Şimdi Ara

Sokak Kavgasında En Etkili Dövüş Sporu/Sanatı Hangisidir Acaba ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
6
Favori
21.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun vadede işe yarıyor dedim de Boks'a karşı felan yarıyor demedim. Aslında bir noktadan sonra boks antrenmanı günlük rutin gibi oluyor ama genede her geçen gün güçlenmeye devam ediyorsun. WT'de ise tekniğin hep artıyor ama güç her zaman tekniğin önündedir. Sen boksörün yumruğunu sağa sola atacak kadar güçlü değilsen ne yapabilirsin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Uzun vadede işe yarıyor dedim de Boks'a karşı felan yarıyor demedim. Aslında bir noktadan sonra boks antrenmanı günlük rutin gibi oluyor ama genede her geçen gün güçlenmeye devam ediyorsun. WT'de ise tekniğin hep artıyor ama güç her zaman tekniğin önündedir. Sen boksörün yumruğunu sağa sola atacak kadar güçlü değilsen ne yapabilirsin?

    Head movement yapılamaz mı?
  • Tabi 2 veya 3 kez yapabilirsin ama ardından gelen yumruğa karşı yapabilir misin bilmiyorum. Hep aynı hareketi yaparsan boksörde anlar ne yapacağını ve ona göre hareket eder. Bir de senden güçsüz ama senin üst seviyende olan birinin sana nasihat vermesi bana göre pek doğru değil. Salonda o üstündür ama dışarıda sana gene üstünlük kuramaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Tabi 2 veya 3 kez yapabilirsin ama ardından gelen yumruğa karşı yapabilir misin bilmiyorum. Hep aynı hareketi yaparsan boksörde anlar ne yapacağını ve ona göre hareket eder. Bir de senden güçsüz ama senin üst seviyende olan birinin sana nasihat vermesi bana göre pek doğru değil. Salonda o üstündür ama dışarıda sana gene üstünlük kuramaz.

    Peki boksta savunma yetersiz değil mi?Kapanma hareketinin yetersiz olduğunu düşünüyorum.Yumruklar aradan falan girebiliyor.
  • Dışarıdan bakınca öyle gözüküyor ama gerçekten etkili. Aradan yumruk gelse bile sen o noktaya gelene kadar bir sürü yumruğu yemiş olacaksın. Bir yumruk o kadar etki etmez. Bana da saçma gelen wtdeki duruş. Çeneye oldukça uzak kalıyor, çoğu spordaki duruş çeneye yakın olur. Shaolin rahipleri bile çeneye gelen yumruktan yıkılıyor. Ben 10 tane tekniği 1000000 tane tekniğe tercih ederim. Sen adama hangisini yapacağını bile düşünemezken adam saldırıya geçmiş olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Dışarıdan bakınca öyle gözüküyor ama gerçekten etkili. Aradan yumruk gelse bile sen o noktaya gelene kadar bir sürü yumruğu yemiş olacaksın. Bir yumruk o kadar etki etmez. Bana da saçma gelen wtdeki duruş. Çeneye oldukça uzak kalıyor, çoğu spordaki duruş çeneye yakın olur. Shaolin rahipleri bile çeneye gelen yumruktan yıkılıyor. Ben 10 tane tekniği 1000000 tane tekniğe tercih ederim. Sen adama hangisini yapacağını bile düşünemezken adam saldırıya geçmiş olur.

    Çeneye yakın olmasının dezavantaj olacağını düşünüyorum.Mesela boksta parry var darbeyi falan indiriyosun blokluyorsun.Kendi elin yakın olduğu için rakibin yumruğunu indirirken yeme olasılığı artıyor.Elin uzakta olsa uzaktan blokluyorsun sana yaklaşmadan.Ben böyle düşünüyorum senin düşüncen nedir?




