Şimdi Ara

Sokak köpeği kabusu devam edyor: bebek arabasna ve çocuklara saldrylorlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
2
Favori
10.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün.1 köpeği bilerek biri ezmiş bizim burda.Güvenlik söyledi köpek yaşıyor ama ona yaşamak denirse.

    Önceden belirtmiştim bizim burası köpek yeri diye(en az 100).Yani köpek sevginiz yüzünden bu olay oluyor.Adam sinirlenmiş köpeğe hep havlıyor diye sanırsam olayı tam bilmiyorum.O da arabayla ezmiş...

    Yazık gerçekten içim cızz etti.Yazık ya almayın abi şu köpekleri sonra sokağa atıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir köpek bi insandan cocuktan değerli değildir çok seven varsa alsın evinde beslesin o zaman
    Bazı köpek türleri ve sokak köpekleri uyutulmalı yada çine satılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 7 Mart 2021; 20:0:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metanol M kullanıcısına yanıt

    Genius ve lol yazan biri ne kadar ciddiye alınır ki?

    Tabi yazdığımı beğenmeyince konuyu çarpıt dur.

    Köpek falan seviyorsun diye kimseyi rahatsız edemezsin. O köpek birini ısırınca cezanın bedelini üstlenmiyorsun ne güzel.

    Zaten siz köpekçiler kaç kişisiniz ki? Genellikle kimsesiz, dışlanmış ve kenara itilmiş arızalı tipler köpekçiler oluyor.

    Senin bin tane sokak itin ısırıp zarar verdiği bir çocuk kadar değeri yok.

    İnsanların başına bela oldunuz. Hindistan ineği gibi tapıyorsunuz bunlara sonra biri zehirledi mi cani oluyor.

    Alın işte birer ikişer evde besleyin. Tabi hoşuna gitmez bu laf. Millete musallat edeceksin şikayet edenleri susturmaya çalışacaksın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Ben iki söyleme şiddetle karşıyım birinicisi şehirler yaşam alanları köpekler için uygun değildir dediğim zaman gelen biz onların dogal yaşam alanını yok ettik söylemi?

    Aferdersiniz ama ne yapalım? Ağaç dalına ev mi yapalım? Sarmaşıktan sarmaşıga atlayarak yolculuk mu yapalım gök yüzünemi yerleşelim?

    İkincisi ise eğer kötü muamele görmezse köpekletin saldırgan olmadığı söylemi..

    Abi köpek bu etçil hayvan. Yemeksin sen onun için ;)

    Alıntıları Göster

    Evet, doğal alanları yok etmeye devam eden bir canlı türüyüz. Ülkede rant peşinde koşan insanlar olduğu sürece ne yazık ki doğal alanlar ve tabi ki buna bağlı biyolojik çeşitlilik azalmaya devam edecektir. Biyolojik çeşitlilik habitatları da kapsadığı için bunu söyleme gereği duydum. Bunun önüne geçmenin yolları tabi ki var. İlk olarak rantın önüne geçilmelidir. Kentsel gelişim alanları yapılacak bilimsel çalışmalarla belirlenmelidir. Burada su yüzeyi var, 3-5 ağaç keseriz, hadi site yapalım diye belirlenmesi doğru değildir. Bu şekilde hem habitatlar zarar görmekte hem de peyzaj üzerinde gözle! görünmeyen etkilere de sebep olmaktadır. 3-5 ağaç denilen alan yeraltı suyu beslenim alanları olabilir, geçirimsiz yüzeylerle kaplandığı için beslemesi gereken alanlara yeterli su iletemeyebilir, belki endemik bir türe ev sahipliği yapıyor olabilir, kentin o bölgesindeki tek karbon depolama alanı olabilir, farklı habitatlar arasında bağlantılılığı sağlıyor olabilir gibi yüzlerce sebep yazılabilir.


    Ağaç dalına ev yapmamız gerektiğini söylemedim. Tabi ki bizim de yerleşim alanlarına, gıda için tarım alanlarına yani kültürel peyzaja ihtiyacımız var. Sadece sürdürülebilir, planlı kentler oluşturmamız gerektiğini söylemek istedim. Farklı değerlendirme sistemleri var. Bu değerlendirmelerin yapılması gerektiğini savunuyorum. Bölgesel planlar, peyzaj planı, çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı bir üst plan göz önünde bulundurularak yapılmak zorundadır. Bu planlarda alan kullanım kararları verilmektedir, fakat bunlara bakmadan "bura güzel iyi para kaldırırız" denerek değerli peyzajların sitelere dönüştürülmesi, tahrip edilmesi temel sorunumuza sebep olmaktadır. Tabi ki bu planların olması gerektiği gibi yapıldığını varsayıyorum.


