Şimdi Ara

Sokak köpeğini seveyim dedi, Saldırıya uğradı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
3
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kopekte tasma var?
  • Adam haklı, gelişmiş ülkelerın sokaklarında boyle başı boş hayvanlar goremezsıniz. Bu arada hayvanları cok severım ama sokak kopeklerı tehlıkelıler, sokakta olmamaları lazım.

    Bızım apartmanda komsunun kedısı vardı, bakamadıgı ıcın dışarı salmış. Kedi apartmanın ıcıne sureklı kaka yapıyordu. Hep aynı yere kaka yapıyordu, dunun kapının onunde kaka oldugunu. Aylarca bu boyle surup gıttı, beledıye de ılgılenmedı.
  • Yorumlara baktım gerçekten dh’den böyle hayvan düşmanı bir kitle beklemiyordum. Presa canario ırkında köpek besliyorum ve bir köpek sahibi onu nasıl büyütürse ona yönelir, ki sokak köpeklerine hergün tekme atanı mı dersin, gidip millete hava atmak için toplulumuzda “keko” diye hitap edilen kesmin elde etmesi kolay toplulumuzda’da kötü bir ün almış olan pitbulları düzgün bakmayıp 1 hafta kapalı karanlık bina bodrumlarına bırakanı mı dersin, daha sonrasında sıkılıp sokağa atanı. Hiç bir zaman saldırganlığından dolayı bir köpeği suçlayamazsınız, taa ki psikolojik bir bozukluğu yoksa. İnsanlardaki şizofreni gibi düşünün. Her köpek sahibinin aynasıdır arkadaşlar bu gerçekten böyle benim beslediğim köpek dünya çapında tehlikeli ve yasaklıdır birçok ülkede, ama size insanlarla iç içe olan videolarınıda atabilirim herkese karşı sevecen ve asla yaşadığı bahçe dışındayken kimseye havlamadı bile. Bahçesi veya yaşadığı yer onun evi mahremi gibidir tanımadığı biri girince insanda olduğu gibi tedirgin olur. Şimdi videoda gördüğüm gözlemlerimi anlatıcağım ! Videoyu dikkatli izleyin köpeklerden birisinin kuyruğu kesik ve bu demek oluyor ki sahibi var sokağa atılmış sonrasında, küçüklüğünde doğru büyütülmemiş olabilir, aylarca bağlı tutulmuş ve dürtüleri tamamen bastırılmış olabilir. Sizi yıllarca bağlı tutsalar sahibinizden bbaska bir insanla iletişime geçmezseniz sizde kücüklükten beri böyle büyüseniz başkalarına karşı korku dolu bakabilirdiniz. En azından köpeklerde bu böyle oluyor sadece basit örnekler veriyorum. Sizin burda hepsinden önce suçlamanız gereken kişiler bir köpekleri büyük hevesle alıp bakamayıp yanlış şekilde büyütüp, tehlikeli bir köpeğe dönüştürüp 1 yaşını geçtikten sonra başkasına verilmesi veya en kötüsü olan sokağa bırakılmasıdır !!!! Bu yüzden hiç bir zaman baskın ve güçlü ırka sahip köpekler bedava sahiplendirilmemelidir çünkü sorumsuz gençler kolay ulaşabilmektedir böyle olduğu zaman ! Bir başka teorim ise köpeklerin arasında dişi bir kızan köpek olabilir ve kızan dönemindeki dişilerin etrafına toplanan birçok erkek köpek olur. İşte köpekler böyle durumlarda kalabalıklaşır ve bu gruba yaklaşmak insanlar açısından büyük tehlike arz eder. Çünkü onlarda sizi o dişi için tehlike olarak görür. Yapılması gerekenler gerçekten basit. Sokaktaki köpekleri kısırlaştırıp kızan köpeklerin önüne geçmek. Sahiplendirilen köpekleri sokağa atanlara ağır cezalar vermek! Bunu en büyük sorumlusu yine biziz arkadaşlar gerçekten bu kadar cani bir şekilde düşünmeyin. Sürekli sokakta büyüyen köpekler insanlardan kaçar. aylarca yıllarca kötü şartlarda bakılıp sokağa atılan köpekler veya kısır olmayan köpekler sadece tehlike oluşturur. Bırakın bu bencilliği yine sadece kendinizi düşünmeyi. Bu doğa sadece siz yaşayın diye yoktan var edilmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu mantığa göre evsiz sokakta yaşayan insanların da gaz odalarına kapatılıp ölmesi lazım tabi.

