![]() Sol on tekerden 60 km yj gecince vinlama tarzinda bazen kesiliyor duyulmuyor... ugultu tarzi yuksek hizda daha cok duyuluyor ses geliyor. + geri viteste takip tam tur sola cevirip geri giderkende surtunme sesine benzer bir ses geliyor. Ustaya sordum on takim komple dagitilacak direksiyon kutusu revizyon gorecek deyince kalsin deyip dukkandan ciktim test surune falanda cikmadi. Neden dolayi yapar ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sol tekerden gelen garip ses 😔

-
-
Porye ile alakalı olabilir ancak geri giderken yaptığı ses aynı mı? Değilse kutuyla alakalı problem olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu nedir nasıl bir vites oranı koymuşlar öyle ? 5000 dd giderken 120 mi yapıyor ?
Soruna gelince ön takım büyük ihtimal porya rulmanı
Rot balancıya götür ön düzen kontrolü yapar nedir ne değildir söyler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kisa sanziman oranlari 100 km de 3300-3500 devir ceviriyor bu yuzden sehirici seri ve az yakiyor lpg de 100/8 litre tuketimi var sakin suruste max 9 litre 1.7 flash sanzimani takiyorlar uzun yola gidenler
Aks somunu varmis tekerin ortasinda buyuk bisey o gevsemistir diyorlar direksiyon kutusu olsa tikirti lakirti olur oyle bi ses yok yumusak direksiyonu orjinal kutusu heralde
bilye olabilir hocam
-
Uğultuysa porya rulmanı ama belki iç aks da diyebilirler. Dediğim gibi alt takım kobbtolü yaptırın 100-200 civarları birşeydi diye hatırlıyorum.
Ses gelen taraf jant, ses gelmeyen tarafa kıyasla çok daha sıcakmı.
üzerinde balans yapan bir yer bul, tekerleri tek tek döndürüyorlar. dönerken porye bilyası kaynaklı ses olup olmadığı anlaşılır
-
peki bu vınlama gelirken ayağını gazdan çekince ses kesiliyor mu? eğer kesilmiyorsa teker bilyası dağılmıştır.
ses kesiliyorsa aks.
kesin bilgi.
-
Hic denemedim ama viteste giderken otobanda gaz vermeyince geliyordu bosa almadim ne hikmetse kendi kendine duzeldi suan ses gelmiyor bende anlamadim yüksek hiza cikip bakacagim tekrardan dusuk hizda gelmiyor
Direksiyonu tam saga kirip geri geri gelirken bi surtunme sesi geliyor sadece aldigimdan beri mevcut
Tanidik bi lastikci var on takim kontrol etme 100 tl yaziyordu lastikciler rot-balans ayari yapar mi ? Rot balansci ayri mi oluyor ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X