Bildirim
Sola/sağa donerken sis farinin sol/sağ yanması.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Donüs yönündeki köşeleri aydınlatmak için. Köşe farı diye geçer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dönülen tarafı daha iyi aydınlatmak için
Normal far güçsüz mü kaliyor hocam? Tam bir bilgim yok :) merak ettim sadece.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende elite i30 var, donuste o taraf yaniyor ama geri vitese taktiginizda arabayi direksiyonu cevirdigin yerin tam aksi tarafi yaniyor cok iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: Captain[Js]
Normal far güçsüz mü kaliyor hocam? Tam bir bilgim yok :) merak ettim sadece.
normal far az açılı olarak dönebilir. Virajlarda katkı sağlar. Ama 90° lik dönüşlerde yetersiz kalabilir. Köşe farları daha geniş açıda aydınlatır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 20 Eylül 2014; 20:47:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Volkswagenlerde var genelde bu özellik. -
Kullandığım c4 te ve puntoda vardı. Hiç bir yararını görmedim -
Viraj aydinlatma sistemi deniyor.ama bir eksi yonu var donerken karsidan araba geliyormuş gibi oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: oxygen.
Viraj aydinlatma sistemi deniyor.ama bir eksi yonu var donerken karsidan araba geliyormuş gibi oluyor
Bu sistem o değil . Sola sinyal yakınca da yanmıyor . Hızınız 20-30 km den düşük ise Direksiyonu yarım sol yapmaya başladınız diyelim sol sis yanmaya başlıyor .
Sizin Viraj aydınlatma dediğiniz AFL far sistemi galiba . Mesela Passat larda dönüşe duyarlı sis farı var ama AFL yok sanırım .
Aslında benim de kafam karıştı ama bu ikisi farklı diye biliyorumMesela R ye takınca da ön sisler komple yanıyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 20 Eylül 2014; 21:57:57 > -
viraj içi aydınlatma deniyor,hem dönecegin yönü aydınlatıyor hemde yandan araç yaya vs. çıkarsa diye. -
O değilde ilk mersoda görmüştüm. Kendi kendime dedim ulan adam koskoca mercedese biniyor sis farının biri bozuk yanmıyor. Sonradan anladımki iş öyle değilmiş
-
-
C4'de hız 40 km.nin altında iken direksiyonu çevirdiğiniz taraftaki sis lambası yanıyor. Çevre aydınlatmasının yetersiz olduğu otopark, site içi, vs yerlerde çok faydalı ama normal trafikte pek faydası yok. En kötü tarafı da "sis farının biri yanmıyor" diyenlere laf anlatmak. -
Halk ağzında kedi gözü diye geçer.
çok güzel bir özellik.karanlık yerlerde dönüşleri daha geniç açı ile aydınlatıyor.belli bir hızın altında aktif oluyor 20-30 gibi.apaçiler her ihtimale karşı 2 sis lambasınıda kullanıyor -
Afl kullanıcı olarak biraz açıklık getireyim. Sağa- sola dönüşlerde golfler'de 508 de vs sis farlarında yanmaktadır ve görüntü açısından biraz kötü duruyor. Bu işin piri opel bence. Afl gibi harika bir sistem var. 30 km hıza kadar sağa sola dönüşlerde sislerden değil far yuvasının içinde ayrı bir sistemden aydınlatma sağlanmakta. 9 ayrı aydınlatma sağlıyor afl sistemi. Hızlara ve araç içi ağırlığa göre herşeyi kendi ayarlıyor hatta ve hatta özellikle uzun yolda uzun hüzme farları bile kendisi yakıp kapatmatta yolun durumuna göre. Önde bir kamera mevcut karşıdan gelen bir araç olduğunda uzunları kapatıyor veya önünüzde araç varsa uzunları kapatıyor aracı sollayınca tekrar uzunları yakıyor. Virajlarda yandaki tarlayı bile aydınlatıyor.
Geceyi gündüz yapıyor.
http://m.youtube.com/watch?v=vMMKBJuVq7o
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
farın dönmesi gerekir alttan yanan sis farı tek başına yeterli olmaz bence -
Ben i30'daki sistemden memnunum çünkü hem köşe farı hem sis farı yanıyor ve oldukça geniş bir alan aydınlanıyor,
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X