Şimdi Ara

Sokaktaki Hayvanlar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beslemekte olduğum kediyi caddede buldum, ezilmesin diye aldım büyüttüm. Şimdi iyi.. Sokakta iki tane yavru kedi vardı. Bizimki rahat vermez hem de annemin astımı var uğraşamadığından fazlasıyla, alamadım. Baktım apartmanda merdiven boşluğunda birbirlerine ellerini atmışlar uyuyor. En son diğerini caddede gördüm. Keşke alsaydım sokağa bıraksam yine yeterdi. Kayboldu sanırım şimdi. Diğer kardeşi ise bizim bu merdivenlerden çıkarken boşluk var, orada duruyor, üst kat komşumuzu dinliyorum sürekli. Eğer ufacık hayvan batıpta kovarsa kafasını sokacağım oraya. Kaç kere kavga ettim adilerle. Yav bizim kedi rahat vermiyor ama dayanamadım aldım keratayı. Zaten sürekli yemek - su veriyoruz. Yine de hayvanın orada durması canımı sıkıyor, baya duygusallaştım. Aslında konu o değil, bu hayvanlara en azından bir kap su, yemek verilmesi gerek. Bari hatırlatmış olalım. Zor bir şey değil. Yazık yav, kerata evde koşturuyor. Bizimki glemeden geri yerine koymam gerekecek. Sokakta durmasından iyidir apartman.

Gidipte aslanın avladığı ceylanı koruyalım demiyorum ama doğanın olayı değil sonuçta hayvanın açlıktan ölmesi, göz göre göre. Bu yüzden elimizden geldiğince yardım etme mecburiyetindeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 2 Eylül 2012; 22:17:09 >

Orijinalden alıntı: spider003

burada böyle duyarlı insanları takmıyorlar. millet şamata gırgır sadece. ama tebrikler

Hocam sağolun ama tebrik edilecek bir durum gerçekten yok, yazık yahu hayvanlara. Biraz bilinçlenmeliyiz. Doğanın döngüsü dediğimiz şey tabii ki olacak ama bu göz göre göre hayvanları ölüme terketmek değil. Doğada hayvanların besin zinciri var. Kedinin / köpeğin bu olanağı çok düşük. Çöplerde de yemek bulamıyor hayvanlar.
  • Ben Taksim'de çalıştım, Beşiktaş'ta yani paramın olduğu zamanlar kısaca. Paket servis işindeydim, yolda görünce Dia'dan 3.5 liraya 500 gram sosis alıp koyuyordum önlerine, yiyorlardı. Zor bir şey değil. Veya gece mesela salam almıştım, iki yavru kediye. Sonra kediler kaçmıştı. Oraya doğramıştım, yediler mi bilmem. Marifet olsun diye anlatmıyorum. Görüpte bir şey yapamamanız açısından. İmkanınız varsa alın yani. Bazı zamanlar cebimde az para olduğu hâlde bile almışımdır. Bu tür şeylere alışık olmadığımızdan belki de zor geliyor olabilir.

• Yav kâhroluyorum. Annemin astımından dolayı alamıyorum hem de bizim kedi yüzünden. Biraz önce o merdiven boşluğu dediğim yere bıraktım, yüksekte yani. Bez parçalarının üstünde uyuyor. Yine de gönlüm el vermiyor orada uyumasına ama yapacak bir şey yok. Sürekli yemek, su veriyor annem Allah razı olsun.

