Şimdi Ara

Sohbet tadında tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Donanım sakinleri merhaba,

    30 yaşını geçmiş birisi olarak burada sohbet tadında tavsiyelerinizi rica ediyorum. Piyasaya uzak kaldık kafam çok karıştı karar vermekte zorlanıyorum.

    Öncelikle söyleyim 10k TL bütçe için arayış içindeyim.

    İkinci el, 2in1, gaming fln kafam allak pullak.

    Bilgisayarla haşırneşir olsam da hayatım boyunca ekonomik sebeplerden ötürü şahsi bir bilgisayarım olmadı. Hep eşden dosttan kalan bilgisayarlarla uğraştık. Uzun dönem öğrenci kalıp para biriktirme huyum da olmadığından asgari ücretle yeni başladıığım (kısa süreli kabul ettiğim bir iş) işte artık bir bilgisayar sahibi olmak istiyorum.

    Bilgisayarı gündelik hayatta pek kullanan birisi değilim daha çok otomotivle uğraşıyorum. Otomobil elektrik tesisatlarını projelendirme işi yapıyorum.
    Cihaz la yoğunlukla Autocad ve Revit kullanıyorum.
    Sanal makine çok kullanıyorum çünkü araç firmalarının elektronik şemalarını çıkarmam için gerekli programlar hazır sanal makine ile indirilebiliyor.
    Bunun yanı sıra diagnostik amaçla da kullandığım için portatif olması gerekiyor. şehir içi ve dışı proje için bilgisayarla gitmem gerekebiliyor. Bu son 2 sebepten ötürü Laptop zorunluluğu varç Yoksa hiç uğraşmayıp sağlam bir kasa toplayabilirdim.


    Genel olarak kullanımım bu yönde oyun oynayan birisi değilim afaki ekran kartlarına fln gerek duymuyorum. Kullandığım cihaz perte çıkana kadar kullanırım. Cep telefonunu bir kere alır artık at beni diyene kadar kullanırım. Bilgisayarı da o şekilde kullanıyorum. Şu çıktı şunu değiştireyim bunu alayım derdinde birisi değilim.


    Aklımda hep Lenovo Yoga serisi vardı hatta bir defa aldım ama cihaz teşhir çıktı beğenmedim iade ettim. Çok farklı modelleri var. Şu an bir daha bakayım dedim. İ7 olarak baktığımda 8. nesiller var ve ya 9-10. nesil u serisi işlemciler var. 16gb ram ve 512 sdd olsun diyince fiyat birden uçuyor. Yoga yı isteme sebebim projelendirme ve diagnostikte kullanırken tam ekran kullancak olmam. Klavyeyi bırakıp tablet gibi kullanmak benim için avantajlı olacak.

    Şu an yine bir yakınıma ait Sony vaio F1 kullanıyorum ama bilgisayar taş gibi olsa da yeni yazılımları kaldırmakta zorlanıyor ve taşıması zor pil ömrü düşük ve cihaz gerçekten ağır. Soğutucu olmadan da kullanılmıyor.

    Asus MSi Lenovo bakıyorum. Bilmiyorum Acer Dell gibi markalara da yönlen dermisiniz ?

    Bir de İ5le mi uğraşmalı yoksa İ7 al kafan rahat olsun mu dersiniz ? Ryzene bulaşsak mı ? Hiç AMD işlemci deneyimim olmadı bugüğne kadar Pentium 1 166 mhz den tutun p2 233 p4 2.6 centrino 1.6 fln hep intel deneyimledim ama AMD tarafına hiç geçmedim. Mobil cihalarda AMD performansı nasıldır ?

    Buraya yazmadan önce ikinci el cihazlara bakayım dedim forumun ilgili kısmında güzel cihazlar var ama elektronik konusunda ikinci ele güvenemiyorum. Satıcı ile değilde kendi şansımla ilgili sorunlarım var genelde sıkıntı yalarım ikinci elde.


    Yani aklıma gelenler bunlar Ekranı büyük bir laptop ve ya işlevsel bir 2in1 mi ? Yeni bir lenovo mu ikinci el bir asus mu ve ya monster a ne dersiniz ?

    Fikirleirniz için şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.