< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 5 Mayıs 2023; 20:39:13 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 5 Mayıs 2023; 20:39:13 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 5 Mayıs 2023; 21:4:37 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Yaptığın tamamen doğru aslında. Otomatik araçlarda soğuk havalarda biraz daha geç vites atar ki motor daha çabuk ısınsın. Tabii ki redline derecesinde değil. Normalde 1700 devirde vites atarken DSG mesela 2000-2500 de atar düşük viteslerde. Kaldı ki 3 bin devir de fazla değil benzinli araca göre. Başlığa girerken 5 6 bin devir bekliyordum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Mayıs 2023; 1:23:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Darkcığım benim 1986 Fransız motorlu weber karbüratörlü renault R9 aracımda bahsettiğin gibi kullanıyorum yağ su eksiltme yok. Redline yapmadığın sürece sür gitsin 20w-50 Renault ELF motor yağı kullanıyorum. |
|
benim araba soğukken daha az performanslı oluyor nedense :) |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 6 Mayıs 2023; 10:27:15 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Zarar demeyelim de, rolantide bekleyerek motorun ısınmasını geciktiriyorsunuz.. rolantide daha az aşınacağını düşünerek aslında farkında olmadan çalışma sıcaklığına daha geç ulaşmasına sebebiyet veriyorsunuz.. Bunu 45 saniye için söylemiyorum, 45sn 1dk bir şey değil.. ama 3-4 dakika motor ısınsın diye beklemek biraz anlamsız. İçten yanmalı motorlar yük altında, yani hareket ettiğiniz zaman daha çabuk ısınır çünkü birinci viteste kalktığınız an birden çok daha fazla yakıt sevkedilmeye başlar, trafikte 1-2-1-2 derken sevkedilen yakıt ısı üretir.. ve motor az aşınacağı sıcaklıklara daha çabuk ulaşır. ama istisnaları da var, eğer kışın motoru çalıştırıp şehir içi trafiğe değil de, hemen açık yola 70-80 km/h hızlara çıkıyorsanız bu kez de soğuk havayı yiyen motor geç ısınacaktır, özellikle dizeller.. böyle bir güzergahta biraz rolantide beklemek faydalıdır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 6 Mayıs 2023; 11:8:29 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 6 Mayıs 2023; 20:25:4 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Iyi olmuş bu. Ama yağı tekrar filtre ile değiştirmenizde fayda var. Mağlum motor alışması ve çapaklar için. Ya da sadece filtre değisimi de olur. Eksilen miktarda yağı tamamlamanız lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|