    Umarım biraz da olsa anlatabilmişimdir.





  • Köpeklerin doğal yaşam alanı ormanlar mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Köpeklerin doğal yaşam alanı ormanlar mı?

    Hayır, tek habitatı orman demek yanlış olacaktır. Farklı habitatlara da (Bozkır peyzajı, çöl peyzajı..) sahiptirler. Uzman bir biyolog bu konuda detaylı bilgi aktarabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BEF0F32F -- 19 Haziran 2020; 13:57:48 >
  • Sokak köpeği geri kalmışlık göstergesidir. Gelişmiş ülkelere bakın. Kaç tanesinde böyle köpek vakası var ?


    Ben de hayvanları seviyorum ama derhal toplanıp uyutulmalılar.

  • hayvansever kılıfı altında kedi kuş ve köpekseverlerden nefret ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Bak yukarıda bir arkadaş golden köpeği ile sahilde rahatça gezemediğini sürekli saldırıya uğradığını yazmış


    Neden bu konu hakkında da görüş belirtmiyorsun   

     

    Uğrar. Anormal bir durum yok. Köpek köpeğe saldırır. İnsana da saldırır. İnsan insana saldırıyorsa ki her türlü konuşma ve düşünebilme yeteneğine sahibiz, köpeğin saldırması neden garip geliyor?


    Köpekleri kısırlaştıracaklar, popülasyonu azaltacaklar ve bu tip önlemler alacaklar. Öldürelim, asalım, keselim ile olmaz bu işler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Her saldıran köpek için aynı bahaneyi kullanıyorsunuz. Nereye kadar gidecek bakalım böyle. İlla çoluğunuzu çocucuğunuzu yemeleri gerek galiba ayılmanız için.


    Sen hariç herkes elinde sopalarla çılgınca köpek dövmüyor. Uyan o çılgın rüyalarından. Köpek onlar doğaları öyle saldırganlar.



    Alıntıları Göster

    Köpeğin doğası saldırgan değildir. Binlerce yılda evrildiler ve insanlarla beraber yaşamayı öğrendiler. Sorun insanların insan olamamasında. Kapısının önüne bir kap su koymayan müslüman bozmaları, kediye köpeğe tekme atarlar. Kültürsüz ve eğitimsiz insanları da öldürmemize razıysan, saldıran köpekleri de öldürelim. Ülke ne güzel yarıya iner. Temiz temiz yaşarız.





  • myfranco kullanıcısına yanıt

    Zaten çipli sahiplik sistemi gelse gerçekten kısırlaştırma çalışmaları yapılsa hem nüfusları azalır hem de canı sıkılan, köpeği sokağa bırakmaz.


    Ama demek ki sokakta köpek nüfusu azalsın istenmiyor bunun da arkasında bazı mama firmaları var belki de


    Ben köpekler öldürülsün demiyorum, barınaklarda bakılsın diyorum. Eğer belediyelere güvenilmiyorsa dernekler ve gönüllüler kursun bu barınakları işsiz insanlara da ekmek kapısı olur.

    Kimse elini taşın altına koymuyor bedavadan hayvanseverlik kolay tabi



    Ayrıca Her yazında insan ile köpeği bir tutuyorsun o zaman şöyle sorayım : evsiz insanların sokakta dilenmesi yatması kalkması çöpten yiyecek toplaması mı iyi yoksa evsizler yurdunda yaşaması mı daha iyi?


    O insanlar orda daha güvenli ise köpeklerde barınaklarda güvenli..

    Böylece Çevre sağlığını, çocukların güvenliğini, trafik güvenliğini, hayvanların yaşam hakkı korunmuş olacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 19 Haziran 2020; 19:44:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • köpekten mi korkuyonuz  ben tek elimle pitbulu nakavt ederim


    çocuklarınızı da sokağa salmayın ya sitede oturuyosanız bırakın sitenin bahçesine ya da parka ama sokağa çıkmasınlar zaten ufacık boyları var yola atlıyolar aniden bi gün görmezler araba alır altına


    bir de hayvanları seviyomuş gibi yapmayın ya sevmiyosan sevmiyosun bunu yazmaya çekiniyo insanlar. hayvanseverim ama...