    Sokakta da yaşasa canlı canlıdır hem sokakta yaşayıp evde yaşayan hayvanlardan daha mutlu daha iyi huylu olanları var. Sen köpeğe nasıl davranacağını bilmezsen en iyi huylusu da olsa kendini de bölgesini de savunmaya çalışır. Amma avrupa özentisi oldunuz harbiden ha biraz özünüze dönün.

    Edit : Yaşadığım ilçeye yolunuz düşerse buyrun gelin sokaktaki hayvanlara bir bakın. Eminim hepsine bakış açınız değişecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Affective -- 14 Ağustos 2018; 23:45:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: instance

    Bunlar mı sokak köpeği yalan haberler üzerinden sokak köpekleri öldürülmeli falan diye algı yapmayın bunlar sahipli köpekler tehlikeli olanlar. Seveyim derseniz bölgelerine girerseniz saldırır. Ama sokak köpekleri en fazla 1,2 havlarlar sana korkmayıp üzerlerine gidince de kaçarlar ama eğer siz korkup kaçarsanız kovalamaya başlarlar istediğinizie sorun bu böyledir. Ha eğer bu dediğimi sahipli cins köpeklere yapmaya kalkarsanız her şekilde size saldırırlar.

    İnanmayanlar da aşağıdaki videoyu izleyebilir.

    Neden insanlar bunun ayrımını yapmak zorunda olsun? Sahipli mi, sokak köpeğimi, onun bölgesi mi vs.. Hiç kimse şehir hayatında bu gibi durumlarla karşılaşmak zorunda değil. Burası videodaki gibi çiftlikte değil. Sizin için demiyorum ama bazı arkadaşlar hemen algı yapmaya çalışmış. Bir köpeğin sahibi yoksa değeride yoktur. Sokak köpeği gibi bir kavram olamaz. Bir kişiye ait olmak zorunda. Hayvanları boş boş çoğaltmak mı iyilik oluyor? Barınaklarda küçücük mekanlarda nefes almaları mı iyilik oluyor? Yada sokağa salmak mı iyilik oluyor? Bu hayvanlar vahşi değiller, yani doğaya da salamayız. Bu yüzden bu hayvanları insandan bağımsız düşünmek bana göre aptallıktır. Gerçi bunu diyenler diğer evcil olan ineği, kuzuyu, tavuğu bir güzel götürüyor..




  • İzlerken gaza gelip kavga etmek isteyen bir ben miyim?
  • ülkede adam gibi barınak yok. hayvanların toplatılıp bu barınaklarda bakılması lazım. ama bunun için devlet ödenek ayırıyor mu? ayırıyorsa yeterli mi? veya devletin çok umurunda mı? sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turk34

    Sokak köpeği değil onlar Sahipli veya önceden sahipli olan köpekler. Sokak köpekleri durduk yere insana bunu yapmazlar zaten. Bu hayvanlarında bunu yapmasının sebebi insanlar yüzünden psikolojilerinin bozulmuş olması. Sen köpekten korkuyorsun diye o hayvanların canına kimse kıyamaz. Çok sokak köpeği besledim artık çok iyi tanıyorum onları tabi onların vesilesiyle senin gibi insanları da tanımış oldum.
    Faydan dokunmuyorsa o hayvanlara zarar verme bari. Bide şu adamı izle de o hayvanları biraz tanırsın. (Abdulkerim kutlu)

    Burada kendi çapında dikkat çekip insanları nefret ettriemek yerine, evde artan yemeğini götürsen bir köpeğe sen de mutlu olursun o hayvan da mutlu olur.
    Merhaba,
    Sizde yazdıklarınızda haklısınız bir nebze fakat şöyle bir durum yaşadım bende;

