Şimdi Ara

SOKAK-CADDE vs. HERYERİ LED İLE AYDINLATMA PROJESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..Bir arkadaş bitirme ödevi olarak gündüz güneş paneli ile şarj olan gece ise aküye depoladığı bu gerilimi ledler ile ışığa dönüştürecek bir proje almış..Yani direğe bağlayacak..ben de yardımcı olmak istedim
    güneş paneli olarak bunu kullanmayı düşünüyor http://www.foreenerji.com/pdf/SH-080M.pdf
    bu projede hangi ledleri kullanacağı hususunda da kararsız
    buradan elde edeceği gerilim ile bir regülatör yaparak aküyü şarj etmek istiyor..12volt akü kullanacak..
    bunda kullanılabilecek regüle hakkında birşeyler paylaşacak olan üstadların ve arkadaşların yardımını bekliyoruz.şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut1001 -- 28 Ekim 2007; 16:49:51 >







  • Rüzgar enerjisini forumda arat orda güzel akü şarj devreleri vardı.
    http://www.meteor.gov.tr/ den sistemin kurulması düşünülen bölgenin mevsimlere göre güneş alma ortalamalarına bak.
    Düşen enerji miktarını nasıl bulursun o konuda bir fikrim yok ama düşen enerjiyi ve panelin çevirebildiği enerjiyi hesaplarsan.Akü şarj devresininde verimine bağlı olarak bir günde yaklaşık ne kadar enerji toplayabileceğini bulur (umarım :D)
    Daha sonra bu elde ettiğin enerjiyi sabaha kadar bitirmeyecek şekilde harcamak istersen ne kadarlık güç çekimi yapacağın orataya çıkar.
    Yüksek verimli led sürme entegreleri ile (Maxim de vardı) direkt akü gerilimi ile çalışacak bir devre yapman ve ledlerini buna göre seçilmesi uygun olur .




  • Bu yol aydınlatmalarının güneş enerjisi ile yapılması iyi fakat akü olayı mümkün değil. O akülerin maliyeti o kadar yüksek olacaktırki milli gelirimizin tümünü aküye yatırsak belkide ancak her yeri aydınlatabiliriz. Ayrıca herbir akü bir müddet sonra ömrü dolacak. Güneş panellerini de biz üretmiyoruz zaten. Onlarda çok pahalı.

    Bu yol aydınlatması sorununun çözümü zaten yurtdışında yapılmış. Yollara arabaların üzerinden geçeceği şekilde tümsekler yapılmış buralardan elde edilen enerji ile yollar aydınlatılıyor.
  • sadece yol değil başka yerleri de aydınlatma planlanıyor..ya aslında amaç biraz da birşeyler ögrenmek yaparken..herneyse arkadaş ödevi almış mecburen yapmak zorunda..ama pahalı bir ödev almış..biz üretsek hepsini belki bir ihtimal daha ucuza gelebilirdi..neyse tavsiyelere devam
  • Bitirme ödevindeki Ledler hakkında bilgiyi bu adresden edinebilirsin ;http://www.ledmar.com/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.