Şimdi Ara

sol şeridi ihlal edenleri makaslama cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
10.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sol şeridi lüzumsuz yere işgal edenleri makaslamak gerekiyor geçen yine makaslaya makaslaya gidiyordum babam dedi oğlum bunun cezası büyüktür polis filan çıkar ceza yazarlar dedi. Dedim kaç tl 4000 lira filan dedi. Gerçekten 4000 tl mi? Eğer öyleyse yuh yani sol şeritten tospa gibi gidene ceza yazacaklarına makaslayana yazıyorlar. Bu nasıl adalet nasıl bir toplum olduk böyle?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannibal Corpse 666 -- 19 Temmuz 2019; 18:58:28 >



  • makas atmak magandalıktır.

    çözüm selektör ve korna. senin makas atman olayla hiç alakası olmayan bir kişinin başını derde sokabilir. sen adamın önüne kırarsın adam zank diye frene basar onun arkasındaki ona çarpar sonra arkasındaki de basar al sana zincirleme kaza.
    geçen hafta 500 km'si otobandan olmak üzere 1500 km yol yaptım. düşük hızda sol şeridi işgal eden sürücülere rastlamadım. sollama yapmak için o şeritte bulunanlar ve sonrasında sağa geçenler hariç. ben de bu yüzden çok taciz edildim ama umurumda olmadı. özellikle 2 şeritli yollarda daha sık yaşadım bunu. hız limiti 100. ben de 100 km'ye sabitlemişim hızımı. sağdan yavaş giden araçlar önüme çıktıkça mecbur sollayacağım. sollama yaparken 110'a kadar çıkıyorum ama arkadan gelen sabredemiyor. güvenli bir şekilde sollamamı yapıp orta şeride geçinceye kadar arkadaki yavaşlamak zorunda kalıyor ve buna çok bozuluyor. beni geçerken kimi korna çalıyor kimi ters ters bakıyor sanki kusur etmişim gibi. sahip oldukları eğitim, kültür ve medeniyet düzeyi kendilerinin haklı olduğunu düşündürtüyor.
    istiyorlar ki, şehirler arası yola çıkalım, en sola geçelim ve allah ne verdiyse basalım, hız limitleri falan önemli değil radar işareti görünce normal hıza düşeriz, ama başka yavaşlamak zorunda kalmayalım. yok öyle bir dünya.
    Ben o durumda yol da müsaitken (Müsait olmasa zaten bekleyeceğim), sağ sinyal yakıyorum ve sağ şeride geçiyorum. Bu sadece bir şerit değişikliği, malumunuz kural "Sağdaki şerit müsait ise sağdaki şeritten gidilir" der. Ben artık sağ şeritte seyreden bir aracım. Seyir hızım solumdaki araçtan yüksekse bu benim değil onun kabahatidir. Yola göre yavaş giden odur. Burada benim hız sınırını aşmıyor olmam gibi bir husus olsa da, hız sınırı aşılsa dahi sağ şerit boşsa sağ şeritten gidilir. Sol şeritteki arabayı geçtikten sonra tekrar sol şeride geçmem icap ediyorsa (Önüm doluysa v.b) sinyalimi yakıyor, şerit değişimimi kontrollü bir şekilde yapıyorum.
    Teknik olarak yaptığım sağlamak ama pratikte, sadece hızıma uygun şeride geçiyorum. Az önce sağ şeritte daha yavaş arabalar vardı, ben onları geçtim, sağım boşalınca sağa girdim. Sonra sağ şeritte daha yavaş arabalar görünce benim seyir hızım daha yüksek olduğu için bir sol şeride geçtim. Makas yok, sağlamak yok, şerit değişikliği var.
    Ben de az çakal değilim haa.
    AtHarLı ChOCuQ 666

    Sevgili yamyam ceset 666:

    Sol şeridi ihlal etmek de bir trafik suçudur, makas atmak da bir trafik suçudur. Hangisi daha büyük suçtur? Verilen cezadan kendini belli eder. Birinin cezası 250TL civarındadır. Öbürünün cezası birkaç bin TL civarındadır.

    Sık sık şerit değiştirmek bile kaza riskini birkaç kat arttırmakta. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Makas atmak çok daha fazla arttırmakta. Sol şerit ihlali de insanların daha çok şerit değiştirmesine, duruma göre sağlama yapmasına sebep olmakta ve kaza riskini arttırmaktadır. İkisi de kötü, ikisi de saçma. Ancak temel bir fark var:

    Makas atmak kasti bir eylemken, sol şerit ihlali genellikle şuursuzluk, bilinçsizlik, dalgınlık gibi pasif sebeplerle yaşanmaktadır.

    Yanlış yanlışla düzeltilmez. Selektör atar yol istersin. Vermezse makas atmadan, mesafeleri efendice ayarlayarak sağlarsın (başka çare kalmadı ise).

