Şimdi Ara

SOL Rezalet Yurtdışı Çıkışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SOL fiber altyapısından MilleniCom kullanıyorum. Online oyunlar ve yurtdışı siteler için yaptığım tracert testlerinden Superonline’ın veriyi dolandıra dolandıra çıkardığını görüyorum. Mesela Valve için 14-15 hop gördüğüm oldu. Sizde de durum böyle mi? Bir dönem en iyi yurtdışı çıkışlarına sahip firmanın muhtemelen maliyet dolayısıyla böyle bir hizmet sunması gerçekten ayıp. İleri gitmesi gerekirken geri gitmiş.

    TT adsl ile bile daha düşük ping veriyor. Sonra SOL ve altyapısını kullanan firmalara ping sorunum var deyince de ping’e müdahale edemiyoruz diyorlar. Böyle dolandırarak götürürseniz müdahale edemezsiniz tabii. Ha bir de bu yetmezmiş gibi CGNAT havuzu olayı var ki ona hiç girmiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • sol olsaydı daha düşük ping alırdın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 28 Mart 2022; 13:48:46 >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Aynı mahallede farklı iki sokakta oturan yakınlarım SOL kullanıyor. Onlarda da bu testleri yaptığımda hop sayısı 7-8 civarına düşüyor fakat ping ms olarak kayda değer değişmiyor. Üstelik aynı tarife SOL’de 70-TL daha pahalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ankara sol FTTH, valo ist 12ms frankfurt 45ms cs 30-60ms arası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 28 Mart 2022; 17:15:4 >
  • Bende de SOL büyük hayal kırıklığı oldu 2-3 sene önceki deneyimlerimden yola çıkarak yükselmiştim SOL fiberin daha iyi olacağına ama gerçekten büyük hayal kırıklığı bulunduğum bölgede muhteşem gecikmeler ve paket kayıplarıyla dolu, iniş çıkışları da cabası tabi.

  • Siz demek ki şanslı azınlıktasınız. Kiminle konuşsam SOL’den memnun değil. Düşük ping alan kullanıcılar ise ne yazık ki ekseriyetle TT ya da onun altyapısını kullanıyor. Zaten SOL altyapısını kullanan da sadece Milleni ve Vodafone var. Bu da bir unsur mutlaka.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alaturkaadam kullanıcısına yanıt

    olabilir hocam burada her sokaklara ofsd dolapları vs de koydular

  • hocam pingi etkileyen en büyük unsurlardan biriside kablo bağlantısından kaynaklanır turk telekomda sinyalin 22civarında olması lazım yüksek olursa kötü altı olursa ping kötü etkilenir.

    yani fiber kablo ucları çalılmasıda etkendir.ara sıra turktelekom fiber kablo çekme işi yapıyorum telekom yetişemeyince kablo çekme işini bana devrediyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 28 Mart 2022; 18:50:36 >
  • Sol rezalet. Türkiye'de taahhütlü internet mantıklı değil. Millet enflasyon korkusuna yükleniyor 24 ay taahhütü ama 5-6 ay sonra iss'ler kaliteyi düşürüyor nasılsa taahhüt var diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Tüm ISS’ler vaade gelince bol keseden atıyor, icraate gelince “o konuda bir müdahalede bulunamıyoruz”. Ödediğimiz paralara aldığımız hizmet rezalet.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle altyapıdan dolayı fark çok fazla oluyor ankarada ilçe ilçe fiber çektiler çok fazla yoğunluk olunca 5 ay sora sokaklara ofsd dolapları bile koydular. Yatırımları artık eskisi gibi değil site apartman ayırımı yapmıyor.

  • Kesinlikle büyük hayal kırıklığı, SOL fibere bir kaç sene önceki aynı mahalledeki başka bir evde edindiğim tecrübe sonrası geçebilmeyi çok istemiştim ama o kadar kötüleşmiş ki o kadar kötüleşmiş ki göremedim, bu kadar kötü olabileceğini düşünemedim. Sadece kablosu fiber arkadaşlar gerisi aynı diğerleriyle ve hatta sanki daha bile kötü bölge bölge.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 28 Mart 2022; 22:49:54 >
  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    Fiber hizmet verip VDSL hatta ADSL’den bile kötü hizmet verebilen SOL’ü gerçekten kutlamak gerekiyor. Zoru başarıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bölgeden bölgeye fark ediyor sanırım.

  • alaturkaadam kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle büyük tongaya geldim tabiri caizse.

  • Ttnet'e geç kurtul. 520 lira cayma parası verdim salladım sol'u. Bir daha bedava olsa istemem.


    Buyrun benim yaşadıklarım;


    https://forum.donanimhaber.com/sol-dan-ttnet-e-gecince-ping-degerlerim-duzeldi--152358810

  • Benim Superonline kullanan arkadaşlarım bir whatsapp gurubu kurdu, günde 3 öğün hep beraber Superonline'a küfrediyorlar  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3x

    Ttnet'e geç kurtul. 520 lira cayma parası verdim salladım sol'u. Bir daha bedava olsa istemem.


    Buyrun benim yaşadıklarım;


    https://forum.donanimhaber.com/sol-dan-ttnet-e-gecince-ping-degerlerim-duzeldi--152358810

    Boş port yok olsa tt altyapısıyla Gıbır’a geçeceğim, ping konusunda en çok onu övüyorlar. Sitelerinde de bulunduğum lokasyonda VDSL’de Valve’ye ortalama 47 ms gösteriyor. Yeter de artar bile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız lakin önümüzdeki potansiyel yüzde 67 zam nedeniyle taahüte abanıyor millet artık. Uyguladığı ağır sansür, ağır ve tek taraflı taahütname koşulları ve keyfi bandwidth throttling nedeniyle Superonline'a geçmek istemememe rağmen başka altyapı alternatifi yok bulunduğum bölgede msalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Valla biz de öyle olduk tanımadığım kişilerle farklı sosyal mecralarda tanışıp artık çözüm arıyoruz ama bir yandan da saydırıyoruz. :(

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.