    hayvanseversen hayvanların ölmesini istemezsin bu kadar basit et yiyen adam hayvansever olamaz sokak köpekleri öldürülsün isteyen de olamaz. sen sadece evindeki cins yavru kediyi, 500 liraya aldığın konuşan papağanı seviyosundur sokaktaki kediyi köpeği çiflikteki ineği kuzuyu değil. hayvan hepsini kapsıyo  


    o köpekler toplu öldürülse birsürü kişi karşı çıkar olay çıkar.. barınakların durumu rezalet zaten orda da ölüyolar ve hayvan kabul etmiyodur çok dolu olanlar. yaşadığınız bölgedeki köpekleri kısırlaştırın kimse de köpek alıp vazgeçip sokağa atmasın zamanla büyük oranda azalır. yemek verirseniz de saldırganlıkları azalır 2-3 ekmek atın önlerine





  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

    Et yiyen bir insan hayvansever değil he


    Süphanallah    


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Et yiyen bir insan hayvansever değil he


    Süphanallah    

    kusura bakma hocam gerçekler.. o kuzu ile evinde kedinin ne farkı var? ikisi de hayvan ikisinin de canı var hissediyo evcil olarak kuzu besleyen de var hangi vahşi olmayan hayvana sürekli yemek versen sevsen iyi davransan senden korkmaz seni tanır. aslan besleyen bile var yani sadece kediye köpeğe özgü değil bu davranışlar nasıl davranırsan karşılığını alırsın. sonuçta hepsi iç güdüyle davranıyo


    kediyi sev ineği ye belki çok düşünmeden yiyo çoğu insan ama o yesin diye bir hayvanın öldürüldüğünün farkında. hayvanları gerçekten çok seviyosa et yemekten vazgeçebilir heralde? o kadar vegan beslenen insan var mümkün olmayan bişey değil yani. karar vermek lazım bir hayvanın yaşaması mı et yemem mi hangisi benim için daha önemli?


    hayvan dediğinde hepsinden bahsetmiş oluyosun hocam kedisever köpeksever de diyebilirsin. evinde kedi besleyip tavşan kürkü giyenler var onlar da mı hayvansever? evde 1-2 hayvan bakmakla hayvansever olunmuyo malesef. düşünceli olmamız lazım. genelde bu anlamda kullanılmasa da tam anlamıyla hayvanseverlik budur





  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

    Et yemekten vazgeçemem.. gerek sağlık gerekse lezzet açısından.  


    Ayrıca o kuzuyu ben öldürmedim hazır kesilmiş eti kasaptan aldım ben almasam başkası alacak kaldı ki vücudun ihtiyacı var.


    Bir aslana et yeme ot ye demek kadar absürd geliyor bana.. He vegan olmak tercih meselesi tabi bişey diyemem herkesin kendi hayatı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 19 Haziran 2020; 21:0:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Zaten çipli sahiplik sistemi gelse gerçekten kısırlaştırma çalışmaları yapılsa hem nüfusları azalır hem de canı sıkılan, köpeği sokağa bırakmaz.


    Ama demek ki sokakta köpek nüfusu azalsın istenmiyor bunun da arkasında bazı mama firmaları var belki de


    Ben köpekler öldürülsün demiyorum, barınaklarda bakılsın diyorum. Eğer belediyelere güvenilmiyorsa dernekler ve gönüllüler kursun bu barınakları işsiz insanlara da ekmek kapısı olur.

    Kimse elini taşın altına koymuyor bedavadan hayvanseverlik kolay tabi



    Ayrıca Her yazında insan ile köpeği bir tutuyorsun o zaman şöyle sorayım : evsiz insanların sokakta dilenmesi yatması kalkması çöpten yiyecek toplaması mı iyi yoksa evsizler yurdunda yaşaması mı daha iyi?


    O insanlar orda daha güvenli ise köpeklerde barınaklarda güvenli..

    Böylece Çevre sağlığını, çocukların güvenliğini, trafik güvenliğini, hayvanların yaşam hakkı korunmuş olacak

    Atladığın bir konu var, aç adam ben açım ölüyorum der. Köpek havladığı melediği zaman alıp dağın başına atıyorlar. Belediye barınaklarının çoğunda hayvanlar açlığa terk ediliyor. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor o o.ç.ları işte. İnsan olmanın sorumluluğunu aldığımız zaman, bu tip sorunlar konu olmaktan çıkacak. Evet, insan rezil ve adi bir yaratık. Köpeklere, kedilere güvenirim, insanlara güvenmem yeri geldiğinde. Buna da %90 hemfikirdir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxCrazyBoyxx01