    -------------------

    Düşük hızda olmak sol şeritte gitmeye engel değildir. Sağ şerit 60 ile akarken, orta şerit 80 ile akıyordur. 100 ile giden bir araç sollamaya çıkmıştır. Sen 130 ile gidiyorsundur. Kusura bakma, yol sollama yapmakta olan, 100 ile giden adamındır. O sollamasını bitirene kadar beklemek ZORUNDASIN. Sollaması bitince çekilmeli. Sen de tekrar hızlanır, onu sollarsın. Sen gerilerden gelirken sollamaya çıkmış adama selektör atılmaz. Taciz edilmez. Bu MAGANDALIKTIR. YOL ONUN HAKKIDIR. Ancak, sen ona yakınken zart diye önüne kırıp sollamaya başlarsa durum farklıdır. Bu sefer hayvanlık yapan odur.

    Sollama bittikten sonra çekilmiyorsa o zaman selektör atılır. Çekilmiyorsa ve illaha onu geçmen gerekiyorsa MAKAS ATMADAN sağ şeride geçer, sağlar, GENE MAKAS ATMADAN tekrar sol şeride geçersin.

    -------------------

    Trafikte atar ve sinir sadece sana zarar verir. Gerek yok. Relaks. Emin ol senden hızlı araba kullanıyorumdur. Hızlı kullanmak ayrı bir şey, atarlı kullanmak ayrı bir şey. Otobanda 170 ile giderken sol şeritte 100 ile sollamaya çıkmış birine hızla yaklaşırken bir kere bile selektör atmadım. Kurallar dahilinde yavaşladım. Sollamasının bitmesini bekledim. Sollama bitip, şeridine dönünce tekrar hızlanmaya başlayıp solladım. AKSİ HİÇ YAŞANMAMIŞTIR. Trafikte itlik etmeyiniz. Siz itlik ederseniz, başkası itlik eder, zincirleme reaksiyon şeklinde herkes it it kullanır, gene siz sinir olursunuz. Çünkü bir dolu itin içinde araba kullanan kişi konumuna düşersiniz. Bunun en güzel örneği kavşak kurallarına göre yol vermeyen yurdum insanıdır. Siz yol vermezseniz, o vermez, ben vermem, derken trafik hepimiz için daha zor, daha sinir bozucu ve stresli hale gelir. Özetle kazık döner dolaşır bize girer.
    Konuyu acan arkadas ergen galiba, baktin adam sola yapisacak kadar sigir sag seride gecer adam gibi gidersin, ona uymak sart degil.
    Bana sık denk gelen su oluyor, Otobanda 130 ile orta seritte 100le giden araci solluyorum ama arkadan gelen bir okuz aklinca korna selektor karisimi yapiyor. La sigir zaten arac solluyorum ve hizim azami limite dayanmis, sadrazamin sol testisi misin ki sana yol vermek icin ceza yiyeyim? inadina gaz kesip yavaslatmak cok hosuma gidiyor boyle sigirlari :)
    Ne biliyorsun belki de hastasi var adamin. Bak burada sizin anlamak istemediginiz birsey var siz yolda kurallari uygulamakla gorevlendirilmis kisiler degilsiniz.

    Arkadan gelen adam hizli gelebilir, eger ki yol uygunsa saga kayacaksin yol vereceksin. Sen hiz siniri sudur buna izin vermem diyemezsin. Yol musaitse cekileceksin. Adamin hastasi olur acele isi olur. Senin yuzunden adamin hastasi falan olurse seni sikayet etse sorumlusu sen olursun. Kimsenin onunu kapatmaya hakkin yok. Yol senin degil kurallari uygulayan kurallara uyulmasini saglamakla yukumlu olan da sen degilsin. Ne boyle bir yetkin ne de boyle bir hakkin var.

    Eger adamin hizli gitmesine kil oluyorsan plakayi sikayet edebilirsin en fazla ben yol vermem gecemez diye inat edemezsin.

    Sonra mesele cikinca magandalar dayak atti oluyor herkesin sabrinin bir siniri var
  • Millet makas atanlari linc eder de, makasin sebebi olan left line camper lara bisey demez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sagdan sollamayi tavsiye etmem. Ondeki adam acemi cikar tam yaninizdayken ustunuze kirar. Gereksiz..

    Bu tip otobanda soldan gidipte yol vermeyenler icin BMW bixenon + led kullaniyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ikisi de yanlış
  • o tospaları ben slime geçiyorum anlasın diye aynasını alacam bır gun
  • Az bile daha fazla olmalı. Trafikte sadece sola dönecek arabanın sağından geçilir. Arkasına yapışıp bunaltmak makas atmaktan daha mantıklı. Vuracaksan önündekine vur davarın biri solu işgal ediyo diye başkalarının canını yakmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok öyle birşey en fazla 115 TL yazarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makas cezası 1002 tl kardeşler , sol Şeridi sürekli işgal etmek 235 tl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • makas atmak magandalıktır.

