Şimdi Ara

Soğutma Sistemi ve Ek Fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aklımda olan ufak bir sıvı+hava soğutma sistemi için görüşlerinize başvurmak istiyorum.
    Kasa olarak Asus Vento A9 kullanıyorum, ön giriş ve egsoz olarak 12 cm.lik iki adet fan var. İşlemci ve Ekran Kartına o/c yaptım. Yaz sıcaklarının gelmesiyle bu 12 cm.liklerle birlikte fan sesleri çok rahatsız edici olmaya başladı. Ayrıca ekran kartı yükte iken 88-90 dereceleri görüyor. İşlemci henüz 60 dereceyi geçmedi ama Temmuz Ağustos sıcaklarında bu derecelerin 5 derece daha üzerine çıkacağını tahmin ediorum.
    Geleyim projeme, sıvı soğutma sistemine ayıracak çok param yok. O yüzden kasanın ön hava alığına içi soğutma sıvısı ile dolu (su+antifriz) ince bir seyyar radyatör yerleştirsem, kasa içine girecek havayı soğutma ve kasa içini serinletme şansım olurmu. Yani bi nevi klima hesabı. Radyatörü buzdolabında soğutup, kullanacağım zaman pcye takmayı düşünüyorum.

    İkinci olarak, bu işe yaramaz ise Hd 3850 için bildiğiniz bi harici fan var mı ?

    İlginiz için şimdiden teşekkürler...







  • o radyatoru buz dolabında soğutursanız 10-20 dakika sonra normal sıcaklığa gelir. yok buzluğa atıp dondurayım derseniz radyator kanalları patlar.
    biliyorsunuzdurki 1 gr suyun sıcaklığını 1 derece artrmak için 1 kalori ısı vermek gerekiren. 1gr buzun sıvı hale getirmek için 80 kalori gerekmekte(hal değişimi). yani duzgun bir klima etkisi için suyu dondurmak gerekir. bu da boruların patlamasına sebeb olur. bunları halletseniz bile genede donmuş su içeren radyatorle 1 saat anca bir serinletme yaratabilirsiniz(iyimser tahmin)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.