    kusura bakma hocam gerçekler.. o kuzu ile evinde kedinin ne farkı var? ikisi de hayvan ikisinin de canı var hissediyo evcil olarak kuzu besleyen de var hangi vahşi olmayan hayvana sürekli yemek versen sevsen iyi davransan senden korkmaz seni tanır. aslan besleyen bile var yani sadece kediye köpeğe özgü değil bu davranışlar nasıl davranırsan karşılığını alırsın. sonuçta hepsi iç güdüyle davranıyo


    kediyi sev ineği ye belki çok düşünmeden yiyo çoğu insan ama o yesin diye bir hayvanın öldürüldüğünün farkında. hayvanları gerçekten çok seviyosa et yemekten vazgeçebilir heralde? o kadar vegan beslenen insan var mümkün olmayan bişey değil yani. karar vermek lazım bir hayvanın yaşaması mı et yemem mi hangisi benim için daha önemli?


    hayvan dediğinde hepsinden bahsetmiş oluyosun hocam kedisever köpeksever de diyebilirsin. evinde kedi besleyip tavşan kürkü giyenler var onlar da mı hayvansever? evde 1-2 hayvan bakmakla hayvansever olunmuyo malesef. düşünceli olmamız lazım. genelde bu anlamda kullanılmasa da tam anlamıyla hayvanseverlik budur



    Alıntıları Göster

    Ne kadar zor olsa da haklısın. Hayvanseversen yemeyeceksin et. Orası öyle. Ben et yiyorum. Yalan yok.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Et yemekten vazgeçemem.. gerek sağlık gerekse lezzet açısından.  


    Ayrıca o kuzuyu ben öldürmedim hazır kesilmiş eti kasaptan aldım ben almasam başkası alacak kaldı ki vücudun ihtiyacı var.


    Bir aslana et yeme ot ye demek kadar absürd geliyor bana.. He vegan olmak tercih meselesi tabi bişey diyemem herkesin kendi hayatı

    evet hocam kişinin kendi vermesi gereken bir karar kimse kimseyi zorlayamaz. bazı insanlar veganların vegan olduğunu çok dile getirmesine alınıp küfür ya da hakaret edenler var en yaygını da et yemiyosun ya beynin çalışmıyo arada denk geliyorum. senin gibi düşünebilse keşke


    veganlıkla ilgili şeyleri çok paylaşmalarının nedeni de bunu yaymak istemeleri birinin haberi olmazsa nasıl öğrensin? ilgisini çekerse öğrenip araştırıcak ki kendi kararını versin.


    ama diğer dediklerine katılmıyorum hocam şuan et kasapta parayla aldığın herkesin ulaşabileceği bir şey o yüzden insan bu nerden geliyo nasıl elde ediliyo diye düşünmüyo şuan et satılmasa eski zamanlardaki gibi avlanmak zorunda olsak kaçımız yiyebilirdi? etin elde edilmesiyle ilgili çok belgesel var zaten isteyen izleyebilir. kasaptan almak onun hayvandan gelmediği anlamına gelmiyo sadece işi biz yapmamış oluyoruz. talep olmazsa zamanla arz düşecektir. özellikle daha fazla kişi almazsa bu düşüş daha belirgin olur o yüzden veganlar veganlığı yaymaya çalışıyolar. ayrıca vucudumuz o kadar şeye dayanıyo ki et yememek bunların yanında hiç.. hem bitkisel ürünlerden bütün ihtiyaçlarımızı alabiliyoruz


    belki biri okur araştırmak ister diye yazdım   bu kendi içinizde vereceğiniz bi karar





  • quote:

    Orijinalden alıntı: CockroachHunteR

    Hiçbir köpek bi insandan cocuktan değerli değildir çok seven varsa alsın evinde beslesin o zaman
    Bazı köpek türleri ve sokak köpekleri uyutulmalı yada çine satılmalı

    bütün canlılar aynı eşit yaşama hakkına sahiptir. İnsan köpek kedi farketmez. Bu olaylar nedense çoğunlukla hep cahil varoş kesimlerde oluyor. Oysa bizim burada kadıköy moda caddebostan bütün sokak köpekleri cana yakındır çocuklarla oynarlar onlarla yürürler. Hatta gece tek başına yürüyen insanlara eşlik ederler. Ama cahil kesimin yaşadığı bölgelerde köpekler saldırgan oluyor. Çünkü aç bırakılırlar dayak yerler şiddet görürler. Hatta bu köpeklerin saldırdıgı yerlerin haritasını çıkarsan, birebir siyasi harita bile çıkarırsın malum partinin çokluğu ile o kadar söyliyeyim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 20 Haziran 2020; 0:42:34 >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.