Şimdi Ara

Sokak kedisi buldum ''YARDIM''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun eve gelirken soskakta bi miyav sesi geldi döndüm baktım yolun ortasında yavru kedi annesini arıyor etraftakiler 2 gündür miyavladgını söyledi hemen eve getirdim . Bahce 'ye götürdüm annem izin vermiyor iceriye iste bilirsiniz kedi 5 haftalık fln babamla ugrasmalar sonucu biraz 2-3 kaşık süt icirdik onuca ictimi icmedimi bilmiyorum kedi simdi bahcede ne yapabilirim birsey yemiyor cok ac i bu saatden sonra veteriner fln 'da yok hatta etrafta veteriner oldugundan 'da süpheliyim. Ne yapayım hayvan ölecek gidecek yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 5 Nisan 2012; 22:31:37 >

Orijinalden alıntı: dragonslayer05

şırınga ile besliyeceksin en net çözümü (şimdi geyik yapmaya çalışanlar olur, iğne olmicak ucunda tabiki)

Peki bu yavru daha 4-5 haftalık anne sütü yerine gecermiki büyürmü ?

Orijinalden alıntı: BelieveMe0

quote:

şırınga ile besliyeceksin en net çözümü (şimdi geyik yapmaya çalışanlar olur, iğne olmicak ucunda tabiki)

Peki bu yavru daha 4-5 haftalık anne sütü yerine gecermiki büyürmü ?

sanmıyorum, veteriner hekimlere yeni yavrulamış bir kedi olup olmadığını sorabilirsin bazıları kabul ediyor, ancak 4-5 haftalıksa zaten normalde sahiplendirme yaşına gelmeye başlamış demektir. Yani köpeklerde öyle kedileri bilemiyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 5 Nisan 2012; 23:57:44 >

Sağolasın kardesim bugun biraz verdim 1şırınga icti hayvan ama 2.yi icmedi agzını acmıyor belki doymustur dedim yada anne sutu istiyor. Ama bazı suphelerim var hastalık gibi hasta olabilirmi 1-2 kere hapşırdığını gördüm. Tüm cevaplar icin sağolasın.

quote:

Sağolasın kardesim bugun biraz verdim 1şırınga icti hayvan ama 2.yi icmedi agzını acmıyor belki doymustur dedim yada anne sutu istiyor. Ama bazı suphelerim var hastalık gibi hasta olabilirmi 1-2 kere hapşırdığını gördüm. Tüm cevaplar icin sağolasın.

vallahi o konuda ne desem yalan olur, veteriner hekime başvurmak en iyisi belediyenin hekimlerine götürebilirsin.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Kuru mamayı çay tabağında ıslat ver, (royal canin ve pro plan tavsiye ederim), artık süt emmese de olur. 2 aylık olana kadar emse iyi olurdu ama. İç dış parazitlerini mutlaka yaptır.

Tamam sağol dostum dediklerini yapıcam.
  • Beyler son olarak 2 sorum olacak , tamam beslenme isi halloldu süt iciyor yatıyor ancak , kalkdıgı zamanlar sürekli miyavlıyor aglıyor annesini cagırıyor ne zaman gece bu olay 2.si bir bilkgim yok bu konuda tuvalet isi nasıl oluyor hic yaptıgını görmedim bi sorun olurmu ?
  • quote:

Beyler son olarak 2 sorum olacak , tamam beslenme isi halloldu süt iciyor yatıyor ancak , kalkdıgı zamanlar sürekli miyavlıyor aglıyor annesini cagırıyor ne zaman gece bu olay 2.si bir bilkgim yok bu konuda tuvalet isi nasıl oluyor hic yaptıgını görmedim bi sorun olurmu ?

-Size alıştığı ve ortama alıştığı zaman ağlamayı kesecektir.

- Tuvalet konusunda, kedi kumu almanız lazım ancak eğitimi nasıl bilmiyorum belki kendi öğreniyordur. Ayrıca kediler temiz hayvanlardır çabuk öğrenirler diye tahmin ediyorum belki bu konu için köpeklerdeki gibi spreyler vardır, google amcaya sor bir kedilerde tuvalet eğitimi diye yaz çıkar elbet 1-2 yazı
  • Gerek yok hepsi doğuştan biliyor, ben daha küçük kedilere kum koydum, leğene resmen komando gibi tırmanıyorlardı :) Ama neden ilk akla gelen süt oluyor? Light ton balık, tavuk göğüs ve kuru mama verin. Kuru mamayı yemiyorlarsa ıslatarak verin, zamanla ıslattığınız suyu azaltın.
  • Kediler doğurma döneminde şuan,çevrene bak annesini ara.Bulamazsan veterinerden anne sütü alıp vermen lazım.Ölür yoksa.
  • annesi bulsa artık onu almaz insan kokusu sinince kediye annesi bakmıyo gece bağırmasının sebebi tek başına olmasıdır sen onla oynamaya çalış ip falan salla mesela.o sana alışınca ordan gitmez bide geceleri soğuk olursa bi karton kolinin içine bişi ser üstünde yatar hemde sıcak olur malum kediler sıcağı sever
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.