsa kesinlikle soğuk cüzdan kullanın. Borsaları sadece alım satım için kullanın paranızı borsalar veya sıcak cüzdanlarda tutmayın.
    3. Paranızın çalınmasını istemiyorsanız, kriptoya girmeyin. Banka v.s. gibi resmi hırsızlara gönül rahatlığıyla emanet edebilirsiniz.


    Dipnot: Piyasada ki yaklaşık 21 bin kripto paranın %99'u çöp, balon, güvensiz, dolandırma amaçlıdır. Parasını abidik gubidik coinlere yatırarak zengin olma hayalleri kuranlar dikkatli olsun.





  • Belli ki yakın zamanda koinlerde büyük çöküş veya bitiş yaklaşıyor, kimi borsalar başlarına gelebilecek iflaslara karşı kendini garantiye almak için cüzdanları boşaltıyor, sonra size saldırdılar diye işin içinden çıkıyor. Polis yok, savcı yok hak yok hukuk yok, kimsenin hesap soramayacağı bu sistemde para delisi bu adamların parmağı olmayacak da kimin olacak.

  • vay be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pow coinlere elli tane laf söylediler,yok enerji tüketiyor boşu boşuna yok çevreye zarar veriyor.Demek ki neymiş boşu boşuna değilmiş,gördük pos coinleri.

  • Direk Solana ağıyla alakalı bi durum yokmuş Açıklama yaptı solana Sahipleri hesaplarını kontrol etme izni verdiği bir uygulamada saldırı olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Luna faciasından sonra coin işi benim için bitti en iyisi uzak durmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam 5 dk da zengin oluyo şimdi taylanda eziyorlardır paraları

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.