    çözüm selektör ve korna. senin makas atman olayla hiç alakası olmayan bir kişinin başını derde sokabilir. sen adamın önüne kırarsın adam zank diye frene basar onun arkasındaki ona çarpar sonra arkasındaki de basar al sana zincirleme kaza.
  • adam sol şeridi kapatıp gidiyor arkasından istediğin kadar korna çal selektör at umrunda değil. aklını alacak şekilde önüne kırıyorum düzeliyor hemen sağa atıyor kendini.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    İstersen ahır ampulü tut. Öndeki sığırsa işe yaramıyor.

    Geçen orta şeritten korna öttüre ötüre geçtim yanlarından iki kişi akıllı çıktı takıldı peşime yol açılınca 3 araç düzgün mesafe bıraka bıraka 150-180 gittik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 19 Temmuz 2019; 22:4:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivil Polis arkadaş var ceza tutanağı vermişler. Adam makas atanı gördüğü anda yapıştırıyor 1000 lirayı atmayın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol şeridi ihlal etmek düşük hata. Makas atmak büyük hata.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "sol şeridi ihlal edenleri makaslama cezası"

    Hukuk kurallarının ve adaletin düzgün işlemediği, egitimin kalitesiz oldugu toplumlarda bireyler kendi cezalarını kendi kesmeye baslar bu da anarşiyi doğurur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben o durumda yol da müsaitken (Müsait olmasa zaten bekleyeceğim), sağ sinyal yakıyorum ve sağ şeride geçiyorum. Bu sadece bir şerit değişikliği, malumunuz kural "Sağdaki şerit müsait ise sağdaki şeritten gidilir" der. Ben artık sağ şeritte seyreden bir aracım. Seyir hızım solumdaki araçtan yüksekse bu benim değil onun kabahatidir. Yola göre yavaş giden odur. Burada benim hız sınırını aşmıyor olmam gibi bir husus olsa da, hız sınırı aşılsa dahi sağ şerit boşsa sağ şeritten gidilir. Sol şeritteki arabayı geçtikten sonra tekrar sol şeride geçmem icap ediyorsa (Önüm doluysa v.b) sinyalimi yakıyor, şerit değişimimi kontrollü bir şekilde yapıyorum.
    Teknik olarak yaptığım sağlamak ama pratikte, sadece hızıma uygun şeride geçiyorum. Az önce sağ şeritte daha yavaş arabalar vardı, ben onları geçtim, sağım boşalınca sağa girdim. Sonra sağ şeritte daha yavaş arabalar görünce benim seyir hızım daha yüksek olduğu için bir sol şeride geçtim. Makas yok, sağlamak yok, şerit değişikliği var.
    Ben de az çakal değilim haa.




  • geçen hafta 500 km'si otobandan olmak üzere 1500 km yol yaptım. düşük hızda sol şeridi işgal eden sürücülere rastlamadım. sollama yapmak için o şeritte bulunanlar ve sonrasında sağa geçenler hariç. ben de bu yüzden çok taciz edildim ama umurumda olmadı. özellikle 2 şeritli yollarda daha sık yaşadım bunu. hız limiti 100. ben de 100 km'ye sabitlemişim hızımı. sağdan yavaş giden araçlar önüme çıktıkça mecbur sollayacağım. sollama yaparken 110'a kadar çıkıyorum ama arkadan gelen sabredemiyor. güvenli bir şekilde sollamamı yapıp orta şeride geçinceye kadar arkadaki yavaşlamak zorunda kalıyor ve buna çok bozuluyor. beni geçerken kimi korna çalıyor kimi ters ters bakıyor sanki kusur etmişim gibi. sahip oldukları eğitim, kültür ve medeniyet düzeyi kendilerinin haklı olduğunu düşündürtüyor.
    istiyorlar ki, şehirler arası yola çıkalım, en sola geçelim ve allah ne verdiyse basalım, hız limitleri falan önemli değil radar işareti görünce normal hıza düşeriz, ama başka yavaşlamak zorunda kalmayalım. yok öyle bir dünya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 19 Temmuz 2019; 23:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kontrolsüz şerit değiştirme 1002tl erken ödemeyle %25 indirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iterif -- 19 Temmuz 2019; 23:41:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    Usta sen 10 sene geriden geliyorsun. Kemer cezası 108tl oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz de makas atmayın sağından sakince geçip gidin. Bu kurallara %100 uygundur.
  • Ben hiç selektörle falan uğraşmam sağlarından rüzgar gibi geçer giderim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.