< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dediğinle alakası bile yok köpekler içgüdüsel olarak saldırıyor.Komşumuzun köpeği daha geçen gün koşturdu beni doğduğundan beri evcil olmasına rağmen hem de.Evet türkiyede belki insanlar eğitimsiz ve cahil buna katılıyorum,ancak bir insan ne kadar eğitimsiz olursa olsun içgüdüsel davranan köpek kadar vurdumduymaz davranmaz en azından insanlar yasak ve ceza gibi kavramları bildikleri için önüne gelen istedikleri her şeyi yapamıyorlar hayvanlarda bu durum geçerli değil bence ne isterlerse yapıyorlar gayet. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Valla kardeş o zaman köydekilerine domuz dadanıyor diyelim domuzu öldürelim, kuzularımı kurt yiyor diyelim kurtları öldürelim baktık fare oldu her yer fareleri öldürelim bu işin sınırı yok ki. Köpekleri toplatıcaksın her her kedi olacak. Kedilerden şikayet etmeye başlıcan kedileri öldürcen her yer fare olcak bu işin sonu yok yani 3 senede 1 kere başıma gelen olay yüzünden köpeklerin hepsini öldürelim mi diyeceğim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 17 Haziran 2020; 12:14:24 > |
Sokakta köpek olmayınca kedi nüfusu patlamaz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
işimiz zor valla zor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
o zaman çocuklara, bayanlara tecacüz edenlerinde aynı şekilde muamele görmesi lazım? ülkede insana değer verilmiyor ki hayvanlara verilsin |
Ülkenizde milyonlarca sorun varken, 2 yıldır dünyanın en kötü 3. ekonomisi olarak gösteriliyorken, "batı kültüründen" tek örnek alacağınız şey sokak hayvanı düşmanlığı mı? Hollanda'da yaşıyorum ve TR hakkında artık özlenebilen tek şey sokak hayvanlarının güzelliği, tanıdığım bir çok kişi de aynı şeyi düşünüyor. TR'de yaşayan insanların davranışları sokak hayvanlarına kıyasla çok daha düzensiz ve saygısız, onları da uyutuyorsak katılıyorum bu "uyutma" sözcüğüyle maskelenmiş öldürme fikrinize. Kriterleri de yazın önceden bilelim, kimin ölüp ölmemesi gerektiğini. Açıkça cehalete tapınılan bir toplumda yaşıyorsunuz ve ama derdiniz sokak hayvanları olmuş. Daha virüs korkusundan sokağa çıkamıyordunuz 1 ay önce, şimdi de sokağın sahibi oldunuz, ne diyeyim her anlamda gülünç. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şehir de köpeklerin bir işi yok. Bütün başıboş köpekler ötenazi edilmeli, hayvan sahipliğine sınırlama getirilmeli. |
Kısırlaştırmak ile alakasını kuramadım. Aç olmak ile de alakası yok köpekler belirli alanları sahiplenirler oraya girenlere saldirirlar. Benim can güvenliğim bir hayvanın insiyatifine bırakılamaz. Avrupada kediyi köpeği geçtim kuş bile uçurtmuyorlar ingilterede mesela metrolarda vs kuşların konabilecegi yerlerde çiviler var < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bence sadece insan kalsın dünyada, kusursuz bir canlı olduğu her anlamda kanıtlandı çünkü. LOL. Hollanda'daki en büyük problem sıçan, fareleri geçiyorum bile, bildiğimiz kol kadar sıçanlar dolanıyor ortalıkta. Çünkü bu arkadaşlar kendilerini en kusursuz canlılar sanıp sokakları kedilerden tamamen temizlediler, şimdi de sürekli şikayet ediyorlar. Sokak köpeklerini öldürmeye harcadığınız enerjiyi bence kendi nüfusunuzu eğitimlendirmeye harcayın, zira besin zinciri hakkında hiçbir bilgi sahibi olmayıp kendisini doğadaki tek canlı olarak kurgulayan zihinlere bırakılmış bir insanlık en fazla kendi türünü ortadan kaldırabilecek kadar ilerleyebilir. Dünyada sadece kanınızı emdiğini sandığınız sivrisineklerden beslenen onlarca kuş türü var, sivrisinekleri ortadan kaldırmanız bile ekosistemi çökertmeye yetecektir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Boşa konuşmak yerine günümüzün teknolojik imkanlarından da yararlanıp "kontrollü bir deney" yapabiliriz bu konuda. Bir tane Kadıköy Moda'da sürekli insan sevgisine maruz kalan köpek seçelim, bir tane de senin bahsettiğin mahalleden "saldırgan" köpek seçelim ve ikisine de tasma-kamera takalım. Bahsettiğin mahallede eğer köpek şiddete maruz kalıyorsa, ortadan kaldırılması gerekenin "bu şiddeti yayan" insan olduğunu ve seni dolaylı şekilde tehlikeye onun attığını anlamış olursun. Kabul? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hollanda'da yaşayıp Türkiye hakkın'da yorumlar'da bulunmayın kardeşim yaşadığın yer hakkinda yorum yap başkalarinin yaşadığı yer hakkında değil ordan atıp tutması kolay çık gel burda yaşa desek bahaneler üretir durursunuz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bizim sokakta 2-3 kişi düzenli olarak kapısının önüne kaldırıma kuru mama koyup köpekleri besliyor.5-6 köpek var.Bölgeyi sahiplenmişler. bütün gün yatıp geceleri hareket eden her şeye havlıyorlar.Gecede en az 2-3 defa köpek sesleriyle uyanıyoruz.Bazen apartman girişine yatıyorlar eşim, çocuğum korktuğu için dışarı çıkamıyor.Birisi yolun ortasına kasaptan aldığı kemikleri atıyor köpekler yesin diye. Tartışma çıkmasın diye bir şey demiyoruz ama söyleyenleri de dinlemiyorlar. Birileri evdeki köpeğini sokağa atacak cefasını biz çekeceğiz, kendine hayvan sever diyenler aşısı, parazit ilacı olmayan, kısırlaştırılmamış hayvanları besleyecek cefasını biz çekeceğiz. İsteyen istediği hayvanı beslemekte özgürdür; tasmalı, aşılı kısırlaştırılmış bakımı yapılmış hayvanını besleyebilir, tasmasını takıp dolaştırabilir AMA başkasının özgürlüğü benim özgürlüğümün başladığı yerde biter......... |