  • Orası doğru ama kolunu da geç çekmiyorsun sonuçta. Sol ile atacağın yumruk direk olur, karaciğer darbesi olur, bitirici bir hareketin varsa o olur. Sen direk attığın an adam sana gelirken oda savunmasını indirmiş oluyor. Bir de kabuğuna çekilme olayı var, rakibine hiç açık vermeden devam ediyorsun ama saldırı olayı yok. Bir de sana göre çeneye uzak bir mesafe ile suratına gelen tüm yumrukları da savunamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Orası doğru ama kolunu da geç çekmiyorsun sonuçta. Sol ile atacağın yumruk direk olur, karaciğer darbesi olur, bitirici bir hareketin varsa o olur. Sen direk attığın an adam sana gelirken oda savunmasını indirmiş oluyor. Bir de kabuğuna çekilme olayı var, rakibine hiç açık vermeden devam ediyorsun ama saldırı olayı yok. Bir de sana göre çeneye uzak bir mesafe ile suratına gelen tüm yumrukları da savunamazsın.

    Wing chun alan savunması ile her şeyin üstesinden gelemez miyiz?wingtsunfighter diyordu ki belli bir seviyeden sonra darbe yemiyoruz diyordu
  • Herkes kendi yaptığı sporu yada sanatı göğe çıkarır. wingtsunfighter kaç tane spor yapmış? Adından da belli olduğu üzere bir wing tsun misyoneri. Ben sporlarla içli dışlı oldum bu zamana kadar. Şimdi boks yapıyorum ama bir muay thai veya kick bokscu benim ağzımı yüzümü dağıtır. Sende teknik varsa güç yoksa o alan savunması ne işe yarar? WT yaptığım zaman bakkal abi bana bir iki hareket göster demişti. Koluna pak sao vurayım dedim ama adamın kolu hiç oynamadı. Gücü benimkinin neredeyse 5 katıydı. Orada bana yumruk gelseydi benim canım oldukça yanacaktı. Antrenman da kolunu havaya felan atma gibisinden hareket var ama kimse orada güç uygulamıyor, sinek dokunuşu gibi bir şey. Belirli bir noktadan sonra darbe yemiyoruz demesi oldukça çocukça, ne bu ilah bir sanat mı sanki? Shaolinin üstüne koyulmuş bir sanat. Shaolinin yetersiz olduğunu anlayıp yapılmış felan diyen var o zaman JDK'de WT'nin üstü bir sanattır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Herkes kendi yaptığı sporu yada sanatı göğe çıkarır. wingtsunfighter kaç tane spor yapmış? Adından da belli olduğu üzere bir wing tsun misyoneri. Ben sporlarla içli dışlı oldum bu zamana kadar. Şimdi boks yapıyorum ama bir muay thai veya kick bokscu benim ağzımı yüzümü dağıtır. Sende teknik varsa güç yoksa o alan savunması ne işe yarar? WT yaptığım zaman bakkal abi bana bir iki hareket göster demişti. Koluna pak sao vurayım dedim ama adamın kolu hiç oynamadı. Gücü benimkinin neredeyse 5 katıydı. Orada bana yumruk gelseydi benim canım oldukça yanacaktı. Antrenman da kolunu havaya felan atma gibisinden hareket var ama kimse orada güç uygulamıyor, sinek dokunuşu gibi bir şey. Belirli bir noktadan sonra darbe yemiyoruz demesi oldukça çocukça, ne bu ilah bir sanat mı sanki? Shaolinin üstüne koyulmuş bir sanat. Shaolinin yetersiz olduğunu anlayıp yapılmış felan diyen var o zaman JDK'de WT'nin üstü bir sanattır.

    Sıfır güç ile de olmaz yav.Güç olması lazım.Zayıf kişi değil de güçlü bir kişi wing chunu güzel bir şekilde uygulayabilir mi?