Çok duygusallaşıyorum bu konuda yav. Hayvancağıza öyle baktım da..
    Daha Fazla Göster
  • Güncel.
  • Bizde Besliyoruz Bizim burada kaç tane kedi var vallahi sayılarını bilmiyorum ama tahmini 10 Tane falan vardır illaki o kadar olması lazım ama bizim çevredekilerde Allah Razı olsun duygusaldır yani hayvanlar konusunda babam,annem ve ben.. (Yemek artıkları falan kalıyor köşede bırakıyroum evin köşesinde onları atmayıp öylece bırakıyorum sonra annem onları biriktiriyor birşeyler katıyor güzel bir yemek haline gelidği zaman dışarı hemen evin önünde ağacın oraya bırakıyoruz gelip yemeklerini falan yiyorlar geziyorlar tozuyorlar yani rahat rahat takılıyorlar çöpe falan girdiklerini bile görmedim.. Öyle alıştılarki bizim evden Annemi bekliyorlar camdan böyle yukarı bakıyorlar bazen benim yanıma gelip bacaklarıma sürtünüyor Kemik falan olursa atmıyorum bırakıyorum sonra veriyoruz kedilere Hatta yandan bir komşumuz var ciğer miğer alır ufak tefek tavuk mavuk alıyor veriyor kedilere bir kap iki kap su veriyoruz zaten iki üç apartman önünde mutlaka su bulunuyor.. Evin önünde yani camın önünde güvercinler için yem,su vs mutlaka veriyoruz arada gelip yiyorlar..

Yemek işine ben karışmıyorum çünkü Annem uğraşıyor ben çalıştığım için anca akşama geliyorum 17,30 da falan evde oluyorum.. Bazen birşey gerekirse ben alıyorum getiriyorum ama kedilerin hiç aç kaldıklarını görmedim çünkü her gün veriyorlar yemeklerini Bazı biz bazı yan komşularımız falan filan eşit eşit doyuruyoruz kedileri..

Bir tanesi var Siyahımsı beyaz tüylü hep bizim apartmanın önünde yatıyorlar Bazen oluyorlar iki üç kedi falan olduğuda oluyor Rahat rahat takılıyorlar.. Kimse birşey demiyor Rahatız bu konudan

Keşke herkes böyle olabilse ama Çok zor Çok.. Milletimiz Görgüsüz..Karışndaki insana değer vermeyen insandan Ne beklenirki hayvanamı değer vercek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 3 Eylül 2012; 0:12:04 >
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Bizde Besliyoruz Bizim burada kaç tane kedi var vallahi sayılarını bilmiyorum ama tahmini 10 Tane falan vardır illaki o kadar olması lazım ama bizim çevredekilerde Allah Razı olsun duygusaldır yani hayvanlar konusunda babam,annem ve ben.. (Yemek artıkları falan kalıyor köşede bırakıyroum evin köşesinde onları atmayıp öylece bırakıyorum sonra annem onları biriktiriyor birşeyler katıyor güzel bir yemek haline gelidği zaman dışarı hemen evin önünde ağacın oraya bırakıyoruz gelip yemeklerini falan yiyorlar geziyorlar tozuyorlar yani rahat rahat takılıyorlar çöpe falan girdiklerini bile görmedim.. Öyle alıştılarki bizim evden Annemi bekliyorlar camdan böyle yukarı bakıyorlar bazen benim yanıma gelip bacaklarıma sürtünüyor Kemik falan olursa atmıyorum bırakıyorum sonra veriyoruz kedilere Hatta yandan bir komşumuz var ciğer miğer alır ufak tefek tavuk mavuk alıyor veriyor kedilere bir kap iki kap su veriyoruz zaten iki üç apartman önünde mutlaka su bulunuyor.. Evin önünde yani camın önünde güvercinler için yem,su vs mutlaka veriyoruz arada gelip yiyorlar..

Yemek işine ben karışmıyorum çünkü Annem uğraşıyor ben çalıştığım için anca akşama geliyorum 17,30 da falan evde oluyorum.. Bazen birşey gerekirse ben alıyorum getiriyorum ama kedilerin hiç aç kaldıklarını görmedim çünkü her gün veriyorlar yemeklerini Bazı biz bazı yan komşularımız falan filan eşit eşit doyuruyoruz kedileri..

Bir tanesi var Siyahımsı beyaz tüylü hep bizim apartmanın önünde yatıyorlar Bazen oluyorlar iki üç kedi falan olduğuda oluyor Rahat rahat takılıyorlar.. Kimse birşey demiyor Rahatız bu konudan

Keşke herkes böyle olabilse ama Çok zor Çok.. Milletimiz Görgüsüz..Karışndaki insana değer vermeyen insandan Ne beklenirki hayvanamı değer vercek ?

Kesinlikle haklısınız hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.