    Elimden geldiğince evde artan yemekleri ekmeği v.s. karşı tarafımızda bulunan boş araziye bırakırım ve oradaki kedi köpek v.s. aç kalmasın amacıyla. Arada bir balkona çıktığımda benim bıraktığım yemeği bir köpeğin veya kedini yediğini gördüğünde dediğiniz gibi gerçekten mutlu hissediyor insan kendini. Sonlarında benim yemek bıraktığımı gören bir kaç duyarlı vatandaşta oraya yemek bırakmaya başladı derken köpek sayılarıda çoğaldı. Köpekler çoğaldıkça grup psikolojisine girmeye başladılar ve yoldan geçenlere umarsızca havlamaya hatta saldırmaya başladılar.Birinde 8-10 yaşlarında bir çocuğu çok kötü kovaladılar. Hemen bende aşağıya koştum ben gidene kadar bir kaç yetişkin köpekleri korkutmuş ve kaçmış köpekler şükür. Çocuğun psikolojisini düşünemiyorum büyük ihtimalle tüm yaşamı boyunca köpekten korkacaktır. Diğer bir saldırıda ise bir yetişkini ıstırdılar. Yine sağdan soldan birileri geldi kurtardı şükür. Evet bize saldırmıyorlardı çünkü biz onları besliyorduk ve sadık hayvan olduklarını gösteriyorlardı. Lakin daha sonra bu saldırılarını devam ettirince belediyeyi aramak zorunda kaldık ve stoplattırmak zorunda kaldık.
    Diyeceğim o ki bu şekilde sokağa alıştırılan köpekler konusunda hadi yetişkin insan kendini bir şekilde kurtarabilir belki ama bir çocuğa saldırsa ve etrafta kimse olmasa parçalama derecesine kadar bile gidebilirler.
    Velhasılkelam, bu olaylardan sonra bakış açım değişti. Köpeklerin sahiplendirilmesi sokakta başı boş gezdirilmemesi düşüncesindeyim artık.
    Gerçi köpeklerden çok iki ayaklı hayvanlardan daha çok korkmak lazım ama...Malesef...Eğitim, kültür seviyesi yükseltilmedikçe değişmedikçe hiç bir şey düzelmeyecek.




  • ReDDerhan kullanıcısına yanıt
    Bakın köpeklerde şöyle bir şey vardır orada koşturan birisini görürlerse kovalarlar kendi alanlarından uzaklaştırmak için tehdit olarak algılıyorlar eğer koşan kişi durursa köpekte durur havlamaya devam eder ısırmaz bunu tanımadığım sokak köpeklerinde dahi denedim.
    Bende şöyle bir şey anlatayım. Zamanı geldi çok büyük gruplara da baktım, tamamen grup psikolojisnde yabani bir gruptu beslemek için ilk yanlarına gitiğim zaman beni de havlayarak korkutmaya çalıştılar. 8 tane de 1 aylık kadar yavrusu vardı bu grubun ben yinede her sabah gidip yemek su veriyordum, yavrular oynasın diye top filan götürmüştüm. Tabi benden korktukları için ben uzaktan izliyordum o sırada araziyi geziyordum. O yavrulardan birinin başını kesilmiş halde buldum. Belli ki bir insan basbayağı bıçakla kesmiş. Bu hayvanların davranışlarının sebebi de belli oldu o grup şu anda daha kalabalık hala oradalar hala yabaniler korkuyorlar alanına giren insanlara havlıyorlar ama ısırmıyorlar.
    Bahsettiğiniz köpeklerin havlayıp kovalamalrı normal ama ısırmazlar. Isırdı demişsiniz, eğer gerçekten ısırdıysa çünkü bazen oyunu insanlar ciddiye alıyorlar. Eğer gerçekten ısırdıysa o adam kötü şeylerin peşindedir grubun içinden de bir lider uyarı için diş atmıştır. Bu hayvanlar insanın zihnini okuyor resmen ben bunu tecrübe ettim. Onların ısırmalarının da şekli var sokak köpeği ısırırsa karşıdakini korkutmak için diş atar ama sahipli köpekler yapışır adamın koluna bırakmaz parçalamak için başını sağa sola sallar.