  • Oldukça güzel bir şekilde uygular. Abim 15 senedir felan yapıyor ve mahallemdeki en güçlü insan ama 1 veya 2 yıl mı ne tam hatırlamıyorum ip ince zayıf bir çocuktu. Hocalar felan hep ona sahip çıktıda şimdiki gücüne kavuşabildi. Bizim salonda cılız bir çocuk vardı ama o hep teknik geliştirdi. Şimdiki salonumda 4 5 aydır boksla uğraşan bir çocuk var. İlk geldiğinde yumrukları çok hafifti ama şimdi ise canı baya bir acıtabilecek seviyede. Rahipler de cılız felan ama onların antrenmanı çok üst seviyede. WT'de en çok canımı yakan sifum bana yanlışıkla yumruk atmıştı, ondan başka hiç canımı yakan olmadı. Bir kızın partneri olmak da çok canımı sıkıyor, onu ben nasıl yere atacağım ve yumruğu hissetireceğim? Yapacaksan yap ama pişman olman bile çok büyük bir olasılık. Bir de lisansı yok, işsiz kalırsan en azından lisansın ile bir salonda çalışabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Oldukça güzel bir şekilde uygular. Abim 15 senedir felan yapıyor ve mahallemdeki en güçlü insan ama 1 veya 2 yıl mı ne tam hatırlamıyorum ip ince zayıf bir çocuktu. Hocalar felan hep ona sahip çıktıda şimdiki gücüne kavuşabildi. Bizim salonda cılız bir çocuk vardı ama o hep teknik geliştirdi. Şimdiki salonumda 4 5 aydır boksla uğraşan bir çocuk var. İlk geldiğinde yumrukları çok hafifti ama şimdi ise canı baya bir acıtabilecek seviyede. Rahipler de cılız felan ama onların antrenmanı çok üst seviyede. WT'de en çok canımı yakan sifum bana yanlışıkla yumruk atmıştı, ondan başka hiç canımı yakan olmadı. Bir kızın partneri olmak da çok canımı sıkıyor, onu ben nasıl yere atacağım ve yumruğu hissetireceğim? Yapacaksan yap ama pişman olman bile çok büyük bir olasılık. Bir de lisansı yok, işsiz kalırsan en azından lisansın ile bir salonda çalışabilirsin.

    Boks hertürlü wing chun'u alır mı diyorsun?Güçler de aynı olsun yani aynı siklette falan olsunlar




  • Her türlü demiyorum, yapa göre değişir. Şöyle açıklayayım zincir yumruk olayı var. Onu atarken tüm gücünü asla kullanamazsın çünkü büyük efor ister, gücünü baya bir kısman lazım devam ettirebilmek için. Sen 10 tane zincir yumruk at boksör bir yumruk atsın verilen hasar aynı olur. Watchmojo da en iyi dövüşen kişi Sugar Ray Robins seçilmişti. WT yapan bir tek Bruce Lee vardı o da zaten 5 yıl bile uğraşmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Her türlü demiyorum, yapa göre değişir. Şöyle açıklayayım zincir yumruk olayı var. Onu atarken tüm gücünü asla kullanamazsın çünkü büyük efor ister, gücünü baya bir kısman lazım devam ettirebilmek için. Sen 10 tane zincir yumruk at boksör bir yumruk atsın verilen hasar aynı olur. Watchmojo da en iyi dövüşen kişi Sugar Ray Robins seçilmişti. WT yapan bir tek Bruce Lee vardı o da zaten 5 yıl bile uğraşmadı.

    Bruce lee sadece bir aktör müydü yoksa gerçekte de dövüşüyor muydu?
  • Gerçekten de dövüşüyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Gerçekten de dövüşüyordu.

    Filmlerinde gösterildiği gibi miydi yoksa abartı mı onlar?
  • Gösterildiği gibi olarak biliyorum. Bazıları kamera hızına yetişemiyordu felan diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Gösterildiği gibi olarak biliyorum. Bazıları kamera hızına yetişemiyordu felan diyor.

    Floyd mayweather ve Johny Hendricks ile dövüşseydi onları yenebilir miydi?
  • Yener gibime geliyor ama şimdi siklet farkı da var. Büyük olasılıkla yenerdib
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morphinomaniac

    Yener gibime geliyor ama şimdi siklet farkı da var. Büyük olasılıkla yenerdib

    Yener dediğine göre JKD çok mu etkili?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.