Şimdi Ara

Sokakta bira içen genç vatandaşı rahatsız eden sokak magandası (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
2
Favori
15.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Vukuat yoksa suç da yoktur. Yemişim valilik kararını, başımızdakiler keyfine her gün karar yayınlıyor zaten. Bu ülke de isteyen istediği yerde içkisini içer. Çocukken mahallenin veledi olarak büfeden düğünlere az Yeni Rakı taşımadık. Belediyenin parkında da içki masası kuruldu, mahallede boş bir dükkanda da. Benim dedem de çok içki sofrası kurdu. Biz böyle gördük, büyüdük. Lise mezuniyetinde çay ağzında davul zurnalı rakılı eğlence yapmıştı bizim sınıf. Şimdi tutup birinin malını mı çalıyoruz, milletin değerleri üzerinden pirim mi yapıyoruz? Ben kendi halimde, kendi hakkım olanı savunarak yaşıyorum mesela.


    Şimdi sultanımız keyfince iki ferman çıkardı diye bir şey mi değişti yani? Polis gelir, geldiği gibi karakola döner. Burada düğünü olan rakı masasını kurar, herkesi davet eder. Birasını alan banka oturur içer. Sevgilisini alan istediğini yapar.. Bunlar değişmez. İçki 7/24 satılamazmış.. Şehrin karşı kıyısı fabrika gibi, evde kendi rakılarını yapıyorlar. Yılbaşı kutlaması yasakmış, burada hem kutlama yaptılar hem de polis ekipleriyle dalga geçip küçük düşürdüler. Biz güldük gülmesini de, koskoca polisin hükümet yüzünden geldiği hale bak...


    Burası laik Türkiye Cumhuriyeti. Burada başkasının özgürlüğüne, huzuruna zarar vermediğin sürece içki de içersin, kutlama da yaparsın. Bunu eline kitap alan 3-5 din siyasetçisi yasaklayamaz.


    Konuya da değinirsek, Samsun'da bildiğim, şuan yaşadığım 2. yer.

    Samsun'da çok farklı değil.

    Dinci biri içene kış demiş, içen dinciye kış demiş olay olmuş. Ülkenin her yerinde çıkan gündem haberi, haber değeri bile yok hatta.





  • Elemanın yaptığı tam magandalık.

    Sokakta alkol içene müdahale eden Amerikan polisi videosu izledikten sonra, alkol satışının ucuz ve serbest olduğu batılı ülkelerde sokakta alkol kullanımının yasak olduğunu öğrenmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramazan ayında içki nasıl içiyor bu adam insanların içinde bilmiyormu ramazan herkes oruçlu demiyormu herkes oruçlu hiçmi saygısı yok cok içmek istiyorsan git kimsenin gormedigi bir yerde zıkkımlan ramazan ayında insanların içinde içmek nedir bunlar iyice bozulmuş kendilerini git gide daha cok bozuyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 29 Nisan 2021; 1:55:19 >
  • Clusive kullanıcısına yanıt

    Kardeş bu herif muhtemel 1kg makarnaya elhamdulillah çekiyor, engelle geç. Uğraşmaya değmez.

  • Yine CMK kapsaminda degil. Kimsenin bu sebeple birinin hurriyerine mani olmak hakki yok.

  • Hastalıklı çürük zihniyet, bu seneki talihliyi belirledi, kendisini kutluyor, bir sonraki ahlaksız saldırıya kadar köşesine uğurluyoruz efendim.  

  • Alkolik arkadaş ( gündüz vakti yoğun bir cadde de elinde bira ile rahatça takılıyor ise alkol problemi vardır) yanlış yapmıştır bunun neyini savunuyorsunuz. Yine dua etsin birisi sallamayı çıkarıp kesmemiş bir tarafını uyarılmış sadece. Zaman kötü. Ulu orta ramazan günü işlek bir cadde de elinde bira ile oturuyor isen direk aklıma provake etmeye çalışıyor insanları diye düşünürüm. Aksini söyleyen kendisini kandırıyor dur. Bunun savunulacak hiç bir yanı yok. Ha şu olur şu içer yemek yer VS. Ramazan da olsa olmasa da kimse karışamaz. Bu konuda hak veririm. Ama alkol alıyor isen belaya davetiye çıkarıyorsun demektir. Bu yaşıma dek 1 kere bırak sokağı gündüz vakti, etrafa kimse yokken bile bir yudum alkol almadım. Çoluk var çocuk var ne me lazım millete kötü örnek olmaya. Git o zıkkımı müsait bir yerde iç ramazan yada değil. Bir gün birine çok pis dek gelir hayatının hatasını o gün yaptığını anlar. Ergenlik işte yaptığı eylemin sonucunu düşünemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç kimse sokak ortasında alkol almayı masum göstermeye çalışmasın. Bunun ramazanla alakası yok. laiklik ile hiç alakası yok. Ülkede laiklik var diye herkes istediğini yapsın o zaman. laiklik bir zırh veya dokunulmazlık değil. Özgürlük diye yırtınan arkadaşlar siz ne derseniz deyin bu ülkede ahlak kültür örf adet gibi değerler var ve sizin gibiler bunları yıkamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigitgoktug Y kullanıcısına yanıt

    Çanakkale'de, Sakarya'da, Kurtuluş savaşının bütün cephelerinde, Trablusgarp'da, Balkanlar'da ve bunun gibi birçok savaş ve cephede şehit olan dedelerim söylüyor (Allah onlardan razı olsun.) onların sözleri bu ülkedeki herkesin sözünden ve şahsından çok üstün. Çoklarının aklı ermez...



    Yanı sıra söylemeden geçemeyeceğim. Bu bira içen şahıs benim bulunduğum yer veya ortamda içse ne linç ederim nede herhangi bir girişimde bulunurum. Yaptığım yorum her fırsatta İslam'a saldırıldığı için. Biz kimsenin inanç veya kutsalına hakaret yada küfür etmezken bizim inancımız örf adetlerimiz devamlı saldırı altında. Tarafsız olan veya sözde laik olan bu tür davranmaz. Siz laikliği kafirlik olarak benimseyip ona göre İslâm düşmanlığı yapıp bizden de hoşgörü bekliyorsunuz. Bence dünya üzerindeki en büyük aptallık budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MoKoKoSeekeR kullanıcısına yanıt

    Peki bu kadar saygı bekliyorsanız neden diyanetin bütçesini finanse etmiyorsunuz?

    O bira içen adamdan kesilen vergi senin verdiğin vergiden fazla.14 liralık birada 11 lira vergi. Başkasının kutsalı için senden para çıkmıyor. Sende dini kendin finanse et kimse ağzını açamasın.

    İş maddiyata gelince dindarların hiçbiri ortada yok. Alkol, kumar, faizden kesilen vergi devasa miktarda. Diyanetin bütçesi de. Avrupadaki gibi kilise vergisi gibi bir vergiyle ödeyin olsun bitsin.

  • WindWild kullanıcısına yanıt

    Işid artığı mı :) en son sen gibileri gördük para için ışidci olan. İhtiyaçlar hiyerarşisinin ilk basamaklarını geçemeyen bana insanlıktan bahsediyor. Gerçekten üzücü keşke aklı selim bir insanla muhatap olabilseydim. Belki karşılıklı kin değil fikir alışverişi yapardık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Peki neden Avrupa'ya gidip yaşamıyorsunuz oradaki düzeni beğeniyor buradakinden çok şikayetçiyseniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.