    Bi köpeğime de araba çarpmıştı bacağı kırıldı öyle atıp gitmiş hayvanı insan denen şahıs. Aldım barınağın veterine götürdüm. Tedavisi yapıldı sonra 1 ay kadar da orada kaldı gittim barınağa kontrolde ettim ama hayvanın psikolojisi bozulmuştu barınaklarda çözüm değil maalesef. Dediğiniz gibi insanlar canavar değilde insan olsalar el birliğiyle baksalar hayvanlara anlattığım olayda ki gibi insanlardan korusalar bu hayvanlar tertemiz yaşarlar. Yine bira arazide daha küçük bir gruba bakıyordum oranın insanları da sahiplendi şanslarına kötü insanlarla da karşılaşmadılar. Şu anda hepsi çok cana yakın hatta herkese gidiyorlar çok saf bişey oldular. Üzerlerinde ne kene böcek bişey yok karınları tok sağlıklı yaşıyorlar. Her gittiğimde deli gibi seviniyorlar. Diğer hayvanlara da böyle baksalar ne olur ki sanki.

    Küçükken beni de köpek kovalamıştı kocaman üç tane kardeşim arkada kalmıştı onu ısıracaklar sandım ben durduğumda onlarda durdu. Sonra öğrendim ki kötü niyetleri yokmuş. Şimdi de onları besliyorum işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk34 -- 15 Ağustos 2018; 11:53:47 >




  • Hayvanların yaşam alanlarını gasp edip bina adı altında betonlaştır sonra da sokakta hayvan istemiyorum de. Oldu canım. Sen yokken onlar vardı...

    Devlet adam gibi barınklar yapıp toplayabilir ama katletmek caniliktir. Günümüzde bulunan barınaklar da tam anlamıyla ölüm evi gibi. Hayvanlar bakımsız ve aç bırakılıyor. Her konu dönüp dolaşıp devlete dayanıyor anlayacağınız...
  • 1.90 boyunda yapılı adamım, başkent ankara çankayada gece sokağın ortasında 10 tane köpek kovaladı beni sebepsiz yere. Bana böyle yapıyorlarsa oradan kız kardeşim geçse paramparça olmuştu şimdiye.. asla kabul edilebilir birşey değil sokak köpekleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-863A03C10

    Seni kim sevecek o zaman?
    Burası sözlük değil forum , hatırlatmış olayım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllıca sokak köpeği beslemekle bir grup tanımadığın köpek arasına girmek arasında ince bir çizgi vardır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACB5B9068

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Oğlum bak kaşınıyorsunuz. Yemin ederim kaşınıyorsunuz.
  • turk34 T kullanıcısına yanıt
    Neden kovalanalim ki, gereksiz stres yasayalim? Ayrica hic belli olmaz oyle isirir mi isirmaz mi. Olmaz denen seyler oluyor. Sizin basiniza hic adam akilli bir musibet gelmemis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Kaçmazsan kovalanmazsın, streste yaşamazsın :) Dost olmayı dene. Sen stres yaşamıcaksın diye hepsinin soyunu kurutalım he mantığa bak dünya senin etrafında dönmüyor.
    İnsan olanın başına müsibet gelmez bunu anlatmaya çalışıyoruz zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk34 -- 15 Ağustos 2018; 14:48:33 >
  • turk34 T kullanıcısına yanıt
    Benim karsilastigim durumlarda kacmadigim halde ustume yuruduler. Ben zaten elimdeki tas parcasiyla bile gozunu kor etmekten bile cekinmem itin. Hayatta kacmadim, bana bir kopek gelecek dalacak, kopegin tasaklarini koparirim gozlerini kor ederim gebersem de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar sahipli cins köpek gibi duruyor sokak köpekleri genelde hırlar havlar ama höt desen kaçar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.